Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
A z tymi przeciwciałami to już nie wiem... Dziewczyna miała wyniki bardzo podobne do moich tylko antyTG ponad 400 to dostała taką odpowiedź bo nie wiedziała którego lekarza posłuchać :
"Podwyższone przeciwciała p. tarczycowe powodują nie tylko problemy z zajściem w ciążę ale również jej utrzymanie. Ryzyko poronienia przy takich wynikach dość mocno wzrasta niestety.
Oboje lekarze mają rację. Pierwszy w zakresie że przeciwciał się nie leczy, bo tak jest, a drugi że kazał brać lewotyroksynę.
Włączenie leku na samym początku powoduje zazwyczaj spadek przeciwciał dlatego podczas starania się o dziecko lekarze przepisują lek mimo prawidłowych wartości czy to TSH czy hormonów tarczycy."
Nie będe się nakręcać, do poniedziałku zleci, oby szybko a Wam dziewczyny niech lato rozpocznie się wieeeeeelkim szczęściem i grubymi || -
nick nieaktualnyenka90 wrote:Nie wiem właśnie ale tak sobie wmówiłam @ powinna przyjść w czwartek po południu. Dzisiaj rano sobie jeszcze siknelam dla sportu ale negatyw bez żadnego śladu. Bylam trochę przygaszona a teraz się nakręciłam
Widzę mój sport się przyjąłenka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzuzi_c wrote:No dokładnie wszystkie w wakacje będziemy miały dwie grube krechy czuję to
Enka jakie testy zamawiasz z DOZ ?
Ja jak teraz już ogarnęłam, że żadnych przeciwwskazań ani problemów nie ma, które miałyby mnie blokować to jakoś się uspokoiłam i nawet w to wierzęenka90 lubi tę wiadomość
-
Paula No właśnie czyli dobra passa trwa. Ja w tym tygodniu też zrobię wszystkie badania no i ten ginekolog idealnie się tutaj pojawił w czwarteczek. Idealny scenariusz to taki, że wstaję w czwartek rano robię test - pozytyw, robię drugi test - pozytyw idę do gina z dobrymi wieściami
Rubii lubi tę wiadomość
-
enka to nie czytaj. Ja już nie czytam bo wszędzie jest co innego napisane. Tak jak wcześniej już pisałam na temat roweru, że przy sporcie jakimkolwiek to nie można zajść w ciąże. Tak naprawdę każde ciało jest inne i my możemy sobie gdybać i się zastanawiać Będzie dobrze u wszystkich powoli się rozkręcamy
-
A mi tak teraz myśl wpadła że fajnie by było sobie prezent na imieniny zrobić w lipcu hihihi ale raczej nic z tego bo jeśli coś jest nie tak to zanim leki jakiekolwiek zaczną działać to raczej trochę dłużej potrwa A jeśli w lipcu nadejdzie @ w terminie to w imieniny powinno się skończyć hehe taka naiwna myśl się nasunęła prędzej liczę na wrzesień, rocznicaślubu, imieniny i urodziny męża hehe
-
A kiedy masz imieniny? Tymi przeciwciałami się nie przejmuj na razie Jak chcesz to możesz spróbować wdrożyć łagodny protokół immunologiczny (paleo). Grunt, że masz ładne ft3 i ft4. Do zaciążenia warto by hormony tarczycy utrzymywały się w górnej granicy normy, tak jak u Ciebie
Hashimoto, Letrox