Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Robi sie coraz powazniej dziewczyny.
Juz widzialam, ze w szpitalu w Montpellier nie robia ani punkcji ani transferów. Jedna dziewczna musiala przerwac stymulacje jedynie ze wzgledu na to! Jak dobrze, ze moja proba zostala przeniesiona, bo teraz bym byla w samym srodku stymulacji i bym sie znow martwila!
Siedzcie w domu dziewczyny. Ja dzis jade na zakupy i potem tez sie zamykam. Nie mam pojecia jak wyglada sytuacja w sklepach, bo je przez caly tydzien omijalam szerokim lukiem.Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri - aż się zdziwiłam, że przerywają. No cóż, podejdziesz na luzie po epidemii. Zakupy + izolacja to dobry pomysł. Tylko te wybory jutro... Chyba pójdziemy, bo u nas tłumów na 100% nie będzie. Wyliczyłam że powinno być 10 osób na godzinę
A, i u mnie w sklepach wczoraj był spokój i wszystko było (makaronów, ziemniaków i mąk mniej, ale nie pustki). Jakby tam gdzie mieszkasz był problem, to podjedź tak ze 30km 'na prowincje/wieś) i wszystko znajdziesz . Powodzenia!niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Czesc Dziewczyny,
Ella a Ty nadal w dwupaku ? oj oj oj
Wiem, ze pytalas skad wiedzialysmy, ze 'juz' - ja mialam bole krzyzowe i tak zajbiscie bolalo, ze stwierdzilam, ze nie ma innej opcji (opcja jednak byla, po rozwarcie bylo na 2cm ), no ale po 30 h od pierwszych boli urodzilam
Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozwiazanie
U nas masakra (93) - pracuje w szkole, a jak wiecie szkoly od poniedzialku zamkniete, ale !!! mamy obowiazek prowadzenia zajec przez internet Bede trzymac Szarlotke na rekach i prowadzic zajecia, ha ha ha ha ha ... no nic, zobaczymy jak to bedzie...
Olcia, juz zaraz imprezka ! ale ten czas leci !!! Wszystkiego dobrgo i duzo zdrowka i milosci dla Kordianka
Evli, jak sie czujesz? Dbaj o siebie Ciesze sie, ze ciaza przebiega poprawnie
teraz bede moze miala wiecej czasu to Was troszke 'nadrobie' i napisze wiecejOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Evil, wczoraj testowałam. Wciąż biel wizira. A @ dalej brak, ale chyba się podświadomie przejmuje ta cała sytuacja z wirusem. W zasadzie to martwię o moich rodziców w Polsce. Wiem jak tam kuleje służba zdrowia. A stres zawsze działa u mnie tak, ze caly cykl rozwala. Także nic już nie wiem:D
U nas w sklepach widać wzmożony ruch, ale dalej bez paniki. Ja swoje mini zapasy zrobiłam, staram się nie wychodzić. Wszystkie moje zlecenia zostały tymczasowo odwołane (głównie w Barcelonie, bo we Francji jeszcze nie). Ale jako autoentrepreneur troche sie boje jak to będzie wyglądało w najbliższych tygodniach, patrząc na inne kraje. No nic, trzeba będzie siedziec w domu, to będę siedziec w domu. Robi się coraz poważniej, choć na ulicach tego jeszcze nie widzę.
Trzymajcie się zdrowo Dziewczyny i uważajcie na siebie
-
No zaczyna się robić nieciekawie 😞
Ams no właśnie ta télétravail dla rodziców małych dzieci to średnio wykonalne..
Dalej macie zawieszone starania? Czy jakieś plany są?
EllaDe czekamy 😜
Neytiri kurde znowu opóźnienie 😐 no ale dobrze że nie jesteś zostawiona samej sobie w środku stymulacji.
Susanne szkoda że negatyw 😏
Ja dziś chciałam kupić sok z żurawiny, bo ma dużo wit.C i pełno właściwości przeciwwirusowych itp.. W I ciąży tez piłam czesto. W biocopie kolejka na cały sklep 🤦🏻♀️ pójdę później zobaczyć czy się rozluźniło..
Do tego mąż zaczął smarkac a mnie gardło pobolewa 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:25
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - może to tylko placebo = boisz się choróbska, to organizm włącza takie straszaki? U mnie mąż też 'pod chmurką' dzisiaj i zaaplikowałam mu herbatkę z imbirem, cytrynka i miodem.
Za to farmaceutka z jego rodziny mówi, że rozeslali im wiadomość z lokalnego szpitala, że w stanie ciężkim mają 4 młodych pacjentów bez obciążeń, a punktem wspólnym miedzy nimi było leczenie się samemu ibuprofenem (= anti-inflammatoires). W ciąży i tak tego nie możemy. Więc jakby was coś brało, to tylko paracetamol. Zresztą ibuprofen/ aspiryna etc. I tak sa nieskuteczne przy wirusach. Trzymajcie się zdrowo!niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Może i placebo. Pamietam jak kiedyś w pracy okazało się że ktoś ma swierzba to drapałam się jak głupia a nic mi nie było. Głowa robi swoje..
Właśnie coś mi śmigneło że ibuprom pogarsza sytuacje.. Ja ten lek nie przyjmuje już od czasów starań, sam paracetamol mam 😊
Trzymajcie się zdrowo wszystkie !2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Chyba tak jak piszecie podswiadomość działa i nam starszaki wysyla ja wczoraj myslalam ze tez mnie cos bierza caly dzien plukalam gardło woda z sola i zrobilam sobie antygripine i dziś odpukać lepiej.
A co do leczenia sie samemu w domu to wlasnie we wloszech bylo tak ze nakazali lekkim przypadkom sie izolowac w domu a w gorszych przypadkach szpital tylko ze te domowe sposoby nie pomogly i pozniej wiekszosc z tych osob wyladowala w szpitalach z obustronnym śródmiąższowym zapaleniem płuc.
Naytiri w polsce tez wszytko odwoluja i zamykaja narazie przekaladaj wizyty na kwiecien wiec mozna bylo sie spodziewac ze i tu tez raczej sie wstrzymaja tylko pytanie jak dlugo ? bo to dopiero poczatek i raczej na dwoch tyg sie nie skonczy a co najmniej dwa miesiace.
My tez od poniedzialku zaczynamy zajecia przez internet jakos sobie tego nie wyobrazam zeby moje dziecko usiedzialo i sluchala co pani do niej mowi , bardziej mam nadzieje ze nam beda wysylac material i instrukcje i w domu sami we wlasnym zakresie bedziemy robić. Tak samo lekcje skrzypiec pani zaproponowala ze moze przyjechac i indywidualnie uczyc ale jakos mi sie to nie uśmiecha bo jak ona tak to wiekszosci dzieci bedzie jezdzic to jeszcze mi cos przyniesie do domu a druga opcja ze zrobi tele lekcje przez 45 minut moja corka nie wytrzyma tyle jej po 5 minutach rozmowa z dziadkami sie nudzi a co dopiero lekcja skrzypiec przez 45. -
Bylam na zakupach i na spokojnie wszystko kupilam, byly jakies braki, ale bez tragedii. Widac bylo ze dopiero co dostawa byla
Na forach dziewczyny pisza, ze juz wszystko wszedzie poodwolywane, ponoc w naszej klinice az do maja.. takze tego... zadzwonie jeszcze do gina za tydzien, zeby sie upewnic i tyle.
Znow opoznienie..
A co do objawow to ja tez mam gardlo mnie boli od 2 dni z tym, ze ja mam alergie na pylki i to od tego..Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
EllaDe czy to już? 😜
No to wczoraj pojechał premier..jednak prawie wszystko zamknął.
A ludzie po ogłoszeniu tego poszli się wybawić i najeść...serio..niektórym chyba musi umrzeć ktoś z rodziny by wziął sytuacje na poważnie.
Ktoś z Was przez to został bez pracy?
Ja gnije z mężem na kanapie 😜
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Jeszcze nie dziś. Wg polskiego kalendarza ciąży, to dziś wypada 40 tydzień... Leniwiec chyba woli być Francuzem.
Mąż od jutra pracuje z domuEvli, Neytiri lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
My z mezem jutro normalnie do pracy jedziemy. On moze bedzie mial mozliwosc pracowac zdalnie, ale ja nie, wiec albo bede sie nudzic przez 7h w pracy albo mi pozwola siedziec w domu. Ogolnie nikt nic nie wie :pStarania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
No mój mąż też jutro idzie do pracy, ale czy będzie 🤔
EllaDe dobrze że Twój mąż ma możliwość pracowania w domu
Hehe szykuje Ci się Francuzek 🤣
Ja siedziałam w brzuchu 42 tygodnie 🙆♀️🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 18:26
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - 42 tygodnie... Nawet mnie nie strasz... Moja położna też dwójka urodziła w 42 tyg. A trzecie miesiąc wcześniej :p
Rdv z położną mam w czwartek. Jak nadal nic, to za tydzień w niedzielę wizyta kontrolna w szpitalu.
Mimi - jak macie taka możliwość, to siedźcie w domu. My siedzimy, na tykającej bombie, ale w domku.niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Evli wrote:Wyszłam po chleb - tragedia!!!
Do każdego sklepu, apteki kolejki na dwa kilometry przed wejściem 😑😮
No, w dużych miastach podobno jest nieciekawie, jeśli chodzi o zakupy... I dużo plotek na necie, że od jutra przymusową kwarantanna, więc ludzie panikują.
U mnie względny spokój... Jakieś niewielkie skurcze przed obiadem, ale teraz się uspokoiło... Echhh...niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Nie no byłam w szoku żeby za chlebem stać godzinę 🙄 Wzięłam 3, zamroziłam 😏
Aptekę już odpuściłam ale mam tylko aspirynę na 8 dni 😏 heh, mogłam iść wcześniej..
Ciekawe co dziś Macron ogłosi wieczorem 🧐
EllaDe to czekamy dalej 🙆♀️2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
U nas też braki w sklepach do duzych nawet nie ide , ale wazne ze sklepy z warzywami sa pełne.
Ludzie panikuja bo w południe prezydent spotkal sie z premierem wlasnie na temat tej kwarantany i zakazu wychodzenia z domu(tylko najpotrzebniejsze potrzeby).Ponoć o 20 prezydent ma znowu do nas przemówić.
EllaDe może sie rozkreci dzis obyś miała już to za soba i urodziła na dniach za nim wprowadza zakazy w szptalach.Evli lubi tę wiadomość
-
No bedzie przemawiac...
Mysle, ze bedzie nakaz siedzenia w domu (nic dziwnego biorac pod uwage fakt, ze wczoraj polowa spoleczenstwa biwakowala w parkach.... ) plus zamkniecie granic.
Ja usiluje stworzyc moja wirtualna klase, no ale serwery padaja...
Masakra.
EllaDe, caly czas mocno o Tobie mysle i trzymam kciuki !!!
Wszystkie przyszle Mamusie dbajcie o siebie i o dzidzie
Duzo zdrowka i nie pozabijajcie mezow / partnerowEvli, EllaDe lubią tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte