Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvli wrote:Neytiri aż dziwne że nie odwołali. Korzystaj bo ciekawe co to będzie za pare dni i co Macron nam ogłosi..
Poupeé mam koleżankę Sonie, ale fakt że to imię niestety czesto kojarzy się ze zwierzakiem (eh ci ludzie). Moja ciotka miała męża Cezarego, później tak się jej pies nazywał 🙄 następny miał na imię Karol..trochę przesada 🙈
Co do porodów teraz w Polsce to współczuje dziewczynom 🙁 najgorsze jeszcze jak to pierwsze dziecko i ojciec może go zobaczyć dopiero przy wyjściu 😭
Mc do zaliczony 😜😆
Hahaha dobre z tymi imionami. Ludzie maja fantazje 😂 -
Evli wrote:No to się Macron nagadał... zawsze się zastanawiam jak oni to robią że trzy zdania potrafią rozwinąć w półgodzinne gadanie 😂 Teraz się zastanawiam co z moją wizytą, skoro odwołują zabiegi 🙄
Myślę, że Twoja wizyta nie będzie odwołana, bo nie wymagasz hospitalizacji. Więc sie nie martw.
Za to zapasy makaronu i puszek już zrobiłaś? 🤣niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Evli nie no twoja wizyta sie odbedzie odwoluja tylko zabiegi to tez po to aby niepotrzebnie nie obciazac szpitali.
Dla mnie wazne ze zamkneli przedszkola wiec siedzimy w domu maz tez postanowil z domu bedzie pracowal , wiec mi sie to podoba.
Zapasow nie robie zawsze cos tam sie w szafkach znajdzie aby przynajmniej dwa tyg przetrwac a po za tym warzyw i owocow tak nie kupie na zapas no chyba ze mrozone ale to tez bez przesady jak nie zjem czegos.
A tak to myśle ze i tak nie mowia calej prawdy pewnie po to aby nie siac wiekszej paniki ale mysle ze oni maja wiecej info odosnie calej tej sytuacj. Po za tym nic specjalnego nie powiedział a decyzje podjete byly oczywiste wiekszosc panstw podejmuje te same kroki wiec tak jak by wyjscia nie mial za duzego. -
Ja już też będę siedzieć grzecznie w domku. Mcdo zjadłam mogę siedzieć i żreć makaron 😂
A tak na serio to zaczynam się bać 😔 Bać sie o ciąże..niby wirus nie przechodzi przez łożysko ale kto to wie czy naprawdę nie ma wpływu na dziecko.
W kwietniu mam wyjazd do Anglii i Polski i chyba nici z tego, ciekawe co z biletami. Mam nadzieje że nie będą fakturować zmiany rezerwacji 😐2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Szczerze dziewczyny z perspektywy czasu tak mnie oswiecilo ze jak mnie ta 40 stopniowa goraczka dopadla to w sumie ja miałm wszytkie objawy tego wirusa ale nie mialam podstaw do podejrzen bo nigdzie nie wyjezdzalam nie mialam kontaktu z osobami ktore podrozowaly no i w sumie to 4 tyg temu informacji na ten temat nie bylo za wiele nie bylo nawet jeszcze zdiognozowanego przypadku w fr ( nawet pierwszy z nich byl na drugim koncu francji) nie chce panikowac ale mysl ze moglam to przejsc mi nie pomaga . Nawet jak zadzwonilam do lekarza to i tak mi tylko kazal paracetamol i syrop kupic i jak by moj stan sie pogarszal to zadzwonic po recepte na antybiotyk.
W chinach podali ze kobiety zakazone rodzily zdrowe dzieci nie mial wplywu na dziecko i nie byl podejrzen aby szybciej rozwiazywac ciaze tylko tyle ze tak jak kazdy wirus moze grozic przedwczesnym porodem.
-
Dziewczyny myslicie ze odwolaja mi probe fiv? Bo skoro nie chca ludzi niepotrzebnie hospitalizowac to pewnie punkcje im nie po drodze..Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri - punkcje są szybkie - to zabieg ambulatoryjny bez hospitalizacji. Wątpię, by klinikę ivf dało się szybko przerobic na oddział zakaźny. Więc myślę, że nie ma potrzeby odwoływać na te chwilę obecną
Mimi - I wtedy wzięłaś ten antybiotyk? Bo jeśli tak, i zauważyłaś po nim poprawę, to raczej nie był to covid19.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:00
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Neytiri ciezko powiedziec narazie nic o tym nie mowia , w polsce widzialam na fioletowej ze dziewczynie odwolali i bedzie mila mrozony transfer.
EllaDe nie, nie wzielam bo po dwoch dniach mi goraczka nie rosla do 40 stopni a pozniej przez kolejny dzien utrzymywala sie na poziomie 38,5 wiec paracetamol dawal rade juz no i ten syrop tez pomagal lagodzic kaszel i dusznosci . -
Laski, wybieram się na zakupy do supermarketu... Jak tłum ludzi i kolejki do kasy nie zestresuje Bąbelka i nie zmotywują go do wyjścia, to już nie wiem co innego może pomóc 🤣niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
W naszym intermarche wszystko jest - nawet makaron (choć mały wybór) I papier toaletowy. Nawet pampers harmony w promocji były
Spotkalam sąsiadkę, która mówiła, że jej właśnie na zakupach wody odeszły :p i że jak jestem w dobrej formie, to znak, że poród się zbliża... Taaaaa.... W sumie jakieś pojedyncze skurcze dziś miałam, ale nic regularnego.niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
U mnie też jeszcze wszystko jest. Ja już ograniczam wyjścia, zaczęłam się bać 😏
EllaDe to nie wiem schody? Albo przytulasy z mężem 😜 niech rozszerza szyjkę 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 15:17
EllaDe lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Eh, a ja się umówiłam do przychodni żeby lekarz zajrzał Florkowi w ucho bo ma przerośnięty 3ci migdał, alergie i przez to często zapalenie ucha, a od kilku dni trze prawe ucho i się denerwuje... Sekretarka mi powiedziała, że naszego lekarza nie ma, ale za mocno mnie to nie zastanowiło... Mąż właśnie zadzwonił, że go nie ma bo ma korona...Zadzwoniłam do tego jego zastępcy, powiedział mi "nie wiem co pani doradzić, nie potrafię powiedzieć "proszę przyjść" albo "proszę nie przychodzić".... I co ja mam ^%#wa robić?!
-
EllaDE z tym dobrym samopoczuciem przed porodem też słyszałam wiec może może...
Evli siedź w domu jak możesz lepiej dmuchać na zimne
Nathalie a nie ma innego lekarza, albo moze wizyte domowa zamów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 18:07