X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy zaczelam sie starac o dzidziusia to staram sie pic duzo wody porzucilam napoje gazowane i pije tylko wode niegazowana. Na poczatku bylo sie ciezko przestawic ale teraz juz sie przyzwyczailam i pije ok 2l wody dziennie.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie pomoge bo nigdy nie robiłam testów owu. Dziewczyny i jak po meczu ????? :D

Jutro wykres ovu wyznaczył mi pierwszy dzień okresu hm zobaczymy, ja obstawiam piątek. Póki co brak jakichkolwiek objawów i okresowych i "ciążowych" burczy tylko w brzuchu :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mecz slaby bo nie wygralismy. I pewnie wszyscy sa niezadowoleni. Ovu sie myli Zuzi mi wyznaczyl owulacje na 14 czerwca a jeszcze owulacji wtedy nie mialam dopiero teeaz na dniach. Niedlugo testujesz juz nie moge sie doczekac Twojego wyniku.

zuzi_c lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez staram sie duzo wody pic. Dlatego zostawilam te testy na 4 cykle probowalam testowac owulacyjne i tylko raz wyszedl taki mocny, w 29 dniu cyklu a calosc trwala 51. Porzucilam je bo wiecej zagadek jak wyjasnien :-)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę. W ogóle jak się za dużo kombinuje to chyba bardzo komplikuje te starania. Oczywiście chodzi mi o zdrowe kobiety. Czytam czasem te pamiętniki i łapię się za głowę, mam wrażenie jakbym czytała prace magisterskie na temat starań o dziecko. Albo ja jestem nienormalna i niewystarczająco się wczuwam w moje starania albo to z nimi jest coś nie tak. Calusieńki dzień składa się z badań, mierzenia temperatur, testów owu, zapisywaniu, wizyt na badaniach krwi. Nie wiem czy z takich starań wychodzi coś dobrego :( Nie mówię, żeby nic nie robić bo to logiczne, że trzeba się skontrolować zrobić okresowe badania i po prostu działać. Nie chcę oczywiście nikogo obrażać absolutnie nie o to chodzi, po prostu zastanawiam się czy takie przesadne dla mnie wręcz desperackie podejście ma sens.

Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi tez czasem czytam wypowiedzi kobiet ktore jak mi sie wydaje staraja sie az za bardzo nie wiem czy to przyniesie cos dobrego. Starania to powinna byc przyjemnosc a nie obowiazek. Trzeba sie w miare mozliwosci odprezyc i dzialac. Nie ma co przestanie sie pilnowac czy to juz czy nie. Czasem jak czlowiek sie za bardzo stara to nic nie wychodzi a jak sobie troche odpusci to wtedy uklada sie wszystko po jego mysli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 06:16

Ilonkastok, Marcowa2017.23 lubią tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Testów owulacyjnych nigdy nie robiłam, więc niestety nie pomogę.

Mecz tragedia, nie ma co tu więcej o tym pisać. Niech któraś zrobi i pokaże pozytywny test na poprawę humoru :D

A przy staraniach i calej otoczce faktycznie mozna się pogubić i zapedzic. Ja się zastanawiam jak wtedy dbać o związek, bo nie można żyć tylko staraniem , ale z drugiej strony jak ktoś się stara ponad 5 lat to nie dziwię się ze życie kręci się wokół tego.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka robiłaś dziś test?

enka90 lubi tę wiadomość

3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam się przyznam, że ja na początku starań byłam taką szajbniętą staraczką z mierzeniem, sprawdzaniem wszystkiego po 2-3 razy dziennie. Codziennie jakiś test, albo owu, albo ciążowy.
    ehhh, teraz się sama z siebie śmieję.
    Potrafiłam na męża się wściekać kiedy nie miał już siły na <3 Mówiłam, że mnie już nie kocha, że ma w dupie starania itd.
    Ale się ogarnęłam chyba w porę, bo to rujnowało mi życie. Mam trzy miesiące wycięte z życiorysu.
    Ponadto jeszcze na wszystko uważałam, obchodziłam się ze sobą jak z jajkiem, nie piłam %, jadłam tylko zdrowe, ekologiczne jedzenie, wszystkiego sobie odmawiałam, przeczytałam wszystkie książki świata.

Dlatego teraz gdy widzę takie Dziewczyny to się im wcale nie dziwie, bo sama byłam w ich butach. Rozumiem ich pobudki. Nawet nie staram się tłumaczyć, żeby spróbować inaczej, bo to nie działa. Na mnie nie działało.
    To jak z nałogiem - to jest mania kontrolowania. Jeśli "nałogowiec" sam nie będzie chciał "rzucić" to się nie uda.

zuzi_c, enka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj spadek temperatury, brak jakichkolwiek objawów.
    Tylko mnie mdli lekko, ale to raczej z powodu frytek popitych ciemnych piwem wczoraj podczas meczu. Senegal nam złoił dupę, że się tak wyrażę. I od początku grali lepiej. Nasi to jakaś porażka, wyszli najpierw na pewniaka a potem było widać takie nerwowe ruchy jak się ogarnęli z kim przyszło im walczyć. Najpierw samobój a potem strzał na naszą pustą bramkę...

Dobrze, że chociaż jedną honorową strzelili dla siebie.

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mecz dramat, nic więcej nie mam do powiedzenia.

U mnie objawy na @ więc czuję, że zbliża się wielkiiimiiii krokami.

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Enka robiłaś dziś test?

Nie i zresztą tracę już nadzieję :( plamienie mi jeszcze nie przeszło i wydaje mi się, że jest zbyt obfite. Jeśli do jutra mi nie przejdzie to chyba znaczy, że organizm spłatał mi figla. Zawsze wszystko miałam jak w zegarku, nawet po odstawieniu krążków a tu taki klops. Może mój organizm zareagował z dużym opóźnieniem na odstawienie antykoncepcji...? Sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 08:17

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Enka coś jest na rzeczy ? Zobaczymy <3 Ja czekam na @ bo tak jak pisałam bardziej mam objawy okresowe od wczoraj i mój zespół napięcia przedmiesiączkowego powoli sięgnie zenitu.

Ja generalnie żyje teraz moim "długim" urlopem i właśnie sobie robię plan na te dwa dni :D zostało mi jeszcze malowanie balkonu i odświeżenie go i malowanie połowy sypialni. Muszę też zrobić porządek z ubraniami... to jest największy dramat dla mnie zawsze.

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że to jednak @. Jutro będzie wszystko wiadomo. Zuzi nie zapomnij też trochę odpocząć :D

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, Zuzi oby to nie byly zle objawy. Enko taka nam nadzieje wczoraj zrobilas nie zepsuj tego! Trzymam kciuki zeby sie udalo dziewczyny <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi, Enka bądźmy dobrej myśli :) ktoś musi rozpocząć wysyp || :) czekam na wyniki, co chwila pocztę odświeżam hehe :)Ogólnie ciężką głowę dzisiaj mam i jakaś nie wyspana jestem, ja ogólnie dobry "śpioch" :)

zuzi_c lubi tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis nie wyspana jestem. Jakos nie moglam zasnac dzis. Zastanawialam sie caly czas czy moj maz da rade dzis przyjechac i nadal czekam na odpowiedz ale jestem dobrej mysli ze sie uds i bedzie ok. To ktora teraz pierwsza testuje? Zuzi jutro? Czekamy na 2 kreseczki

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyjątkowo wyspana chociaż zasypiam ostatnio grubo po północy. Tak jutro testuję ;)

Chociaż dzisiaj to już nawet nie myślę o jutrzejszym dniu, poważnie. Mam taki nerw na cały świat i w sumie zawsze tak mam 1-2 dni przed okresem, że chce mi się ryczeć mam humor -100 :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko @ nie przyszla!

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki. Już wiem czemu takie cyrki u mnie z tymi cyklami...

Testosteron - 51,20 (norma 8,40 - 48,10)
    SHBG - 48,95 (norma 32,40 - 128,00)
    FSH - 5,87 (norma w f. folikularnej 3,5 - 12,5)
    LH - 8,02 (norma w f. folikularnej 2,4 - 12,6)
    Estradiol - 27,00 (norma w f. folikularnej 12,4 - 233)
    Progesteron - 0,40 (norma w f. folikularnej 0,057 - 0,893)
    Prolaktyna - 749 (norma 102 - 496)

Testosteron za wysoki ale niby nieznacznie, poprzednia lekarka mówiła że to prolaktyna może blokować i rzeczywiście. No nic teraz wizyta i będzie już tylko lepiej :)

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ