Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej hej
dawno nie pisalam
dzisiaj tez nie mam najlepszych wiesci - mianowocie
moje cysty nadal sa, sa mniejsze ale sa
pan doktor powiedzial ze musze odczekac dwa miesiace, dobrze ze byl ze mna moj andreas ktory zapyatl czy o tych dwoch miesiacach nie czebaby bylo jakiejs innej metody sporobowac no i ustalilismy ze po tyk dwoch miesiacach sprobujemy z tzw. insemination dotego czasu musze zrbic badania HIV i hepatitis
jak sie ta inseminatia nie uda to bede musiec zaczac myslec o in vitro
naprawde nigdy nie pryzpuszczalam ze zajscie w ciaze moze byc takie trudne
pozdrowionka -
Alicja83 wrote:hej hej
dawno nie pisalam
pan doktor powiedzial ze musze odczekac dwa miesiace, dobrze ze byl ze mna moj andreas ktory zapyatl czy o tych dwoch miesiacach nie czebaby bylo jakiejs innej metody sporobowac no i ustalilismy ze po tyk dwoch miesiacach sprobujemy z tzw. insemination dotego czasu musze zrbic badania HIV i hepatitis
pozdrowionka
Tak,tak zajscie w ciaze wcale nie jest takie latwe jak sie wydaje...
Orientujesz sie moze ile kosztuje zabieg in vitro w De?
-
Alicja83 wrote:hej hej
dawno nie pisalam
pozdrowionka
Witaj Kochana!
Wlasnie tak myslalam co u Ciebie ?
Bede mocno trzymac kciuki zeby sie udalo!
Ja jestem po histeroskopi i hsg, tak jak pisalam wyszlo ze mam prawa strone calkowicie niedrozna. Wiec szanse na zajscie sa tylko przy owulacji z lewej strony.
Podobno z owulacja nie mam problemu. Tylko tak mi sie cykle rozregulowaly ze sa 31 a teraz byl 26. Pohisteroskopi caly miesiac plamilam i tak naprawde nie wiem co jest grane. Ciazy nadal brak. Tak samo mam juz serdecznie dosc tych staran...
Tez zaczynam myslec o in vitro. Rozmawialam dzis z lekarka moja z Kimderwunschklinik, no i ona mowi ze sie za bardzo nie kwalifikujemy. Tzn ze kasa chorych moze odmowic swojej czesci dofinansowania.
Bo po pierwsze mamy juz-zdrowe dziecko, a po drugie od grudnia byly juz dwie ciaze. Czyli z zaplodnieniem nie mamy problemu a to oni biora pod uwage. A to ze obie ciaze poronilam juz w 5 tygodniu to nikogo nie obchodzu. Badania wszystkie ok, wiec diagnoza- przypadek.
I co dalej..... Dalej mamy sie starac i tyle. No a jest coraz gorzej....
Arabella- in vitro w de kosztuje okolo 3000 euro, z tym ze w przypadku malzenstw ( tylko malzenstw) dofinansowuje sie 50%.
Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
nick nieaktualnyDziewczyny, nadal mocno trzymam za Was kciuki; chciałam Was zapytać czy któraś nie potrzebuje kwasu foliowego. Ja kupiłam taką paczkę na 9 miesięcy...zostało mi jakieś 250 tabletek i chetnie je oddam, oczywiście bezplatnie. Jak któraś chce to niech wyśle mi tylko adres na priv. Chyba ze ktos mieszka w okolicach Norymbergii to możemy zrobić odbiór osobisty Pozdrawiam Was gorąco:)
-
nick nieaktualnyArabella wrote:Arabella wrote:hej
ja chetnie przyjme kwas
Gratuluje zajscia w ciaze i trzymam kciuki zeby wszystko pieknie bylo
Dziękuję. Kochana wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek więc możesz mi na priv wyslać adres i w przyszłym tygodniu Ci wyślę Może Ci pomoże mój kwas