Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka ja jestem ciągle z tobą myślami i w modlitwie 😪❤️
Wiem, że najbliższy czas będzie dla was ciężki 😪
Ale życzę, żebyście to przetrwali. Tulę mocnooo🤗❤️ -
Dzięki Wam za słowa otuchy ;*
No lekko nie jest. Najgorsze było powiedzieć teściowej która czeka na wnuka od lat i nawet nie dowiedzieli się o ciąży a już musielismy powiedzieć że po ciąży. Bo wysłaliśmy im takie kartki na wigilię że zadzwonimy i wtedy otworzą a tam było napisane że w ciąży jestem. No i musieliśmy powiedzieć żeby tego nie otwierali...
No lekarz mówił że pod narkozą ten zabieg i 5-6 godz i do domu. No ale to jeszcze tydzień trzeba czekać.
Mamy jeszcze mrozaczki to myślę luty marzec jak wszystko będzie okej to spróbujemy znowu.
Do Męża to jakby wczoraj nie dotarło. Dopiero dziś się obudził i płakał i smutny caly dzień.
Jeszcze mówi pamiętasz jak oglądaliśmy ten film i tam kobieta tez stracila dziecko serce przestało bić i on sobie myślał że takie rzeczy to tylko na filmach że w życiu na pewno tak sie nie wydarzy...a niestety w życiu bywa jeszcze gorzej.
Dajemy jakoś radę bo mamy siebie. Cały dzień razem gotujemy wszytsko i lepimy pierogi i uszka. Aby tylko jak najmniej myśleć o tym.
I myślimy że być może to nie był nasz czas jeszcze.
Ale że uda się miejmy nadzieję już w przyszłym roku. -
nick nieaktualnyPatka pewnie, że się uda! Nawet nie umiem sobie wyobrazić co czujesz. Współczuję bardzo i Tobie i Twojemu mezowi. Zawsze powtarzam, że jestem niezwykle wdzięczna, że mnie los pod tym względem oszczędził.
Pisz do nas a wkrotce mam nadzieję, że będziecie mogli wrocic po mrozaczki. Tym razem zostaną z Wami, bo przecież musi się udać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 17:30
-
Patka, napewno wam sie uda jeszcze i to z happy endem:*
Popatrz na mnie, mam dwie straty za soba, dwoje dzieci, ktore sie nie urodzily, ale tez zdrowa coreczke i drugiego maluszka w drodze...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No musi musi się udać!
Kuzynka tez dwa razy poroniła a potem dwa dostała i ma parke bliźniaków:)
Wiem że jakoś damy radę. Umiem sobie wszytsko przetłumaczyć żeby się aż tak nie załamywać. Bo życie toczy sie dalej i kolejne szanse przyniesie.
Jedyne co wiaodmo najgorsze że nie znamy przyczyny. A może być ich wiele.
Wydaje mi się że to sie wydarzyło z pon na wt. Bo rano wstałam i już nie miałam takich nabrzmiałych piersi a na poczekalni siedziałam i myślałam co by było gdyby cos złego sie wydarzyło. Nie wiem skad takie myśli skoro caly czas było pozytywne myślenie. Przed wizytą mialam wysokie cisnienie jak nigdy 153/86. No i w niedzielę odstawiłam utrogest i progynove, mialam jeszcze tylko ten tydzien brac duphaston. Nie wiem czy to może to spowodowało.
A tarczyce mialam dobrą 1.5 wynik.
W sobotę to na stojąco bym zasnęła jeszcze a od niedzieli/poniedzialku już nie czułam zmęczenia ale kto to może widzieć co sie wydarzyło 🤷♀️ -
Dziewczynki wybaczcie moja nieobecność, ale całkowicie pochłonęły mnie przygotowania świąteczne. To pierwsze swieta które to ja gotuję i ogólnie które my organizujemy także ogarnął mnie lekki stres z tym wszystkim. Po świętach nadrobię wszystkie wasze wiadomości, a tym czasem pragnę Wam życzyc z całego serca wesołych, rodzinnych, zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia i co by w przyszłym roku było Was wszystkich więcej przy stole! 👶 Ściskam Was wszystkie!!! 💕
Mamaxa lubi tę wiadomość
ICSI
30.10.20 -> punkcja, 9 jajeczek
3.11.20 -> transfer 2 4dniowych maluchów
17.11.20 -> test negatywny -
Patka ja tak samo trzymam za was ✊✊✊🍀❤️ też należę do przykładu na który możesz patrzeć bo jednak pomimo tego, że lekarka twierdzi, że nasze wyniki się tylko do ivf nadają to jednak zaszłam naturalnie w ciążę.
Także, po nowym roku czekamy tu na piękne wiadomości ❤️Mamaxa lubi tę wiadomość
-
Wesołych, spokojnych i przede wszystkim zerowych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie bliskich i najważniejsze dla wszystkich ciężarnych szczęśliwego rozwiązania a dla staraczek szybkiego spelnienia marzenia o dzidziusiu.
Aby ten Nowy 2021 Rok był łaskawszy dla nas i wrócił jak najszybciej do normalnościMamaxa, Ygiywi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane, rowniez odemnie wesolych, spokojnych i zdrowych świąt! Niech ten czas bedzie dla was cudowny, mimo ze tak inny niz co roku...
I kazdej zycze pieknych dqoch kreseczek, zdrowej i spokojnej ciazy, oraz szybkiego i szczesliwego rozwiazania❤Ygiywi lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hallo, hallo dziewczyny 🙂
Co u was?
Jak tam po świętach?
U nas spoko, w sumie dobrze, że już się powoli wraca do normalności bo męcząca dziś już ta 3cia niedziela.
Co nie Cierpliwa? 🤣
Ja już ponad tydzień czekam do wtorku 29go bo mam prenatalne, czekam i czekam i ten wtorek co nie chce to nie chce nadejść 🥴🤦♀️
Ehhh czasem się wydaje, że czas leci jak szalony a czasem wlecze się jak żółwik -
Ewelina, nawet nic nie mow...
Ja od piatku mam niedziele (cale szczescie, ze dzis prawdziwa!) I juz mnie cholera bierze😂 ja mam tydzien po twoich prenatalnych wizyte i juz czekam do wtorku, zeby dni odliczac ponizej tygodnia, a tymczasem przez to, ze tyle.niedziel pod rzad, to mam wrazenie, ze ten tydzien nigdu sie nie skonczy🙈
No ale dotrwalam! Formalnie patrzac na zegarek juz teoretycznie wreszcie poniedzialek😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCześć Dziewczynki! No już po świętach ale ja to akurat korzystalam z każdego wolnego dnia 😁 ja mam wizytę 14 stycznia i ja akurat to dzięki świętom mam wrażenie, że to już niedługo 😀
Ewelina fajnie, że już jutro prenatalne, będzie na co czekać. Trzymam kciuki za same dobre wieści.
Dzisiaj popołudniu Maxik idzie do kolegi z przedszkola się pobawić. Już się dawno nie widzieli i stęsknieni 😉 a my w tym czasie może skoczymy do koleżanki po te dostawkę, która od niej odkupiłam.
Przez pierwsze trzy dni wolnego Maxik wstawał o 5.50. Czujecie!??? Wczoraj o 8 a dzisiaj o 6.30. Obudził się rano i mówi do mnie: dobrze, że dałem Ci pospac mamo 😅😅🤗🤗 takie ma ostatnio teksty, że my nie wiemy jak się zachować jak coś powie, bo człowiek najchętniej by się w głos uśmiał. -
Mamaxa😂😂😂😂 udany jest! Ale wspolczuje pobudek!
Mia odkad nie chodzi do przedszkola zaczela znow do ok 8 sypiac i nie budzi sie wczesniej...
Takze u nas odtatnimi czasy sen 18:30-19 i budzi sie 8-8:30 wiec mega luksus!
W ogole dzis dokladnie 3 lata jak zobaczylam pierwszy raz bijace serduszka Mii i jej blizniaka❤❤Mamaxa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCierpliwa, to Mia w ciągu dobry więcej godzin śpi niż jest aktywna 😬😳 niesamowite. U nas odkąd jest bez przedszkola to zasypia koło 21, z przedszkolem tak ciut po 20 bo jednak bardziej umeczony. No i gdy chodzi do przedszkola to śpi do 6.30 a czasem nawet do 7 a teraz 5.50 😂😜 już nawet go biorę na spacer, ostatnio byliśmy na placu zabaw to trochę ziewał wieczorem po powrocie, haha. Niemożliwe to nasze dziecko, naprawdę 😂😂🙄
-
Mamaxa, to prawda!
U nas brak przedszkola w stosunku do snu wypada na plus, bo wstawala nam tak 6:45-7:30 jak chodzila do przedszkola... a teraz nie chodzi juz od prawie 3tyg i od zeszlej srody wstaje miedzy 8-9 znow...
Ale minus taki, ze widac po zachowaniu, ze jej brak czegos i nawet spacer, ogrodek i atrakcje w domu jej nie zapelnia tego czasu jak przedszkole...
Widac, ze jej dzieci i takiego wspolnie zorganizowanego czasu i zabaw z cala grupa brakuje...
Teraz siedzi i naklejki klei😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyPierwszy wolny poświąteczny dzień, kiedy to miałam wielkie plany, że wezmę się za porządki w domu i co zrobiłam??? Nic 😂
Miałam zacny plan wysprzątać dziś Wohnzimmer. Gdy jeszcze pilam poranna kawę napisała do mnie mama chłopca, z którym maxik miał się popołudniu spotkać że idą zaraz na spacer I czy chcemy dołączyć. Poszliśmy o 12 wrócili o 14. Potem obiad, odpoczynek i na 16 odstawiłam Maxia znowu u tej znajomej by się chłopcy pobawili a my w tym czasie pojechaliśmy do innej znajomej po dostawkę dla dzidzi. O 18 miałam odebrać Maxia ale mama tego chłopca napisała abym przyszła o 18.30 bo ładnie się bawią. Więc godzinę temu wróciliśmy do domu, teraz kolacja i zaraz spać. Fajny dzień 😂😁 -
Hehehe Mamaxa jak tak czytam o tych twoich planach na sprzątanie to się śmieje do telefonu bo sama mam to samo.
Mam teściowa od połowy grudnia i co dzień inny plan na "porządki" w szufladach np. mówię póki Mama jest to se zrobię, kiedy mam opiekę dla A, bo później jeszcze jak drugie dojdzie to będzie lipa 🤣🤦♀️psssss codziennie się kończy na - > jutro 🤣
To samo ze spaniem małego.
Ja Mijcie Cierpliwej podziwiam od początku za jej spanie 😲 mój Adi potrafi co jakiś czas, często niestety wstać 5.30 lub 5.50, jak śpi do 6.30 to już jest sukces , czasem do 7.20 to jest niebo a cuda w postaci 8.30 i 9.35 zdarzają się bardzo rzadko, ale były 🤣
Ale teraz mam te Teściowa więc chociaż taki plus, że wstajemy z mężem około 8 lub 9 a mały się z Babcia bawi 🥳🥳🥳
Jeeejku jutro już ten wtorek, to taka męczarnia czekać do tych wizyt 🥴 boję się strasznie co usłyszę.. 😏 Tak różnie bywa
Mam nadzieję, że będzie dobrze..
Cierpliwa ty masz tydzień po mnie mówisz, a ja kolejna u siebie mam 3 dni przed Tobą Mamaxa u gina bo na 11 StyczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 20:53
-
Mnie sama moje dziecko zadziwia😂 dzis poszla spac o 18:30 i juz na przewijaku podczas ubierania pizamy odlatywala... jak ja polozylam to po 2min dziecka nie bylo🙈
Swoja droga moje dziecko mega teskni za przedszkolem... nie dosc, ze widac po jej zachowaniu, to jeszcze przy kazdym naszym wyjsciu na spacer za kazdym razem mowi, ze idzie do przedszkola i az ja w tamta strone ciagnie...
Strasznie to smutne
Rano tez jak ja z pizamy przebieram to mowi, ze teraz schuhe anziehen i do przedszkola...
Mamaxa, super dzien!
Ewelina, kciuki za jutro!!! I pamietaj ze ja czekamEwelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700