Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny
jestem tak bardzo rozbita ze kompletnie nie moge sie na niczym skupic
jedyne co aktualnie umiem do perfekcji to plakac na zawolanie
poniewaz nie radze sobie sama z mysla ze byc moze nigdy nie zajde w ciaze choc ponoc jestem zdrowa udalam sie wczoraj do pani psycholog i uwiezcie badz nie ale troche pomaga
umnie jest jeszcze dodatkowa sprawa, mianowicie moj maz ma dziecko z inna kobieta
wiem ze sie wkurzycie ale powiem szczerze nieznosze tego dziecka , dlamnie to dziecko jest okropnym zlem - wiem ze to dziecko nie jest niczemu winne ale dlamnie osobiscie jest moim najgorszym koszmarem
na samym poczatku nie mialam z tym problemow dopiero jak zaczelismy myslec o walsnym dziecku , na chwile obecna chcialabym zabrac mojego meza i uciec od tego swiata bardzo bardzo daleko
pani psycholog pomaga mi jakos przez to przejsc , mowi ze to nie stanie sie z poniedzailku na wtorek - zeby to zrozumiec zaakceptowac i przedewszytskim nie stawiac jako najwaznejszy problem zyciowy bede potrzebowac czasu
ah
zorganizowalam tez termin do kinderwunschklinik - zobacze co mi tam powiedza - tez chcialabym naturalnie zajsc w ciaze ale najprawdopodobnie bede musial poddac sie in vitro
czy ktoras z was przechodzila juz te procedure ?
pozdrawiam was -
Witaj Alicjo !
Przyytulam mocno :*
Jesli psycholog Ci pomaga to chodz do niego ,ale z wlasnego doswiadczenia wiem ,ze kezeli sama tego nie przerobisz u siebie w glowie to nikt Ci nie przegada ..
Kochajcie sie z mezem spontanicznie,nie licz dni plodnych nie popadaj w skarajnosci, a kiwi to tez dobre rozwiazanie,umow sie na wizyte i zobaczysz co w trawie piszczy
buziaki
-
Alicja ....kochana!
Kinderwunschklinik to naprawde nic zlego. I nie mysl od razu o invitro, zwlaszcza ze piszesz ze Ci nic nie jest.
Normalni ginekolodzy w niemczech ida w leczenie nieplodnosci troche po omacku. Probuja wszystkiego a czasem w zlym kierunku.... A ginekolodzy w takich klinikach koncentruja sie bardzo na Tobie i na prawde uwierz mi - maja do nas super podejsce!!!! Moja rada- jak najszybciej wez skierowanie i zrob termin.
Ja mam lekarke ktora pomaga mi w kazdej mojej ciezkiej chwili. Widze ze bardzo sie stara nam pomoc i robi wszystko zebysmy jak najszybciej mieli dziecko.
Trzymaj sie kochana!!!
Jesli chcesz odezwij sie do mnie na priv, postaram sie Cie troche pocieszyc i ewentualnie wiecej opowiedziec o takich klinikach
Sciskam Cie mooooooocno :***Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
Witam. Pisałam jakiś czas temu, że planuję przeprowadzkę do męża i stało się... Od poniedziałku jestem w Niemczech... Na razie ciężko mi się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Nasze nowe spólne życie rozpoczeliśmy nowym cyklem.
-
nick nieaktualnydziewczyny pomocy ..Bylam tydzien temu na badaniu krwi.. dzisiaj mialam odebrac wyniki.. wszystko w porzadku poza jednym hormonem ktory jest podwyzszony.. (przez stres ) i ktory nie dopuszcza aby doszlo do owulacji.. Dostalam tabletki ktore maja smniejszyc ten hormon.. ( Bromocriptin-ratiopharm .. ) Niby wiem ze ma on mi pomuc ten hormom zmniejszyc aby doszlo do owulacji.. lecz moim pytaniem jest czy ktoras z was tutaj w niemczech go brala i czy on naprawde pomaga .. Bo jestli on mi nie pomoze.. to za 4-8 tygodni mam przyjsc i dostane cos na wywolanie owulacji.. z gory wam dziekuje za odpowiedz.
-
Witam od kilku miesiecy mieszkam w Niemczech niedaleko Mannheim, na poczatku było cieżko ale teraz jest już ok. Narazie staramy sie na własną reke. Mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie, biore kwas f. Nie pale, alko. Okazjonalnie. Wczoraj jajniki pobolewały po kilku dniowej owulacji. zastanawiam sie co to moze byc. Hm.
-
Hej
Ja też mieszkam w Niemczech. W listopadzie miną 2 lata. Mamy już ślicznego, 15-miesięcznego Synka, a od dwóch miesięcy staramy się o kolejnego bobaska.
Werni, ja też mieszkam niedaleko Mannheim
Pozdrawiam i trzymam za Was kciukiwerni, werni lubią tę wiadomość
-
Mozna by cos wykombinowac i ktoregos dnia sie spotkac hehe poznac nowych ludzi. Ja jeszcze musze obczaic tamte tereny:)
Katiuszkaaa lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny , mam mały problem odnosnie opłacenia abonamentu , czy mozna dokonać zapłaty z konta w niemczech lub przez rachunek bankowy w niemczech? skonczył mi sie pierwszy miesiac gratis i nie mam jak dokonać zapłaty na kolejny miesiac tzn nie wiem jak to zrobic z niemiec, dziekuje bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam nowe kolezanki
-
zauważyłyście że jest dużo polaków przynajmniej w moich stronach, w każdym prawie barze koło mojego mieszkania pracuje polka, nie ktore już poznałam to się zgadamy któregoś dnia na spotkanie, wyśle ci zaproszenie do przyjaciółek
Katiuszkaaa lubi tę wiadomość
-
O, tak. Polaków jest tu naprawdę sporo. Mam tu dwie koleżanki Polki, które mają dzieciaczki w wieku mojego Synka.
Spotkać się można Jestem jak najbardziej za
Zakupiłam dziś testy owulacyjne, termometr owulacyjny będzie jutro. Może w tym miesiącu się nam uda. To nasze trzecie i mam nadzieję, że szczęśliwe podejście.werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczeta, ja tez mieszkam w De, juz prawie 9 lat. od 11 miesiecy staramy sie zajsc w ciaze. Mialam rozne fazy, byly i takie kiedy o niczym innym nie moglam myslec. Po jakims czasie zmienilam prace aby zaczac czyms innym zyc niz tylko mysla o ciazy. Pomyslalam, ze nowe wyzwanie sprawi ze troche sobie odpuszcze i sie uda. W maju moj ginekolog skierowal mnie do innego ktory zajmuje sie leczeniem bezplodnosci. Jestem w trakcie drugiego cyklu z Clomifen, zastrzykami i monitoringiem. I odkad biore clomifen czuje sie znacznie gorzej (psychicznie) niz wczesniej. To juz drugie podejscie i boje sie, ze mimo takich staran sie nie uda i co wtedy....
-
nick nieaktualny