Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola odezwij sie
ja sie juz uspokoilam i grzecznie czekam na termin u lekarza.
Ewelina najpierw na na Twoj Termin i relacje czekamEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
Aleksa, to masz ciekawą pracę. Kreatywna
Ruchami dziecka się nie przejmuj. Na tym etapie raz są odczuwalne, a raz wcale. Ja przez dwa czy trzy tygodnie juniorka nie czułam, po czym odezwał się znów w 22 tygodniu, ale już z podwojoną siłą
Akilegna mam nadzieję, że jutro na badaniu wszystko dobrze pójdzie! Już jesteście daleko! Jaka była waga przy ostatniej kontroli?
Ja w dalszym ciągu jeżdżę codziennie na ctg. W poniedziałek miałam termin u lekarza z PraenatalPlus. Waga malego to ok. 750 gram, łożysko jest na granicy wydolności. Zdaniem doktorka w piątek prawdopodobnie zostanę w szpitalu na cesarkę, akurat zacznie lecieć 30. tydzień. Ale w piątek po badaniu zdecydują na bieżąco - czy zostaję czy przekładamy poród na następny tydzień. Mimo wszystko mam cichą nadzieję, że będą przeciągać termin z tygodnia na tydzień, heh... Choć psychicznie jestem też nastawiona na pt. Takie oczekiwanie teraz i siedzenie jak na szpilkach... Torbę już pakuję na wszelki wypadek Mężowi zapasy jedzenia tez porobiłam i powekowalam :-p W międzyczasie czytam odnośnie wszystkich papierków / wniosków / dokumentów, którymi trzeba będzie się zająć po porodzie. Ogólnie miałam to już ogarnięte, ale w przypadku takiego wcześniaka niektóre terminy i zasady wyglądają trochę inaczej i szukam informacji na nowo.
Paulcia, kciuki za piękne zarodeczki, a Ewelina i Aleksa powodzenia na badaniach! Prawdopodobnie dowiecie się w końcu jaka jest płeć dzidziusia. O ile nie odwróci się pupą :-p
Cierpliwa, a jak u ciebie, tzn. u was?
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ostatecznie będzie Oskar... Po wielu burzliwych dyskusjach, hehe. Ja miałam swoje typy, które nie odpowiadały mężowi, a jego propozycje nie podobały się z kolei mnie Oskar nie był początkowo wśród naszych typów, w międzyczasie spontanicznie padło to imię i tak już zostało. Mąż zaczął go tak nazywać, więc klamka chyba zapadła
Ola929 wrote:
Ja w dalszym ciągu jeżdżę codziennie na ctg. W poniedziałek miałam termin u lekarza z PraenatalPlus. Waga malego to ok. 750 gram, łożysko jest na granicy wydolności. Zdaniem doktorka w piątek prawdopodobnie zostanę w szpitalu na cesarkę, akurat zacznie lecieć 30. tydzień.
-
Ola trzymam kciuki za lozysko!
Wszystko sie na razie uklada.
Niech Oskarek jeszcze sobie poplywa u mamy w brzuszku
Super ze ta medyczna opieka jest taka solidna i dokladna!
Widac ze staraja sie zrobic jak najlepiej dla maluszka.
Oby tak dalej.
Akilegna ze twoj Termin Terz zacisniete kciuki daj nam TU koniecznie znac ja mam bardzo dobrze przeczucia.
A ja tak marudzilam a dzis siedze sobie w pracy i nagle lekkie Stuk-PUK i tak przez OK 5 minut tak sie ucieszylam.
Powoli sie kruszynka rozkreca -
Ola trzymam za was ♡♡ kciuki z całych sil!! &&&&&
Oby łożysko wytrzymało jak naaaajdluzej! ;**
Niech Okuś jeszcze pobedzie sobie w brzuszku!!
Akilegna za was tez pięści zaciśnięte &&&&&&
Aleksa prawda, ze piękne uczucie to stuk puk?
Ja odliczam już każdą godzinę do piątku. A bardziej do następnego czwartku 30.8 do Kliniki , tam pewnie dowiemy się więcej
Kinga jeszcze pytanie do tego nonomo mam
Bo też ewentualnie chcemy do sufitu go przenocować. A mamy 2 piętrowe mieszkanie, mogę np. w salonie jeden hak i w sypialni drugi hak ?
Bo chciałam ten stojak wziąść przenośny, ale on coś prawie 230 € chyba . Strasznie drogo .. -
Ewelina_90 wrote:Ola trzymam za was ♡♡ kciuki z całych sil!! &&&&&
Oby łożysko wytrzymało jak naaaajdluzej! ;**
Niech Okuś jeszcze pobedzie sobie w brzuszku!!
Akilegna za was tez pięści zaciśnięte &&&&&&
Aleksa prawda, ze piękne uczucie to stuk puk?
Ja odliczam już każdą godzinę do piątku. A bardziej do następnego czwartku 30.8 do Kliniki , tam pewnie dowiemy się więcej
Kinga jeszcze pytanie do tego nonomo mam
Bo też ewentualnie chcemy do sufitu go przenocować. A mamy 2 piętrowe mieszkanie, mogę np. w salonie jeden hak i w sypialni drugi hak ?
Bo chciałam ten stojak wziąść przenośny, ale on coś prawie 230 € chyba . Strasznie drogo ..
A i jest jeszcze firma https://shop.swing2sleep.de/collections/kaufen
Robią podobne hamaki, tylko poszli o krok dalej i można dokupić/wypożyczyć takie urządzenie co samo buja. -
Ok dzięki Kinga, do futryny u nas raczej nie da rady , ale tak właśnie myślałam, zeby dokupić kilka hakow np. w Toomie i mąż zawiesi kilka
-
Pałka wrote:Paulcia, super wieści. Trzymam kciuki :*
Trzymajcie kciuki by androlog podjął się kolejnej biopsji bo to nasza jedyna nadziejaKinga., Ewelina_90 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ewelina_90 wrote:Kinga a jak kwestia kręgosłupa w tym hamaczku ? Jak maleństwo tak w tym leży większość czasu ?
-
Paulcia28 wrote:Niestety czeka nas dłuższa przerwa. Nic się nie zaplodnilo czekamy na wizytę u androloga i on podejmie decyzję czy warto robić druga biopsje,czy jest nadzieja że znajdą plemniki... Dam Wam znać o ile jeszcze tu będziecie. Póki co robimy przerwę. Za dużo złego ostatnio było u nas,czas odpocząć i psychicznie i fizycznie,bo ja jeszcze nie doszłam całkowicie do siebie po punkcji. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i za Wasze maluchy
Trzymajcie kciuki by androlog podjął się kolejnej biopsji bo to nasza jedyna nadzieja -
Paulcia przykro mi a tak dobrze się zapowiadało... Zbieraj resztki sil na kolejną próbę
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Dziękuję dziewczyny za kciuki, przydadzą się. Torba do szpitala spakowana a ja już przygotowana na wszystko
Ola ale synek to kruszynka, niech jeszcze trochę posiedzi w brzuchu i nabiera masy &&&
Mój na tym etapie miał coś koło 1500g. Niestety dwa tygodnie później tylko 1800 bo zwolnił z wagą. Mam nadzieję, że osiągnął chociaż te 2 kg na dzień dzisiejszy.
Zauważyłam, że od ponad miesiąca nic a nic nie przytyłam, brzuch też tak jakby stoi w miejscu, gdzie teraz powinien rosnąć szybciej. Teściowa też myślała ze jestem już jak mała gruba beczułka teście są akurat u nas i cały czas zastanawiam się czemu jak tak na nią narzekałam. Wczoraj ugotowala obiad, fakt, że sałatkę musiałam zrobić sama, bo chciała mnie częstować warzywami z puszki . Później ogarnęła część ogrodu bo mi nie wolno. Dziś będzie kontynuować, normalnie nie wierzę hehe
Ah i moje cukry na czczo w koncu mam unormowane i jak narazie stabilne oby tak dalej.
Cccierpliwa czytałam, że na krótko przed porodem cukry same z siebie się normuja więc Twoja cukrzyca na pewno z Tobą nie zostanie. Też musisz się zgłosić do diabetologa z małą na badanie?
Paulcia Ty wiesz! Męża masz zaje....fajnego :*
Ewelina Aleksa cieszcie się tymi miłymi kopniakami bo później to będzie bolało Mój mnie dziś nad ranem tak skopal, że oddychać nie mogłam. Mały silny gnojek hehehe
Aleksa87, Ewelina_90 lubią tę wiadomość
-
Paulcia a takie mialam nadzieje na dobre wiesci... tule mocno:*
My juz od poniedzialku w domciu... mielismy teoretycznie wyjsc we wtorek ale udalo sie wczesniej...
Mala dobrze, zlote dziecko nam sie trafilo, wiekszosc nocy przesypia, budzi sie zazwyczaj raz na jedzonko w nocy albo dopiero nad ranem...
Nadal nie mozemy uwierzyc ze jest nasza
Maz bardzo zaangazowany w opieke, a psinka pilnuje mlodszej siostry...
No i ja caly czas nie moge sie nadziwic gdzie ona mi sie w tym brzuchu zmiescila hehe...
A! No i stwierdzilam ze ci co mowia, ze po urodzeniu dziecka sie o porodzie i bolu zapomina to klamia hehe... albo mieli lekki porod...
Ale mimo to nagroda jest taka za te trudy i bol, ze naprawde warto...
Moj maz plakal jak bobr jak mala wydala z siebie pierwszy krzyk...Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700