X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:45

7 cykl staran
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke mozesz sprobowac w 11dpo zrobic ale jak nic nie wyjdzie to sie nie zalamuj i powtorz test za kilka dni. U niektorych jak jest ciaza to jakis cien juz wida w 11dpo a u innych nie. Zalezy od dnia implantacji. Ale trzymam bardzo mocno kcuki aby juz cos bylo widac.
    Zuzi super ze zmienilas podejscie wiele dziewczyn jak odstawia pomiary i obeserwacje, przestaje o tym myslec to im sie udaje. Moze to dobry sposob jest. Czego Ci zycze kochana <3
    A co do tego maja to jak wpisalam date @ to mi pokazuje ze planowany termin produ na 22 maja a ja mam 30 urodziny wiec mialabym fajny prezent :-) ale zobaczymy jak to bedzie bo owu jeszcze nie bylo :-) milego dnia dziewczyny <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dalej zastanawia dziwnie rowny poziom temperatury w 1 czesci cyklu. No nic, czekamy dziewczyny na owu :-) a co do tak wcześnie robionego testu, jesli to poprostu ciekawość to spróbuj wytrzymać jak najdłużej to bedzie wiarygodne a i krocej wtedy czekasz na potwierdzenie u gina :-)

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, ja znowu sie budzę z bólem głowy, bardzo czesto przed ovu i przed samą @ mam migrene. Do ovu 3 dni a temperatura zamiast w gore to ona uparcie w dół...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Rzeczywiscie Abi, bardzo rowno to u Ciebie wyglada, ale moze taki masz tym razem poczatek i potem sie rozkreci :) dobrze, ze temperatura spadla!

Co do testu, to zrobie moze jeden jutro i zobacze co wyjdzie. Ale nie nastawiam sie i jak bedzie bialo, to nie bede rozpaczac - trzeba probowac dalej :) w pracy znowu mamy rentgeny i nadal nie wiem czy moge to robic...juz chcialabym wiedziec, bo tak mi glupio ciagle znajdowac wymowki :O
    Pewnie że zrób i będziesz spokojniejsza :*
    Od dwóch dni to i mnie męczył ból głowy, zobaczymy jak to teraz będzie po tej dawce z 500 na 1000 bo podobno dobrze organizm reaguje...
    Gdzieś szperałam bo mnie zastanawia ta temperatura ale było napisane ze to nic złego, że nie ma wahań hormonalnych i im mniejsze odchylenia tym lepiej :| Tak więc trzeba czekać na bieg wydarzeń. Tak ciekawa jestem czy będzie owu...

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Ja też dzisiaj z lekkim bólem głowy. Ale zaraz wyjdę na powietrze to przejdzie :) zjemy jakieś śniadanie i smigamy na cały dzień na bike park do Kasiny. Trzymajcie kciuki abym się nie połamała :D <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkratke daj znać jak zrobisz test :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wczoraj się nie odzywałam, bo zalatana jestem, dzisiaj jedziemy na krótki urlop, wiec też nie będę się odzywać. Wracam w środę :) Nadrobie Was po powrocie, trzymajcie się ;) wysyłam wiruski $$$###&&&&$$$$###&&&&& oraz trzymam kciuki za Wasze starania :D

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Pewnie że zrób i będziesz spokojniejsza :*
    Od dwóch dni to i mnie męczył ból głowy, zobaczymy jak to teraz będzie po tej dawce z 500 na 1000 bo podobno dobrze organizm reaguje...
    Gdzieś szperałam bo mnie zastanawia ta temperatura ale było napisane ze to nic złego, że nie ma wahań hormonalnych i im mniejsze odchylenia tym lepiej :| Tak więc trzeba czekać na bieg wydarzeń. Tak ciekawa jestem czy będzie owu...
    Czyli u mnie jest cos nie tak z hormonami skoro ja mam takie skoki temperatur w cyklu bez stymulacji jutro maja byc wyniki wiec zobaczymy czy cos wyjdzie.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jednak u mnie coś się zacieło i stoi w miejscu... Będziesz się marwiła jeśli w wynikach coś będzie nie tak a narazie czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Ja też czekam zobaczę co dalej będzie z tą temperaturą, chciałabym żeby już było tydzień później :) Mnie dzisiaj lewy jajnik kuje, podobno ostatnią owulację miałam z prawego więc tak jakby się zgadzało że teraz pora na lewy.

• Rubii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Abi to chyba nie ma reguly ze jak raz byla owu z prawego to teraz musi byc z lewego. Ja ostatnie kilka owulacji mialam z jednego jajnika.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że to taki stereotyp :) Dobrze że ogólnie coś się odzywa bo ja kiedyś to nic nie czułam... :( Mam wrażenie że jestem dzisiaj jakaś przytłoczona...

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Wiesz co Abi to chyba nie ma reguly ze jak raz byla owu z prawego to teraz musi byc z lewego. Ja ostatnie kilka owulacji mialam z jednego jajnika.

Ja też miałam kiedyś dwa razy z rzedu owu z lewego jajnika i to najśmieszniejsze z tego gdzie dwie lekarki mi mówiły że wygląda jak policystyczny !

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na NFZ i chyba po prostu nie przewidują 'tak szybko' drugiego usg. Myślałam, że będzie nieco inaczej bo dr ma w gabinecie usg ale co poradzić :(

O tak Abi zero przerwy w staraniach :) dobrze, że organizm chociaż sam szybko się oczyścił. Szczęście w nieszczęściu :)

To dużo majówek będzie :D trzymam kciuki za wszystkie i za każdą z osobna :*

Zuzi super, trzeba trochę luzu i spontaniczności :)

Aaa wKratke już się nie mogę doczekać Twojego testowania. Wiruski muszą zacząć działać :D

Marcowa wypoczywa :) Ja właśnie leżę plackiem na plaży :)

Rubii, Marcowa2017.23 lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mogę się doczekać testowania wKratke.
    A z tym bólem owulacyjnym to też może być tak, że owulacja np z prawego a boli lewy. magia ;)

Enka nie przegrzewaj się czasem, mam nadzieje, ze chowasz się w cień. lekarz mi mówił, że na początku ciąży nie wolno się przegrzewać.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka Marcowa dobrze mowi. Chowaj sie przed sloneczkiem zeby Ci nie zaszkodzilo. Te slonce bywa teraz zdradliwe. Dbaj o siebie i o maluszka <3 poczatek ciazy jest bardzo jakby to powiedzie wrazliwy na bodzce wiec uwazaj kochana. Oczywoscie zycze Ci wszystkiego co najlepsze <3
    A u mnie dziwna sprawa mam dzis rozciagliwy sluz i boli mnie lewy jajnik na ktorym byl pexherzyk ale to za wczesnie jeszcze na owu

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nastraszyłyście! To zaraz zmykam z plaży. Jestem wysmarowana spf 50 i siedzę w sukience z chusta na głowie więc mam nadzieję, że będzie ok

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam zajęcia z dzieciakami, ostatnie w te wakacje. za 1,5 godz do domu. Robię pizzę dzisiaj i jadę jeździć rowerem. Jak siedzę w domu i mam brak zajęcia to tylko myślę i kombinuję z której strony podejść problem... Jeszcze mi niespodzianka po @ nie zniknęła wrrr...

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ