Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksa to ja bole dosc odczuwalne na @ mialam tez często rano czy nas ranem... wiwczorem tez miewalam... ogolnie czasem bralam nospe i Bryophyllum z nadzieja ze pomagaja i te bole nic nie znacza...
Co do bety ty robisz 13dpt? To mysle ze powinna byc juz minimum w okolicach 100 no ale wiadomo rozny organizm roznie wytwarza wiec wazne zeby nie byla jakas nadzwyczajnie niska
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Aleksa87 wrote:OMG ! wspaniale! GRATULACJE
caly dzien sprawdzalam forum nawet w pracy haha
Akilegna napisz mi koniecznie prosze jak sie czujesz czy masz jakies oczucia w podbrzuszu?
Aleksa kłucie od czasu do czasu jajników i brzucha ale jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi bo ja tak zawsze mam przed @. Dopiero wczoraj wieczorem poczułam też lekkie bóle jak na @. Jedyne co jest nowe u mnie, i co pozwalało mi mieć nadzieję, to ból sutkow i takie dziwne uczucie słabości w nogach, jakbym wstała dopiero z łóżka po ciężkiej chorobie. Piersi oczywiście mało mi nie rozsadzi z bólu, ale zawsze tak miałam biorąc progesteron. Teraz czekam na twoją pozytywną betę &&&&&
-
Akilegna pociesze cie ze jest szansa ze to minie ja mialam koszmarny bol piersi poz iej zaczely sie do tego twarde jak glazy robic teraz sa raczej normalne bola tylko przy dotyku po bokach lekko i czuc ze sa inne a jedyne co nadal boli to sutki ktore do tego strasznie swedza...
Ale co tam cycki..... bedziesz mama❤akilegna♥ lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa, Akilegna, co bedzie to bedzie te kilka dni musze wytrzymac.
Wydaje mi sie ze bedziemy podchodzic jeszcze raz.
-
Akilegna gratulacje!
Niech beta rośnie jak na drożdżach :**
Aleksa twoja tak samo będzie rosła;*
Cierpliwa gratulacje silnego bombelka , niech nadal się pieeeknie rozwija ! ;*
Ja dziś wróciłam z pl , i idę na szczepionke ..
W przyszłym tyg. zapisałam się na nocną zmianę żeby dalej moc działaćakilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Aleksa teraz tylko pozostalo trzymac kciuki i czekac do poniedzialku
Ewelina :* powodzenia!Aleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ewelina ruszajcie i powodzenia na tej drodze.
Cccierpliwa powiem szczerze ze nic prawie juz nie odczuwam. Piersi zupelnie nie SA wrazliwe. W podbrzuszu i jajnikach sporadycznie.
Jakos nie czuje zeby cos tam sie dzialo. Sama Testu na pewno nie bede robila.
Czekam do pon. Ale nadzieja jest coraz slabsza.
Czasami sie zastanawiam czy kiedykolwiek to sie uda.
Akilegna jak ty sie czujesz?Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Aleksa .. kiedyś na pewno się uda !
Wiem , że fajnie się mówi, ale co nam zostało jak nadzieja?
Dziś brałam szczepionke i pani pielęgniarka mówi mi , że mam myśleć pozytywnie choćby nie wiem co ..
Polka mnie szczepila i mówiła, że spotyka się z wieloma takimi przypadkami jak my tutaj .
Różnie bywa , ale podstawa to pozytywne myślenie. Załamaka i nerwy nam nic nie dadzą..
Ja tak jakoś wyluzowalam jak miałam te sytuacje z @, że nie było francy 7 dni ..
Nadziei mi narobiła i przyszla ..
Wtedy powiedziałam sobie o nie ! Depresji mi najmniej teraz potrzeba !!!
Co ma być to będzie ;*
Zobacz ile tu jest dziewczyn, które wiele więcej przeszły niż my, a na pewno niż ja ..
Każdej z nas się w końcu musi udać! ;****
&&&&&&&Aleksa87 lubi tę wiadomość
-
Ewelina masz racje, w sumie jestem ciagle pozytywnie nastawiona, ale jak czytam ze niektore Forumowiczki maja mniej wiecej podobne objawy, a ja nie to oczywiscie podswiadomosc i wyobraznia dziala. (Glupota wiem)
Wiem ze Kazda z nas jest inna, ma inny organizm.
Wiem jakie problemy i ile prob miala niejedna z nas tutaj, zdaje sobie sprawe i nie chce tutaj jeczec i Was meczyc.
Ale wole tutaj niz mezowi bo faceci nie rozumieja tego ze my mamy teraz tylko jedno w glowie.
Ja sama sie pocieszam i mysle sobie: jesli sie nie uda, trudno to dopiero pierwsza proba. A moze bede Milo zaskoczona.
Co ma byc to bedzie.
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Od tego między innymi tu jesteśmy żeby się wspierać i sobie ponarzekać
Nie martw się
Ja też narzekam, pytam po sto razy o to samo bo właśnie tak jak piszesz nasi faceci to nie za bardzo są w tym ogarnięci, np. mój mnie wysłucha a za parę dni pyta na jakim etapie jesteśmy haha
Życzę Ci z całego serducha żeby pomimo braku objawów było ok , a jak nie to następny raz ;**Aleksa87 lubi tę wiadomość
-
Aleksa a wiesz, ze test juz by Ci wyszedl jutro.
Ja zawsze robie to juz wiem, czego sie moge przy becie spodziewac.
Poki co mysl pozytywnie, brak objawow to dobry objaw Trzymam kciuki!Aleksa87 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Niezapominajko i Ewelina ciesze sie ze was mam ze wszystkie TU sie wzajemnie wspieramy!
Po wyjsciu z pracy pierwsze co robie to sprawdzam forum
To mnie uspokaja.
Ale wiecie co?
Moj Maz mnie zadziwil...
Nie wiem czy uzywacie amazon prime.
Jesli jest sie czlonkiem, mozna czytac wybrane losowo ksiazki i aktualne czasopisma na Telefonie lub w komputerze tzw. ebook.
Nie uzywalam tego do dzis.
Moj E. Znalazl dla mnie ksiazke ktora möge Wam naprawde polecic czyta sie ja szybko i przyjemnie jest napisana prostym jezykiem. O tym jak poprawic stan swoich komorek jajowych i tym samym latwiej zajsc w ciaze naturalnym sposobem.
Kobieta po 35 roku zycia miala Marne szanse na ciaze a jednak naturalnie zaszla w nia po ciezkich staraniach 2 razy.
Mysle ze przy innen tematyce nie moglabym sie skoncentrowac ale ta ksiazka jest na czasie i bardzo pomocna i budujaca, mimo ze jesten po ivf.
Wkleilabym Wam okladke ale nie wiem jak zalaczyc Foto.
Tytul:
Die Qualität der Eizellen verbessern.
Schwanger werden mit 35+
Autor:
Darja Wagner, Ph.D.
Ja dzis rano zaczelam i juz besten za polowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 19:32
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Aleksa czasem brak objawow to dobry objaw a objawy to zly znak... wszyatko zalezy od konkretnej osoby bo to jest prawda zw kazdy ma inaczej a nawet ze kazda ciaza moze byc inna... wiec nie ma sie co sugerowac...
A co do marudzenia od tego jestesmy
I co do tej ksiazki to jest wiele apoaobow na poprawienie komorek i wiele mozna sie od doswiadczonych dziewczyn dowiedziec bo nie jedna z nas czerpala tej wiedzy i probuje komorki zaczarowac a amazon to moje drugie imie jak to sie maz smieje heheAleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ha, Ha no czesc CcciAMAZON
no ty pewnie wiesz wszystko co w tej ksiazce sie znajduje ale jesli masz mozliwosc to zerknij bo jest za darmo i naprawde szybko sie ja wchlania. a kobieta jest biologiem i troche sie na tym znala wiec zaglebila sie w ten temat.
no dziekuje, dziekuje bez Was naprawde czasem bym nie wyrobila z wlasnymi emocjami a i tak polowe tych emocji wykasuje zanim wstawie post bo jak drugi raz to czytam to sama sie za glowe chwytam.
Niezapominajko ja nie zrobie testu sama. Jestem cykorem bo mi wszystkie moje testy zawsze negarywne wychodzily wiec teraz nawet kasy na nienie marnuje. Zawsze cierpliwie na @ czekalam i wierna zawsze przychodzila.
a teraz wcinam lody moje ulubione Ben&Jerry´s z ciasteczkami na poprawe humoru. A co mi pozostalo! -
Aleksa no wszystkiego nie wiem przypuszczam ze nawet polowy nie wiem
Ale jak donosze i urodze to nie wiem czy jeszcze jakas ciaze bede planowac
A co do amazon moj maz mowi ze bezemnie kurier bylby bezrobotny haha i ze jak widzi imie i nazwisko to juz adresu nie czyta bo zna na pamiec
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa to wypisz nam tu ciekawostki, jakie wyczytasz z tej ksiazki
Ja nie mam prime bo duzo nie zamawiam akurat na amazon
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Anetolek, to niesamowita niespodzianka ! szok serio.
widzisz moja o 2 lata mlodsza ode mnie siostra nie starala sie, a zaszla w ciaze i teraz ma 3miesiecznego synka. czyli mozemy soebie piatke przybic z tym naszymi siostrami
jesli chodzi o Kindle w amazon prime to musisz miec ta opcje wykupiona "prime" i wtedy uzywasz kindle za darmo ale tylko wybrane ksiazki te darmowe i gazety. mysle ze trzeba sie zarejestrowac, ale dokladnie nie wiem bo E. nie ma teraz w domu ma dzisiaj spotkanie z kumplami
A ze on mi to wszystko instalowal na telefonie to nie wiem dokladnie.
ale z naszego konta moge ja korzystac, maz i jeszcze moja siostra, moze nawet wiecej uzytkownikow(sama nie wiem) takze oplaca sie to, serio. wiem ze jest limi w biblioteczce ale wtedy usuwasz cos sciagasz inna ksiazke.
moze ci sie uda!
niezapominajko, a kobieta, autorka ksiazki miala 35 lat, kiedy zaczela sie starac o pierwsze dziecko. Przez kariere jako Biochemik (sorry nie biolog to bylo na samym poczatku ksiazki ) nie decydowala sie na ten krok wczesniej.
po 2, czy 3 nieudanych cyklach zirytowala sie i nic nie mowiac mezowi wybrala sie do KWZ zeby sie przebadac.
Lekarka stwierdzila ze nie zostalo jej juz zbyt wiel komorek jajowych a jej zegar biologiczny jest starszy od niej o 10 lat.
...
okazalo se ze jej mama rowniez przeszla okres przekwitania 10 lat wczesniej niz statystyczna kobieta.
jako biochemiczka ktora bada i docieka, zasiagala literatury i czasopism niemieckich jak i amerykanskich kontaktowala sie nawet ze specjalistami z USA ktorzy odpowiadali na jej pytania rowniez w trakcie pisania tej ksiazki.
ona chciala sie dowiedziec co zrobic zeby "odmlodzic" swoje komorki jajowe, oraz zajsc w ciaze naturalnie po 35 roku zycia. to o czym w ogole bym nie pomyslala, to to ze kazda z nas przy pomocy jednego badania krwi moze sprawdzic ile komorek jajowych jeszcze jej zostalo. kazda z nas jest inna. Rodzac sie mamy dana rezerwe jajeczek.
Podobno bedac w ciazy juz w piatym miesiacu kobieta wplywa na to ile jej corka bedzie maiala tych komorek jajowych na cale zycie. (chodzi o sposob odzywiania sie i styl zycia) 0_0 -dla mnie to byl szok.
istnieja 2 hormony ktore pozwalaja oszacowac dokladna ilosc tych jajeczek pierwszy to FSH (Follikelstimulierendes Hormon), a drugi to AMH (Anti-Müller Hormon) mozna porozmawiac o tym z lekarzem w KWZ podobno czasami pokrywa to badanie KK, a jesli chodzi o cene samodzielnego pokrycia kosztow to napisala ze nie kosztuje to wiecej niz ciuch z H&M )
Pisze ze z wielu badan wynika ze miedzy innymi "die mediterrane Küche" poprawia jakosc jajeczek i odmladza je.
(Pomidory, brokuly,ziemniaki, cebula, groszek, artischocken, kabaczek, seler, kapusta i grzyby zawsze z oliwa z oliwek i duzo ryby. - (omega 3 )
na koncu ksiazki jest cala ogromna lista zrodel na ktorych bazowala piszac. oraz lekarzy z ktorymi rozmawiala.
Ksiazka jest naprawde warta uwagi. i bardzo latwo napisana.
na rzie mniej wiecej tyle sa tam tez inne aspekty ale za duzo pisaniawerni lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Aleksa no wszystkiego nie wiem przypuszczam ze nawet polowy nie wiem
Ale jak donosze i urodze to nie wiem czy jeszcze jakas ciaze bede planowac
A co do amazon moj maz mowi ze bezemnie kurier bylby bezrobotny haha i ze jak widzi imie i nazwisko to juz adresu nie czyta bo zna na pamiec
donosisz, donosisz kochana bedzieesz miala slodka i przede wszystkim zdrowa dzidzie
co do zamowien to u nas odwtotnie ,ja nic nie zamawiam a moj co rusz to ogromne paczki a pozniej wszystko odsyla bo albo nie pasuje albo niezadowolony.
ja tylko witaminy kaze mu zawsze dla mnie zamowic, a tak to bardzo, bardzo rzadko zamawiam cokolwiek online.
ostatnio peruke zamawialam przed swietami bo szef sobie wymyslil ze na Weihnachtsfeier wszyscy maja byc w perukach. -
Aleksa jesli o te badania chodzi to mialam juz niejednokrotnie badane fsh i amh nawet teraz w badaniach ciazowych a fsh to juz u mojego gina w pierwszym.podstawowym pakiecie hormonalnym bo to jedno z podstawowych badan
amh jest wazne tez przy stymulacji bo lubi gwaltownie spadac wtedy chociaz nie jest to regula i nie u kazdego tak sie dzieje... mi w.kiwu badali 3 razy w.sumie (2 w trakcie staran i raz teraz juz w badaniach ciazowych) a fsh mialam juz wiele razy badane...
A co do amazon to u mnie tez czesto 80% tego co zamawiam wraca do nich hehe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 00:12
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa nie rób testu Ja zrobiłam jeden przed pierwszą beta (wyszedł pozytywny ) i drugi 2 dni później. I tym drugim bardzo się zestresowalam, bo wyszedł dużo jaśniejszy niż pierwszy. Oczywiście od razu pomyślałam, że to już koniec, że beta spada. Pojechałam do kliniki i im nakłamałam, żeby tylko pobrali mi krew dzień wcześniej, niż miałam zalecone. Na moje szczęście beta przyrosla po 49 godzinach o całe 216%. Uspokoiło mnie to bardzo, póki co dostałam zaproszenie na pierwsze usg, prawdopodobnie w następną sobotę 3.02.
Czekam tu na wieści o Twojej pozytywnej becie
Ewelina kciuki trzymam cały czas &&&Ewelina_90 lubi tę wiadomość