X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tez nic nie polece też zwiedzaliśmy "oklepane " miejsca ;P

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może katakumby? Pewnie nie o taki klimat Ci chodzi, ale mnie się podobało. :) Albo park Bois de Vincennes na weekendowe popołudnie. Osobiście też lubiałam włóczyć się bez celu wypatrując klimatycznych zakamarków na Montmartre, w pobliżu Sacre Coeur, albo między ogrodami luksemburskimi i rzeką. Albo muzeum Rodin - fajny ogród. :)

ams lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • Evli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Co u Was?

Basia jak tam,@ przyszla?
    Ams Ty chyba czekasz na rodzinke. Zwiedzanie nie będzie łatwe w tym upale :( powodzenia :P
    Olcia kiedy idziesz na bete?
    EllaDe co u Ciebie?
    Ja odliczam już czas do wyjazdu do Polski, jeszcze ponad 2,5 tygodnia ;)
    Staram się podchodzić na luzie do starań, kochamy się jak mamy ochotę a nie że „trzeba już” i czuje się o niebo lepiej :) W ostatnich miesiącach wylałam morze łez, cieszę się że mi „przeszło”, bo było ciężko :(
    W piątek byłam na wymazie, czekam na wyniki. We wtorek ide do gina, zobaczymy co mi przypisze na tą prolaktyne.

Miłej niedzieli dziewczyny :*

ams lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • ams Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej !
    Tak dzisiaj przylatuja !! Moj Siostrzeniec po raz pierwszy do mnie przyleci :) jest mega podjarany :) ja w sumie tez :)

Martwie sie troche czy dam rade wszedzie z nimi isc, bo sie mecze i brzuszek zaczyna byc juz dosc pokazny :)
    Mloda tak szaleje, ze czasem spac w nocy nie moge :D

Daj znac, jak bedziesz miala wyniki :)

Dobrze, ze Ci "przeszlo", dobrze zrzucic z siebie te presje :*
    Trzymam kciuki, bedzie dobrze :):*

Evli lubi tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Evli,
    u mnie po staremu… zapalenie oskrzeli już mi przeszło. Czekam na okres. We wtorek wizyta w klinice. Mąż dostał dwa rodzaje suplementów od androloga i łyka. Z innych badań wyszedł mu podwyższony cholesterol, więc bedziemy musieli pomyśleć o jakiejś diecie. Będzie z tym ciężko - mają w pracy wypasioną stołówkę i nie na szans, żeby jadł `zdrowo`. :(

Evli lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Lece zaraz na bete.. moze byc za wczesnie jeszcze ale jestem tak niecierpliwa. Najwyzej powtorze w srode.
    Pozdrawiam was

Evli lubi tę wiadomość

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz mieć wynik? Który jesteś dpo?
    Trzymam kciukasy :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli jeszcze nie bylam robic, stwierdzilismy ze za wczesnie jeszcze wiec niepotrzebnie sie rozczaruje.
    W 12 dc bylam u ginekologa, mowil ze jestem dzien przed owulacja. Wieczorem serduszkowalismy i 14 dc tez.
    Dzis jest 19 dc, chyba za wczesnie troche prawda? Fakt niewiem kiedy dokladnie byla u mnie ovulka , nie czulam w tym cyklu nic.
    Moze zmiana klimatu, stres a do tego bylam przeziebiona.

niedoczynnosc tarczycy

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli a jak u Ciebie?
    Bylas na wymazie i tej prolaktynie?

niedoczynnosc tarczycy

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście za wcześnie, w środę tez może jeszcze nic nie wyjść.
    Musisz się uzbroić w cierpliwość ;)

olcia77 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wymazie byłam w piątek. Jeszcze nie mam wyniku, mam nadzieje że jutro będzie bo wieczorem ide do gina.
    Znając życie bakteryjki się mnie trzymają .. i pokaże mu ten wynik prolaktyny jutro też.

olcia77 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, pozostaje mi uzbroic sie w cierpliwosc. Moze w czwartek pojde, bo w piatek wyjezdzamy do Francji.
    Daj znac jutro jak wyniki i mam nadzieje ze jest czysto.

Evli lubi tę wiadomość

niedoczynnosc tarczycy

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Byłam u gina i na prolaktyne nic mi nie dał, bo stwierdził ze jest w normie.. 25,1 ( norma do 25).
    W sumie i ma może racje, może nie.. powtórzę ją po wakacjach.
    Wyniki wymazu nie doszły dziś niestety. W piątek jak byłam w labo Pani mi powiedziała że wynik do 48h, dziś już wtorek i nie było jeszcze :( Tak czy siak, czy bakteria znikła czy nie, będę kontynuować probiotyk.

Z dobrych wieści to taka, że dostałam clomid na 2 miesiące na jajeczkowanie :D

ams lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    u mnie niestety średnio i jest mi źle... 9 miałam dostać okres dostałam 10 i od 13 (według rozpiski) powinnam zaczac brać zastrzyki... dzwoniąc dzis do szpitala ( miałam zadzwonić w pierwszy dzień okresu Pani mówi muszę skontaktować się z lekarzem oddzwonimy jeszcze dziś lub jutro ... ;/ a wiem ze juz zapewno z tego nici ;/ ale co najbardziej mnie wkurza... po co mi dawali rozpiskę z lekami po co musiałam się już teraz faszerować lekami na darmo ... :( eh jestem załamana.

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze trochę bez sensu, co robi jeden dzień różnicy?? Ciężko wycelować z @ w konkretny dzień, zawsze może być dzień czy dwa poślizgu ..
    Ja bym nie odpuściła i wydzwaniała do nich. Patrząc jaki maja tam burdel, pewnie zapomnieli do Ciebie oddzwonić.

1000 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Basia - kurczę, może jeszcze uda się skontaktować z lekarzem i wyjaśnić?

Ja nadal czekam na okres (już dziś chyba się doczekam), jakiś strasznie długi ten cykl. Zwalam winę na zmianę pogody i urlop... :)

Wczoraj byliśmy w klinice. Wszystko o.k. jak na razie. dostałam dwa nowe RDV na badanie macicy pod kątem punkcji/ulokowania zarodka. To w przyszłym tygodniu. Na koniec sierpnia (jak klinika zacznie działać po wakacjach) mamy konsultację u mikrobiologa. Potem możemy zacząć stymulację. Czyli od 23 dnia cyklu wypadającego we wrześniu, więc stymulacja w październiku. Dokładnie to czego się obawiałam. Więc podjęłam temat urlopu, który mamy zabukowany. Nie można latać samolotem 6-8 tyg po stymulacji, a ze względu na to, że lecimy do rejonu z Zika, 2 miesiące po powrocie trzeba odczekać. Lekarka okazała się fanką tego rejonu i powiedziała, że absolutnie mamy jechać na te wczasy i że wrócę w ciąży. Tacy optymiści mnie wkurzają!

Więc będzie tak jak przypuszczałam - startujemy z symulacją w 2019...

Trochę wkurzył mnie mąż swoim nieogarnięciem... Jak bukowaliśmy wczasy, to powiedzieliśmy sobie, że jakbym była w ciąży to anulijemy (ubezpieczenie pokrywa przypadek ciąży, więc byłby zwrot kosztów). Spotkania w klinice zaczęliśmy na początku tego roku, więc myślałam, że do września będziemy po 1-2 podejściach. A tu się wszystko tak przedłużyło... No i mąż mi mówi, że myślał, że zrobimy podejście asap i po prostu anulujemy wczasy... No to ja mu tłumaczę, że to byłoby o.k. gdyby in-vitro miało 100% szans na powodzenie. Bo jak się nie uda, to ja i tak nie mogę lecieć, bo rozchwiane hormony/krzepliwość krwi, a ciąży brak, więc ubezpieczenie mam nic nie zwróci i będziemy kupę kasy w plecy... on na to: `nie pomyślałem o tym`. No i jeszcze musiał powiedzieć, że czas ucieka, niewiele nam czasu do czterdziestki zostało. No kurczę, nie dość, że od 3 lat w kółko muszę mu przypominać i ponaglać w sprawie tych wszystkich badań i wizyt u lekarzy, dręczyć, by zadzwonił, umówił wizytę etc., kolejkach do RDV, a on sobie teraz przypomina, że `clock is ticking`. Eh, mężczyźni...

Evli lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe to rzeczywiscie masz zagadke.. Rozumiem ze czy sie powiedzie in vitro czy nie, to i tak nie mozesz leciec? Kiedy macie te wczasy?
    Moze po prostu przesuncie stymulacje i leccie spokojnie na wczasy?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wyniki wymazu, dalej mam streptocoque b, ale tego sie spodziewalam, dwa miesiace to za krotko zeby go wybic. Bede kontunuowac probiotyki, moze sie w koncu wyprowadzi ;)
    Za to moja flora sie poprawila, dostalam 1 ❤️( score jest od 0 do 10- im mniej tym lepiej).

olcia77, ams lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak zaczynam stymulację od 13 biorę pierwszy zastrzyk i 17 na krew i usg... ufffff kamień z serca.. teraz pytanko jesli dojdzie do transferu to jak myslicie jechać do polski odpoczywać? czy zostać tutaj .. jechalibyśmy autem oczywiscie bez zadnej spiny z przystankami itd.. oczywiscie jezeli lekarz powie ze absolutnie no to nie pojedziemy.. ale ciekawa jestem waszej opinii na ten temat :)

EllaDe, Evli lubią tę wiadomość

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli - mam nadzieję, że już niedzługo pozbędziesz się tej bakterii. :)

Co do mojej stymulacji i wakacji, to rzeczywiście, jeśli zaczniemy stumulację we wrześniu to nie mogę lecieć. Lecimy w ostatnim tygodniu października. Podzielam twoje zdanie w tej kwestii - lecę spokojnie na wakacje i zaczynamy stymulacje po nowym roku. To w sumie 'tylko' 4 miesiące opóźnienia. Biorąc pod uwagę, że np. mieliśmy 3 miesiące opóźnienia, tylko dlatego, że mąż czekał na wizytę u androloga, to 4 miesiące jakoś różnicy mi nie robią.

Basia - jeśli w Polsce rzeczywiście odpoczywasz i nie straszna ci taka długa jazda to jechać :) (mam znajome, które w Polsce nigdy nie odpoczywają, bo `tyle jest do zrobienia`, `tyle ludzi do odwiedzenia`. Jeśli nie zaliczasz się do tej grupy ludzi, to jedź) :)

Evli lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ