X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • kasiat Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest jak sie chce to nie udaje sie nam, a jakbysmy nie chcialy to od razu by ciaza byla...Ostatnio na studiach dotknelam kolezanki brzuszek ciazowy to inna krzyknela "Nie dotykaj bo sie zarazisz" a ja mowie ze ja chce sie zarazic..wieeelkie zdziwienie..Tylko ze (nie zycze nikomu) zdziwienie moze byc wlasnie za 2, 3 lata jak ktoras z nich bedzie chciala miec a akurat miec nie bedzie mogla..

• kasiat Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez Cie podziwiam i nie potrafie sobie tego wyobrazic..strach przed kazda ciaza i zarazem radosc..Tym razem bedzie dobrze!

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tarczyca ok, wszystko zaczeło sie walic po 1 poronieniu....szybko sie udało zajsc, zaraz po 2 probie były 2 kreseczki...takie szczescie nas ogarneło, szybko zaczelismy planowac slub...wszystko było pieknie do wizyty 5 lipca 2011...akurat wypadały moje imieniny...miałam zrobic sobie prezent, zobaczyc serduszko i małego człowieczka...a podczas usg łzy i rozpacz, serce nie bije a ciaza sie zatrzymała....na drugi dzien zabieg w szpitalu...płacz i pytania dlaczego ja...

odczekalismy 3 miesiace i znow zaczelismy starania, ale cos było nie tak, po kazdych <3 było krwawienie...lekarz powiedział, ze jest ok wszystko zagojone i mozna działac...minał rok i kolejna wizyta, lekarz głupi nawet usg nie zrobił, powiedział, ze jest dobrze, dał tylko skierowanie na tarczyce i to wszystko...

w pazdzierniku 2012 znalazłam innego lekarza, człowiek skarb dosłownie...porobił badania i wyszło mi zapalenie przydatkow i macicy, zrosty pozapalne i wodniaki na jajowodach...leczenie antybiotykami troche pomogło, ale ciazy dalej nie było...prawie 2 lata po pierwszej ciazy po zabiegu HSG udało sie, jednak ciaza znow sie nie utrzymała...robiłam hormony, wszystko było ok, prolaktyna lekko podwyzszona ale leki szybko ja zbiły...kolejne miesiace stran i nic...w koncu lekarz pokierował nas do kliniki w Białymstoku, tam maz zrobił badania i wyszły marne, powtorka po 3 miesiacach praktycznie brak poprawy...decyzja in vitro i w taki sposob jestem w ciazy od poczatku na duzych dawkach progesteronu...teraz juz musi sie udac....czekałam 35 cykli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:14

Z., anka17189 lubią tę wiadomość

• kasiat Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ze smutkiem czytalam Twoja wiadomosc..:( Bardzo przykro..Teraz najwazniejsze zebys sie niczym nie denerwowala;)) Zobaczysz, ze dzidzius bedzie sie dobrze rozwijal;) ktory masz juz tydzien? a jak Ty sie czujesz? Trzymam kciuki mooocno!

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    tarczyca ok, wszystko zaczeło sie walic po 1 poronieniu....szybko sie udało zajsc, zaraz po 2 probie były 2 kreseczki...takie szczescie nas ogarneło, szybko zaczelismy planowac slub...wszystko było pieknie do wizyty 5 lipca 2011...akurat wypadały moje imieniny...miałam zrobic sobie prezent, zobaczyc serduszko i małego człowieczka...a podczas usg łzy i rozpacz, serce nie bije a ciaza sie zatrzymała....na drugi dzien zabieg w szpitalu...płacz i pytania dlaczego ja...

odczekalismy 3 miesiace i znow zaczelismy starania, ale cos było nie tak, po kazdych <3 było krwawienie...lekarz powiedział, ze jest ok wszystko zagojone i mozna działac...minał rok i kolejna wizyta, lekarz głupi nawet usg nie zrobił, powiedział, ze jest dobrze, dał tylko skierowanie na tarczyce i to wszystko...

w pazdzierniku 2012 znalazłam innego lekarza, człowiek skarb dosłownie...porobił badania i wyszło mi zapalenie przydatkow i macicy, zrosty pozapalne i wodniaki na jajowodach...leczenie antybiotykami troche pomogło, ale ciazy dalej nie było...prawie 2 lata po pierwszej ciazy po zabiegu HSG udało sie, jednak ciaza znow sie nie utrzymała...robiłam hormony, wszystko było ok, prolaktyna lekko podwyzszona ale leki szybko ja zbiły...kolejne miesiace stran i nic...w koncu lekarz pokierował nas do kliniki w Białymstoku, tam maz zrobił badania i wyszły marne, powtorka po 3 miesiacach praktycznie brak poprawy...decyzja in vitro i w taki sposob jestem w ciazy od poczatku na duzych dawkach progesteronu...teraz juz musi sie udac....czekałam 35 cykli

Na pewno się uda :) Teraz już pewnie pod stałą kontrolą dobrego lekarza więc inaczej być nie może :) Trzymam kciuki żeby kropek się mocno trzymał ;)

A znieczulica lekarzy też jest straszna. Konowały jedne :/

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że jest rocznik 90 :) U nas jest to dopiero 2 cykl starań. Jestem po laparoskopii i 8 opakowaniach Visanne. Mam stwierdzoną endometriozę i mam nadzieję, że nie będę musiała długo czekać na upragnione maleństwo, chociaż wiem że przy moim schorzeniu plus niedoczynnej tarczycy może być różnie. Trzymam za Was kciuki dziewczyny i zamierzam tu regularnie zaglądać :)

Z. lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • kasiat Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie dobrze musi byc;) Ja po pierwszym cyklu staran chyba sobie wmowilam ciaze..nie spalam na brzuchu zeby nie uszkodzic, nie dzwigalam nawet napoju;)) Bolal mnie dziwnie brzuch, inaczej. Okres spoznial mi sie 3 dni ( nigdy sie nie spoznial), glowa mnie bolala, zrobilam 6 testow, na 4 druga kreska blada, ale byla, dwa testy negatywne. Poszlam na badania krwi, 2.73. wrocilam do domu a tam @...Teraz juz testow nie robie poki okres nie spozni mi sie z tydzien;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiat wrote:
    Karola ze smutkiem czytalam Twoja wiadomosc..:( Bardzo przykro..Teraz najwazniejsze zebys sie niczym nie denerwowala;)) Zobaczysz, ze dzidzius bedzie sie dobrze rozwijal;) ktory masz juz tydzien? a jak Ty sie czujesz? Trzymam kciuki mooocno!
    jest suwaczek :) dopiero 9 tyd zaczełam...to jest jeszcze ten najgorszy moment, jak minie 12 dopiero sie uspokoje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiat wrote:
    bedzie dobrze musi byc;) Ja po pierwszym cyklu staran chyba sobie wmowilam ciaze..nie spalam na brzuchu zeby nie uszkodzic, nie dzwigalam nawet napoju;)) Bolal mnie dziwnie brzuch, inaczej. Okres spoznial mi sie 3 dni ( nigdy sie nie spoznial), glowa mnie bolala, zrobilam 6 testow, na 4 druga kreska blada, ale byla, dwa testy negatywne. Poszlam na badania krwi, 2.73. wrocilam do domu a tam @...Teraz juz testow nie robie poki okres nie spozni mi sie z tydzien;)
    ja przez 3 lata zrobiłam moze 7 testow z czego 4 pozytywne, nigdy nie robiłam w terminie @, ze 2 razy mi sie spozniał wtedy testowałam, ale wiedziałam, ze nic z tego nie wyjdzie...

• kasiat Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to lezec, oszczedzac sie, same komedie ogladac;)) niczym sie nie przejmowac i nie myslec ze cos moze byc nie tak! teraz optymistycznie trzeba myslec;)

Z., kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leze, leze cała majowke przelezałam wiec teraz tez odpoczne :) wszystko wytrzymam dla Kropka :)

Z. lubi tę wiadomość

• kasiat Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam (nie czekam) za @ 23 maja..mam nadzieje ze na dzien matki bylby prezent o ile by sie udało;)

kaarolaa, beti97, Z. lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo już przeszłyście, ja na razie się nie nakręcam. Póki co jestem spokojna, jak nigdy nie mam PMS-u i nie bolą mnie piersi. Testy ciążowe kiedyś zrobiłam ze 2 razy jak poszaleliśmy , ale wtedy jeszcze nie byliśmy gotowi na dzidziusia. Teraz na pewno nie będę robić przed @ bo byłoby to bez sensu, dużo cierpliwości trzeba, ja byłam zawsze w gorącej wodzie kąpana , ale teraz dałam sobie na wstrzymanie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiła sobie prezent na urodziny bo punkcje miałam 31 marca (moje urodziny) i to prawie jak owulacja...ja uwierzyłam, ze sie uda i sie udało :) Tobie tez tego zycze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Dużo już przeszłyście, ja na razie się nie nakręcam. Póki co jestem spokojna, jak nigdy nie mam PMS-u i nie bolą mnie piersi. Testy ciążowe kiedyś zrobiłam ze 2 razy jak poszaleliśmy , ale wtedy jeszcze nie byliśmy gotowi na dzidziusia. Teraz na pewno nie będę robić przed @ bo byłoby to bez sensu, dużo cierpliwości trzeba, ja byłam zawsze w gorącej wodzie kąpana , ale teraz dałam sobie na wstrzymanie.
    i to jest najlepsze podejscie ja tez byłam raczej spokojna i nie swirowałam, lepiej czekac spokojnie i myslec pozytywnie...

• beti97 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakby się udało to miałybyśmy z kasiat najlepszy prezent na Dzień Matki :) Kaarolaa leż i wypoczywaj. Ja mam dość intensywną pracę i stresującą , a moja kierowniczka mówi że ciąża to nie choroba. Mam teraz 4 dni wolnego więc pełen relaks. A jak się uda to i tak pójdę na zwolnienie bo od stresu, chemii i pracy po 12 godz dwa dni pod rząd moje koleżanki leżały w szpitalu. Jak maleństwo przyjdzie na świat będzie co robić i za kim biegać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:54

Z., kaarolaa lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    No jakby się udało to miałybyśmy z kasiat najlepszy prezent na Dzień Matki :) Kaarolaa leż i wypoczywaj. Ja mam dość intensywną pracę i stresującą , a moja kierowniczka mówi że ciąża to nie choroba. Mam teraz 4 dni wolnego więc pełen relaks. A jak się uda to i tak pójdę na zwolnienie bo od stresu, chemii i pracy po 12 godz dwa dni pod rząd moje koleżanki leżały w szpitalu. Jak maleństwo przyjdzie na świat będzie co robić i za kim biegać :)

U mnie Dzień Matki już niestety odpadł. Teraz czekam na Dzień Dziecka :P :) Chociaż już się nie nastawiam tak jak wcześniej :]
    Też mam problem z intensywną pracą niestety. I też jak się uda to chyba pójdę na zwolnienie dość szybko. Ale póki co to dumanie i gdybanie. Do tej pory chciałam "za bardzo" więc teraz myślę o wakacjach, o słońcu, o spędzaniu czasu z mężem a starania staram się wyrzucić z głowy z pierwszego planu. Nakręcanie nie sprzyja fasolkowaniu...

beti97 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    ja byłam opiekunka, zajmowałam sie małymi dziecmi, ale 2 miesiace temu zwolniłam sie jak tylko rozpoczełam stymulacje...dzisiaj byłam odwiedzic moja mała Marceline, nie widziałam jej 2 miesiace a urosła i sie z niej taka panienka juz zrobiła :) słodka jest...a pozostałe 2 dziewczynki były w szkole, pewnie beda bardzo smutne, ze sie z nimi nie zobaczyłam...

beti97 lubi tę wiadomość

• Damaris Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja też jestem rocznik 90:)

My staramy się 4 cykl. Ja jestem niecierpliwa i chciałabym, żeby za pierwszym razem się udało. Jak widać niestety tak się nie da, ale to uczy mnie pokory. Oczywiście naczytałam się, że wiele kobiet ma problemy z zajściem w ciążę i w chwili obecnej wydaje mi się to aż niemożliwe. No ale mam nadzieję, że i na mnie przyjdzie czas... chociaż ostatnio patrząc na temperaturę mam cykle bezowulacyjne albo jakieś takie dziwne.

beti97 lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termometr jest w porządku ? Moja siostra opowiadała mi jak ona się z mężem starała. Zajęło im to 6 miesięcy, a jak w Nowy Rok dostała @ to siedziała na toalecie i płakała. Poszła do ginekologa że coś jest nie tak, a za 3 tyg wróciła , że @ jej się spóźnia. Teraz nam kibicuje :)

Z., Damaris, kaarolaa lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ