X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz 1 lipca mam kolejne usg...moze dowiem sie czy to Marceli czy Anastazja :) mam od poczatku ciazy przeczucie na chlopca...jednak najwazniejsze zeby bylo zdrowe i dotrwalo do bezpiecznego momentu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa- zazdroszczę...
    ja mam mieć dziś okres i na razie czekam na niego .

Po południu lecę do ginekologa , może jak nie dostanę do tej pory to mnie zbada i powie co jest .

Nie licze na cud, ale na kolejne leki , żeby się udało wreszcie :(
    Może jakieś witaminy dla męża.. nie wiem ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam mojemu na 3 miesiace kwas foliowy, wit c i salfazin...to ruchliwosc z 10% podskoczyla do 30% ale ilosc niesdtety z 6 mnl spadla do 5 mln...u nas to było i tak za malo na naturalna ciaze jeszcze z moimi problemami...

Nelly daj znac co tam u Ciebie wyjdzie...a test robilas jeszcze dzisiaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie robiłam dzis testu...

daje sobie już z nimi spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a leki odstawilas???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leki odstawione, plamienia dzis brak zupełnie. Głupieje już..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to powinna przyjsc tylko roznie to jest, czasem od razu po odstawieniu, czasem po 2,3 a nawet 5 dniach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sie zaczyna ;( cholera by to !!!!! ;(

• beti97 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, kolejny cykl i kolejna szansa. Głowa do góry, pierś do przodu. Będzie dobrze. Nie można tracić wiary. Czasami trzeba przejść tor z przeszkodami żeby dojść do celu. Ale za to nagroda smakuje lepiej po takim maratonie. Ostatnio widziałam parę ( znajomi ) po 7 latach urodziło im się dziecko. Facet płakał ze szczęścia. Zostawił pracę, to co aktualnie robił i pobiegł do żony do szpitala jak się dowiedział że rodzi. Stracił facet głowę dla malucha.

kaarolaa, Z. lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem staram sie byc twarda i nie pokazywać mężowi , że mi smutno. Bo On bardzo przeżywa więc ja musze być twarda.

Chcemy iść na badanie nasienia , ale wiem jakie to krępujące dla mojego męża :(
    A bardzo chcaiałabym zajść w ciąże teraz, bo mój mąż ma 29 lipca urodziny :) a ja 15 lipca :) może uda nam się wspólny prezent sobie dac nawzajem :)

Ja wiem , że mój P tez straci głowe dla dziecka :) wiem , że będzie kochanym ojcem :) a moi rodzice wspanialymi dziadkami :)

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę dołączyć? Też jestem 90 rocznik :)

Czekamy na Ciebie :***
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewno że tak :) No mój tata już się napala na kupno wózka, mam nadzieję, że nie będzie musiał długo czekać.8 lipca jedziemy na urlop , owulka szykuje się w trakcie urlopu. Zamierzam szaleć , dobrze się bawić i nie myśleć o tym że się staramy. Mam nadzieję że wyjdzie nam spontanicznie dzidzia :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti życzę Ci tego z całego serca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś oddałam krew na badanie TSh i estradiolu, wynik ma przyjść mailem... zobaczymy. Troche się boje :(

jeszcze męża musze umówic na badanie nasienia , ale kurde ciężko ;/ większość bierze urlopy a mój mąż też ciężko z dostaniem wolnego :(

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    ja też jestem 90' rocznik
    O dzidzie staramy się od początku roku i nadal nic, jeszcze do wczoraj miałam ogromną nadzieje, że się udało bo miałam strasznie dziwny ten cykl, jak żaden poprzedni, już tydzień przed planowaną @ strasznie bolał mnie brzuch, później doszedł ból kręgosłupa i ogólne osłabienie, @ spóźniła się 4 dni :(
    11 lipca mam wizytę u gin, poproszę o jakieś badania, dopiero w tym cyklu mierze temp, zamierzam też kupić testy owulacyjne, zobaczymy co z tego będzie

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agus :)

ja tez staram się od początku roku i nic ;/

od paru miesięcy też mam dziwna miesiączke, najpierw plamienia a potem okres i do tego bóle zaraz po owulacji ciągnące się do okresu .
    Zrób badania na hormony - progesteron, prolaktyna, LH, FSH, Estradiol, TSH

...

Ja odebrałam wczoraj wyniki i dupa ;( estradiol dla normy pęcherzykowej miałam tylko 19,52 ;(
    no i tsh w gornej granicy normy :(:( masakra ;(

boje się strasznie , że mam PCO lub coś z tarczycą :(

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czekam na wizytę u gin i powiem żeby mi dała na badania, TSH mam akurat w normie bo robiłam ale nie wiem jak reszta....

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe 90-tki :)
    zacznijcie od horomonw, u mnie wyszla tylko podwyzszona prolaktyna ale po pol roku brania bromka ustabilizowala sie i podczas stymulacji byla na wlasciwym poziomie...

badanie nasienia to tez bardzo dobry pomysl, trzymam za Was kciuki i przesylam wiruski :)

• kajulka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moge dolaczyc? Witam wszystkie kobietki z rocznika 90' :P
    Staram sie 9 miesiecy wlasne czekam na @ a raczej by nie przyszla menda jedna :D
    2fc945649d702db1582e4d81a24802bd.png

hchy3e3kuak68fwg.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się nie długo ale mam problem z okresem. już 133 dzien jak nie ma @ 4 miesiące. Lekarz dał lutke i nic i działamy dalej. Mam PCOS i brałam leki hormonalne yasminelle ale po jej odstawieniu już okres się nie pojawił :/

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ