Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Testosteron jeszcze troszkę za wysoki, niby minimalnie ale wynalazłam coś w Internecie
"Indeks wolnych androgenów (FAI) = stosunek całkowitego testosteronu do SHBG x 100% - jeżeli wynik nie przekracza 5% to znaczy, że jest ok."
U mnie wychodzi 3,33% ( w moich wynikach są różne jednostki i trzeba było przeliczyć a ja oczywiście już chciałam wiedzieć jak coś wykopałam) więc mam nadzieję że to tylko prolaktyna i antyTg będzie do zbicia i to one stanowią problem, że nic więcej się już nie ukrywa. -
Abi tak jak napisalas lepiej jak rozbilas badania niz jakbys dalej miala sie domyslac czemu wam nie wychodzi. Super ze wiesz co blokuje i mmozsz teraz to leczyc i dzialac. Teraz juz tylko lepiej bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 15:49
-
nick nieaktualnyHej, póki nie przyszła @ to zawsze może być jeszcze fasolka.
U mnie dzień po planowanej dacie @ (ale 10DPO - krótkie cykle i późna owu), wczoraj plamienie bardzo małe brązowe i dzisiaj rano spadek temperatury z 36,9 na 36,7.
Najbardziej cieszę się, że to już 10 DPO. Po cyklach z 5-dniową fazą lutealną to jest pozytywna odmiana. Brałam wiesiołka przed owu i gwajafenezynę na rozrzedzenie śluzu. Plus biorę magnez i b6, ale w standardowej ilości przez cały cykl. Owu potwierdzona na USG i z progesteronu.
Czuję, że @ przyjdzie, ale i tak jestem zadowolona z tego cyklu. Może wreszcie wracam do normy.
W następnym cyklu powtarzam wiesiołka i gwajafenezynę. Mam skierowanie na USG sutka jeszcze i zrobię antyTPO i antyTG bo wyniki tarczycowe lekko średnie. -
Szkoda, że nie mamy dziś dobrych wieści, jeżeli chodzi o testy.
Paula, super, że ta faza Ci się wydłużyła, zawsze to postęp, teraz będzie czas na zagnieżdżenie
A mnie już wysypało na twarzy, jak zawsze przed @, ale mam jeszcze nadzieje, ze to z nadmiaru słodyczy
Enka też bym sobie potańczyła na weselu, ale nie mam w tym roku żadnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:03