Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny :****
Musze(chce) w koncu nadrobic czytanie waszych postow... Ostatnio to zaniedbalam, prawie nie siedze przy komputerze.
Mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze! W szpitalu co chwile tracilam zasieg, a po wyjsciu z niego niestety nie mam jak. Musze sie jakos lepiej zorganizowac :p Poki co slabo mi wychodzi.
Ostatnie dni mijaja mi jak szalone. Ciagle kursuje pomiedzy szpitalem a domem. Wszystko w biegu. Jak juz siadam na tylku to odciagam mleko lub ogarniam dom i obiady
Oskarek rozwija sie pieknie! Dzis w nocy przewieziono go do innego szpitala, bo jego stan jest stabilny. Oczywiscie od razu sie tam wybralismy, zeby go zobaczyc i sprawdzic czy wszystko gra. Robi duze postepy kazdego dnia. Jest dosc dojrzaly, tylko po prostu o wiele mniejszy niz jego rowiesnicy. Nie zapeszajac - nie ma zadnych komplikacji. Oby tak pozostalo...
Jest kochaniutki i cudny! Nawet placze uroczo (pewnie do czasu uroczo :p ). Nadal nie dowierzam, ze go mamy
Poczatkowo waga naszego joniorka spadla z 906 do 780 gram, dzis wynosi 960 gram. Musi jeszcze dlugo pozostac w inkubatorku, ale jego stan jest dobry. To najwazniejsze. Ma spory apetyt, wiec musze powoli zwiekszac produkcje mleka :p
Buziaki i pozdrowienia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 23:46
akilegna♥ lubi tę wiadomość
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ola super wieści! Niech synek rośnie zdrowo A już niedługo będziecie razem w domku
Kinga z tym laktatorem bez oczu Masz rację aż się uśmiałam hehe
No właśnie dziwne jest, że takie myśli pojawiają się tylko podczas ściągania i przystawiania małego do piersi. Może to jakaś lekka forma baby bluesa
A wczorajszy "nawał " to chyba ostatnie podrygi bo od tamtej pory cycki nie dają o sobie znać. Nie bolą i są miękkie jak flaki A to już 12 godzin minęło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 07:08
-
Kuba jesli to jeszcze przeczytasz to wez dluzszy T-Shirt i tak jak cierpliwa pisala luzne ubranie i gute zostawiasz reszte wszystko zdejmujesz i tak prowadzi Cie Pani anestezjolog na sale zabiegowa powodzenia!!!!
-
Ola super wiesci kochana, ciesze sie ze maluszek dochodzi do siebie.
Wszystko bedzie dobrze!
A ty jak sie czujesz ile to juz po porodzie i jak raba po cesarce?
Akilegna oby to uczucie szybko minelo, tez tak pomyslalam ze to hormony swiruja.
U nas teraz zaczynam sie prawie goraczka przed porodowa. Mimo ze jeszcze tyle czasu.
Mamy do zrobienia w mieszkaniu kilka rzeczy ktore chcemy zakonczyc przed przyjsciem malenstwa na swiat.
Podloga w kuchni i lazience, oraz kilka mebli trzeba sprzedac, kilka kupic.
W niedziele wylatujemy na urlop. A w dniu powrotu po poludniu przychodzi Polozna na 1. spotkanie.
I öd tego dnia musze sie zameldowac w szpitalu do ktorego tak ciezko sie dostac. Wiec bedziemy dzwonic na 4 telefony bo tylko 2 godz. dziennie przez 3 dni i tylko jedna telefonistka przyjmuje.
Bedzie adrenalinka bo tylko 100 osob na luty bedzie zameldowanych.
No i pozniej Jetszcze 8.10. polowkowe badania i wtedy bedzie spokoj.
Ja czuje ze gwiazdeczka jest juz taka duza . slodka moja. Uwielbiam ja!!!Kuba12 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Aleksa. Przeczytalam po,ale wlasnie tak zrobilam. Chcialam zostac w swojej tunice,ale pielegniarka jednak kazala sie przebrac.
Juz po wszystkim. Jestem w domu. Troche brzuch boli,ale poza tym ok. Maz robi obiad a ja leze.
Super Aleksa, ze mała daje ci kopniaczki. Fajnecto uczucie.
A w sumie bym zapomniala. Naprodukowalam jak kurka nioska 22 jajeczka. Polowe zaplodnia metoda ICSI a polowie pozwola poplywac z plemniczkami i podzialac bez ingerencji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 14:59
Aleksa87 lubi tę wiadomość
-
Kuba super wow 22 to naprawde super wynik. Ja mialam ostatnim razem 18 i juz wtedy bylam w szoku ze tak duzo.
Gratulacje i trzymam mocno kciuki za super wynik zaplodnionych jajeczek.
Moze ktores same sie zaplodnia byloby cudnie!
Jutro lub po jutrze powinno zadzwonic z labor i Cie powiadomic o wyniku.
A kopniaczki SA wspanialego na razie je uwielbiam. Zobaczymy jak bedzie pozniej gehe
Dzis raz po raz pobolewa mnie podbrzusze jak na @ ale bardzo delikatnie. To pewnie macica sie rozciaga co?
Maz dzis kladl nowa podloge w kuchni i na dluzsze pytania na whatsApp odpowiadal tylko tak i nie
Oj oj chyba bylo ciezko hihi zobaczymy. Ale dzis wstalam specjalnie o 40 min. Wczesniej i spakowalam wszystkie rzeczy z regalu zeby mogl go tylko wyniesc i zeby podlogi byly wolne.
-
Jestem dobrej mysli,jak to mowią.
Teraz poki mała jest malutka to jest miłe. Ale pod koniec ciazy to bedzie juz hardcorowo. Moj mlody ,kiedy byl juz odwrocony głowka w dol raz tak mocno kopnął mnie w żebro,że az wrzasnęłam z bòlu. Ale mimo to jest wspaniałe. Ciaza piekny czas.
Kciuki za remont i za domowego bohatera.
Tez marze o urlopie. Zobaczymy co czas pokaze. Moze w pazdzierniku sie uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 21:02
-
Ola super wiesci! Niech Oski rosnie zdrowo i szybko wraca z mamusia do domku!
Kuba o wow! 22 jajka! Istne szalenstwo Trzymam kciuki za piekne zarodeczki i udany transfer!
Aleksa pozniej kopniaczki tez beda wspanisle i beda cieszyły, mimo ze beda tez bolesne
U mnie mala potrafila jednoczesnie cisnac glowa w dol tak ze az jak kaczka szlam bo na dole wszystko bolalo, lacznie z pecherzem jak przy zapaleniu, grzebac lapkami po jelitach i wpychac nogi w zebra ze az lzy w oczach stawaly...
Czasem sobie takie "macanki" urzadzala w trakcie spaceru i wtedy szlam jak ostatnia pokraka powyginana bo wszystko bolalo... ale brak mi tych ruchow i to jak...
Dostalam pierwsze zdjecie z sesji malej j jestem zachwycona
Bedzie dla mnie uwielbieniem jak nasza sesja brzuszkowa
W ogole dzis co sie budze znajduje Mie w poprzek kolyski... teraz ja nakarmilam i poszlam tylko do wc i sie napic, wracam do lozka patrze do kolyski a ona juz w poprzek znow...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 07:19
Aleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kuba Ale Jaja ! 22 sztuki . Super
Kciuki za dalej.
Ola niech maluszek cudnie rośnie! ♡ zdrowo i dla was dużo siły.,
Akilegna a Beni jak rośnie a ty jak dochodzisz do siebie?
Aleksa miłego Urlopu my też właśnie w drodze do PL na wesele i krótki Urlop zakupowy
A ja ruchy też juz fajnje czuje
Cierpliwa Mia tancerka juz w brzuszku dawała popalić hihi a teraz kołyska to dla mniej bułka z masłem -
Dziekuje dziewczyny jeszcze tylko dzis i jutro do pracy a pozniej dopiero öd 4.10. Täkze bardzo sie ciesze.
Cierpliwa ja pamietam wlasnie jak ty pisalas o tych wykopach w zebra. Hehe opowiadam o tym znajomym hihi.
A teraz jeszcze Kuba o tym samym pisze. Ale tak jak piszecie to takie szczescie ze nawet ten bol jest slodki.
Po powrocie zaczne sie zabierac za zamawianie. Bo to tak sie mowi ale ja juz zaczelam 6 miesiac. OMG ten czas tak szybko Leci.
Ewelina ty przecierasz szlaki i pierwsza wyladujesz na porodowce
Kuba czekamy na wynik z kliniki i trzymam mocno kciukiKuba12, Ewelina_90 lubią tę wiadomość
-
Ewelina to prawda, ona juz w brzuchu szalala to teraz to nic...
W zeszlym tygodniu bylismy na sesji z mala i przy okazji spedzilismy weekend u mojej rodziny i Mia spala w lozeczku turystycznym to tam tez sie dookola osi krecila bo tyle mieksca haha... dobrze ze moge z ekranu krecic ksmerka z niani to dopasowywalam widoki dk jej pozycji haha...
Aleksa ja zaczelam szybko i stopniowo, a pozniej juz jak zostala reszta to mysle a duzo czasu to poczekam, a ten czas tak szybko zlecial ze nim sie obejrzalam to bylo na ostatnia chwile
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa córka mojej koleżanki tak ją pokopała krotko przed porodem, że jej aż żebro pękło. Lekarze az nie mogli w to uwierzyć. Mała ma już 7 lat i do tej pory jest bardzo ruchliwa i wierzga nogami jak młody zrebak
Ewelina Beni rośnie jak na drożdżach Już pierwsze ciuszki odłożone na bok bo za małe Na wadze przybrał już ponad pół kilograma od wyjścia że szpitala i urósł jakieś 3-4 cm. Wcześniej mogłam go nosić na dłoni, teraz już nie daje rady
Ja już śmigam jak ta lala. Położna krzyczy że mam zwolnić no ale jak tu siedzieć na tyłku skoro nic nie boli?
A jak u Was?
Cccierpliwa czekam na fotkę Mii (Dobrze napisałam jej imię? Tak się odmienia?)
My na sesję pójdziemy dopiero w połowie października. Muszę tego mojego Patyczaka jeszcze trochę podtuczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:43
-
Akilegna tak dobrze odmieniasz
Zaraz ci wysle zdjecie
My w sumie chcielismy wczesniej ale raz ze tescie byli a dwa musielismy na akt urodzenia czekac przeszlo tydzien bo babki ktore to wystawiaja obie na chorobowym a ci co robili to w miedzyczasue jak swoje mieli porobione rzeczy nie wyrabiali... no a ze sesja tam gdzie brzuszkowa i trzeba bylo za granice to tez trzeba bylo czekac na ten akt zeby malej paszport wyrobic...
To u mnie bylo przy porodzie tak, ze jak przebili pecherz to Mia mi sie tak wladowala pod lewe zebra, ze z prawej strony mialam pusty brzuch praktycznie a ona byla po lewej i nogi + tylek w zebrach... musialam ja reka na dol spychac zeby lapac oddech bo nie dosc ze mialam wrazenie ze mi zebra miazdzy to nie moglam nawet oddychac bo kazdy oddech strasznie bolal... a o takim glebokim jak przy skurczach zeby lagodzic bol to mowy nie bylo bo nawet powietrza wciagnac nie moglam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Akilegna super Ze Beni juz rosnie i przybiera
Te historie z polamanymi zebrami SA przerazajace haha
cierpliwa ja mysle ze Mia sie wystraszyla tego przebicia pecherza i tak sie skulila w kaciku.
Ogladalam kiedys taki Film Dokument. W ktorym mowili jak zachowuja sie malenstwa podczas aborcji czy kiedy kobieta pali lub pije.
Najbardziej utkwilo mi w glowie jak przy aborcji juz kilkutygodniowe malenstwa uciekaja przed narzadziem. Ja nawet nie chce o tym myslec... ;(
Nigdy bym tego nie zrobila. -
Cierpliwa, faktycznie pomylilam. O U3 mi chodzilo. Co robisz z szczepieniem? My mamy termin za tydz w piatek, ale musze przelozyc, bo jesteśmy w Pl.
Maly w pon skończył 2 miesiace, a juz drugi raz jest we Wroclawiu Pierwszy raz pojechalismy jak mial 3 tygodnie.
Maz sie smieje, ze my do 10 roku zycia nie zrobilismy tyle km co on w dwa miesiace
-
U mnie zmiana planow. Jutro transfer!!!
I teraz nas zaskoczyli informacja bo maz musi pracowac a w ostatniej chwili nie da rady sie wyrwac. Troche dziwnie sie tam w takiej chwili samej pokazywac. Co myslicie. Nie wiem co myslec. Tu sie ciesze a z drugiej strony jakis strach mnie ogarnął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 13:14