Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi ginekolog powiedziała dosadnie , ze na toxoplazmoze i cos tam jeszcze na "C" ma byc. Każde z nich po 20 € płatne. Wiec zrobiłam, ale jak sie nie mylę to ginka mówiła, ze w późniejszym czasie ciąży jeszcze raz jest robione.
A co do wagi.
To miałam ostatnio pierwsze spotkanie z położną. Przyszła na kawę
Super babka. Pytała co jem, jak jej powiedziałam, ze do słodyczy mnie ciągnie bardzo to mowi aaa to uważaj ze słodyczami bo będziesz baryłka hehe szczera kobita hehe -
Ewelina oby jednak to przypadek i sie nie rozwarstwialo... w opisie w tym linku bylo napisane ze to jest ta kulka silikonowa... moja sie tylko troche mieksza zrobila ale nic sie nie rozwarstwia... tez pralam na poczatku bo smierdziala nowoscia...
Akilegna jeszcze wszystkich nie mam poki co tylko z zapowiedzi wysle ci na whatsapp
Fajnie ze juz wizyta niedlugo ja sie tez doczekac nie moge wiadomo ze to jednak czlowiek juz konkrety wie wiec spi spokojniej...
Dziewczyny ja rez nie moge wyjsc z podziwu ze to kuz i ze tak szybko zlecialo... jak sobie pomysle jak na poczatku sie ciagnelo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mi badania na toxo, cytomegalie i parvovirus zrobili jeszcze w klinice za darmo, zaraz po pozytywnej becie. Jako, że wszystkie 3 wyniki wyszły negatywne, musiałam powtórzyć u mojej gin, już płatne. I prawdopodobnie będzie jeszcze jedna powtórka chyba pod koniec 3 trymestru.
Tak jak pisałam, ja mam tą poduche z wypełnieniem styropianowym. Fakt, że już trochę jej ubyło ale jeszcze mi to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, na początku wydawała mi się za gruba. Teraz tak sobie układam te kuleczki, żeby grubością odpowiadało mi w poszczególnych częściach ciała. Np.pod głową i brzuchem mniej a między nogami grubsza warstwa. Jak kto lubi A widziałam, że można ten wsyp dokupić i poprostu dospać.
Ewelina a nie możesz im odesłać tej poduszki? Albo poszukaj tego silikonowego wsypu może
Edit : Dziś mamy studniówkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 06:58
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Akilegna życzę miłej zabawy na studniowceDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Akilegna jak to studniowke?
Ja mysle ze po jutrzejszej wizycie dopiero uwierze ze jestem w ciazy.
Jesli jeszcze jestem..
Wtedy dopiero zaczne sie zastanawiac i planowac bo na razie jakos jeszcze niedowierzam.
Ewelina ale super ze juz sie z polozna spotkalas a jak ja znalazlas?
Polka czy niemka?
-
akilegna♥ wrote:Mi badania na toxo, cytomegalie i parvovirus zrobili jeszcze w klinice za darmo, zaraz po pozytywnej becie. Jako, że wszystkie 3 wyniki wyszły negatywne, musiałam powtórzyć u mojej gin, już płatne. I prawdopodobnie będzie jeszcze jedna powtórka chyba pod koniec 3 trymestru.
Tak jak pisałam, ja mam tą poduche z wypełnieniem styropianowym. Fakt, że już trochę jej ubyło ale jeszcze mi to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, na początku wydawała mi się za gruba. Teraz tak sobie układam te kuleczki, żeby grubością odpowiadało mi w poszczególnych częściach ciała. Np.pod głową i brzuchem mniej a między nogami grubsza warstwa. Jak kto lubi A widziałam, że można ten wsyp dokupić i poprostu dospać.
Ewelina a nie możesz im odesłać tej poduszki? Albo poszukaj tego silikonowego wsypu może
Edit : Dziś mamy studniówkę
Wczoraj już spałam na niej, powiem szczerze , ze męczyłam sie troche jak to pierwszy raz bo jest taka twarda i pełna jak na razie, ale nawet nie myślałam o odsylaniu, szczerze mówiąc nawet tego nigdy nie robiłam i nie wiem czy bym potrafiła, pewnie tylko na adres nadawcy i tyle , ale juz mi się tego nie chce robic po prostu , mam nadzieje ze chociaz do końca ciąży bedzie w miare. Bo nawet nie widze możliwości dosypania do środka czegos bo nie ma zamka w środku jest tylko na poszewce.
Aaa moze bedzie ok
Akilegna milej zabawy
Aleksa mam Polke położną, mam 3 znajome z pracy w ciąży i jedna drugiej podaje namiary
Bardzo przyjemna babka. Teraz sie spotkaliśmy, wyjaśniła mniej wiecej co i jak .
Kazała sie umówić znów w Listopadzie.
Zaskoczyła mnie troche pytaniem jak pani chce rodzic ?
Cc czy naturalnie?
Ja mówię, ze jeszcze nie myślałam.. a poza tym nie wiedziałam , ze moge sobie wybrać.
Ona mowi oczywiście, ze moze sobie pani wybrać a cc zrobią pani z pocalowaniem dloni bo mają za to wiecej kasy
Eeeee aha . Ok.
Zamieszala mi w glowie. Ja byłam pewna , ze rodzi się normalnie a cc jest w określonych przypadkach , kiedy to stwierdzi lekarz.. i kazała mi sie zastanowić jeszcze .
Co wy na to ?
Jak wy rodzicie dziewczyny?
Ja chyba jednak chce naturalnie.. ?!?! -
Akilegna ja dlatego moja z kulkami wywalulam jak i te rogale pod kark bo ja musze miec wszedzie grubo i musze miec poduche i pod karkiem i brzuchem najniej miedzy nogi jej uzywam ewentualnie do zarzucenia jednej nogi...
A ta silikonowa kulka to wlasnie wypelnienie podobne jak wata ale sie nie rozdziela i nic z nia nie dzieje jak z ta badziewna wata w tych poduszkach antyalergicznych itp to nie takie latajace kulki jak te styropianowe
Hratki studniowki! Teraz to to dopiero poleci!
Alexa kciuki za wizyte!
Ewelina ja tez na poczatku mialam problem ale i z tamtymi kulkami styropianowymi na poczatku tak jest bo one na poczatku sa jeszcze grubsze ale z czasem poducha mieknie i sie czlowiek przyzwyczaja... mi pierwsze noce tez bylo bardzo dziwnie spac z poducha i az mnie ucho bolalo od spania na boku hehe... a teraz bez poduszki jest dziwnie
Co do porodu to chyba twoja polozna jeszcze nowych wiesci nie ogarnela bo o ile kiedys z wyborem nie bylo problemu kazdy mogl jak chcial tak od tego roku podobno kk przestaly placic za cesarki na zyczenie wiec to juz nie takie oczywiste ze zrobia ci jak bedziesz chciala bo nawet na szkole rodzenia byla gadka o tym i mowili ze od tego roku sie kk za to wziely bo bylo zbyt duzo cc bez konkretnego powodu... wiec teraz juz zapewne jak z innymi rzeczami bedzie bardziej zalezalo od woli lekarzy czy w eazie jakby pacjentka chciala koniecznie cc na zyczenie bedzie im sie chcialo szukac powodu czy nie...
Co do poloznej ja nie mam, jedyny kontakt mialam wlasnie z ta ze szkoly rodzenia ale takiej na po porodzie nie posiadam i dobrze mi z tym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 10:25
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa87 wrote:Akilegna jak to studniowke?
100 dni do terminu porodu
Aleksa na pewno jesteś w ciąży! Zobaczysz, że na wizycie będzie wszystko w porządku
Ewelina ja pierwsze słyszę, żeby w de było coś takiego jak cc na życzenie. W pl to się często zdarza jak zapłacisz a tu to raczej nie tną bez powodu. Ja bardzo bym chciała naturalnie ale jak trzeba będzie zrobić cc, to nie będę się sprzeciwiała. Najważniejsze żeby dziecko przeżyło poródAleksa87, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa, a mnie na wizycie w szpitalu pytali czy chce cc czy naturalnie. I moj gin tez pytal wiec nie wiem od czego to zalezy.
Ja oczywiście wole normalnie. Cc tylko gdyby byla taka koniecznosc.
Aleksa, napewno wszystko jest dobrze, nic sie nie martwAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Palka tak jak juz napisalam zalezy od lekarza i szpitala czy chce im sie wymyslac powod czy tez nie bo na wünsch podobno juz teraz ciezka przeprawa z kk ale jak lekarz chce zrobic cc to powod zawsze wynajdzie z tym ze to dopiero mozna sie dowiedziec na wizycie wczesniejszej w szpitalu jak do tego podchodza i czy robia nadal cc na zyczenie i wpisuja sobie jakis powod czy akurat dany szpital juz nie praktykuje i jak nie ma faktycznego powodu to nie robia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
No takie mi wlasnie pytanie zadała
A powiedzcie mi dziewczyny jaka jest w ogole rola takiej położnej?
Bo myślałam, ze ona będzie przy porodzie a tu znajoma mi mówi, ze nie ..?! -
Ewelina zeby teraz w razie pytan byc dostepna i zeby przychodzila zwazyc dziecko i zobaczyc jak sobie radzisz podpowoedziec jak cos bedziesz nie wiedziec po porodzie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ahaa, no to w sumie niech będzie.
Ja jestem tu sama z mężem, nawet nie wiem czy bratanica z PL bedzie mogla przyjechać po porodzie mi coś pomóc wiec moze sie przydać położna -
Ewelina no polozna pfzyjdzie sprawdzi czy wszystko ok odpowie na pytania jak jakies bedziesz miala i pojdzie
My tez bedziemy sami ale ja na sama mysl ze ktos by mi tutaj mial przyjezdzac zaraz po porodzie sie jeze... takze jestem zadowolona i sama zaznaczylam ze wizyty jak najbardziej mile widziane ale nie w pierwszych dniach po porodziePaulcia28 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
O Boze znowu krwawie....
Wlasnie bylam siusiu i BA papierze jasnorozowa krew!!!
Matko byle tylko to nie najgorsze
Jutro wizyta jesli sie okaze ze sie nie udalo...
Juz mam stracha.
Dzis mialam jakby takie impulsy w szyjce macicy jakby bardziej w pochwie czulam niz w brzuchu a teraz w jednym bunkvie w podbrzuszu mnie ciagnie...
Tak bardzo chce wierzyc ze wszystko jest dobrze
-
To krwawienie jakby jednorazowe tylko raz na papierze bylo a teraz po 5 min nic...
Ale Mimi to dziwnie sie czuje...
I glowa mnie boli... -
akilegna♥ wrote:100 dni do terminu porodu
Aleksa na pewno jesteś w ciąży! Zobaczysz, że na wizycie będzie wszystko w porządku
Ewelina ja pierwsze słyszę, żeby w de było coś takiego jak cc na życzenie. W pl to się często zdarza jak zapłacisz a tu to raczej nie tną bez powodu. Ja bardzo bym chciała naturalnie ale jak trzeba będzie zrobić cc, to nie będę się sprzeciwiała. Najważniejsze żeby dziecko przeżyło poród
-
Aleksa ja w takiej sytuacji juz dawno w szpitalu bym byla... zreszta bylam dwa razy raz bo mialam jeden glutek krwi na papierze a raz bo mocno po szyjce mnie ciagnelo i podbrzusze bolalo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa87 wrote:To krwawienie jakby jednorazowe tylko raz na papierze bylo a teraz po 5 min nic...
Ale Mimi to dziwnie sie czuje...
I glowa mnie boli...