Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksa szok, jestem w szoku, ze lekarz pozwolił na saune! Jestem oburzona. Mój brat w polsce jest włąscicielem kilku obiektów sportowych, i posiadają równiez sauny i wpuszanie ciezarnych jest kategorycznie zabronione. W pierwszym trymestrze grozi poronieniem, a w na dalszym etapie ciazy wywolaniem wczesniejszego porodu! Pomimo sprzecznych informacji na temat korzystania z saun w ciązy, ja jednak ze szczerego serca odradzałabym, Wiadomo kazdy ma swój rozum , ale na pare miesiecy chyba nie jest problemem zrezygnowanie z tego dobrobytu?
Aleksa najwazniejsze ze Twój dzidzius jest juz w brzuszku, ebrionkom najlepiej jest w macicy! Teraz bez stresu kochana , a my bedziemy oczekiwac z Tobą na pozytywny wynik testu. Trzymam mocno kciuki aby maluszek został z Wami!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Akilegna przede wszstkim nie denerwuj sie. jeszcze troche chasu masz do zabiegu ale dasz rade musisze sie cieszyc na ten moment
wiem ze latwo sie mowi...
i na fotelu postaraj sie rozluznic miesnie nie badz spieta.
Ja wczraj lezalam juz ze tak powiem przgotowana i zdalam sobie sprawe ze jestem niesamowicie spieta. wtedy oparlam glowe i rozluznilam miesnie calego ciala i wtedy sie udalo.
Jestem z Toba myslami o 15. teraz juz wiem jak to jest.
Madwitka rozumiem twoje oburzenie. i powiem Ci ze ja tez jestem. ogolnie nie mam wiedzy na ten temat ale i tak nie poszlabym do sauny.
nawet nie chce brac kapieli w wannie bo dmucham na zimne.
Ale ten lekarz jakis taki zupelnie bez uczuc byl i pozniej z mezem tak rozmyslalismy ze to przeciez kasa dla nich jakby sie nie udalo.
Pojdzie kobieta do sauny poroni i wroci na nastepa probe, przeciez krankenkassa oplaca.
Wlasnie dzwonilam do mojej kliniki i chcialam rozmawiac z laboratorium.
kobieta miala moja akte przed soba i wszystko mi powiedziala.
moj zarodek byl niestety ty´lko 2 dniowy ale byl naprawde bardzo dobrze rozwiniety i silny 4komorkowiec.
Drugi po odmrozeniu po chwili nie rozwijal sie tak dobrze i zatrzymal sie, obumarl.
Caly protokul z mojego transeru byl tam rowniez.
Babka powiedziala ze zarodek byly w tym pokoju kiedy tam weszlam bo w tej sali maja specjane szafki w ktorych embriony maja zachowane warunki z laboratorium i jest napisane ze po pierwszej probie asystentka odlozyla go spowrotem i wszystko zostalo oczyszczone.
Przy drugiej probie sie udalo.
powiedziala ze nie mam sie obawiac bo mam bardzo ladny embrionik przy sobie.
teraz moge zyc dalejmadwitka lubi tę wiadomość
-
Akilegna a jesli to nie bylo jednorazowe to co dalej ? w przyszłym tyg w iatek bede w pl bedzie to około 5-6 dc o ile@ sie nie spóźni albo nie pospieszy, planuje wtedy zrobić badania : AMH , LH, FSH, kwas foliowy , ferrytyna, b12.starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
Dziękuję dziewczyny, już nie mogę się doczekać
Grzybek widzę w opisie, że nie masz owulacji. Wiesz czym to jest spowodowane? Myślę, że odpowiednie leczenie może te owulacje przywrócić. Clo raczej nie wystarczy -
akilegna - brak owu przez wysoka prolaktyne , ktora w obecnej chwili jest w normie . od maja zeszlego roku po clo owu wrocila , jednak listopad i grudzien znowu testy owu - , styczen testy + przez 11 dni z rzedu (!?) na ostatnim usg gin stwierdzila ze pecherzyki sa i ladnie rosna ale ze wzgledu na to iz najpierw zlecila badanie nasienia u partnera nie mialam jeszcze monitoringu .6 lutego ide na kontrole do niej juz z wynikami nasienia i wtedy tez chce ustalic z nia termin zabiegu sprawdzania droznosci jajowodów bo to tez sugerowala , ze wzgledu na przebyte oeracje w obrebie jamy brzusznej . obecnie clo nie biore juz od wrzesnia gdyz po nim porobily mi sie bardzo duze torbiele i kazano mi go odstawic .
starania od 07.2017 ,
badanie nasienia 1.02
Witam się już z moimi dwoma Gumisiami na pokładzie
Wszystko przebiegło bezproblemowo i prawidłowo.
Niestety jeden zarodek nam odpadł a drugi jeszcze walczy. Lekarz jest dobrej myśli i prawdopodobnie da się go zamrozić.
Beta we wtorekEwelina_90, Kinga., Aleksa87 lubią tę wiadomość
-
Grzybek wrote:akilegna - brak owu przez wysoka prolaktyne , ktora w obecnej chwili jest w normie . od maja zeszlego roku po clo owu wrocila , jednak listopad i grudzien znowu testy owu - , styczen testy + przez 11 dni z rzedu (!?) na ostatnim usg gin stwierdzila ze pecherzyki sa i ladnie rosna ale ze wzgledu na to iz najpierw zlecila badanie nasienia u partnera nie mialam jeszcze monitoringu .6 lutego ide na kontrole do niej juz z wynikami nasienia i wtedy tez chce ustalic z nia termin zabiegu sprawdzania droznosci jajowodów bo to tez sugerowala , ze wzgledu na przebyte oeracje w obrebie jamy brzusznej . obecnie clo nie biore juz od wrzesnia gdyz po nim porobily mi sie bardzo duze torbiele i kazano mi go odstawic .
Biorąc clo miałaś monitoring? Bo moim zdaniem bez tego ani rusz. Dostawałaś zastrzyk na pęknięcie? Clo nie powinno się brać dłużej niż 6 mcy bo podobno uposledza endometrium.
A jak wyszło badanie nasienia męża? -
podczas brania clo nie mialam monitoringu dlatego zmienilam lekarza .. nie dostawalam tez zastrzyków na pekniecie .. bralam go zaledwie 3 msc . badanie nasienia mamy 1.02 wizyta na omowienie wyników 5.02 , 6.02 wizyta u ginstarania od 07.2017 ,
badanie nasienia 1.02
akilegna♥ wrote:Witam się już z moimi dwoma Gumisiami na pokładzie
Wszystko przebiegło bezproblemowo i prawidłowo.
Niestety jeden zarodek nam odpadł a drugi jeszcze walczy. Lekarz jest dobrej myśli i prawdopodobnie da się go zamrozić.
Beta we wtorek
Kciukamy więc i czekamy!
Ale nie za bardzo rozumiem Akilegna z dwoma gumisiami piszesz a jeden zarodek odpadł?
Jak to jest ? -
Grzybek dawanie clo bez monitoringu jest mega nieodpowiedzialne ze strony lekarza juz ci to kiedys pisalam... to jest najgorsze co lekarz moze poczac wlasnie przez to ze clo uposledza endometrium a na jajnikach moga tworzyc sie torbiele z niepekajacych pecherzykow... u ciebie to grubsza sprawa jesli ten prog zostalby tak wysoko w poczatkowej fazie cyklu... teraz wazne zebys byla pod opieka konkretnego lekarza ktory zna sie na rzeczy tak zeby cie wyprowadzil na prosta z hormonami
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
akilegna♥ wrote:Mi hormony w 2 fazie cyklu zbadali pierwszy raz dopiero gdy uparlam się, że mimo stymulacji i podania predalonu pęcherzyk nie pękł, lub był pusty. Lekarz przyznał mi rację. Czasami trzeba ich przycisnąć albo zmienić klinikę. Co do Twojego plamienia przed @, to to nie jest normalne i drążyłabym ten temat. Może to endometrioza, ktorej na usg nie widać. Miałaś laparoskopie? Może warto zajrzeć do macicy zanim zaczniesz wydawać kasę na coś co skutku nie da?
Grzybek próg stanowczo za wysoki jak na 5dc a w 11dc znów lh za małe. Może to tylko jednorazowy wyskok twojego organizmu. -
Akilegna gratulacje !
Oby maluszki z Toba zostaly.
Ale jak to juz we wtorek beta?
Myslalam o Tobie bardzo, bardzo.
A ja jutro IDE do lekarza i na czwartek i piatek biore zwolnienie.
-
Aha 4 miałaś, ok ok teraz rozumiem.
Oby wam się udało dziewczyny, niech maluchy się zadomowią na stałe w waszych brzuszkach a później kolej na nas resztę po kolei
Teraz pojedziecie na bete? I dalej czekać a telefon z kliniki? -
Aleksa klinika Akilegny robi szybkie weryfikacje mega zazdro bo nie musi czekac w stresie... ja mialam bete 14 dni po transferze...
Trzymam dziewczyny mega kciuki!!!
Ewelina jedzie sie na bete i dzwonia poznuej z kliniki powiedziec czy ciaza czy nie... Akilegna moze wyniki w necie sprawdxic na stronie klinikiAleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Super ze tak szybko sprawdzaja!
Ale tak szybko moze sie embrionik zagniezdzic?
Zazdroszcze ja tez standardowo po 13 dniach.
To czekanie uczy cierpliwosci. -
Kurcze dziewczyny pomyliłam się. Te wyniki progesteronu itp są z 25dc a pozostałe czyli lh itd z 6dc. Czy to coś zmienia ?starania od 07.2017 ,
badanie nasienia 1.02
Grzybek zmienia tyle ze lh masz bardzo niziutkie i byc moze pecherzyki nawet jeali sa to wcale nie pekaja a prog jest jak na 25dc niby podniesiony ale minimalnie wiec mozesz miec niedomoge lutealna...
Ale to jak wrozenie z fusow tak naprawde bo potrzeba porobic badania (i te ktore robilas w 6dc plus prolaktyna i estradiol powinno sie robic miedzy 2-5dc) i przy tym powtorka lh i esteadiolu w okolicy przedowulacyjnej zeby zobaczyc czy lh rosnie i jajka dojrzewają plus monitoring zeby zobaczyc jakie sa pecherzyki i czy pekaja i pozniej prog zeby zobaczyc jsk rosnie...
Pamietam jak pisalas ze leksrz ci powiedzial ze u was tylko ivf nie wiem jak mogl wysnuc takie wnioski kiedy ty badan najwazniejszych nie masz skontrolowanych np 2 cykle plus jakis monitoring...Kinga. lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700