Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie to sama nie wiem dlaczego. Chyba pochłonięta opieka nad dwójką, coraz mniej czasu miałam. Ale zawsze myślę bardzo ciepło o naszym forum. To ono dało mi nadzieję i wsparcie w ponownym byciu mamą.
U nas czas leci bardzo szybki. Trochę zmian u nas,ale ogólnie pozytywnie.
Jagódka jest cudowną, rezolutną i kochaną dziewczynką. Jak na swój wiek niewiele mówi ( syn w tym wieku gadał jak najęty),ale wszystko opowie na swój sposób.
Ja jestem na etapie szukania pracy, bo Jagoda idzie do przedszkola od sierpnia. Może nawet będę w tym właśnie przedszkolu pracować. Okaże się jak dyrektorka wnikliwie obejrzy mój dyplom. Z zawodu jestem nauczycielką a nie przedszkolanka,ale jest to przedszkole polsko- niemieckie, i teraz potrzebują kogoś polskojęzycznego. Zobaczymy.
Mamaxa,jak się czujesz? Z tego co czytałam malutka Ninka ma się dobrze. Jak się czujesz w roli mamy parki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 22:40
Mamaxa lubi tę wiadomość
-
Cierpliwa jak się czujecie ?
Ygi i Mamaxa co u Was jak wasze maluszki ? Wszystko dobrze ?
Jestem w szoku w poniedziałek złożyłam wniosek o dofinansowanie i dziś już przyszła decyzja 😬 już mam wszystkie sprawy papierkowe załatwione w następnym tyg dostarczę behandlungsplan i za trzy tyg badanie przeciwciał oby były wystarczające 🤞🏻To w lipcu ruszam 🙈🙈Mamaxa, Ewelina_90, Ygiywi lubią tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
nick nieaktualnyJusia no super! Genialnie wręcz! To teraz czekamy na badanie przeciwciał! Będzie na pewno wszystko jak należy!!! ✊✊😁😁
Kuba u nas wszystko dobrze. Bycie mamą parki to najpiękniejsze co mogło mi się w życiu trafić. Generalnie bycie mamą dwójki dzieci, płeć nie ma tu już znaczenia ale cieszę się, że jest mi dane być też mamą dziewczynki ❤️😍 czuję się po prostu szczęśliwa i spełniona, na te chwile nie potrzeba mi nic więcej 🤗❤️
Trzymam kciuki Kuba za pomyślne rozwiązanie kwestii pracy! To byłoby super gdybyś ją dostała! Miło się czyta, że Jagódka ma się dobrze! To niedługo zacznie się jej przygoda życia przedszkole 🤗😉😊Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Witaj Kuba 😘🥰 fajnie, że wpadłaś
Tak myślałam, że nas nie odwiedzasz właśnie ze względu na ilość obowiązków przy dwójce maluchów, sądzę, że będę miała to samo 😅 już teraz ciężko mi wykrzesać chwilę, żeby usiąść na 🍑 i coś napisać, często czytam, śledzę co się tu dzieje, ale albo zasypiam w trakcie czytania, albo wracam do obowiązków po chwili odpoczynku 🙂
Jusia pięknie!
Trzymam kciuki, żeby przeciwciał było wystarczająco i do dzieła!!! 🥰😁 Potem czekamy na same pozytywne wieści i relacje z dokuczających objawów ciąży 😁🤪🥰✊💪
Ja już coraz bliżej i coraz większy stres 😥 niby planowane cc, ale jednak boję się wszystkiego.. dodatkowo upał doskwiera, nogi mnie okropnie już bolą wieczorami, opuchniete mam, że tylko i wyłącznie japonki wchodzą w grę 😐😐
Mamaxa mówiłaś, że też miałaś opuchniete nogi i dretwienie rąk prawda?
Czy teraz jest już normalnie?
Mała ma 2 tygodnie prawie, zeszła cała opuchlizna i dretwienie rąk ustało?
Czekam na to niecierpliwie 😐🙄Jusia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina_90 wrote:
Mamaxa mówiłaś, że też miałaś opuchniete nogi i dretwienie rąk prawda?
Czy teraz jest już normalnie?
Mała ma 2 tygodnie prawie, zeszła cała opuchlizna i dretwienie rąk ustało?
Czekam na to niecierpliwie 😐🙄Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cierpliwa gratulacje ❤️
Wczoraj mieliśmy termin w klinice 🙌(niby osobno powinnismy wchodzić do gabinetu bo corona itp ale Pani doktor stwierdziła ze jesteśmy po szczepieniu i na dodatek nie wyobraża siebie żebyśmy w tak ważnej sprawie nie mogli być razem na rozmowie 😀)swoją droga mamy naprawdę młoda i super życiowa lekarkę 🥰zawsze uśmiechnięta, kompetentna i w każdej chwili możemy zadzwonić czy wysłać e-mail ale do rzeczy …idziemy krótkim protokołem🙌Nie możemy od tego cyklu zaczynać z powodów zobowiązań ale od następnego zaczynamy tzn w sierpniu 🥰Dostałam recepty na Rekovelle i Orgalutran 😀 czy mam się spodziewać jakiś skutków ubocznych itp -
Mamaxa dzięki za info pozostaje mi więc tylko cierpliwie znieść te ostatnie chwile ciąży i może później będzie z każdym dniem lepiej 😁💪
-
Jusia odpisuje bo mam w końcu czas 😂 masz ochotę na kawkę i pogaduchy?
Starania od 2016
08.2018 laparoskopia polip endometrioza PCOS niedoczynność tarczycy cukrzyca typ 2
06.01.2020 startujemy z ivf
17.02.2020 naturalna ciąża pozamaciczna 😢 6t3d
24.03.2020metotrexat laparoskopia
17.08.2020 startujemy z ivf w nowej klinice
22.09 - Punkcja
27.09 - Transfer🐣🐣
03.10 - Testujemy-beta22.9
06.10 - Testujemy-beta73.6
15.10 - Usg 👍 beta 2219.0
27.10 ❤ beta 23541.0 😍 -
Ygiywi wrote:Jusia odpisuje bo mam w końcu czas 😂 masz ochotę na kawkę i pogaduchy?
Ygi pewnie 😀 ja do 16 pracuje ale w czw kończę o 13 lub w weekend 🤗Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
Kuba12 wrote:Ewelina, domyślam się co czujesz. Plan planem,ale głowa robi swoje. Nie da się nie myśleć w takich chwilach. Już niedługo będziecie we czwórkę.
Mi opuchlizna zeszła po jakimś tygodniu. A też miałam balony.
Kuba masz rację 😐 eeeh ta głowa 🙄
Już coraz bliżej to coraz więcej myśli i zmartwień się po niej kręci 😥🤷♀️
Wiem, że będzie pięknie razem, ale jakoś na pierwszy plan przychodzą najpierw do głowy te zmartwienia jak /i czy damy radę .. 😆 -
nick nieaktualnyEwelina oczywiście, że dacie radę! Będzie pięknie, zobaczysz! My jesteśmy od 2,5 tygodnia w czwórkę i jest naprawdę świetnie. Maxik przyzwyczaił się już świetnie do siostry, mówi o niej "nasza Nina", a ja to mam wrażenie jakby ona od zawsze była z nami!
Przypomnij mi na kiedy masz planowaną cesarke? Bo to już przecież jakoś lada dzień!Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Mamaxa wrote:Ewelina oczywiście, że dacie radę! Będzie pięknie, zobaczysz! My jesteśmy od 2,5 tygodnia w czwórkę i jest naprawdę świetnie. Maxik przyzwyczaił się już świetnie do siostry, mówi o niej "nasza Nina", a ja to mam wrażenie jakby ona od zawsze była z nami!
Przypomnij mi na kiedy masz planowaną cesarke? Bo to już przecież jakoś lada dzień!
Mamaxa mam nadzieje, ze i u nas się ładnie wszystko poukłada i będzie dobrze 🥰❤️
Chociaż widzę, że małemu będzie chyba trudno beze mnie, taki przytulasek się zrobił ostatnio, całusny i tylko Mama, Mama... No chyba, że to w mojej głowie tylko takie przeświadczenie przez to, że go nie będę kilka dni widziała.. 🤷♀️
Tak, tak już lada dzień 🙄 we wtorek 29.6 😳
Dziś byłam się już meldować na porodówkę i oddział, tak się stresuje, że miałam ochotę stamtąd uciec po samym przyjściu..
Jeszcze nie poszłam a tak tęsknię już za małym, że codziennie po oddaniu go do żłobka wylewam morze łez 😥😐 później się otrząsam i daje się do roboty, przygotowuje dla małej to czego jeszcze nie zrobiłam.. Ale nie wiem jak wytrzymam bez niego tyle dni 😥😥😥
Witaj Soonka.
Ja nie mam niestety ovitrelle, wysłałabym Ci gdybym miała 🙂 -
Ewelina to już za trzy dni 🙈🙈🙈 nie martw się będzie dobrze na bank sobie poradzisz tylko rozłąka najgorsza ale może szybko zleci, trzymam mocno kciuki 🍀✊🏻🤞🏻
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi