Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:40

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2528 825

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Zgredka widac wyrazniej! No to nam sie rozkreca watek :D do soboty jeszcze rzeczywiscie troche czasu...ale musisz wytrzymac :)

    Z okna Wam pokaze widok po poludniu, bo okazuje sie, ze nie mam zadnych zdjec, ale moge Wam pokazac na co patrze w pracy :)

    https://zapodaj.net/94e3b41efe63b.jpg.html

    Abi Ty mozesz leniuchowac, wiec korzystaj ile sie da i odpoczywaj!

    Ojej jak ładnie :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Zgredka widac wyrazniej! No to nam sie rozkreca watek :D do soboty jeszcze rzeczywiscie troche czasu...ale musisz wytrzymac :)

    Z okna Wam pokaze widok po poludniu, bo okazuje sie, ze nie mam zadnych zdjec, ale moge Wam pokazac na co patrze w pracy :)

    https://zapodaj.net/94e3b41efe63b.jpg.html

    Abi Ty mozesz leniuchowac, wiec korzystaj ile sie da i odpoczywaj!
    Piekne widoki! Ja sie wzielam za placki z jablkami :-)

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke cóż to za praca, że masz takie cudne widoki! :-) Za niedługo też wracam do pracy po 6 tygodniach wolnego ojjj będzie bolał powrót :-P a jestem z zawodu przedszkolanką...:-P

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Zgredka widac wyrazniej! No to nam sie rozkreca watek :D do soboty jeszcze rzeczywiscie troche czasu...ale musisz wytrzymac :)

    Z okna Wam pokaze widok po poludniu, bo okazuje sie, ze nie mam zadnych zdjec, ale moge Wam pokazac na co patrze w pracy :)

    https://zapodaj.net/94e3b41efe63b.jpg.html

    Abi Ty mozesz leniuchowac, wiec korzystaj ile sie da i odpoczywaj!
    Ale super widok! Zazdroszcze :D jak masz takie widoki to pewnie nie pracujesz tylko sie patrzysz caly czas :D

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2528 825

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny powiedzcie mi kiedy najlepiej zbadań prolaktynę ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:40

    7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam placki z jablkami z przepisu Ani Starmach z tym że bez cynamonu bo jakos nie mialam na niego checi :-) zaraz musze jechac do miasteczka a tak mi sie nie chce jakos... I zastanawiam sie czy tez zajsc na ta bete czy nie :/

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi znajac Ciebie to oewnie i tak zrobisz bete :D daj znaka jak beda wyniki :D ja tez nie moge sie doczekac moich wynikow ale niestety niepelnych. Caly czas tylko musze czekac :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim :)

    trochę późnawo ale cóż począć - taka praca i teraz miałam chwilkę żeby do was zajrzeć i nadrobić to wszystko ;)

    Cudowne wieści u niektórych <3 gratuluję, bardzo się cieszę z waszego szczęścia ale i zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu)

    U mnie jakieś dziwności się dzieją niestety - spójrzcie na wykres... nie wiem co o tym myśleć. Testy owu negatywne, temperaturka gwałtowanie spadła po jednodniowym wzroście (a tak się już cieszyłam) - w tym cyklu coś mi się zdaje że nic z tego...
    Stresuje się trochę, nawet bardzo z tego powodu, a przyznam się wam że na początku myślałam że nie będzie problemu... Jakże się myliłam

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 472 194

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek spokojnie... Jak długie masz cykle? Długo juz mierzysz temperature? Moze po prostu owulka Ci sie przeciągnie. Nie raz z takich "dziwnych" wykresów wychodzi 2 kreski.

    k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    Martek spokojnie... Jak długie masz cykle? Długo juz mierzysz temperature? Moze po prostu owulka Ci sie przeciągnie. Nie raz z takich "dziwnych" wykresów wychodzi 2 kreski.

    Różnie - bardzo reaguję na stresowe sytuacje i widzę to po długości cykli ;) od 28dni do 34dni (taki najdłuższy mi się przytrafił, częściej 30-32).


    Przyznam się że samą temperaturę mierzę pierwszy cykl bo nie umiałam określić kiedy mam owulację - skoro nie mam cykli jak w zegarku ;) to nie mogę sobie za bardzo wyliczyć

    Martwie się po prostu że coś jest ze mną nie tak - a przy pomiarze temperatury i testach owu widzę to wyraźniej i to mnie martwi i smuci

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja już wróciłam z jeziora, byłam się troszkę ochlodzic, woda super :D

    Wkratke jakie piękne widoki, zazdroszczę :)

    Zuzi ambitnie, powodzenia :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam twarda i nie zrobilam :-D zrobie dopiero w czwartek i to pewnie po 16 :-)

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek kochana a nie myslalas zeby potwierdzic owulacje na monitoringu u lekarza? Wtedy bys wiedziala czy pecherzyki rosna i pekaja. Pomysl o tym. Lepiej jest sprawdzic niz sie domyslac nawet jak to bedzie troche kosztowac. Trxymam kciuki aby owulka byla w tym cyklu!! <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dzisiaj bylam twarda i nie zrobilam :-D zrobie dopiero w czwartek i to pewnie po 16 :-)
    Oo Abi masz wytrzymalosc :D ja pewnie bym nie wytrzymala i sprawdzila. Podziwiam Cie za Twoj upor :D

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Martek kochana a nie myslalas zeby potwierdzic owulacje na monitoringu u lekarza? Wtedy bys wiedziala czy pecherzyki rosna i pekaja. Pomysl o tym. Lepiej jest sprawdzic niz sie domyslac nawet jak to bedzie troche kosztowac. Trxymam kciuki aby owulka byla w tym cyklu!! <3

    Byłam w piątek u ginekolog i wtedy powiedziała że widzi w prawym jajniku pęcherzyk 14mm a w drugim 12mm - i że mniej więcej rosną 2mm dziennie (wiadomo nie jest to stała)

    Na czym polega taki monitoring Rubii?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 13:37

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke piękne widoki! Czekam na więcej :)

    Abi chyba intuicyjnie nie miałaś ochoty na cynamon bo w ciąży powinno się go unikać :p Ja w zeszłym tygodniu robiłam drożdżowe racuchy z jabłkiem bo strasznie mi zapachniało wracając do domu :d

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 13:31

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie jak narazie to nie bardzo mam checi na mieso, wedline itp. Wole serki, placki, zupy itp. Jutro minie mi pierwszy tydzien oczekiwan, jes, cze "tylko" 2. U mnie wg OM 4tydzien 2 dzień (i zapisane przez owu jako 5 tydz.) wrócę do pracy w czwartek to juz bedzie z gorki :-)

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka u Ciebie juz 7+4, kiedy wizyta? :-)

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego