Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuper dziewczyny dziękuję bardzo za wskazówki. Skorzystałam z tej aplikacji i znalazłam już lekarza w okolicy mówiącego po angielsku więc jak tylko wykonam badania krwii to wybiorę się na kontrolę czy w wszystko w środku gra. Miłego popołudnia i jeszcze raz dziękuję za pomoc ❤️❤️
Susanne lubi tę wiadomość
-
Evli wrote:Jeśli chodzi o ciąże to ok, nic mi kompletnie nie dolega 😁
Test już naszykowany na jutro? ✊✊✊
No to oby tak dalej
Tak, naszykowany, nawet 3 😅 jakos sie nie nastawiam, ale i tak nie mogę przez to zasnąć.
dziś tez zamówiłam testy owulacyjne na przyszły cykl, więc jakby co jestem gotowa do walki -
U mnie dziś snieżnobiała biel, 30dc.
Raczej juz sie pogodzilam z tym faktem, chociaż zdążyłam sie nieźle nakręcić w międzyczasie 😅
-
Suzanne - doczekasz się kiedyś.
U mnie cisza... Jak do czwartku nie ruszy, to mam wizytę u położnej. Zaproponowała masaż szyjki, ale trochę się boję...niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Evli wrote:Masaż szyjki 🙄 próbuje sobie wyobrazić jak to wygląda 🙈
Używasz może oleju z wiesiołka na szyjkę?
Bo wiem że są takie praktyki..
Szczerze, to po ivf jestem psychicznie znieczulona na to co można włożyć w okolice szyjki macicy 🤣 położna opisała to jako włożenie palca w rozwarcie i zatoczenie koła między szyjka a workiem płodowym. Ponoć w 50% przypadków poród następuje w ciągu 24h. Oleju z wiesiołka nie stosuje. Ale stosuje olejek z weledy do masażu krocza (ma uelastycznić skórę), ale wierzę w to jak w olejki przeciw rozstępom - nie zaszkodzi, ale czy pomoże to nie wiadomo.
Evli, co teraz porabiasz, siedzisz w domku? Relaksujesz się?Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
No to sobie już wyobraziłam 🤣😜
Ogolnie to czas spędzam w domu. Niedawno wybrałam z mężem na zakupy bo mi się zachciało carbonary 🙆♀️, ostatnio tylko to bym jadła, ehh te kalorie 🤦🏻♀️ (Nie taką prawdziwa, tylko boczek ze śmietaną)
Pierwszy raz poszłam do kasy dla starych i brzuchatych i pożałowałam... musiałam się nakłócić ze starymi Arabkami, bo kurcze przychodzą w kilka jedna stoi w kolejce, reszta idzie na zakupy a później dochodzą i ci sie wpiepszają w kolejkę, bo „ja tu byłam...” i jeszcze później swoje niezadowolenie wyrażają w swoim języku 🤦🏻♀️🙆♀️ Dobrze że kasierka się jeszcze nie czepiała mojej ciąży bo aż tak nie widać. Także nadenerwowalam się a wcale szybciej nie było 🙄2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evil, one rządzą się swoimi prawami... i na zakupy chodzą całymi pielgrzymkami. Ale szkoda nerwów.
EllaDe, może się obędzie bez masażu położnej i jednak akcja zacznie się wcześniej.
O tym olejku z Weledy słyszałam od szwagierki, bardzo ładnie się wygoiła i uważa, ze to dzięki systematycznemu masowaniu i smarowaniu.
-
Evli wrote:A o którym dokładnie mówicie olejku z weledy? Jakiś specjalny jest ?
Ja kupiłam do masażu dla Alice ale nie zdążyłam go użyć i teraz sama się tym smaruje
Weleda robi olejek 'huile de massage du périnée' dla przyszłych mam. U mnie nadal cisza 😭Susanne lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Jejku, czerwcówka urodziła przede mną? Rzeczywiście, spędza kilka miesięcy w szpitalu. Biedni...
Mnie mąż dziś uraczył opisem porodu znajomej - żadnych skurczy, wody odeszły, dziecko 2h później było na świecie. Na peridural się spóźniła. Jeśli mi się to przydarzy jak mąż będzie w pracy, to pewnie urodzę w samochodzie 😅
Ty też donosisz. Nie ma innej opcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 19:12
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
2022 - nieudany transfer mrozaczka