Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala to owocnego serduszkowania :) oby szybko sie udało, trzymam kciuki :)

• mala1407 Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziekuje ;-) a Tobie gratuluje maleństwa :) dbajcie o siebie

kaarolaa lubi tę wiadomość

12.02.2014 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie udało, ale boje sie, bo to byla długo i ciezka droga...w czwartek mam usg wiec zobacze co u maluszka słychac :)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby było wszystko dobrze :) Trzymam kciuki. Ja zasuwam w środę do gina, cykl bez starań ale z problemami , mam nadzieję tylko że to nic związanego z endometriozą :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie dopisuje. Jestem z kwietnia 1990. I co? 24 lata na glowie i walka o dzidzie. Mam czasami wrazenie ze z wiatrakami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazylam, ze ten nasz rocznik jakis pechowy jest, strasznie duzo problemowo mamy zeby w ciaze zajsc albo pozniej ja utrzymac...

• mala1407 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w czwartek do gina, pobolewa mnie podbrzusze a to dopiero poczatek cyklu :(( miala byc owulacja, zobacze w czw czy do niej dojdzie, ale ja tez czasem juz odpadam. sil mi brakuje. Kupilam wiesiolek, jem witamine d3, falvit, żelazo z kwasem foliowym, pije zioła ojca sroki na owulację ....... seksu tez duzo bo moze ktos by pomyslal ze robie wszystko tylko nie to co najważniejsze;) a tu kaplica za kaplicą ...

12.02.2014 :(
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz po @ miałam dziwne beżowe upławy, później po 2 dniach z pasmami krwi. Nie przejęłam się. No ale w nocy z nd na pon śniło mi się że mnie brzuch boli i chodzę pogięta. O 5 30 obudził mnie budzik , a sen który mi się śnił był odzwierciedleniem tego że na prawdę mnie bolał, jak wstałam to bolał już tylko przy dotykaniu, podnoszeniu rąk bądź siadaniu. W pracy się jakoś rozruszałam, ale stwierdziłam że muszę zadzwonić i umówić się do gina. Mogłabym przypuszczać że to owulka, ale jak na mnie za wcześnie, z resztą po wykresie bym widziała. Dzisiaj jest jako tako , czasami łapie mnie kilkusekundowy ból ;/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Damaris Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    zauwazylam, ze ten nasz rocznik jakis pechowy jest, strasznie duzo problemowo mamy zeby w ciaze zajsc albo pozniej ja utrzymac...

Racja. Niby takie młode jesteśmy, idealny wiek na zachodzenie w ciążę a tu nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tragedia!!!

• beti97 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była owulka :) Na usg wszystko było widać. Jest także stan zapalny układu moczowo-płciowego co mi zresztą zaczęło dokuczać. Lekarz mi dzisiaj wspomniał że mogę mieć problemy w ciąży. Nie powiedział mi jednak jakie, pewnie dlatego żebym sobie głowy nie nabijała. Zrobię wszystko co w mojej ludzkiej mocy żeby wszystko było dobrze :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba walczyc o to male cudo :)

jutro mam wizyte o 14:45 i cholernie sie boje, boje sie ze cos moze byc nie tak z dzieckiem...mam schize juz

• beti97 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze trzymam kciuki :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d8cecab6d883bebbmed.jpg

to moj maluszek...

gosia_9020, anka17189, Z., Agnesia lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super marzy mi się takie usg :) Rośnijcie zdrowo :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Damaris Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystojniaczek:)

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) niech maluszek sie rozwija zdrowo :):):)

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• dysia115 Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dołączam do reszty rocznika 90. Staramy się 2 lata i jeszcze nic. mam nadzieję, że teraz nam się uda po 2 miesiącach przerwy zaczynamy od nowa nasze starania. Trzymajcie za nas kciuki kochane:)

dysia115
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja napewno bede trzymala i wysylam wiruski ***********************

• Damaris Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poszliśmy do instruktorki naprotechnologii, zobaczymy co z tego wyjdzie;) mam dosyć ginekologów, którzy kasują po 150 zł i każą robić badania w dniach niedostosowanych do długości moich cykli i takiej ruletki.

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ