X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa w domku juz?

Jak u was ? ♡
    Jak Mia ? <3

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)
    2020 start kolejnej procedury ivf - dzień przed wizytą poz. wynik testu (ciąża naturalna) 😮❤️

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Pałka Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia, super wieści. Trzymam kciuki :*

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola odezwij sie :)

ja sie juz uspokoilam i grzecznie czekam na termin u lekarza.

Ewelina najpierw na na Twoj Termin i relacje czekam :D

Ewelina_90 lubi tę wiadomość

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Ola929 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, to masz ciekawą pracę. Kreatywna :-)
    Ruchami dziecka się nie przejmuj. Na tym etapie raz są odczuwalne, a raz wcale. Ja przez dwa czy trzy tygodnie juniorka nie czułam, po czym odezwał się znów w 22 tygodniu, ale już z podwojoną siłą :-)

Akilegna mam nadzieję, że jutro na badaniu wszystko dobrze pójdzie! Już jesteście daleko! :-) Jaka była waga przy ostatniej kontroli?

Ja w dalszym ciągu jeżdżę codziennie na ctg. W poniedziałek miałam termin u lekarza z PraenatalPlus. Waga malego to ok. 750 gram, łożysko jest na granicy wydolności. Zdaniem doktorka w piątek prawdopodobnie zostanę w szpitalu na cesarkę, akurat zacznie lecieć 30. tydzień. Ale w piątek po badaniu zdecydują na bieżąco - czy zostaję czy przekładamy poród na następny tydzień. Mimo wszystko mam cichą nadzieję, że będą przeciągać termin z tygodnia na tydzień, heh... Choć psychicznie jestem też nastawiona na pt. Takie oczekiwanie teraz i siedzenie jak na szpilkach... Torbę już pakuję na wszelki wypadek ;-) Mężowi zapasy jedzenia tez porobiłam i powekowalam :-p W międzyczasie czytam odnośnie wszystkich papierków / wniosków / dokumentów, którymi trzeba będzie się zająć po porodzie. Ogólnie miałam to już ogarnięte, ale w przypadku takiego wcześniaka niektóre terminy i zasady wyglądają trochę inaczej i szukam informacji na nowo.

Paulcia, kciuki za piękne zarodeczki, a Ewelina i Aleksa powodzenia na badaniach! Prawdopodobnie dowiecie się w końcu jaka jest płeć dzidziusia. O ile nie odwróci się pupą :-p

Cierpliwa, a jak u ciebie, tzn. u was? :-)

oar8dqk37dz4afff.png
    Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
    Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
    Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018
  • Pałka Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jakie imie wybraliscie dla synka? :)

• Ola929 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie będzie Oskar... Po wielu burzliwych dyskusjach, hehe. Ja miałam swoje typy, które nie odpowiadały mężowi, a jego propozycje nie podobały się z kolei mnie ;-) Oskar nie był początkowo wśród naszych typów, w międzyczasie spontanicznie padło to imię i tak już zostało. Mąż zaczął go tak nazywać, więc klamka chyba zapadła :-)

oar8dqk37dz4afff.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola929 wrote:

Ja w dalszym ciągu jeżdżę codziennie na ctg. W poniedziałek miałam termin u lekarza z PraenatalPlus. Waga malego to ok. 750 gram, łożysko jest na granicy wydolności. Zdaniem doktorka w piątek prawdopodobnie zostanę w szpitalu na cesarkę, akurat zacznie lecieć 30. tydzień.
    Ale maleństwo... Kciuki żeby łożysko jeszcze wytrzymało te kilka tygodni. Każdy dzień w brzuchu dla malucha jest ważny.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki za lozysko!
    Wszystko sie na razie uklada.
    Niech Oskarek jeszcze sobie poplywa u mamy w brzuszku :)
    Super ze ta medyczna opieka jest taka solidna i dokladna!
    Widac ze staraja sie zrobic jak najlepiej dla maluszka.
    Oby tak dalej.

Akilegna ze twoj Termin Terz zacisniete kciuki daj nam TU koniecznie znac ja mam bardzo dobrze przeczucia.

A ja tak marudzilam a dzis siedze sobie w pracy i nagle lekkie Stuk-PUK i tak przez OK 5 minut tak sie ucieszylam.
    Powoli sie kruszynka rozkreca <3

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam za was ♡♡ kciuki z całych sil!! &&&&&
    Oby łożysko wytrzymało jak naaaajdluzej! ;**
    Niech Okuś jeszcze pobedzie sobie w brzuszku!! ;)

Akilegna za was tez pięści zaciśnięte &&&&&&

Aleksa prawda, ze piękne uczucie to stuk puk? :P
    Ja odliczam już każdą godzinę do piątku. A bardziej do następnego czwartku 30.8 do Kliniki , tam pewnie dowiemy się więcej :)

Kinga jeszcze pytanie do tego nonomo :D mam
    Bo też ewentualnie chcemy do sufitu go przenocować. A mamy 2 piętrowe mieszkanie, mogę np. w salonie jeden hak i w sypialni drugi hak ?
    Bo chciałam ten stojak wziąść przenośny, ale on coś prawie 230 € chyba . Strasznie drogo ..:/

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)
    2020 start kolejnej procedury ivf - dzień przed wizytą poz. wynik testu (ciąża naturalna) 😮❤️

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina_90 wrote:
    Ola trzymam za was ♡♡ kciuki z całych sil!! &&&&&
    Oby łożysko wytrzymało jak naaaajdluzej! ;**
    Niech Okuś jeszcze pobedzie sobie w brzuszku!! ;)

Akilegna za was tez pięści zaciśnięte &&&&&&

Aleksa prawda, ze piękne uczucie to stuk puk? :P
    Ja odliczam już każdą godzinę do piątku. A bardziej do następnego czwartku 30.8 do Kliniki , tam pewnie dowiemy się więcej :)

Kinga jeszcze pytanie do tego nonomo :D mam
    Bo też ewentualnie chcemy do sufitu go przenocować. A mamy 2 piętrowe mieszkanie, mogę np. w salonie jeden hak i w sypialni drugi hak ?
    Bo chciałam ten stojak wziąść przenośny, ale on coś prawie 230 € chyba . Strasznie drogo ..:/
    Tak my mamy kilka haków zamocowanych (do dokupienia w każdym sklepie budowlanym) u nas i u dziadków. Ten stelaż nie dość ze drogi, to jeszcze po złożeniu ma duże rozmiary. Są odpowiedniki na amazonie (ale te drewniane są za niskie dla nonomo, w sensie ze sprężyną. Na początek alternatywa może być ta zawieszka do futryny (kupiłam teraz na wyjazd na amazonie za bodajże 15€), tylko na niej nie można tak bardzo świrować i jest tylko do 15 kg obciążenia), dzis Sara testowała i na futrynach w naszym mieszkaniu się trzyma (zobaczymy jak będzie w hotelu)

A i jest jeszcze firma https://shop.swing2sleep.de/collections/kaufen
    Robią podobne hamaki, tylko poszli o krok dalej i można dokupić/wypożyczyć takie urządzenie co samo buja.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki Kinga, do futryny u nas raczej nie da rady , ale tak właśnie myślałam, zeby dokupić kilka hakow np. w Toomie i mąż zawiesi kilka

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a jak kwestia kręgosłupa w tym hamaczku ? Jak maleństwo tak w tym leży większość czasu ?

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pałka wrote:
    Paulcia, super wieści. Trzymam kciuki :*
    Niestety czeka nas dłuższa przerwa. Nic się nie zaplodnilo :-( czekamy na wizytę u androloga i on podejmie decyzję czy warto robić druga biopsje,czy jest nadzieja że znajdą plemniki... Dam Wam znać o ile jeszcze tu będziecie. Póki co robimy przerwę. Za dużo złego ostatnio było u nas,czas odpocząć i psychicznie i fizycznie,bo ja jeszcze nie doszłam całkowicie do siebie po punkcji. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i za Wasze maluchy <3
    Trzymajcie kciuki by androlog podjął się kolejnej biopsji bo to nasza jedyna nadzieja

Kinga., Ewelina_90 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina_90 wrote:
    Kinga a jak kwestia kręgosłupa w tym hamaczku ? Jak maleństwo tak w tym leży większość czasu ?
    Sarah nie ma problemów z kręgosłupem. Jak czytałam przed zakupem to miało niby pozytywne opinie położnych i pediatrów. Sara była hnb (więc wszystko Wiadomo bujak bujakiem, a jak najwięcej w dzień na macie by ćwiczyło mięsnie (bujak raczej do spania lub zabawy u starszych dzieci)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Niestety czeka nas dłuższa przerwa. Nic się nie zaplodnilo :-( czekamy na wizytę u androloga i on podejmie decyzję czy warto robić druga biopsje,czy jest nadzieja że znajdą plemniki... Dam Wam znać o ile jeszcze tu będziecie. Póki co robimy przerwę. Za dużo złego ostatnio było u nas,czas odpocząć i psychicznie i fizycznie,bo ja jeszcze nie doszłam całkowicie do siebie po punkcji. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i za Wasze maluchy <3
    Trzymajcie kciuki by androlog podjął się kolejnej biopsji bo to nasza jedyna nadzieja
    Szkoda, że się nie udał. Odpoczywajcie, tyle ile potrzebujecie

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ola929 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia przykro mi :-( a tak dobrze się zapowiadało... Zbieraj resztki sil na kolejną próbę :-(

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8dqk37dz4afff.png
  • Ola929 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźnięta nadal czekają...!

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8dqk37dz4afff.png
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia może i ta przerwa Wam dobrze zrobi! ;**
    Wrócicie do walki ze zdwojoną siłą!! :)
    Daj znać co powie androlog

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki, przydadzą się. Torba do szpitala spakowana a ja już przygotowana na wszystko ;)

Ola ale synek to kruszynka, niech jeszcze trochę posiedzi w brzuchu i nabiera masy &&&
    Mój na tym etapie miał coś koło 1500g. Niestety dwa tygodnie później tylko 1800 bo zwolnił z wagą. Mam nadzieję, że osiągnął chociaż te 2 kg na dzień dzisiejszy.
    Zauważyłam, że od ponad miesiąca nic a nic nie przytyłam, brzuch też tak jakby stoi w miejscu, gdzie teraz powinien rosnąć szybciej. Teściowa też myślała ze jestem już jak mała gruba beczułka ;) teście są akurat u nas i cały czas zastanawiam się czemu jak tak na nią narzekałam. Wczoraj ugotowala obiad, fakt, że sałatkę musiałam zrobić sama, bo chciała mnie częstować warzywami z puszki ;) . Później ogarnęła część ogrodu bo mi nie wolno. Dziś będzie kontynuować, normalnie nie wierzę hehe
    Ah i moje cukry na czczo w koncu mam unormowane i jak narazie stabilne oby tak dalej.

Cccierpliwa czytałam, że na krótko przed porodem cukry same z siebie się normuja więc Twoja cukrzyca na pewno z Tobą nie zostanie. Też musisz się zgłosić do diabetologa z małą na badanie?

Paulcia Ty wiesz! Męża masz zaje....fajnego :*

Ewelina Aleksa cieszcie się tymi miłymi kopniakami bo później to będzie bolało ;) Mój mnie dziś nad ranem tak skopal, że oddychać nie mogłam. Mały silny gnojek hehehe

Aleksa87, Ewelina_90 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia :( a takie mialam nadzieje na dobre wiesci... tule mocno:*

My juz od poniedzialku w domciu... mielismy teoretycznie wyjsc we wtorek ale udalo sie wczesniej...
    Mala dobrze, zlote dziecko nam sie trafilo, wiekszosc nocy przesypia, budzi sie zazwyczaj raz na jedzonko w nocy albo dopiero nad ranem...
    Nadal nie mozemy uwierzyc ze jest nasza <3
    Maz bardzo zaangazowany w opieke, a psinka pilnuje mlodszej siostry...
    No i ja caly czas nie moge sie nadziwic gdzie ona mi sie w tym brzuchu zmiescila hehe...
    A! No i stwierdzilam ze ci co mowia, ze po urodzeniu dziecka sie o porodzie i bolu zapomina to klamia hehe... albo mieli lekki porod...
    Ale mimo to nagroda jest taka za te trudy i bol, ze naprawde warto...
    Moj maz plakal jak bobr jak mala wydala z siebie pierwszy krzyk...

Ewelina_90 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ