Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi sie coraz powazniej dziewczyny.
    Juz widzialam, ze w szpitalu w Montpellier nie robia ani punkcji ani transferów. Jedna dziewczna musiala przerwac stymulacje jedynie ze wzgledu na to! Jak dobrze, ze moja proba zostala przeniesiona, bo teraz bym byla w samym srodku stymulacji i bym sie znow martwila! :(

Siedzcie w domu dziewczyny. Ja dzis jade na zakupy i potem tez sie zamykam. Nie mam pojecia jak wyglada sytuacja w sklepach, bo je przez caly tydzien omijalam szerokim lukiem.

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri - aż się zdziwiłam, że przerywają. No cóż, podejdziesz na luzie po epidemii. Zakupy + izolacja to dobry pomysł. Tylko te wybory jutro... Chyba pójdziemy, bo u nas tłumów na 100% nie będzie. Wyliczyłam że powinno być 10 osób na godzinę :D
    A, i u mnie w sklepach wczoraj był spokój i wszystko było (makaronów, ziemniaków i mąk mniej, ale nie pustki). Jakby tam gdzie mieszkasz był problem, to podjedź tak ze 30km 'na prowincje/wieś) i wszystko znajdziesz . Powodzenia!

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • ams Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Ella a Ty nadal w dwupaku ? :D oj oj oj :)
    Wiem, ze pytalas skad wiedzialysmy, ze 'juz' - ja mialam bole krzyzowe i tak zajbiscie bolalo, ze stwierdzilam, ze nie ma innej opcji (opcja jednak byla, po rozwarcie bylo na 2cm :D), no ale po 30 h od pierwszych boli urodzilam :)
    Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozwiazanie :)

U nas masakra (93) - pracuje w szkole, a jak wiecie szkoly od poniedzialku zamkniete, ale !!! mamy obowiazek prowadzenia zajec przez internet :D Bede trzymac Szarlotke na rekach i prowadzic zajecia, ha ha ha ha ha ... no nic, zobaczymy jak to bedzie...

Olcia, juz zaraz imprezka ! ale ten czas leci !!! Wszystkiego dobrgo i duzo zdrowka i milosci dla Kordianka :)

Evli, jak sie czujesz? Dbaj o siebie :) Ciesze sie, ze ciaza przebiega poprawnie :)

teraz bede moze miala wiecej czasu to Was troszke 'nadrobie' i napisze wiecej :)

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil, wczoraj testowałam. Wciąż biel wizira. A @ dalej brak, ale chyba się podświadomie przejmuje ta cała sytuacja z wirusem. W zasadzie to martwię o moich rodziców w Polsce. Wiem jak tam kuleje służba zdrowia. A stres zawsze działa u mnie tak, ze caly cykl rozwala. Także nic już nie wiem:D

U nas w sklepach widać wzmożony ruch, ale dalej bez paniki. Ja swoje mini zapasy zrobiłam, staram się nie wychodzić. Wszystkie moje zlecenia zostały tymczasowo odwołane (głównie w Barcelonie, bo we Francji jeszcze nie). Ale jako autoentrepreneur troche sie boje jak to będzie wyglądało w najbliższych tygodniach, patrząc na inne kraje. No nic, trzeba będzie siedziec w domu, to będę siedziec w domu. Robi się coraz poważniej, choć na ulicach tego jeszcze nie widzę.
    Trzymajcie się zdrowo Dziewczyny i uważajcie na siebie :)

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaczyna się robić nieciekawie 😞
    Ams no właśnie ta télétravail dla rodziców małych dzieci to średnio wykonalne..
    Dalej macie zawieszone starania? Czy jakieś plany są?

EllaDe czekamy 😜

Neytiri kurde znowu opóźnienie 😐 no ale dobrze że nie jesteś zostawiona samej sobie w środku stymulacji.

Susanne szkoda że negatyw 😏

Ja dziś chciałam kupić sok z żurawiny, bo ma dużo wit.C i pełno właściwości przeciwwirusowych itp.. W I ciąży tez piłam czesto. W biocopie kolejka na cały sklep 🤦🏻‍♀️ pójdę później zobaczyć czy się rozluźniło..
    Do tego mąż zaczął smarkac a mnie gardło pobolewa 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:25

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli - może to tylko placebo = boisz się choróbska, to organizm włącza takie straszaki? U mnie mąż też 'pod chmurką' dzisiaj i zaaplikowałam mu herbatkę z imbirem, cytrynka i miodem. :D
    Za to farmaceutka z jego rodziny mówi, że rozeslali im wiadomość z lokalnego szpitala, że w stanie ciężkim mają 4 młodych pacjentów bez obciążeń, a punktem wspólnym miedzy nimi było leczenie się samemu ibuprofenem (= anti-inflammatoires). W ciąży i tak tego nie możemy. Więc jakby was coś brało, to tylko paracetamol. Zresztą ibuprofen/ aspiryna etc. I tak sa nieskuteczne przy wirusach. Trzymajcie się zdrowo!

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i placebo. Pamietam jak kiedyś w pracy okazało się że ktoś ma swierzba to drapałam się jak głupia a nic mi nie było. Głowa robi swoje..

Właśnie coś mi śmigneło że ibuprom pogarsza sytuacje.. Ja ten lek nie przyjmuje już od czasów starań, sam paracetamol mam 😊

Trzymajcie się zdrowo wszystkie !

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak jak piszecie podswiadomość działa i nam starszaki wysyla ja wczoraj myslalam ze tez mnie cos bierza caly dzien plukalam gardło woda z sola i zrobilam sobie antygripine i dziś odpukać lepiej.

A co do leczenia sie samemu w domu to wlasnie we wloszech bylo tak ze nakazali lekkim przypadkom sie izolowac w domu a w gorszych przypadkach szpital tylko ze te domowe sposoby nie pomogly i pozniej wiekszosc z tych osob wyladowala w szpitalach z obustronnym śródmiąższowym zapaleniem płuc.

Naytiri w polsce tez wszytko odwoluja i zamykaja narazie przekaladaj wizyty na kwiecien wiec mozna bylo sie spodziewac ze i tu tez raczej sie wstrzymaja tylko pytanie jak dlugo ? bo to dopiero poczatek i raczej na dwoch tyg sie nie skonczy a co najmniej dwa miesiace.

My tez od poniedzialku zaczynamy zajecia przez internet jakos sobie tego nie wyobrazam zeby moje dziecko usiedzialo i sluchala co pani do niej mowi , bardziej mam nadzieje ze nam beda wysylac material i instrukcje i w domu sami we wlasnym zakresie bedziemy robić. Tak samo lekcje skrzypiec pani zaproponowala ze moze przyjechac i indywidualnie uczyc ale jakos mi sie to nie uśmiecha bo jak ona tak to wiekszosci dzieci bedzie jezdzic to jeszcze mi cos przyniesie do domu a druga opcja ze zrobi tele lekcje przez 45 minut moja corka nie wytrzyma tyle jej po 5 minutach rozmowa z dziadkami sie nudzi a co dopiero lekcja skrzypiec przez 45.

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na zakupach i na spokojnie wszystko kupilam, byly jakies braki, ale bez tragedii. Widac bylo ze dopiero co dostawa byla ;)
    Na forach dziewczyny pisza, ze juz wszystko wszedzie poodwolywane, ponoc w naszej klinice az do maja.. takze tego... zadzwonie jeszcze do gina za tydzien, zeby sie upewnic i tyle.
    Znow opoznienie..

A co do objawow to ja tez mam :D gardlo mnie boli od 2 dni :D z tym, ze ja mam alergie na pylki i to od tego..

✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe czy to już? 😜

No to wczoraj pojechał premier..jednak prawie wszystko zamknął.
    A ludzie po ogłoszeniu tego poszli się wybawić i najeść...serio..niektórym chyba musi umrzeć ktoś z rodziny by wziął sytuacje na poważnie.
    Ktoś z Was przez to został bez pracy?
    Ja gnije z mężem na kanapie 😜

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie dziś. Wg polskiego kalendarza ciąży, to dziś wypada 40 tydzień... Leniwiec chyba woli być Francuzem. :)

Mąż od jutra pracuje z domu :)

Evli, Neytiri lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem jutro normalnie do pracy jedziemy. On moze bedzie mial mozliwosc pracowac zdalnie, ale ja nie, wiec albo bede sie nudzic przez 7h w pracy albo mi pozwola siedziec w domu. Ogolnie nikt nic nie wie :p

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż też jutro idzie do pracy, ale czy będzie 🤔

EllaDe dobrze że Twój mąż ma możliwość pracowania w domu :)
    Hehe szykuje Ci się Francuzek 🤣

Ja siedziałam w brzuchu 42 tygodnie 🙆‍♀️🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 18:26

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe młody trzyma cie w niecierpliwości , Kiedy masz kolejna wizyte ?

Oby dziewczyny waszych mężów i Ciebie Neytiri do domu puścili, tylko jak to później z wypłatami ...

My też w domu nie wychodzimy , zobaczymy na ile to pomoże .

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli - 42 tygodnie... Nawet mnie nie strasz... Moja położna też dwójka urodziła w 42 tyg. A trzecie miesiąc wcześniej :p
    Rdv z położną mam w czwartek. Jak nadal nic, to za tydzień w niedzielę wizyta kontrolna w szpitalu.

Mimi - jak macie taka możliwość, to siedźcie w domu. My siedzimy, na tykającej bombie, ale w domku. ;)

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam po chleb - tragedia!!!
    Do każdego sklepu, apteki kolejki na dwa kilometry przed wejściem 😑😮

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Wyszłam po chleb - tragedia!!!
    Do każdego sklepu, apteki kolejki na dwa kilometry przed wejściem 😑😮

No, w dużych miastach podobno jest nieciekawie, jeśli chodzi o zakupy... I dużo plotek na necie, że od jutra przymusową kwarantanna, więc ludzie panikują. :(

U mnie względny spokój... Jakieś niewielkie skurcze przed obiadem, ale teraz się uspokoiło... Echhh...

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no byłam w szoku żeby za chlebem stać godzinę 🙄 Wzięłam 3, zamroziłam 😏
    Aptekę już odpuściłam ale mam tylko aspirynę na 8 dni 😏 heh, mogłam iść wcześniej..
    Ciekawe co dziś Macron ogłosi wieczorem 🧐

EllaDe to czekamy dalej 🙆‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też braki w sklepach do duzych nawet nie ide , ale wazne ze sklepy z warzywami sa pełne.

Ludzie panikuja bo w południe prezydent spotkal sie z premierem wlasnie na temat tej kwarantany i zakazu wychodzenia z domu(tylko najpotrzebniejsze potrzeby).Ponoć o 20 prezydent ma znowu do nas przemówić.

EllaDe może sie rozkreci dzis obyś miała już to za soba i urodziła na dniach za nim wprowadza zakazy w szptalach.

Evli lubi tę wiadomość

• ams Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bedzie przemawiac...
    Mysle, ze bedzie nakaz siedzenia w domu (nic dziwnego biorac pod uwage fakt, ze wczoraj polowa spoleczenstwa biwakowala w parkach.... :/) plus zamkniecie granic.

Ja usiluje stworzyc moja wirtualna klase, no ale serwery padaja...
    Masakra.

EllaDe, caly czas mocno o Tobie mysle i trzymam kciuki !!!
    Wszystkie przyszle Mamusie dbajcie o siebie i o dzidzie <3

Duzo zdrowka i nie pozabijajcie mezow / partnerow :)

Evli, EllaDe lubią tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ