X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy zaczelam sie starac o dzidziusia to staram sie pic duzo wody porzucilam napoje gazowane i pije tylko wode niegazowana. Na poczatku bylo sie ciezko przestawic ale teraz juz sie przyzwyczailam i pije ok 2l wody dziennie.

    f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

    22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie pomoge bo nigdy nie robiłam testów owu. Dziewczyny i jak po meczu ????? :D

    Jutro wykres ovu wyznaczył mi pierwszy dzień okresu hm zobaczymy, ja obstawiam piątek. Póki co brak jakichkolwiek objawów i okresowych i "ciążowych" burczy tylko w brzuchu :P

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mecz slaby bo nie wygralismy. I pewnie wszyscy sa niezadowoleni. Ovu sie myli Zuzi mi wyznaczyl owulacje na 14 czerwca a jeszcze owulacji wtedy nie mialam dopiero teeaz na dniach. Niedlugo testujesz juz nie moge sie doczekac Twojego wyniku.

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

    22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1455

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez staram sie duzo wody pic. Dlatego zostawilam te testy na 4 cykle probowalam testowac owulacyjne i tylko raz wyszedl taki mocny, w 29 dniu cyklu a calosc trwala 51. Porzucilam je bo wiecej zagadek jak wyjasnien :-)

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę. W ogóle jak się za dużo kombinuje to chyba bardzo komplikuje te starania. Oczywiście chodzi mi o zdrowe kobiety. Czytam czasem te pamiętniki i łapię się za głowę, mam wrażenie jakbym czytała prace magisterskie na temat starań o dziecko. Albo ja jestem nienormalna i niewystarczająco się wczuwam w moje starania albo to z nimi jest coś nie tak. Calusieńki dzień składa się z badań, mierzenia temperatur, testów owu, zapisywaniu, wizyt na badaniach krwi. Nie wiem czy z takich starań wychodzi coś dobrego :( Nie mówię, żeby nic nie robić bo to logiczne, że trzeba się skontrolować zrobić okresowe badania i po prostu działać. Nie chcę oczywiście nikogo obrażać absolutnie nie o to chodzi, po prostu zastanawiam się czy takie przesadne dla mnie wręcz desperackie podejście ma sens.

    Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi tez czasem czytam wypowiedzi kobiet ktore jak mi sie wydaje staraja sie az za bardzo nie wiem czy to przyniesie cos dobrego. Starania to powinna byc przyjemnosc a nie obowiazek. Trzeba sie w miare mozliwosci odprezyc i dzialac. Nie ma co przestanie sie pilnowac czy to juz czy nie. Czasem jak czlowiek sie za bardzo stara to nic nie wychodzi a jak sobie troche odpusci to wtedy uklada sie wszystko po jego mysli.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 06:16

    Ilonkastok, Marcowa2017.23 lubią tę wiadomość

    f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

    22d689dd2f.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

    Testów owulacyjnych nigdy nie robiłam, więc niestety nie pomogę.

    Mecz tragedia, nie ma co tu więcej o tym pisać. Niech któraś zrobi i pokaże pozytywny test na poprawę humoru :D

    A przy staraniach i calej otoczce faktycznie mozna się pogubić i zapedzic. Ja się zastanawiam jak wtedy dbać o związek, bo nie można żyć tylko staraniem , ale z drugiej strony jak ktoś się stara ponad 5 lat to nie dziwię się ze życie kręci się wokół tego.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka robiłaś dziś test?

    enka90 lubi tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam się przyznam, że ja na początku starań byłam taką szajbniętą staraczką z mierzeniem, sprawdzaniem wszystkiego po 2-3 razy dziennie. Codziennie jakiś test, albo owu, albo ciążowy.
    ehhh, teraz się sama z siebie śmieję.
    Potrafiłam na męża się wściekać kiedy nie miał już siły na <3 Mówiłam, że mnie już nie kocha, że ma w dupie starania itd.
    Ale się ogarnęłam chyba w porę, bo to rujnowało mi życie. Mam trzy miesiące wycięte z życiorysu.
    Ponadto jeszcze na wszystko uważałam, obchodziłam się ze sobą jak z jajkiem, nie piłam %, jadłam tylko zdrowe, ekologiczne jedzenie, wszystkiego sobie odmawiałam, przeczytałam wszystkie książki świata.

    Dlatego teraz gdy widzę takie Dziewczyny to się im wcale nie dziwie, bo sama byłam w ich butach. Rozumiem ich pobudki. Nawet nie staram się tłumaczyć, żeby spróbować inaczej, bo to nie działa. Na mnie nie działało.
    To jak z nałogiem - to jest mania kontrolowania. Jeśli "nałogowiec" sam nie będzie chciał "rzucić" to się nie uda.

    zuzi_c, enka90 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj spadek temperatury, brak jakichkolwiek objawów.
    Tylko mnie mdli lekko, ale to raczej z powodu frytek popitych ciemnych piwem wczoraj podczas meczu. Senegal nam złoił dupę, że się tak wyrażę. I od początku grali lepiej. Nasi to jakaś porażka, wyszli najpierw na pewniaka a potem było widać takie nerwowe ruchy jak się ogarnęli z kim przyszło im walczyć. Najpierw samobój a potem strzał na naszą pustą bramkę...

    Dobrze, że chociaż jedną honorową strzelili dla siebie.

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mecz dramat, nic więcej nie mam do powiedzenia.

    U mnie objawy na @ więc czuję, że zbliża się wielkiiimiiii krokami.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Enka robiłaś dziś test?

    Nie i zresztą tracę już nadzieję :( plamienie mi jeszcze nie przeszło i wydaje mi się, że jest zbyt obfite. Jeśli do jutra mi nie przejdzie to chyba znaczy, że organizm spłatał mi figla. Zawsze wszystko miałam jak w zegarku, nawet po odstawieniu krążków a tu taki klops. Może mój organizm zareagował z dużym opóźnieniem na odstawienie antykoncepcji...? Sama nie wiem

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 08:17

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Enka coś jest na rzeczy ? Zobaczymy <3 Ja czekam na @ bo tak jak pisałam bardziej mam objawy okresowe od wczoraj i mój zespół napięcia przedmiesiączkowego powoli sięgnie zenitu.

    Ja generalnie żyje teraz moim "długim" urlopem i właśnie sobie robię plan na te dwa dni :D zostało mi jeszcze malowanie balkonu i odświeżenie go i malowanie połowy sypialni. Muszę też zrobić porządek z ubraniami... to jest największy dramat dla mnie zawsze.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że to jednak @. Jutro będzie wszystko wiadomo. Zuzi nie zapomnij też trochę odpocząć :D

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, Zuzi oby to nie byly zle objawy. Enko taka nam nadzieje wczoraj zrobilas nie zepsuj tego! Trzymam kciuki zeby sie udalo dziewczyny <3

    f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

    22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1455

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi, Enka bądźmy dobrej myśli :) ktoś musi rozpocząć wysyp || :) czekam na wyniki, co chwila pocztę odświeżam hehe :)Ogólnie ciężką głowę dzisiaj mam i jakaś nie wyspana jestem, ja ogólnie dobry "śpioch" :)

    zuzi_c lubi tę wiadomość

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis nie wyspana jestem. Jakos nie moglam zasnac dzis. Zastanawialam sie caly czas czy moj maz da rade dzis przyjechac i nadal czekam na odpowiedz ale jestem dobrej mysli ze sie uds i bedzie ok. To ktora teraz pierwsza testuje? Zuzi jutro? Czekamy na 2 kreseczki

    f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

    22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyjątkowo wyspana chociaż zasypiam ostatnio grubo po północy. Tak jutro testuję ;)

    Chociaż dzisiaj to już nawet nie myślę o jutrzejszym dniu, poważnie. Mam taki nerw na cały świat i w sumie zawsze tak mam 1-2 dni przed okresem, że chce mi się ryczeć mam humor -100 :D

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko @ nie przyszla!

    f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

    22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1455

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki. Już wiem czemu takie cyrki u mnie z tymi cyklami...

    Testosteron - 51,20 (norma 8,40 - 48,10)
    SHBG - 48,95 (norma 32,40 - 128,00)
    FSH - 5,87 (norma w f. folikularnej 3,5 - 12,5)
    LH - 8,02 (norma w f. folikularnej 2,4 - 12,6)
    Estradiol - 27,00 (norma w f. folikularnej 12,4 - 233)
    Progesteron - 0,40 (norma w f. folikularnej 0,057 - 0,893)
    Prolaktyna - 749 (norma 102 - 496)

    Testosteron za wysoki ale niby nieznacznie, poprzednia lekarka mówiła że to prolaktyna może blokować i rzeczywiście. No nic teraz wizyta i będzie już tylko lepiej :)

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ