Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksa tutaj nie chodzi o behandlungsplan tylko o przeniesienie sie do nowej kk... trzeba miec od nich jasna odpowiedz a najlepiej karty juz aktywne zeby z kwz oyrzymac behandlungsplan... bo z tym to wiadomo ze mozna zalatwic szybciej ale najpierw nas do kk musza przyjac...
To super ze @ jest to trzymam teraz kciuki!!!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Ewelina wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!
Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien jest jeszcze piekniejszy niz sobie wymarzylas i wszystko przrbiega idealnie i bez stresu:*
Cierpliwa dziękuję za pamięć :******
Było boskokupa stresu , ale chętnie przezylabym ten dzień jeszcze raz
-
Cccierpliwa, OK teraz rozumiem troche
sie wtracilam. Przepraszam.
kiedy my sie przenosilismy to musielismy czekac 3 miesiace. Nowa kasa (DAK)zalatwila za nas formalnosci wymowienia starej i pozniej poszlo szybko z kartami.
Ale przyszedl do nas do domu przedstawiciel DAK wyjasnil nam warunki i podpisalismy z nim nowa umowe i upowaznienie do przejecia przez DAK procedury zmiany kas.
Przyjeli nas z otwartymi ramionami a stare kasy namawialy i wrecz prosily sie zebysm zostali ich czlonkami.
Mam nadzieje ze szybko uda wam sie te nowe karty zalatwic.
A ja mam panike o 21 bede robic dastrzyk i takiego mam pietra ze hej zobaczylam filmik jeszcze na YouTube zeby miec pewnosc ze dobrze robie.
Masakra ze to trzeba tak szybko wbic.
Nie lubie zastrzykow... -
Aleksa ja wymowienie sama dalam
a teraz zalatwiam nowa bo do konca pazdziernika jestem w starej...
Co do zastrzykow mam nadzieję ze poszlo latwo... ja po 10 cyklach sie juz kompletnie nie boje... zwlaszcza ze ja szybko przeszlam do porzadku dziennego z nimi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
No mam nadzieję, że teraz ruszą z kopyta z tą kk. Mówili, że tymczasowe karty dostaniemy szybko, żeby w razie czego móc pójść do lekarza.
Aleksa ja też miałam cykora przed pierwszym zastrzykiem ale jakoś poszło. Z dnia na dzień było już łatwiej. Dasz radęi niech jajca Twoje rosną na potęgę
Ewelina najlepszego na nowej drodze życia !
Cccierpliwa chyba pójdziemy z procedurą prawie równo. We wtorek miałam dostać @ i cisza. Test oczywiście negatywny, tempka spada więc pewnie najpóźniej w niedziele franca przyjdzie. Jeżeli kolejny cykl będzie też bezowulacyjny to kolejna @ pojawi się na początku listopada. Z jednej strony dobrze, przynajmniej kk będzie miała więcej czasu na robotę papierkowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 07:35
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Akilegna o widzisz to moze szybko pojdzie jak mowia ze tymczasowe karty szybko beda... ja wtedy chodzilam po papier ze jestem ubezpieczona bo sie tak w obecnej ociagali a ja angine zalapalam w tym czasie a pozniej mialam pierwsza wizyte u gina... mysle ze gorzej byc nie moze i w tej az tyle zwlekac nie beda...
A powiedz mi co musieliscie im dostarczyc za papiery?
No ja nie wiem jak u mnie to bedzie z szanowna @... zobacze kiedy teraz sie laskawie pojawi... jak tak jak ostatnia po pelnym miesiacu to sie zastanowie czy brac te leki ktore dostalam czy nie zeby byla szybko bo jak dostane @ poczatkiem pazdziernika to boje sie ze @ przyjdzie za szybko jak je brac zaczne wtedy chyba przetrzymam bez nich pazdziernik i na wszelki wypadek od listopada zaczne lykac jakby sie cos przeciagnac mialo... no chyba ze dostane @ kolo polowy miesiaca wtedy na spokojnie bede brac tak jak sie nalezy...
Trzymam kciuki zeby @ sie u ciebie nie ociagala!
To Aleksa ty nam juz szlaki swiezakow przecieraj a my idziemy zaraz za toba
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny zycze wam zeby kk-sy szybko zadzialaly.
U mnie bylo wczoraj wesolo z tym zastrzykiem 20 min trzymalam tego Pena i nie moglam sie przemoc. Moj E. Nabijal sie ze mnie, a w koncu spowaznial i sam chcial mi zrobic.
Do tego nigdy bym nie dopuscila wiec wzielam Sie w garsc i dalam rade.
Nie bylo zle, wlasciwie nic nie czulam.
Dzisiaj czje jajniki na przemian. I taki brzuch mam lekko wydety.
No dobra to ja przecieram szlaki!
Mowie Wam ze do konca roku wszystkie 3 zobaczymy na tescie 2 grubasne krechy
Takie postanowienie! -
Cccierpliwa jako ze ja jestem ubezpieczona razem z mężem (familienversicherung) to chcieli od nas odpis aktu ślubu. Mój jest na gewerbie wiec jeszcze kopie Gewerby, ostatnie roczne rozliczenie, kopie Kündigungsbestätigung i to chyba wszystko. Też zglaszalam nas online i po kilku dniach przyszły kolejne dokumenty do wypełnienia. No mam nadzieję, że teraz już pójdzie szybko
Aleksa super by było, jakby nam wszystkim tu do końca roku się udałotrzeba mieć nadzieję
-
Przyszły karty tymczasowe
to się jednak pospieszyli
Mam problem z moim Hausarztem (a raczej z bardzo niemiłą recepcjonistką). Nie chcą mi zrobić badań do kliniki przed narkozą, bo twierdzą, że żadna kk nie pokrywa kosztów ivf! Śmiech na sali!
I teraz nie wiem z której strony to ugryźć. Czy powiadomić klwu, czy iść do lekarza Polaka, czy dzwonić do kk żeby podeslali jakieś potwierdzenie? Zaznaczam, że dopóki nie przyniosę tych badań do KiWu to nie dostanę bahandlungsplanu. Kur...a jak nie urok to sraczka -
Akilegna dziękuję ;*
Dziewczyny pamiętacie jak wygląda pierwsza wizyta w Kinderwunschzentrum?
Ile trwa itd?
I po niej pewnie zaczną się ciągle terminy co nie ?
Bo kurczę mamy termin na 10.10 i chyba nie pójdziemynie mamy już urlopu , a nawet bezpłatnego nie chcą dac za bardzo
dużo wybraliśmy już na przygotowania ślubu i szefostwo ma już krzywe miny. A nie uśmiecha nam się bezrobocie
-
Akilegna o widzisz to suoer ze juz przyszlo!
Wiesz kk nie pokrywa wszystkiego i moze byc ze np takich padan do ivf u hausarzta nie pokrywa a zeby moc u Hausarzta to udowodnic to najlepiej zatwierdzeniem behandlungsplanu... z ttm ze kk pokrywa badania w kiwu i oni ci te badania powinni zrobic nie hausarzt chyba ze masz do niego skierowanie z kiwu... mozesz zadzwonic do kk i dopytac jak to jest ze musisz takie i takie badania w zwiazku z narkoza przy ivf zrobic i czy oni koszta takich badan pokrywaja czy nie bo masz problem z lekarzem...
Z tego co pamietam to Brave musiala sama tez koszty narkozy pokrywac bo kk nie pokrywala narkozy wiec roznie jest... jest wiele.rzeczy ktorych te 100% nie obejmuje...
Ewelina moja pierwsza wizyta trwala ok 30-40 minut musielismy byc na niej oboje i omawialismy wszystkie opcje leczenia co i jak itp... co po czym ile prob czego tak ogolnikowo... ustalilismy co najpierw i mialam sie zglosic jak dostane @ na ktorej wywolanie dostalam leki bo moj cykl trwal juz bardzo dlugo... pobrali nam kilka fiolek krwi na badania i to w sumie tyle... pozniej jak dostalam @ i zaczelam stymulacje to wizyty byly dosc czeste bo srednio 4-6 razy w ciagu cyklu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dzięki Cierpliwa , strasznie często te wizyty
Pozwaliaja nas z pracy jak tak często będziemy brali wolne
Hmm, znów zagwozdka.. -
Ewelina na pozostale jesli to hedzie stymulacja itp a zadne iui to mozesz juz sama... ja musialam zawsze w 1dc krew na hormony oddac i po recepty pozniej kolo 8dc monitoring i krew i pozniej jeszcze jeden monitoring krew ialbo recepty i plan albo jeszcze jeden monitoring i wtedy recepty i pozniej albo krew na bete w wyznaczonym dniu albo iui i poziej beta... zalezy jak szlo i jakim planem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dzień dobry przy kawie w ulegną niedzielę
Znów się naczytalam hehehe u mnie bez zmian czekam do 17. Na usg tylko dużo nauki i szukanie mieszkania mnie wykańcza powoli tracę nadzieję że dostanę jakiekolwiek ehhhh już mi chyba z 15 odmówili, czuję że szybciej urodze niż dostanę mieszkanie w Berlinie a miałam taką małą nadzieję że jeszcze przed lutym uda się przeprowadzkę mieć za sobą widać jednak marne szanse
Brzuch rośnie ważę już 52kg PS. Wiedz przytyłam już ok 5kg a gdzie jeszcze do lutegobędę jak mała kulka hehehe
Powoli wszystko jest na mnie za małe za trochę będę męża bluzy wyciągać z szafyTt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Ok dzięki Cierliwa , pomyślimy. Gadałam z moim o tym , stwierdziliśmy, że chyba od nowego roku zaczniemy z kwz. Nowy urlop będzie..
Bożka 52kg to jesteś szczuplutka jak nie wiemgdzie tam kuleczka
Zdrówka i powodzenia z mieszkaniem życzę -
Bozka ty chudzino
Pałka mozecie kupic cyclotest fertile mann i brac nie jedna a 2 tabletki dziennie wychodzi z tego calkiem fajny sklad... moj maz bierze tez tak profilaktycznie...
Ewelina trzymam kciuki zebyscie nie musieli juz tych wizyt zaliczac:*
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ewelina_90 ja nigdy nie bralam urlopu na KWZ postaraj sie zawsze umawiac terminy po pracy, a jak sie nie da to tak zebys ewentualnie pol godz. Wczesniej z pracy wyszla, my prawie zawsze mielismy ostatnio Termin.
Jesli chodzi o pobranie krwi to badz zawsze Jako pierwsza (Ja tak robilam) öd 8 zazwyczaj juz przyjmuja i to jest zawsze bez terminu.
Nie wiem o ktorej zaczynasz prace ja öd 9 i jakos zawsze zdazylam tylko trzeba wczesniej wstac.
Sprobuj na poczatku jest tylko rozmowa zapoznawcza a pozniejszy Termin dopiero jak zacznie sie miesiaczka tak jak dziewczyny pisza.
Ja bym sprobowala.bez urlopu ale nie wiem jaki e masz godz pracy czy tak sie uda.
U mnie juz lepiej z zastrzykami ale i tak ich nie cierpie :p
Cierpliwa a ile dni zazwyczaj robi sie te zastrzyki?
Doktorka kazala mi zaczac w czwartek a w nastepny czwartek man przyjsc na USG i podgladanie jajeczek.
Czy po tym terminie musze dalej sie szpikowac?
Angelika super ze micie juz Karty to teraz mozna dzialac.
Matko ja musze jutro isc do pracy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 21:59
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
U mnie kiwu przyjmuje od 7:30 i wlasnie miedzy 7:30 a 10 musze oddac krew wczesniej tylko zadzwonic nagrac sie na sekretarke (sprachzeit maja od 9) ze dostalam @ i przyjade...
Tez staram sie umawiac wizyty przed/po pracy choc niestety nie zawsze sie da bo np iui nie czekalo...
Aleksa ja bralam roznie 10-14 dni przewaznie
Zalezy jak ci urosna ile jakiej beda dojrzalosci jakiej wielkosci pecherzyki... jak sie okaze ze jeszcze za male i jakies lepiej zeby podrosly czy estradiol za niski to bedziesz musiala dalej robic... na koniec bedzie zastrzyk na pekniecie i wtedy koniec zastrzykow bo bedzie punkcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 22:06
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
W sumie macie rację dziewczyny. Kurczę nie pomyślałam o tym , chciałam już dziś dzwonić odmówić wizytę, ale zapytam czy możemy po prostu przyjść po pracy.
Ja mam zmiany 6-14,14-22,22-6 Ale od środy będę miała tylko od 6 do 14 bo zaczynam kolejny kurs języka popołudniu. Zadzwonię, zapytam czy możemy przyjść popołudniu a na krew będę chodziła najwyżej z rana wcześnie jako pierwsza o w pracy powiem że zostanę np. dłużej odrobić godziny.
Dzięki dziewczyny, jesteście mega wsparciem ;**