Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola jak wspaniale! naprawde cudowne wiesci.
jednak moje przeczucie mnie nie mylilo, Oskarek dostanie teraz wiecej wartosci odzywczych od Ciebie i moze jeszcze przybierze na wadze.
Akilegna Tobie tez zycze zeby wszystko poszlo tym najlepszym trybem i zeby Beni rosl jeszcze te kilka dni w brzuszku. Wiesz juz kiedy maja go wyciagnac?
a mnie jakos dzis w boku boli, tak w glebi jakby nerka, ale nie ciagle wiec zaczelam sie zastanawiac czy mala mnie tam nie kopie... bo z przodu jej teraz nie ma...
plywa sobie i mnie oklada.... hmm hehe...
Cierpliwa pisz wiecej o swojej malenkiej, czy cos sprawia problemy czy raczej ze wszystkim sobie radzicie bezproblemowo? -
A nasze 420 g szczęścia to na 99% syn ♡
Miała być Anja , ale będzie "najprawdopodobniej" Adrian
Wszystko ok na USG wyszło
Mały ma 420g i 24cm..
Pokazał ładnie swoje klejnotyakilegna♥, Kinga., Aleksa87, Cccierpliwa, Ola929 lubią tę wiadomość
-
Akilegna i Ola teraz dużo dużo duuuużo zdrówka i siły dla was!
Nasze 4 łapki zaciśnięte &&&&&&&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 13:44
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Akilegna no to mocno mocno kciuki zaciskam i czekam na wspaniale wiesci!
Beni czekamy na Ciebie malenki
Ewelina ale super wiesci!
Gratulacje chlopca!!!!!!
Maly slodki polkilowy ciezarek z Twojego Adrianka
Same chlopaki nam sie tu posypaly
Kinga, Cierpliwa i ja trzymamy troszeke rownowageEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
Ola kciuki za malego niech siedzi jak najdluzej!
A Mia odpukac nadal grzeczna czasem kreci jakas afere ale to zazwyczaj jak jest glidna to najwieksza aferzystka z niej wychodzi, a no i czasem przy myciu glowki...
Bezuszek narazie ok i oby tak zostalo! Poku co kupka duzo i baki ida jak u starego wiec odgazowanie ma dobre...
Akilegna moc kciukow i melduj w miare mozliwosci jak nie tu to chociaz priv
Aleksa poki co radzimy sibie bez najmniejszego problemu... karmimy sie w wiekszosci piersia chociaz zdarza sie butla odciagnietego mleka jak np gdzies jedziemy, czy czasem modyfikowanego jesli nie doje bo laktacja jeszcze nie idealnie dopasowana, ale to rzadko i zazwyczaj z 20ml jej braknie i spi jak susel po tym... poza tym to nie mamy problemow poki co... jedynie oczko nam delikatnie ropieje od dnia porodu ale poki co mam obserwowac wiec przemywam sola fizjologiczna i obserwuje...
Ewelina gratki synka!Aleksa87, Ewelina_90 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ewelina mam elektryczny Lansinoh i jestem bardzo zadowolona... super sciaga i nie jest glosny... do tego jest dwufazowy, czyli masaz i sciaganie i tak nazmiennie zeby masazem pobudzic piersi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 21:38
Ewelina_90, Aleksa87 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Około 9.00 zabiorą mnie na porodówkę. Na razie leżę na ginekologii i mam spokój. Choć często w nocy słyszałam jak jakaś mała istotka darła się w niebogłosy.
Chyba spróbujemy SN, ale nie wiem czy mi pozwolą bo od wczoraj głowa mi pęka (pewnie ze stresu), jak nie to nie będę się upierać i pozwolę im się pociąć
Ola929 lubi tę wiadomość
-
akilegna♥ wrote:Około 9.00 zabiorą mnie na porodówkę. Na razie leżę na ginekologii i mam spokój. Choć często w nocy słyszałam jak jakaś mała istotka darła się w niebogłosy.
Chyba spróbujemy SN, ale nie wiem czy mi pozwolą bo od wczoraj głowa mi pęka (pewnie ze stresu), jak nie to nie będę się upierać i pozwolę im się pociąć
-
Akilegna pewnie zaraz bedzie zabrana na porodowke...
Ojej trzymam mocno kciuki zeby wszystko poszlo zgodnie z planem.
Czekamy na Beniego
Moja mala gwiazdeczka rusza sie juz codziennie najbardziej Wieczorem.
Wczoraj juz nawet Maz poczul bo kopniaczki byly czasami wyrazniejsze i dosc mocno dawaly sie odczuc.
Cierpliwa super taki laktator ktory jeszcze masuje i rozluznia.
Pisalas juz Jaki to dokladnie, chetnie bym o nim poczytala.
Milo sie czyta o takich poczatkach. Mia maly glodomorek
Ale to Musik byc radosc, wszystko sie zmienilo Dom stal sie pelniejszy
A jakie masz odczucia w brzuchu? Tzn ja wiem ze on jeszcze na pewno jest spory ale czujesz ze sie sciaga troche ?
Albo cokolwiek innego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:38
-
Akilegna trzymam kciuki i czekam na wiesci!
Agnieszka przykro mi my juz wszystkie po, jedynie Anetolek za jakus czas bedzie podchodzic i czekamy na wiesci jak u Paulci, ale jak masz jakies pytania, czy chcesz sie wyzalic to pisz smialo
Aleksa laktator mam elektryczny, pojedynczy z Lansinoh
Mia jest prawdziwym glodomorkiem, wczoraj musialam sciagnac troche pokarmu, bo mialam nawal, a po godzinie sie obudzila to dalam jej sciagniety i wypila cale 90ml ktore sciagnelam...
Co do brzucha, to tylko zostala jeszcze troche luzniejsza skora ale brzucha juz praktycznie nie mam... juz tydzien po porodzie mialam ledwo co... ale jestem 10kg lzejsza jak w dniu porodu (a do porodu szlam z taka waga z jaka zaczynalam ivf)
Na poczatku jeszcze w szpitalu czulam podczas karmienia piersia w tych pierwszych dniach jak mi sie nacica obkurcza, teraz juz nic
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Agnieszka my sie staralismy 5 lat o nasza mala... w tym 3 lata spedzone w kinderwunschzentrum...
Tony zastrzykow, stymulacji, staran na zawolanie, inseminacji itp... po drodze jedno poronienie...
Icsi udalo sie za pierwszym razem, dwa jedyne zarodki jakie udalo sie uzyskac i bingo... ale w 8tc jednego malucha stracilismy i zostala nasza mala...
Takze za nami dosc dluga droga...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Agnieszka nie zalamuj sie naprawde...
To nie jest latwa droga, ale nie mozna sie poddawac.
Kazda z nas tutaj ma inna historie ale dla pocieszenia powiem Ci ze ja staralam sie 3 lata i dopiero za trzecim podejsciem icsi nam sie udalo.
czasami czlowiek nie ma juz sil na te zastrzyki i ciagle wizyty w klinice ale nagroda za to jest wielka!
Walcz do konca!
Moja ciaza tez jest po Crio-Transferze. Tez jak Cierpliwa mielismy podane 2 Embrionki i jeden zostal z nami.
zaciskam kciuki -
A co z Akilegna moze ma juz malenstwo przy sobie
-
agnieszka011988 wrote:@Cccierpliwa dziekuje za odpowiedz, dlugo staraliscie sie zanim sie Wam udalo? jest mi smutno I zle,czuje taka pustke we mnie...
tyle tych strzykawek I niestety wynik negatywny
Aga przykro mi my negatywnego wyniku nie mieliśmy, ale moge powiedzieć, ze wiem co czujesz. Miałam silne krwawienie dzień przed wynikiem badania krwi. Byłam juz pewna , ze nici z tego. Zadzwoniłam do kwz z pytaniem czy w ogóle przyjechać na kontrolę czy to daremne ?!
Powiedziała, żebym przyszła bo czasem zdąża się, ze kobieta krwawi a jednak i byłam tym wyjątkiem.. w jednej chwili wstajesz w szoku z podłogi po tym jak życie dało takiego kopa, że czujesz jakbyś miała już nke wstać..
Przed tem staraliśmy się 3 lata, w kwz moge powiedzieć, że nie za długo.. moge ująć rzecz, ze mieliśmy szczęście patrząc na zmagania innych par.. bo nawet 2 piękne blastki i 2 trzydniowe czekały w kolejce gdyby co...
Życzę aby wam się udało. Kiedy będzie wasza pora.
Życzę siły i wiary, że nadejdzie ten piękny czas.. życzę z Wam z całego ♡
Tyle siły co miała nasza Aleksa
I tyle siły do walki co ma nasza Paulcia, która też bardzo wiele zniosła i znosi podobnie jak Anetolek ..
Powodzenia kochane!! ♡ ;***Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 17:49
-
Dziękuję dziewczyny :-*
Ojej Akilegna, przyszedł ten dzień! Trzymam moooocno kciuki!
Czekamy tu na wieści, gdy już dojdziesz do siebie. Pewnie trochę to potrwa po cesarce... A teście nadal u was?
Ewelina gratulacje synusia! A co przeczuwałas przed badaniem? Że dziewczynka czy chłopiec?
Cierpliwa, to Mia pewnie szybko będzie przybierać na wadze, jak taki z niej glodomorek Dobrze, że kolek póki co nie ma. Meczylibyscie się wszyscy we trójkę.
Agnieszka, przykro mi. Nie poddawajcie się, bo na pewno w końcu się uda. To kwestia czasu.
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018