X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maoam ja miałam wczoraj podobny problem z Progestanem ;) lekarka mi mówiła dopochwowo a na ulotce jak byk napisane żeby popic duża ilością wody ;) i się zastanawiałam czy to ja coś popierdzielilam czy co ale okazało się że też można i tak i tak stosować a ja mam akurat dopochwowo ;)
    Dziewczyny nie wiem czy to organizm tak odreagowal emocje czy co ale ja wczoraj cały dzień przelezalam i co chwile mi się oczy zamykaly, masakra jakaś. A może że to przez hormony ?

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Joasiu szkoda,że masz zalecenie się nie starać,bo też bym doradzała ten cykl.
    Maoam,Monika,dokładnie taki sam miałam dylemat z Progestanem :D 3 razy pytałam lekarki,czy na pewno mam to brać dopochwowo... :D
    Monika odpoczywaj,spij ile wlezie,myślę że organizm wie co dla Ciebie najlepsze :)

Ja już po punkcji.Może to opiszę w celach informacyjnych,może ktoś,kiedyś będzie info szukał.
    Termin mieliśmy na 9:30,ale stawiliśmy się godz prędzej,dostaliśmy prywatny pokoik,małżona zabrali na pobieranie krwi.Porozmawiałam z anestezjolog i zabrali mnie do przebieralni,co ciekawe mogłam zostać w skarpetkach i podkoszulce.Ekspresowo zasnęłam,jak się później okazało już po 20 minutach byłam z powrotem w pokoiku.Mąż nawet nie zdążył iść mi bułki kupić,bo w tym czasie oddawał nasienie :D
    Bolało dziewczyny,serio z każdą minutą coraz gorzej,więc dostałam kroplówkę,ale tylko ten ból przytępiła.No trudno,zacisnęłam zęby i już o 11 byliśmy w samochodzie.Więc szybko poszło.
    Cały dzień przeleżałam i przespałam,bolał mnie lewy jajnik (ból porównywalny to tego po laparoskopii i drenie),bo tam więcej komórek pobrali.
    Dzisiaj już jest super,mogę siedzieć,chodzić i wstawać :D
    Pobrali wczoraj 10 komórek,z czego tylko 4 się zapłodniły (dzisiaj dzwonili).Od dzisiaj mam brać Progestan 3x2 kapsułki.
    Transfer w pon o 11:20.Trzymajcie proszę kciuki,żeby jakieś zarodki przeżyły,bo mocno mnie te 4 zapłodnione komórki zmartwiły,wydaje mi się,że to mało :(
    No ale trudno,zobaczymy co będzie.

• Bozka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Bozka ja bardziej mysle nad czyms takim jak taki renifer czy mis polarny... ale tak wiele mi sie podoba ze nie moge sie namyslec... przegladalam na amazon jutro moze popatrze stacjonarnie jak wygladaja to moze bedzie latwiej...
    To kup misia polarnego ja je też uwielbiam

Tt229c2ebd5b3c06ae34a8bc3e03c6b125.png
    Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave kciuki zaciskam najmocniej jak się da!!!! Musi być dobrze ! Zobaczysz że będzie dobrze :*

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • Bozka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave trzymam kciuki może 4 wystarcza mówiłam że to boli ale chyba z tego co piszesz nie tak bardzo jak myślałam :) może jednak będziemy miały dziedzie na święta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 11:22

• Bozka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maoam apteka była dobra Hehe mina aptekarz pewnie bez cenna :D

Monika ja wstałam dziś o 11 po całym tygodniu organizm dopiero się zregenerowal czasami musimy się zatrzymać na chwilę i dać sobie odpocząć :)

Joasiu zrób tak abyś czuła się dobrze i komfortowo jeśli coś w środku ciebie mowi ci ze lepiej poczekać to tak zrób czasami gdzieś tam w środku wiemy lepiej co trzeba zrobić
    Będziemy razem walczyć w styczniu co prawda Cierpliwa ma rację że kazda ovu na wagę złota ale można odpuścić ja też odpuściłem ten cykl i chyba jeszcze styczniowy sobie odpuszczę ale u mnie inaczej się nie da z innych powodów ;)
    Damy radę Joasiu głową do góry odpocznij po zabiegu i się nie zamartwiaj wszystko na luzie

• monika_85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozka oj gdyby mój mały szkodnik dał mi pospospac chociaż do 9 to byłoby bosko! A tak to czy to weekend czy w tygodniu o 7 pobudka ;) ale ty korzystaj i daj organizmowi odreagować :)

Dziewczyny mam pytanie; czy to jest normalne że od inseminacji mam bóle podbrzusza i klucia ? Nie tak mocne jak w dzień iui ale wyraźnie je czuje. Mam.Mama nadzieję że pęcherzyki pekly i że te bóle to nie od niepeknietych :/

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 marca 2017, 20:21

• monika_85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia dzięki, czyli to normalne że tak boli :)

A co do twojej owu to domyślam się że w głębi duszy to żałujesz że nie możecie działać skoro takie warunki korzystne :( ale co się odwlecze to ;)
    Co do polskiego sklepu to mamy na szczęście niedaleko taki market i raz w tygodniu zawsze jadę po polska wedlinke, kiełbaski, filety z nakreli opiekane ;)
    Najbardziej na te zakupy to się nasz synek cieszy zawsze :)

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze czy vvviola jeszcze do nas wpada? Ciekawa jestem co u niej? Czy beda blizniaki...:)

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia to ja poproszę o adres tego sklepu, bo znam tylko ten na Laimie. A w jakiej części Monachium mieszkasz w ogóle?
    Moja owu w cyklu z laparo była tak samo bolesna, druga już trochę mniej a na kolejną czekam

Brave trzymam mocno kciuki za transfer

Monika oszczędzaj się i niech Ci się fasol pięknie zagniezdzi

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozka też bym chciała tak sobie pospać. Dzieci nie mam, za to 2 koty, które robią za budzik skutecznie
    A wiesz , że w poprzedni weekend byłam niedaleko ciebie? Odwiedziny u teściów :)

Prezenty już prawie ogarnęłam. Bratu (17 lat) kupiłam koszulkę i maszynkę do golenia, taką trochę lepszą. Mama dostanie bluzkę, firanki świąteczne do kuchni, adwokata muszę dokupić jeszcze. Tata oczywiście flaszkę i dresy w bawarski deseń. Tesciom zamówiłam takie Wundertüten , sama nie wiem co tam w środku jest. Kosmetyki pod prysznic ładnie zapakowane, do tego teściowej skarpetki z balwanem antypoślizgowe hehe i dorzucę jeszcze jakieś dobre wino plus flaszkę dla teścia. Mojemu kupie portfel, bo widziałam, że stary już się rozwala. Do tego dla wszystkich coś słodkiego i mam prezenty z głowy

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w lodziarni,więc teraz mam wolne :) tak,że nie potrzebuję zwolnienia.Na laparoskopię załatwiłam sobie wolne na dzień przed,żeby wszystko w domu porobić plus tydzień.Poszłam do pracy w środę,równy tydzień po laparo,ale jeszcze ciężkawo mi było,a że w lipcu mam naprawdę dużo roboty,było niełatwo.
    o leżeniu po transferze nic nie wiem,mam już mężem dogadanie,że zakupy czy pranie z piwnicy będzie on nosił,ale mam zamiar coś robić (ale bez przesady :D to czas dla mnie i maleństw :P ).Będziemy ojca wykorzystywać do granic haha.Sama jestem ciekawa jakie zalecenia da nam klinika,ale oni raczej na luzie do wszystkiego podchodzą.
    Z Violą piszę od czasu do czasu,będzie jeden groszek (przynajmniej tak jej wypowiedzi zrozumiałam),za niedługo będzie miała badania prenatalne i to już 3 miesiąc :D

• Bozka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tak dzieci wytresowalam że jak mama śpi to chodzą na paluszkach rano ja wyczaja że już nie śpię to zrobią kawę i śniadanko żyć nie umierać... Ale swojego czasu to one nie dawały spać i cały tydzień 6 rano na nogach :D teraz to się zastanawiam co lepsze małe dzieci czy duże dzieci Hehehe z wiekiem przychodzą plusy i minusy może dają się wyspać ale chyba więcej czasu pochłaniają to zakres tam to odbierz z tad do tego szkoła zadania domowe powoli szał zakupowych się zaczyna bo zaczynają bardziej zwracać uwagę na to ci noszą.... Mąż się śmieje że jak znajdziemy w ciaze to ma nadzieję za syna bo odzaleje z kolejną kobitka w domu bo będzie musiał nas pilnować i oczywiście kosztuje y go więcej bo słodkie oczy wyciągają od niego wszystko i hasło typu " papi ich möchte das gern haben" Myślę że mąż nie potrafi im odmówić prosto mówiąc z jednej strony trzyma dyscyplinę i dziewczyny chodzą jak zegarki a z drugiej rozpieszcza na maxa dziewczyny musiałbyście raz ich zobaczyć jak wracają po zakupach dziewczyny wybiegach jak Skowroński szczęśliwe a mąż taszczy zakupy i wchodzi do domu z oczami słodkiego pieska i odrazu padają słowa widziałaś jak one na mnie patrzą co miałem zrobić czasami jestem na niego zła że pozwala im na wszystko ale z drugiej strony wiem ze jak on coś powie to słowo święte dla dzieci dlatego nie marudzę Hehehe
    Wcześniej jak były małe to człowiek ani nie pospać wiecznie na obrotach teraz chyba więcej luzu jest tak jak mówiłam każdy etap ma swoje plusy i minusy
    Czekam jeszcze jak mąż będzie szalał jak zaczną się balety i wychodzenie wieczorami zapewne dopiero wtedy się zacznie nie spanie po nocach z zmartwienia się Hahahhaha

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave trzymam kciuki zeby sie ladnie rozwijaly teraz!

Joasia prwnie rob jak ci serce podpowiada bo to najwazniejsze... ja jestem krnabrnym pacjentem wiec pewnie bym sie starala :P ale ja to ja a kazdy powinien tobic jak uwaza

Monia kciuki zeby chlopaki dolecialy do celu i zeby juz sie tam ladnie wszystko rozwijalo!

Ja wczorsj robilam podejscie do malego shoppingu ale jak mnie malo ludzie nie stratowali to dalam spokoj pojechalismy tylko do baumarktu po pare ozdob swiatecznych do okien, zamowilam te misie polarne, spodnie do pracy i pojechalismy na kawe do rodziny meza a potem pozasypialismy przed tv...

Dzis ja zaraz do pracy niestety a maz jedzie sciac choinke... Bede ubierala jutro po pracy :D

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bozka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzwoniła moja mama i oświadczyła że przyjadą po nowym roku na moje urodziny padło zapytanie co chce na święta wiedz jej oznajmiła że na święta przydał by mi się taki wielki gra na bigos bądź rosół a korzystając z okazji złożyłam zamówienie z Avona na poczet urodzin :D

Joasiu dziewczyny już się podzieliły z mężem młodsza będzie przebierać karmic i spać z małżeństwem starsza stwierdziła że może iść na spacer i książki czytać jak znajdzie czas to się pobawi :D a tata ma wstawać w nocy i kąpać ogólnie on może robić wszystko ale numeru 2 nie przebierze wiedz po głębszym zastanowieniu ja muszę tylko urodzić Hahahhaha i dać cycka... Planują już bliźniaki najlepiej trojaczki bo będzie weselej mówię wam biedna jestem bo zajść nie mogę a oni już taka frajdę maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 22:09

• Bozka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za was kciuki jeszcze troszkę i może będziemy miały kolejna szczęściare :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam na kontroli, bole sa normalne i moga potrwac nawet 2 cykle!
    Jestem dalej na zwolnieniu, a ovu stwierdzona na postawie krwi i usg byla wczoraj...

Akilegna jak pecherzyki? Podrosly troche?

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pęcherzyk jeden się pojawił. Ma dopiero 15 mm. Wstępnie dziś i jutro miałam podać sobie puregon a w czwartek predalon. Po wynikach z krwi wychodzi, że tylko jeszcze dziś puregon a jutro na pęknięcie predalon a w środę powinna być owu. Wiec nadzieja jest :)

A teraz pytanie za 1000 punktów : puregonu wg wyliczeń zostało mi 20, kupiłam już nowy patron. Wiem , że producent "dorzuca" trochę od siebie. Czy robiąc sobie zastrzyk penem pokaże mi po ustawieniu dawki, że za mało sobie wstrzyknelam? Zatrzyma się na tej brakującej dawce?
    Joasia w takim razie leż i odpoczywaj
    Brave mocno boli?

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna mi w gonalu zatrzymywal sie w momencie kiedy nastala pustka jak np nastawialam na 75 a tylko 50 bylo to pen zatrzymujac sie pokazywal 25...
    W gonalu mialam w penie zawsze 50j wiecej

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ