Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Brave ja nie sprawdzam celowo szyjki , też słyszałam że lepiej tam nie kopać
tylko jak wkładam progestan to zauwazylam że moja szyjka jest tak miękka, płaska i ogromna że się zastanawiałam czy to w ogóle ona
A jak u ciebie kochana!!! OpowiadajSzczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI• 2.02 2 IUI
•
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
nick nieaktualnyNo cóż moje Minionki są już ze mną.Jeden klasy 5A,drugi 6A.Cała procedura trwała 10 minut.Najpierw USG (UWAGA musi być PUSTY pęcherz-a Polsce zalecają pełny),później wprowadzają zarodki (ja poczułam dosyć bolesne ukłucie) i jeszcze jedno USG,gdzie widzieliśmy 2 białe punkciki w macicy-to były zarodki (oczywiście za małe,żeby je zobaczyć) w pożywce czy jak tam się ta substancja nazywa.Przeżycie mega,dostaliśmy zdjęcie jednego z maluchów i mogliśmy jechać do domu.Inny niż w Polsce był nie tylko poziom zapełnienia pęcherza,ale i to,że od razu po zabiegu mogłam się ubrać,pani doktor nie widzi potrzeby leżenia 20 minut albo i więcej,plus mam normalnie żyć,nie leżeć itd (może wykluczyłabym udział w Maydayu
).
No ale ,ja to ja.Cały dzien wczoraj przepłakałam....Dlaczego?Po zabiegu poczułam,że coś ze mnie wylatuje,ale myślałam,że to żel z USG (w końcu miałam 2 ),jako,że były korki dojechaliśmy do domu po godzinie,idę do łazienki a tam krew...No i od razu sobie wyobraziłam,ze zamordowałam te dzieci moje w godzinę po transferze itd itd.Załadowałam progesteron,ale przy okazji przywaliłam tą tabletką w szyjkę,więc zaczął mnie brzuch boleć...No dzień w tyłku
Na szczęście dzisiaj jest nowy dzień,bez plamień i nic mnie nie boli.Znowu jestem normalna,więc mogę do was pisać
Co mnie bardzo zdziwiło,pomiędzy płaczem i paniką próbowałam poszukać w googlach,co z tym plamieniem i nic!nie wyskoczyło,tylko plamienie implantacyjne...To jak to tylko ja plamiłam,czy nikt tego nie opisuje i nie zadaje pytań?
Moja klinika kazała mi dać sobie na luz,brać dalej progesteron,zapodać sobie paracetamol i ciąży wyczekiwać.Bez paniki i łez,uważają,że to normalne,może podczas transferu trochę szyjkę poharatali,może jeszcze się nie zagoiłam po punkcji.Generalne dopóki to nie okres,to mam być spokojna -
nick nieaktualnyMonika podczas wkładania progesteronu,też mi się wydawało,że mam szyjkę nisko,jest miękka i rozklapciała..ale ja się nauczyłam wkładać na siedząco,więc może być to obraz zafałszowany
ale w sumie do dnia cyklu by to pasowało.Nie poradzę Ci kochana,znam to szaleństwo i doszukiwanie się,ale z reguły pozycja szyjki w niczym nie pomaga.
-
Brave o jejku ale miałaś dzień, huśtawka emocji i nastroju! I co rusz nowe "niespodzianki " . Domyślam się jak musiałaś się wystraszyc kiedy zobaczyłas krew, ten widok działa na nas z reguły źle a co dopiero po takich zabiegach. Ale ja obstawiam że mogli ci rzeczywiście podrażnic coś tam i stąd krew. Ja po iui też plamilam.
Kciuki zaciskam żeby kropki zostały z wami i mimo wszystko oszczędzaj się jak się da
A co do doszukiwania to u mnie nie jest źle, nawet planuje następna iuita szyjka mnie tylko tak zszokowala
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Joasia ja zamierzam testować 19 grudnia , to będzie 12 dzień po iui.
Co do monitoringu to myślę że w ostateczności powinno się udać.oby tylko @ była w terminie!joasia1982 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Joasia mysle ze 9dc jest spoko na monitoring... ja bealam zastrzyki od 3dc zawsze i monit mialam w 8-9dc wlasnie
joasia1982 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoczekam jeszcze na ten plan, bo w nim bedzie napisane kiedy mam sie stawic na monitoring. Jutro i tak mam dzwonic w sprawie wynikow zelaza to od razu zrobie wstepnie termin na 2.stycznia.
Monika no wlasnie, zeby @ przyszla w terminie, co po laparo moze byc roznie, ale licze 14 dni od ovu, ktora byla potwierdzona z krwi i usg, wiec raczej wiarygodna. Zobaczymy...
19 grudnia juz niedlugo, super! Trzymam kciuki! -
Ładnie zeście sie rozpisaly dziś
trzymam kciuki za ten miesiąc może faknieyczie pojawia nam się tu dziedzie małe nawet chyba 3 jak dobrze liczę Hehehe
Mi się ovu o 4 dni przesunelo na wykresie trochę dziwne ale niech im będzie zobaczymy co to będzie i tak zaliczyłam już ten miesiąc na starty
Monika lepiej zapytaj z tym dofinansowaniem w swojej kk nie ma co gdybym będziesz wtedy pewna za co ci zapłacą
Brave bądź pozytywnej myśli to najważniejsze najgorsze masz za sobą teraz tylko czekać na pozytywny test za parę dni no dobra za 2 tygodnie ale szybko zleci
Cierpliwa co mam Ci powiedzieć ty najwytrwalsza z nasz wszystkich i nie daj się doła łapać święta idea miły czas z rodziną dużo jedzonka prezenty trzeba się pozytywnie nastawić
Joasia odpoczywaj dalej bo od nowego roku trzeba będzie szaleć w sypialni i nie zapominaj co osoba to inne zdanie rób tak żeby wam halo dobrze i konsultacje się z 1 lekarzem bo inaczej będziesz miała metalik w głowie
Akilegina jak tam jajeczko urosło kiedy masz kolejne usg u ciebie to lada moment ovu będzie jak widziałam po wykresieTt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Przytylo mi się normalnie Ważę już 46.9 i co chwilę idzie w górę po parę gram a wcześniej było mi tak ciężko przybrać na wadze a teraz jakoś pnie się w górę przez ostatnie 2 miechy dziwne ale może to dlatego że w ogródku nie charuje dniami i nocami zaczynałam od 44.6 bo tak schudłam przez lato i kopanie wiedz Przytylo mi się już 2,3 kg jeszcze ze 3 muszę przytyć
Tyle że od marca kwietnia znów zacznie się sezon w ogrodzie i pewnie wszystko zrzuce czy lapacieTt
Joasia doplaty wszedzie takie same jak doplacasz te 5 czy 10€ ale jak recepta prywatna lub pol prywatna to juz ceny rozne...
Co do @ to nie.powinno byc niespodzianek pod warunkiem ze faza lutealna jest ksiazkowa u ciebie... u mnie np waha sie pomiedzy 12-14 dniami czyli w 13-15 dzien po owu dostaje @ (mowie o cyklu w ktorym nie ma stymulacji leków i owu sie raczy pojawic) termin nie wiem czy juz zrobia zapytaj u mnie to bylo tak ze zawsze w 1dc dostawalam termin na monitoring jak byli pewni kiedy co i jak... tez w 1dc musialam zawsze oddac krew... ale kazda klinika inaczej wiec musisz w swojej dopytac...
Co do postawy lekarki jest tak jak piszesz wczesniej podchodzila na luzie bo nie wiedziala o endo a teraz sprawa wyglada zupelnie inaczej...
Bozka e tam wytrwala... nie mam innego wyjscia jak sie nie da to sie nie da moge stanac na glowie ale czy cos bedzie juz nie ode mnie zalezne... byle inne choroby nie powrocily w miedzy czasie...
Co do swiat ciesze sie bo najukochansza ciocia ma do mnie przyjezdza... ale ogolnie nie przepadam za swietami... wiem wiem dziwna jestem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem dalej jak wygląda mój cykl nawet nie wiem ile dni mam fazę lutealna raz wychodzi ze niby 12 raz 9 pokazuje ja nie potrafię tego położyć tym bardzie że u mnie ten śluz to wygodę nie wygląda na plodny nie mam rosciagliwego wiedz tylko po temp mogę coś poznać uczę się dalej ale jakoś mi nie wychodzi nazwę to tak celuje z dniami plodny mi w ciemno musicie zobaczyć na moje wykresy mam wszystkie udostępnione może któraś z was coś wyczytałem ja nie potrafię
Czy może być tak że cały cykl mam biały śluz który się nie lepiej taki jak mleko czasami robi się przezroczysty ale też śnie nie lepi :> ???
A co to ta faza księżycowa???Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 19:15
Tt
nick nieaktualny
-
Dobry
Bozka nie będę miała więcej monitoringu, dopiero ewentualnie w następnym cyklu. Dziś, lub jutro wg lekarza powinna być owu od soboty mam brać progesteron i szykuje mi się świąteczne testowanie. O serduszkowanie ciężko, bo praca i ten nacisk, że powinniśmytęsknię za tymi czasami kiedy robiliśmy to z przyjemności a nie z musu. Ciężkie życie staraczek ;/
Joasia poprzednim razem zaniosłam receptę na predanol do apteki niedaleko domu i nie mieli, zamówić też nie mogli. Dali mi inny, który kosztował mnie 25€ jednorazowo. Lekarz poradził , żeby wykupić receptę zaraz obok kliniki , czyli Tal 11, bo tam zawsze mają. I takim sposobem zapłaciłam tylko 10€ za 3 zastrzyki. Podejrzewam, że każda apteka przy klinice jest zaopatrzona w te tanie leki i zastrzyki.
p.s. dzięki za adres sklepu, na pewno się tam wybiorę.
Brave to miałaś przeżycia, biedna ty. Kciuki cały czas zaciskam za Minionki, niech zostaną z mamusią na długo
Monika a u ciebie jakieś przeczucia?to już 8 dni po insemce, może już się coś zagnieżdża
Maoam nam zniknęła
Miłego -
Akilegna ehh no dzisiaj 7 dzień po ale nic szczególnego nie czuje a to co czuje to pewnie przez progesteron, codziennie pobolewa mnie brzuszek i jajnik kuje, piersi bolą mnie przez parę godzin dziennie i przestają i następnego dnia znów to samo
Nawet jakos się nie nakręcam. Myślę że koło niedzieli będę się bardziej obserwować, to będzie wtedy 11 dzień po.Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Hej!
Ja żyję... ale ostatnie dni to masakra.... Z mężem ciche dni i wojna.
Zawalona jestem zleceniem a przez kłótnie z mężem nie potrafiłam się skupić na tłumaczeniu. do 22.12 mam deadline a idą święta.... Mam jeszcze tłumaczenia ustne w tym tygodniu, telefon dzwoni, ciągle ktoś coś... siedzę po nocach... I jeszcze ten cholerny progesteron... chce mi się spać... w moich żyłach płynie od 3 dni kofeina a nie krew.
Jaki sens ma mierzenie temp. na progesteronie on tak strasznie zawyża temperaturę....?
-
Maoam no to masz młyn, nie ma co!
A co mężu przeskrobal że ciche dni zafundowalas?
Ja temp nie mierze na progesteronie, bo właśnie nie wiem na ile jest miarodajna. Z tym spaniem to też tak mam
A jaka masz dawkę?Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf