Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetolek, Kuba:*
Ewetka tak takie samo dawkowanie i dopochwowoEwe tka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Palka u mnie U2 robia w szpitalu, bez U2 nie wypuszcza dziecka...
Teraz czekamy na U3 mamy w pazdzierniku termin
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleks tak, mam pokarm. Nadal ściągam i podaję z butelki bo mały jak już mu się uda złapać porządnie sutka to pociumka to jak smoczka przez chwilę, uraczy mnie uśmiechem i zasypia. Fakt że to ściąganie jest męczące na dłuższą metę. Tyle z tym pracy, butelki, mycie, podanie. Cycek na pewno jest wygodniejsza. Eh nie wiem jak długo jeszcze dam radę to pociągnąć. Coraz bardziej kusi mnie całkowite przejście na mm.
Co do hebamme, to ja zdążyłam zaprosić tylko jedną i bardzo mi się babka spodobała, więc nie umawialam się z kolejnymi już. I naprawdę to był bardzo dobry wybór. Babeczka Super, zna się na rzeczy, nie narzuca mi swojego zadania, wysłucha, doradzi i podpowie. Bardzo mi się przydała do tej pory.
Cccierpliwa my też mamy U3 w październiku. Zresztą między naszymi dziećmi jest tylko 13 dni różnicy -
Akilegna to Fajnie ze masz pokarm domyslam sie ze to meczace ciagle sciagac.
Moja siostra miala tak samo,ale nie miala pokarmu bo maly nie ssal, on ciagle zasypial i Hebamme poradzila jej podczas karmienia budzic dziecko, robiac kciukiem masaz stopek albo dloni.
I to funkcjonowalo nawet jak sie butelka karmi to dziecko zasypia.
Tylko, ze moja siostra naprawde nic prawie nie miala, a tak bardzo chciala karmic piersia i poszla do specjalistki od laktacji. Bo sciagnac mogla tylko 10ml.
I ta specjalistka spotykala sie z nia i przesiadywaly prawie cale dnie razem zeby zrozumiec Problem zaobserwowac i reakcje dziecka.
W koncu wymyslila jej taki sposob zeby malego troche oszukac i zeby nauczyl sie ssac sutka a nie denerwowal sie ze po chwili ciagniecia juz nic nie leci.
Na poczatku miala przystawiac malego do piersi ale wczesniej przygotowac mleko modyfikowane w specjalnym zbiorniczku z cieniutkim i mieciutkim wezykiem.
Ten zbiorniczek kladla sobie na ramie i trzymalo go ramiaczko od stanika. A rurke wkladala malemu do buzki kiedy zaczynal sie buntowac ze pokarmu w piersi brak.
Przez wezyk plynelo mleko a on ciagnal dalej z sutka i dzieki temu powoli rozkrecala sie laktacja.
Ty nie masz z tym problemu napisalam to tylko tak jak ciekawostke.
Bo teraz karmi juz normalnie.
Ja chcialabym karmic piersia minimum 6 miesiecy zobaczymy jak to bedzie i Jakie bede miala wtedy zdanie na ten temat.
Ale mysle ze kilka miesiecy moglabys sie nawet sciagajac pomeczyc zeby tych wartosci maminych troche dostal a pozniej mozesz przyjsc na mm.
Ola929 lubi tę wiadomość
-
Akilegna no miedzy naszymi maluchami duzej roznicy nie ma
My teoretycznie powinnysmu U3 zaliczyc do 29 wrzesnia ale lekarka dopiero na 8 pazdziernika miala termin...
Aleksa to mi tak polozna, ktora odbierala nasz porod robila w drugiej dobie jak mialam jeszcze malo mleka... mm do strzykawki a sade przyklejala do piersi plastrem i jak Mia ssala to ja wpuszczalam powoli mleko ze strzykawki...
A zaraz po porodzie jak sie urodzila to zanim ja zwazyli i mierzyli to przeszlo 2h kangurowania i wtedy ssala siare ta pierwsza gdzie najwiecej przeciwcial itp z jednej piersi a polozna z drugiej mi lapala do strzykawki i pozniej strzykawka jej dawalismy jak juz z tej skonczyla zeby jak najwiecej tego dostalaAleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa no moja siostra tez sobie do piersi przyklejala tyle ze jej maly mial juz 3 miesiace i strzykawka by nie wystarczyla.
Dlatego miala taki zciorniczek chyba na 300ml. On byl dosc plaski zeby mogla sobie z boku stanika wsadzic i mamy sie nauczyl.
Ale super ze CI polozna tak pomogla i Mia ta siare dostala.
Ja mam teraz taka fajna wiez z moja malenka uwielbiam kiedy sie rusza. Wczoraj kolezanka miala okazje poczuc ja bo tak wyprawiala... I sie wzruszyla bo jeszcze nigdy nie miala okazji tego dosciadczyc.
Termin na Baby-Shower-Party ustalilysmy na 5.01. one sie juz ciesza ze tydzien mnie nie bedzie w pracy to Beda planowac. Ja sie tyle w tej pracy nasmieje bo one bardziej sie ciesze niz ja
Cierpliwa a wasz Termin U3 8.10. tak jak moj na polowkowe prenatalne
Mam jedno pytanie do was.
Kiedy slucham muzyki w sluchawkach to czy mala tez to slyszy?
Glupie pytanie ale ostatnio mam ochote na spokojna bardzo delikatna muzyke i zastanawiam sie czy w ogole powinnam to robic czy lepiej nie.
-
Aleksa puszczaj muzykę na głos A wtedy maluch na pewno usłyszy. Jak jeszcze do tego będziesz śpiewała, to już w ogóle super atrakcja dla dziecka
Ja mojego nastawialam w kierunku łagodnego rocka i chyba to lubi heheAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Aleksa no my tylko w 2 i 3 dobie to stosowalismy, pozniej juz Mia ladnie jadla bo mleka mialam nawal, ze odciagac musialam jeszcze...
Muzyke puszczaj na glos w sluchawkach maluch raczej nie uslyszy...
Ja caly czas sluchalam tego co lubie, czesto spiewalam przy tym (np podczas sprzatania) i mala do dzis jak leci youtube u nas to spi dobrze przy tym... malo tego jak puszczam i spiweam jej to czego sluchalam i spiewalam w samochodzie jak jezdzilam po lekarzach, to czasem ulozy usta w dziubek otwarty, zrobi wielkie oczy i slucha uwaznie...Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mia słucha z dziubełkiem jak do selfie hehe wyczeszcz oczu ... eee ja to skądś znam .. hmm Mama - głośniej głośniej
Tak to leciało!! hehe
Ja też słucham ciągle tego co lubię i czasem to wcale łagodne nie jest musse uczuć małego pd początku , bo mój piesio jak zacznie mordkę drzeć to mały itak będzie na równych nogach
A piosenkę krótką specjalnie dla niego wymyśliłam (jadąc z pierwszej Bety z kwz wtedy jak miałam krwawienie i tak się bałam, ze go stracę), którą śpiewam mu do dziś i będę po urodzeniu śpiewać zobaczę reakcję
Z kolei zapominam mówić do brzuszka czasem , później jak se przypomnę, czasem se myślę, ze za mało do niego mówię -
Fajne dzisiaj tematy rozkminiacie
Czuje sie troche do tylu bo wszystkie albo juz macie dzieciaczki albo brzuszki.
U mnie w srode punkcja, w poniedzialek transfer a 4 pazdziernika beta. Szukam wiwc sposobu zeby sie jak najmniej stresowac i rozluznic. Jeszcze tylko 3 dni do pracy a potem zwolnienie.
Milego weekenduAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Kuba... Matko zapomnialam wczoraj o tych papierach ale juz sobie w telefonie przypomnienie nastawilam... ehhh...
nie martw sie i ciebie beda czekaly takie tematy
Zycze Ci owocnych jajcozbiorowKuba12 lubi tę wiadomość
-
Kuba12 wrote:Fajne dzisiaj tematy rozkminiacie
Czuje sie troche do tylu bo wszystkie albo juz macie dzieciaczki albo brzuszki.
U mnie w srode punkcja, w poniedzialek transfer a 4 pazdziernika beta. Szukam wiwc sposobu zeby sie jak najmniej stresowac i rozluznic. Jeszcze tylko 3 dni do pracy a potem zwolnienie.
Milego weekendu
Potrzeba nam tutaj "świeżej krwi " bo wątek zrobił się prawie ciążowo-dzieciowy
Trzymamy kciuki &&& -
Ewelina Mia nawet na szczekanie naszego psa nie reaguje i kompletnie jej to nie rusza, ti wkoncu dźwięk jaki jej caly czas kiedy byla w brzuszku towarzyszyl, wiec bardzo dobrze znany...
A no i pies sie duzo spokojniejszy tez zrobil kiedy Mia sie pojawila...
Kuba trzymam kciuki za piekne zarodki!
Kuba12 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kuba trzymam kciuki! ♡
Ty już tez powoli myśl co będziesz swojemu maleństwu śpiewać
Ooo Cierpliwa to mój mały Adi też juz będzie wiedział co znaczy to ciągle zakłócenie mu spokoju hau hau hau hauKuba12 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,mam pytanie troche z innej beczki. Czy na Beschäftigungsverbot mozna troszke pracować? Mam mozliwosc isc do syna do szkoly na godzinke w tygodniu poprowadzic kurs gotowania. Czy, gdybym czysto teoretycznie, zaszla w ciążę i w pracy przeszłabym na "Verbot" to moglabym sobie dla rozrywki te godzinke popracowac?