SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa w domku juz?

Jak u was ? ♡
    Jak Mia ? <3

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)
    2020 start kolejnej procedury ivf - dzień przed wizytą poz. wynik testu (ciąża naturalna) 😮❤️

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Pałka Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia, super wieści. Trzymam kciuki :*

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola odezwij sie :)

ja sie juz uspokoilam i grzecznie czekam na termin u lekarza.

Ewelina najpierw na na Twoj Termin i relacje czekam :D

Ewelina_90 lubi tę wiadomość

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Ola929 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, to masz ciekawą pracę. Kreatywna :-)
    Ruchami dziecka się nie przejmuj. Na tym etapie raz są odczuwalne, a raz wcale. Ja przez dwa czy trzy tygodnie juniorka nie czułam, po czym odezwał się znów w 22 tygodniu, ale już z podwojoną siłą :-)

Akilegna mam nadzieję, że jutro na badaniu wszystko dobrze pójdzie! Już jesteście daleko! :-) Jaka była waga przy ostatniej kontroli?

Ja w dalszym ciągu jeżdżę codziennie na ctg. W poniedziałek miałam termin u lekarza z PraenatalPlus. Waga malego to ok. 750 gram, łożysko jest na granicy wydolności. Zdaniem doktorka w piątek prawdopodobnie zostanę w szpitalu na cesarkę, akurat zacznie lecieć 30. tydzień. Ale w piątek po badaniu zdecydują na bieżąco - czy zostaję czy przekładamy poród na następny tydzień. Mimo wszystko mam cichą nadzieję, że będą przeciągać termin z tygodnia na tydzień, heh... Choć psychicznie jestem też nastawiona na pt. Takie oczekiwanie teraz i siedzenie jak na szpilkach... Torbę już pakuję na wszelki wypadek ;-) Mężowi zapasy jedzenia tez porobiłam i powekowalam :-p W międzyczasie czytam odnośnie wszystkich papierków / wniosków / dokumentów, którymi trzeba będzie się zająć po porodzie. Ogólnie miałam to już ogarnięte, ale w przypadku takiego wcześniaka niektóre terminy i zasady wyglądają trochę inaczej i szukam informacji na nowo.

Paulcia, kciuki za piękne zarodeczki, a Ewelina i Aleksa powodzenia na badaniach! Prawdopodobnie dowiecie się w końcu jaka jest płeć dzidziusia. O ile nie odwróci się pupą :-p

Cierpliwa, a jak u ciebie, tzn. u was? :-)

oar8dqk37dz4afff.png
    Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
    Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
    Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018
  • Pałka Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jakie imie wybraliscie dla synka? :)

• Ola929 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie będzie Oskar... Po wielu burzliwych dyskusjach, hehe. Ja miałam swoje typy, które nie odpowiadały mężowi, a jego propozycje nie podobały się z kolei mnie ;-) Oskar nie był początkowo wśród naszych typów, w międzyczasie spontanicznie padło to imię i tak już zostało. Mąż zaczął go tak nazywać, więc klamka chyba zapadła :-)

oar8dqk37dz4afff.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola929 wrote:

Ja w dalszym ciągu jeżdżę codziennie na ctg. W poniedziałek miałam termin u lekarza z PraenatalPlus. Waga malego to ok. 750 gram, łożysko jest na granicy wydolności. Zdaniem doktorka w piątek prawdopodobnie zostanę w szpitalu na cesarkę, akurat zacznie lecieć 30. tydzień.
    Ale maleństwo... Kciuki żeby łożysko jeszcze wytrzymało te kilka tygodni. Każdy dzień w brzuchu dla malucha jest ważny.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki za lozysko!
    Wszystko sie na razie uklada.
    Niech Oskarek jeszcze sobie poplywa u mamy w brzuszku :)
    Super ze ta medyczna opieka jest taka solidna i dokladna!
    Widac ze staraja sie zrobic jak najlepiej dla maluszka.
    Oby tak dalej.

Akilegna ze twoj Termin Terz zacisniete kciuki daj nam TU koniecznie znac ja mam bardzo dobrze przeczucia.

A ja tak marudzilam a dzis siedze sobie w pracy i nagle lekkie Stuk-PUK i tak przez OK 5 minut tak sie ucieszylam.
    Powoli sie kruszynka rozkreca <3

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam za was ♡♡ kciuki z całych sil!! &&&&&
    Oby łożysko wytrzymało jak naaaajdluzej! ;**
    Niech Okuś jeszcze pobedzie sobie w brzuszku!! ;)

Akilegna za was tez pięści zaciśnięte &&&&&&

Aleksa prawda, ze piękne uczucie to stuk puk? :P
    Ja odliczam już każdą godzinę do piątku. A bardziej do następnego czwartku 30.8 do Kliniki , tam pewnie dowiemy się więcej :)

Kinga jeszcze pytanie do tego nonomo :D mam
    Bo też ewentualnie chcemy do sufitu go przenocować. A mamy 2 piętrowe mieszkanie, mogę np. w salonie jeden hak i w sypialni drugi hak ?
    Bo chciałam ten stojak wziąść przenośny, ale on coś prawie 230 € chyba . Strasznie drogo ..:/

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)
    2020 start kolejnej procedury ivf - dzień przed wizytą poz. wynik testu (ciąża naturalna) 😮❤️

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina_90 wrote:
    Ola trzymam za was ♡♡ kciuki z całych sil!! &&&&&
    Oby łożysko wytrzymało jak naaaajdluzej! ;**
    Niech Okuś jeszcze pobedzie sobie w brzuszku!! ;)

Akilegna za was tez pięści zaciśnięte &&&&&&

Aleksa prawda, ze piękne uczucie to stuk puk? :P
    Ja odliczam już każdą godzinę do piątku. A bardziej do następnego czwartku 30.8 do Kliniki , tam pewnie dowiemy się więcej :)

Kinga jeszcze pytanie do tego nonomo :D mam
    Bo też ewentualnie chcemy do sufitu go przenocować. A mamy 2 piętrowe mieszkanie, mogę np. w salonie jeden hak i w sypialni drugi hak ?
    Bo chciałam ten stojak wziąść przenośny, ale on coś prawie 230 € chyba . Strasznie drogo ..:/
    Tak my mamy kilka haków zamocowanych (do dokupienia w każdym sklepie budowlanym) u nas i u dziadków. Ten stelaż nie dość ze drogi, to jeszcze po złożeniu ma duże rozmiary. Są odpowiedniki na amazonie (ale te drewniane są za niskie dla nonomo, w sensie ze sprężyną. Na początek alternatywa może być ta zawieszka do futryny (kupiłam teraz na wyjazd na amazonie za bodajże 15€), tylko na niej nie można tak bardzo świrować i jest tylko do 15 kg obciążenia), dzis Sara testowała i na futrynach w naszym mieszkaniu się trzyma (zobaczymy jak będzie w hotelu)

A i jest jeszcze firma https://shop.swing2sleep.de/collections/kaufen
    Robią podobne hamaki, tylko poszli o krok dalej i można dokupić/wypożyczyć takie urządzenie co samo buja.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki Kinga, do futryny u nas raczej nie da rady , ale tak właśnie myślałam, zeby dokupić kilka hakow np. w Toomie i mąż zawiesi kilka

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a jak kwestia kręgosłupa w tym hamaczku ? Jak maleństwo tak w tym leży większość czasu ?

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pałka wrote:
    Paulcia, super wieści. Trzymam kciuki :*
    Niestety czeka nas dłuższa przerwa. Nic się nie zaplodnilo :-( czekamy na wizytę u androloga i on podejmie decyzję czy warto robić druga biopsje,czy jest nadzieja że znajdą plemniki... Dam Wam znać o ile jeszcze tu będziecie. Póki co robimy przerwę. Za dużo złego ostatnio było u nas,czas odpocząć i psychicznie i fizycznie,bo ja jeszcze nie doszłam całkowicie do siebie po punkcji. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i za Wasze maluchy <3
    Trzymajcie kciuki by androlog podjął się kolejnej biopsji bo to nasza jedyna nadzieja

Kinga., Ewelina_90 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina_90 wrote:
    Kinga a jak kwestia kręgosłupa w tym hamaczku ? Jak maleństwo tak w tym leży większość czasu ?
    Sarah nie ma problemów z kręgosłupem. Jak czytałam przed zakupem to miało niby pozytywne opinie położnych i pediatrów. Sara była hnb (więc wszystko Wiadomo bujak bujakiem, a jak najwięcej w dzień na macie by ćwiczyło mięsnie (bujak raczej do spania lub zabawy u starszych dzieci)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Niestety czeka nas dłuższa przerwa. Nic się nie zaplodnilo :-( czekamy na wizytę u androloga i on podejmie decyzję czy warto robić druga biopsje,czy jest nadzieja że znajdą plemniki... Dam Wam znać o ile jeszcze tu będziecie. Póki co robimy przerwę. Za dużo złego ostatnio było u nas,czas odpocząć i psychicznie i fizycznie,bo ja jeszcze nie doszłam całkowicie do siebie po punkcji. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i za Wasze maluchy <3
    Trzymajcie kciuki by androlog podjął się kolejnej biopsji bo to nasza jedyna nadzieja
    Szkoda, że się nie udał. Odpoczywajcie, tyle ile potrzebujecie

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ola929 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia przykro mi :-( a tak dobrze się zapowiadało... Zbieraj resztki sil na kolejną próbę :-(

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8dqk37dz4afff.png
  • Ola929 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźnięta nadal czekają...!

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8dqk37dz4afff.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia może i ta przerwa Wam dobrze zrobi! ;**
    Wrócicie do walki ze zdwojoną siłą!! :)
    Daj znać co powie androlog

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki, przydadzą się. Torba do szpitala spakowana a ja już przygotowana na wszystko ;)

Ola ale synek to kruszynka, niech jeszcze trochę posiedzi w brzuchu i nabiera masy &&&
    Mój na tym etapie miał coś koło 1500g. Niestety dwa tygodnie później tylko 1800 bo zwolnił z wagą. Mam nadzieję, że osiągnął chociaż te 2 kg na dzień dzisiejszy.
    Zauważyłam, że od ponad miesiąca nic a nic nie przytyłam, brzuch też tak jakby stoi w miejscu, gdzie teraz powinien rosnąć szybciej. Teściowa też myślała ze jestem już jak mała gruba beczułka ;) teście są akurat u nas i cały czas zastanawiam się czemu jak tak na nią narzekałam. Wczoraj ugotowala obiad, fakt, że sałatkę musiałam zrobić sama, bo chciała mnie częstować warzywami z puszki ;) . Później ogarnęła część ogrodu bo mi nie wolno. Dziś będzie kontynuować, normalnie nie wierzę hehe
    Ah i moje cukry na czczo w koncu mam unormowane i jak narazie stabilne oby tak dalej.

Cccierpliwa czytałam, że na krótko przed porodem cukry same z siebie się normuja więc Twoja cukrzyca na pewno z Tobą nie zostanie. Też musisz się zgłosić do diabetologa z małą na badanie?

Paulcia Ty wiesz! Męża masz zaje....fajnego :*

Ewelina Aleksa cieszcie się tymi miłymi kopniakami bo później to będzie bolało ;) Mój mnie dziś nad ranem tak skopal, że oddychać nie mogłam. Mały silny gnojek hehehe

Aleksa87, Ewelina_90 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia :( a takie mialam nadzieje na dobre wiesci... tule mocno:*

My juz od poniedzialku w domciu... mielismy teoretycznie wyjsc we wtorek ale udalo sie wczesniej...
    Mala dobrze, zlote dziecko nam sie trafilo, wiekszosc nocy przesypia, budzi sie zazwyczaj raz na jedzonko w nocy albo dopiero nad ranem...
    Nadal nie mozemy uwierzyc ze jest nasza <3
    Maz bardzo zaangazowany w opieke, a psinka pilnuje mlodszej siostry...
    No i ja caly czas nie moge sie nadziwic gdzie ona mi sie w tym brzuchu zmiescila hehe...
    A! No i stwierdzilam ze ci co mowia, ze po urodzeniu dziecka sie o porodzie i bolu zapomina to klamia hehe... albo mieli lekki porod...
    Ale mimo to nagroda jest taka za te trudy i bol, ze naprawde warto...
    Moj maz plakal jak bobr jak mala wydala z siebie pierwszy krzyk...

Ewelina_90 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ