X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 21:06

enka90 lubi tę wiadomość

7 cykl staran
  • Karolina 04 Nowa

Wysłany: 19 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja staram się juz jakiś czas i niestety nici z tego. niby kalendarzykowo pokazuje mi kiedy dni płodne i owulacja ale coś nie wychodzi;/ biorę kwas foliowy nie raz zapominam go wziąśc zdarza się ale jak narazie nici z tego ;/ Jak wy to kobitki robicie że udaje się wam :)

Pozdrawiam
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Martek gratulacje! :) Dokąd w podróż poślubną? :)

MałaMi trzymam kciuki by @ się jednak nie rozkręciła :(

Dziewczyny, dzisiaj mam wreszcie wizytę. Trzymajcie kciuki

Dziękujemy :*
    Niestety nie wybieramy się w podróż poślubną - zakup domu, remont i zorganizowanie ślubu wyczyściło kompletnie nasze konta.

Ale podobno odbijemy sobie to w przyszłym roku :)

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko jest dobrze! :) Jedyne co mnie zaskoczyło to to, że maluszek jest na chwilę obecną starszy. Według USG 13+4d więc już sama nie wiem, w którym tyg jestem czy bobas będzie po prostu duży. Powoli już schodzi ze mnie ciśnienie :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka super wiadomosc!!! Ciekawe rzeczywiscie ile ma Maluszek tygodni...ale najwazniejsze, ze dobrze sie rozwija :) a plec juz mozna zobaczyc czy jeszcze bylo za wczesnie? ;)

7 cykl staran
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio był ten galaretowaty śluz, takie glutki :) nie mam pojęcia co to było bo tamten cykl to w ogóle był jeden wielki znak zapytania :) Dzisiaj 5 dc , ten okres trwał tylko 4 dni bo piątek uznałam za plamienie. Z ziółkami działam od 3dc :) Enka pięknie :):) Rośnijcie :)

• enka90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Jeszcze nie było widać, kolejne USG będzie już połówkowe i dopiero wtedy się dowiemy :) Liczyłam trochę, że dowiemy się w przyszłym miesiącu ale co poradzić. Najważniejsze, że wszystko jest ok :)

Trzeba się cieszyć z każdego śluzu, o ile nie wygląda na wywołany zakażeniem :P W szczęśliwym cyklu aż mnie zalewało, co chwila latałam do łazienki myśląc, że to już @. Ostatni okres też miałam mega dziwaczny więc to też mógł być jakiś sygnał, że coś się święci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 15:18

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj spadek nastroju... Aż normalnie płakać mi sie chce... Tesknie za mężem, oboje pracujemy z systemie dwuzmianowym wiec sie mijamy, Wojtek ma problem z przedszkolem z rana jest płacz że on nie chce, jutro jade z nim na testy alergiczne bo ciągle kaszle. W sobote mamy 6 rocznice naszego ślubu i coś by wymyśleć ale mąż idzie na rano do pracy... A przerasta mnie to wszystko...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś w dobrym nastroju ostatnio, ale im bliżej @ tym gorszy stres, później po przychodzi rozczarowanie. Tak bardzo bym chciała żeby już się udało....

Ogólnie dalej walczymy z zapaleniem ucha u mojego kundelka, normalnie niektórzy pomyślą że gorzej jak z dzieckiem no ale to przecież jest też członek rodziny to jak inaczej... Dzisiaj dostał kolejne 3 zastrzyki, zmienione krople na inne i jeszcze prawdopodobnie zimą zdecydujemy się na zdjęcie kamienia z zębów w narkozie.

Ja dzisiaj mam 5 dc a jutro rano chyba skocze na prolaktynę+progesteron. Nie będzie to w 3 dc ale wiadomo jaka faza. Ogólnie czuję jakieś wyluzowanie, niby 2 dni piłam dopiero ziółka a powiem Wam ze czuję jajniki :)

• Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka gratuluję :) fajnie że dobre wieści :) mój synek na każdym usg wychodził o tydzień starszy ale nie miałam zmienionego terminu porodu, więc liczyłam wg OM i syn urodził się dwa dni po terminie.
    Abi biedny piesek :(
    Marta szkoda, że z mężem tak się mijacie, oby Twój spadek nastroju był chwilowy. Syn przyzwyczai się do przedszkola to też będzie łatwiej :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek chodzi juz drugi rok do przedszkola i wydaje mi sie że było łatwiej, marudził że nie chce ale nie płakał... Przyzwyczai sie to wiem ale strasznie mi go szkoda...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Jak humorki? U mnie luuuzik :D Dodałam wykres w miniaturce bo prowadzę dalej na innym koncie :) Dzień zapowiada się miło i słonecznie :) Jutro już piąteczek, ale weekend standardowo szybko minie :(

Wysłany: 20 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej już jutro piątek? Szybko leci mi ten tydzień :)
    Hej dziewczyny. Mnie łapie jakieś przeziębienie:( będę się leczyć domowymi sposobami. Miłego dnia Wam życzę i czekam na testowanie i dwie kreseczki :)

3i49f71x2dxie3wa.png

Wysłany: 20 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi mi Twój wykres otwiera się ale z błędem:(

3i49f71x2dxie3wa.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran

Wysłany: 20 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkratke daj znać po wizycie :) czasem znajdzie się taka pielęgniarka co się źle wbije i później boli ręką. Obyś siniaka nie miała ;)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia co to ma być, nie daje rady tego poprawić, są tylko 3 temperatury ale później pokombinuję.
    Marcowa koniecznie domowe sposoby i wylecz cholerstwo...
    wKratkę w moim labo są 2 i jedna pobiera super, nic nie czuć itd i druga, masakra... Ta pierwsza pobierała mi 3 razy krew z jednej żyły i było wszystko super nawet nie bolało a ta druga 3 razy i obie ręce mi pokuła...
    Tez miałam dzisiaj zbadać prolaktynę i progesteron ale olałam :) Jeśli wyłapię owulację to 7dpo zrobię proga i prolaktynę :)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczynki ! Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście! :)

U mnie w porządku. Prolaktyna zeszła, dalej biorę swoje witaminki itp. We wtorek mieliśmy badanie nasienia i wyszło super ! wszystko ponad normę więc chyba dalej działamy. Może to przez stres w pracy. Ja dalej na zwolnieniu bo walcze z głową ale psychicznie się uspokoiłam i skupiłam na nowych projektach :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ