X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak, a dużą masz umywalkę? bo jesli tak, to mozna tez takiego malucha w umywalce kąpać. Są też wiaderka kąpielowe, a za przewijak może robić np zamknięta toaleta, jeśli macie w tym samym pomieszczeniu (u mojej siostry za przewijak robiła pralka przykryta kocykiem)

krysiak lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 wrote:
    a masz swoj wykres gdzies zebym mogla sobie porownac ? ;-D

bo ja sie zastanawiam czy regula jest ze ta tempka po owulacji zawsze tak w gorze sie utrzymuje ?

i dopiero przed @ spada? albo az do @ utrzymuje sie wysoko w miare i dopiero jak okres nie przyjdzie mozna podejrzewac ze jest ciaza?
    Wejdź na moje profil, mam wykres na tablicy.
    Tak temp. zwykle spada przed miesiączką ponizej tej poziomej lini. Czasem też spada jak poziom progesteronu jest za niski (no i tym samym zaczyna się złuszczanie endometrium. I nawet jeśli doszło do zapłodnienia komórki (a nie zdążyła się zagnieździć, bo zaczęło się złuszczanie, to taka ciąża nie przetrwa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 17:09

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga naprawde mialas niskie temperatury ale sie udalo czyli wlasciwie nie ma reguly.
    juz sie nie moge doczekac jutra rana, mam nadzieje ze bedzie jutro ciut wyzej i ze tak juz sie w tych granicach bedzie trzymac

dzieki za podpowiedzi

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Krysiak, a dużą masz umywalkę? bo jesli tak, to mozna tez takiego malucha w umywalce kąpać. Są też wiaderka kąpielowe, a za przewijak może robić np zamknięta toaleta, jeśli macie w tym samym pomieszczeniu (u mojej siostry za przewijak robiła pralka przykryta kocykiem)
    Sama już myślałam o tej umywalce. Rozwiazanie z przewijakiem na pralce znam od siostry, my jednak mamy pralkę w kuchni. W łazience tylko wanna i umywalka, z boku wąska półka i mimo najlepszych chęci nie ma miejsca na nic. Ubikacja jest osobno. Właśnie tez sie boje kąpieli w wannie, jesli urodzę naturalnie to moze i jakos to będzie ale co zrobię jesli skończyłoby sie na cc. Poza tym cały czas dumam, nawet jesli wykąpie w wannie i chciałabym np już ubrać w pokoju to znaczy ze musiałabym podać mężowi mokre dziecko z wanny do ręcznika i z nim wtedy do pokoju. Moja siostra sie śmieje, ze teraz myje sie dzieci co trzy dni to nie opłaca sie kupować wanienki a w szpitalach tez myją w umywalkach :) no niby taki banalny temat ale naprawde, jeszcze nie znalazłam rozwiązania :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 wrote:
    Kinga naprawde mialas niskie temperatury ale sie udalo czyli wlasciwie nie ma reguly.
    juz sie nie moge doczekac jutra rana, mam nadzieje ze bedzie jutro ciut wyzej i ze tak juz sie w tych granicach bedzie trzymac

dzieki za podpowiedzi
    U mnie jednym z problemów jest właśnie bardzo niski progesteron. M.in dlatego dość długo mierzyłam temp. bo jakby za bardzo zaczęła spadać to miałam sobie zwiększyć dawkę tego leku. A to wyszło przez przypadek, właśnie w trakcie badań hormonalnych. Udało mi się zajść bez, ale prawdopodobnie bez tabletek nie udałoby mi się utrzymać. Nie jedna kobieta po owulacji miała go więcej niż ja w pierwszych 3 tc (potem już suplementowałam i w sumie nadal to robię)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Sama już myślałam o tej umywalce. Rozwiazanie z przewijakiem na pralce znam od siostry, my jednak mamy pralkę w kuchni. W łazience tylko wanna i umywalka, z boku wąska półka i mimo najlepszych chęci nie ma miejsca na nic. Ubikacja jest osobno. Właśnie tez sie boje kąpieli w wannie, jesli urodzę naturalnie to moze i jakos to będzie ale co zrobię jesli skończyłoby sie na cc. Poza tym cały czas dumam, nawet jesli wykąpie w wannie i chciałabym np już ubrać w pokoju to znaczy ze musiałabym podać mężowi mokre dziecko z wanny do ręcznika i z nim wtedy do pokoju. Moja siostra sie śmieje, ze teraz myje sie dzieci co trzy dni to nie opłaca sie kupować wanienki a w szpitalach tez myją w umywalkach :) no niby taki banalny temat ale naprawde, jeszcze nie znalazłam rozwiązania :)
    Rozwiązanie jest proste...dziecko kąpie na początku ojciec, zwłszcza po cc(bardzo dobrze sobie w tej roli radzą, mówię to bez ironii)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:

Co niezmienia faktu, że są dzieci "przylepy" z dużą potrzebą bliskości i ich zupełne przeciwieństwa (które lepiej będą się czuły w swoim łóżeczku niż cały czas w objęciach mamy). No i teraz pytanie jaki egzemplarz się trafi ;)

Osobiscie boję sie spać z dzieckiem w jednym łóżku (za twardo śpię i boję się, że mogłabym dziecko kołdrą przydusić itp)
    Hihihi, mnie sie marzy egzemplarz przytulaśny :)
    Co do przyduszenia i twardego snu... Podobno po porodzie cos takiego jak twardy sen nie istnieje :) koleżanka mi ostatnio opowiadała, ze bała sie spać z małym w lozku aby właśnie mu krzywdy nie zrobić i znajoma jej podpowiedziała aby włożyć małego do stillkissen, po prostu zrobić z tej poduchy taka ochronkę i dziecko włożyć do środka i mówiła, ze pomysł,super sie sprawdził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Rozwiązanie jest proste...dziecko kąpie na początku ojciec, zwłszcza po cc(bardzo dobrze sobie w tej roli radzą, mówię to bez ironii)
    Zgadzam sie. Moj mąż jest jeszcze taki śmieszny, on kompletnie nie miał kontaktu z małymi dziećmi, no po prostu zero. Gdy idę z nim do babymarktu to zachowuje sie chwilami jakby tam bili :) chodzi taki przyczajony :) ale ja go twardo z sobą ciągam, bo to w końcu tez jego dziecko. Wiec jak trzeba będzie to i kąpał będzie. Zreszta moj mąż zawsze uważa, ze wszystko robi lepiej wiec to tylko kwestia czasu aż zacznie mi sie w kąpiel i przewijanie mieszać :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Hihihi, mnie sie marzy egzemplarz przytulaśny :)
    Co do przyduszenia i twardego snu... Podobno po porodzie cos takiego jak twardy sen nie istnieje :) koleżanka mi ostatnio opowiadała, ze bała sie spać z małym w lozku aby właśnie mu krzywdy nie zrobić i znajoma jej podpowiedziała aby włożyć małego do stillkissen, po prostu zrobić z tej poduchy taka ochronkę i dziecko włożyć do środka i mówiła, ze pomysł,super sie sprawdził.
    Po nieprzespanym tygodniu jestem pewna, że nic mnie nie obudzi. Z resztą juz teraz (odkąd odstawiłam Naltrexon) znów śpię jak kamień... Do tego czasem w nocy mam takie dziwne zachowania w stylu: np potrafię wyrwać mężowi poduszkę spod głowy (nie mam pojęcia po co) itp. Oczywiście rano nic nie pamiętam...Z tą poduszką do karmienia to dobry patent (zwłaszcza że będe miała raczej taką twardszą), a znasz jakiś patent by kołdrą nie nakryć...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Po nieprzespanym tygodniu jestem pewna, że nic mnie nie obudzi. Z resztą juz teraz (odkąd odstawiłam Naltrexon) znów śpię jak kamień... Do tego czasem w nocy mam takie dziwne zachowania w stylu: np potrafię wyrwać mężowi poduszkę spod głowy (nie mam pojęcia po co) itp. Oczywiście rano nic nie pamiętam...Z tą poduszką do karmienia to dobry patent (zwłaszcza że będe miała raczej taką twardszą), a znasz jakiś patent by kołdrą nie nakryć...
    To masz spanie jak mój mąż :) ja zrywam sie przy każdym szmerze a on śpi strasznie twardo. Mało tego, tez miewa "dziwne" zachowania w nocy o których potem nie wie. Któregoś dnia np wstał i idzie, wiec ja za nim, a on zaczął ubierać buty i gotowy do wyjścia. Wiec pytam co robi a on stoi i mowi,ze przyszedł sprawdzić buty :) do dzisiaj sie z tego śmiejemy, ze chciał uciec a ja go nie puściłam. Raz albo dwa było już niebezpiecznie. Jednej historii nawet nie opowiem bo to już zalatuje na przemoc ;) a innym razem w ostatniej chwili złapałam pilota którego miał w ręce i którym chyba chciał mnie uderzyć.....
    Wczoraj obiecałam sobie, ze nie pójdę po pączki, ale chyba zaraz sie ubiorę i wyjdę. Muszę skoczyć do apteki odebrać witaminki to wstąpię i do piekarni.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na pobieraniu krwi. Znów mi uciekł autobus, no i w drodze powrotnej złapała mnie ulewa. Pewnie całkiem mnie rozłozy, bo juz wczoraj zaczęłam kichać :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Dziś byłam na pobieraniu krwi. Znów mi uciekł autobus, no i w drodze powrotnej złapała mnie ulewa. Pewnie całkiem mnie rozłozy, bo juz wczoraj zaczęłam kichać :(
    Oj to kuruj sie już zapobiegawczo. Teraz taki okres, wirusów pełno, ja nie zmoklam ani nie zmarzłam a od tygodnia choróbska pozbyć sie nie mogę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) po przeczytaniu wszystkich 174 stron tego wątku,stwierdzam,że jesteście świetne :) Bardzo chciałabym do Was dołączyć i mam nadzieję,że znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej duszyczki :)

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo Brave,
    witaj :- )

dziewczyny mam takie pytanie, jeszcze przed dzisiejsza wizyta u gina.
    Czy dzisiaj lekarz jest w stanie stwierdzic ev. ciaze czy to jeszcze za wczesnie?

to tylko takie teoretyczne pytanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:21

8599gov33b6h6gc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 wrote:
    Hallo Brave,
    witaj :- )

dziewczyny mam takie pytanie, jeszcze przed dzisiejsza wizyta u gina.
    Czy dzisiaj lekarz jest w stanie stwierdzic ev. ciaze czy to jeszcze za wczesnie?

to tylko takie teoretyczne pytanie ;-)
    Na usg raczej za wcześnie (ja byłam tydzień po dacie spodziewanej miesiączki, z pozytywnym testem ciazowym, a nic nie było widać i podejrzewano ciążę pozamaciczną) Jak zleci ci betę z krwi, to może już coś wyjdzie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Hej dziewczyny :) po przeczytaniu wszystkich 174 stron tego wątku,stwierdzam,że jesteście świetne :) Bardzo chciałabym do Was dołączyć i mam nadzieję,że znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej duszyczki :)
    Pewnie, witaj. Napisz coś więcej o sobie, jeśli potrzebujesz jakichś konkretnych porad, to też pytaj, bo często gadamy o wszystkim i niczym ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. dzieki za odpowiedz ja mam troszke stresik przed ta wizyta... :P
    Ide z E. i mam zamiar razem z nim wejsc do gabinetu myslisz ze to dobry pomysl bo jeszcze nigdy tak nie robilam ale chce zeby ten lekarz znowu mnie nie zbyl

8599gov33b6h6gc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Brave i szacun, jesli faktycznie wszystko przeczytałaś :)
    Aleksa, moja ciaze lekarz stwierdził 6 dpo (test z krwi) a na usg widział tylko pogrubione endo i na tej podstawie zlecił test. 6dpo beta wynosiła 5,01 ;)
    Uważam, ze jak najbardziej możesz wziąć swoje męża do gabinetu. Tymbardziej jesli będziesz sie wtedy pewniej czuła. Powodzenia i daj znać czego sie dowiedziałaś.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 wrote:
    Kinga. dzieki za odpowiedz ja mam troszke stresik przed ta wizyta... :P
    Ide z E. i mam zamiar razem z nim wejsc do gabinetu myslisz ze to dobry pomysl bo jeszcze nigdy tak nie robilam ale chce zeby ten lekarz znowu mnie nie zbyl
    Ja cały czas ciagam meża ze sobą ;) Raz byłam bez i wizyta zakończyła się spięciem z panią dr :) Aleksa ty idziesz do gin. czy KWZ (sorki jeśli czegoś nie zakodowałam, ale ostatnio mam duże problemy z pamięcią ;), mam nadzieję że po ciąży wszystko się naprawi...)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie najpierw chciałam iść do mojego giną bo już od miesiąca ponad mam termin.

on jest tu ze mną i wejdzie chociaż musiałam go namawiać czekam w poczekalni trzymajcie kciuki

Kinga. lubi tę wiadomość

8599gov33b6h6gc5.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ