Staraczki z rocznika '90 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDamaris wrote:Termometr jest ok. Mam wrażenie, że dochodzi do owulacji, ale coś potem nie do końca działa. Może jakaś niedomoga ciałka żółtego czy coś. Na szczęście staranie się jest przyjemne, więc można czekać
-
Ja juz sie tez nie nastawiam, chociaz naczytalam sie statystyk i teraz jestem znowu nastawiona "moge sie miescic w tych 68%) :
Naukowcy z Niemiec przeprowadzili badanie mające na celu określenie po jakim czasie starań, kobiety zachodzą w ciążę. W badaniu wzięło udział 346 kobiet, które praktykowały naturalne metody planowania rodziny. W celu określenia najbardziej płodnych dni korzystały z wykresu podstawowej temperatury ciała oraz obserwowały śluz szyjkowy. Badanie trwało rok.
Wyniki są następujące:
Spośród 346 kobiet, 310 zaszło w ciążę w trakcie trwania badania
Po miesiącu prób w ciąży zaszło 38% kobiet
W ciągu trzech miesięcy w ciąży było 68% kobiet
Po szczęściu miesiącach w ciąży było 81% badanych
W trakcie trwania badania (12 miesięcy) 90% kobiet zaszło w ciążę
Zobaczymy..ale jak przez pol roku nic sie nie zadzieje to ide do lekarza.
Jak się czujecie;))?beti97 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj owulacja przesunęła się z 15 dnia na 17. Hmm ja mam wrażenie obserwując swoje ciało że była wcześniej. Chyba zabiorę z domu od mamy termometr rtęciowy, stary i mierzący temp na 100% dobrze. Może i ten elektroniczny mierzy dobrze, przekonam się jak dostanę @.
-
Trochę głupieje bo zawsze miałam krótkie cykle 25-26 dniowe. Po odstawieniu tabsów dostałam @ po 21 dniach, a OF pokazuje że @ dostanę w 31 dniu cyklu. Sama już nie wiem teraz kiedy dostanę. Pewnie okaże się w najbliższych dniach.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
beti97 wrote:Trochę głupieje bo zawsze miałam krótkie cykle 25-26 dniowe. Po odstawieniu tabsów dostałam @ po 21 dniach, a OF pokazuje że @ dostanę w 31 dniu cyklu. Sama już nie wiem teraz kiedy dostanę. Pewnie okaże się w najbliższych dniach.
Powiem Ci, że u mnie podobna sytuacja, gdyż cykle mam zazwyczaj ponad 40-dniowe, a OF pokazuje @ 14 dni po owulce czyli w 30 dniu. Ale to przecież chyba niemożliwe, żeby faza lutealna trwała dłużej niż 16 dni? No chyba, że trafił mi się akurat taki krótszy cykl, bo różnie to u mnie bywa (nawet 55 dniowy był całkiem niedawno więc teraz może na odwrót - krótszy..