Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Aneciu Ekspertka
    Postów: 257 75

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wlasnie wracam z minitoringu pomimo klasycznych boli i clo 2-5 dzien cyklu ovu nie bylo..:(
    Lekarz przypisal mi w 3 dzien cyklu Monsinorm w zastrzyku, slyszalyscie cos o tym moze?

    Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

    Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

    AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

    Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 439 410

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 04:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy rok zmiany zmiany :) Zmieniamy klinikę starej już mam dosyć :( Jutro testujemy, jęsli wynik bedzie negatywny w poniedziałek nowa klinika.

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4445 1414

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, nasz wątek ostatnio kuleje ale nie dziwne bo brak tu ostatnio dobrych wieści... Aneciu ja niestety nie znam tego leku. Używałam Cło 2 cykle i też mam teraz odstawić. Termin @ 11 stycznia, dzisiaj spadek temperatury delikatny.
    Liliputkowo, abyś jutro miała miłą niespodziankę i nie musiała już zmieniać kliniki :)

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu cały czas czekam na dobre wiesci :) moze doczekamy się jutro ;)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciu wrote:
    Hej dziewczyny wlasnie wracam z minitoringu pomimo klasycznych boli i clo 2-5 dzien cyklu ovu nie bylo..:(
    Lekarz przypisal mi w 3 dzien cyklu Monsinorm w zastrzyku, slyszalyscie cos o tym moze?

    Kto Ci zlecił ten lek w klinice niepłodności? Czy zwykły gin?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Aneciu Ekspertka
    Postów: 257 75

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja chdze do ginekologa prywanie, ktory jest ordynatorem w szpitalu ginekologicznym i specjalizuje sie w nieplodnosci.

    Ma miec to efekt wzmocnienia stymulacji owulacji

    Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

    Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

    AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

    Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też to miałam raz. Mnie też przepisała to gin którą specjalizuje się w niepłodności i pracuje w invimed. A lekarz z innej kliniki stwierdził że to jest w moim przypadku nie potrzebne i że to jest lek refundowany do in vitro. I jak w przyszłości bym chciała podejść to już jedno wykorzystałam i mi zostały podajze 2 .

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Aneciu Ekspertka
    Postów: 257 75

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zareagowalas na ten lek, bralas kilka dawek czy tylko jedna? Wiem ze dziewczyny biora pare dni, ja mam clo i jeden zastrzyk na wzmocnienie. Ja ten chyba mam nierefundowany

    Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

    Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

    AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

    Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Nowy rok zmiany zmiany :) Zmieniamy klinikę starej już mam dosyć :( Jutro testujemy, jęsli wynik bedzie negatywny w poniedziałek nowa klinika.
    I co robiłaś test ?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4445 1414

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na jakieś info od Liliputkowo :) u mnie dzisiaj 7dpo i wkraczam w stres, ale postanowilam że nie testuje przed terminem @.... Tutaj mój wykres :) https://zapodaj.net/3707eec4610c8.png.html

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 439 410

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Du.a :( jedna kreseczka. W poniedziałek nowa klinika. Po wizycie napiszę co i jak. Trzymam kciuki za was kochane.

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4445 1414

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, przykro mi :( w takim razie powodzenia w poniedziałek.

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo90 bardzo mi przykro, a kiedy masz termin @?
    Powodzenia w poniedziałek, zmiana kliniki to może być strzał w dziesiątkę :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciu wrote:
    A jak zareagowalas na ten lek, bralas kilka dawek czy tylko jedna? Wiem ze dziewczyny biora pare dni, ja mam clo i jeden zastrzyk na wzmocnienie. Ja ten chyba mam nierefundowany

    3 dni bralam

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 439 410

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trmin @ mam na 9 i napewno przyjdzie, mam wszystkie objawy :( spoko dziewczyny chyba wrescie się uodporniłam na negatywne tesy. Już nie wylewam hektolitrów łez chyba się przyzwyczaiłam. Bardziej mnie martwi że dziś idę do znajomej powitać nowego maluszka. Unikałam takich kontaktów odkąd zaczelismy sie starać i nie wiem czy nie wybuchnę. Szczególnie że podłe dziewuszyszko narzeka jak to sama określiła na "bachora"!!!! Bo dzieciak ciągle wyje bo dzieciak ciągle marudzi i tak cały czas. Nie tak wygląda macierzyństwo na instagramie. Musze sie powstrzymywać by jej nie Piep..nąć w łeb! Ale wezmę persenik popije meliską i wezmę mojego starego on mnie okiełzna :)

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś się stara "aż" dwa miesiące i myśli że dziecko to tylko śliczne ciuszki to się nieco rozczaruje. Co my byśmy dały za nieprzespane noce ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 17:08

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 439 410

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Jak ktoś się stara "aż" dwa miesiące i myśli że dziecko to tylko śliczne ciuszki to się nieco rozczaruje. Co my byśmy dały za nieprzespane noce ;-)
    Idealnie to ujęłaś tu właśnie tak było. Wizyta ciężka emocjonalnie. Szczególnie że jest przykład typowej depresji poporodowej. Jak się słyszy od matki o swojej córce takie słowa " nie mam ochoty na nią patrzeć" "czego ryczysz" itd. Zaproponowałam psychologa mam nadzieje ze skorzysta bo szkoda bobasa :(

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4445 1414

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny osoby które nie musiały się długo starać nie wiedzą co to znaczy.... Ile my byśmy dały za ten "ryk". Ale właśnie jest kwestia depresji poporodowej o baby blues. A co na to mąż tej znajomej? Nie widzi problemu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 08:12

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, skąd się bierze depresja poporodowa? Przecież kobiety rodziły, rodzą i rodzić będą. A dawniej było jeszcze więcej obowiązków i dzieci w domu po 4 - 6 czy więcej..Rodziły w bólach, bez znieczulenia, często w domu, bez wsparcia psychologów często bez wsparcia rodziny.. Miały prace na gospodarstwie, zwierzęta: krowy, świnie itp. (mówie tu o swoich babciach), pracę na roli i mogły co najwyżej koniowi na Helu powiedzieć co ich boli. Nie miały czasu na depresje. Pieluchy tetrowe trzeba było gotować! w garnkach i nie narzekały. Za czasów mojej mamy jak dziecko już nie było karmione piersią to trzeba było wstawać w nocy i gotować kleik. A teraz może to trochę głupie co powiem ale dzieci są " w wersji dla leniwych" są pampersy, mleko instant, że tylko wymieszać z wodą, kołyski z muzyczkami, zabawek bez liku, ludzie mają przestronne mieszkania, niektórzy mają dom a i tak jak Liliputkowo90 wspomniała o swojej znajomej dalej komuś źle...

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na czwartek mam zaplanowaną histeroskopie, ale jak na złość dziś 10 dzień cyklu i dalej mam plamienie...nie krwawienie tylko plamienie, po bólu pleców wnioskuję, że może to progesteron szybko spadł i plamienie nie chce się skończyć..i nie wiem co robić, do swojego gina zadzwonię jutro wieczór. Czy lekkie plamienie może spowodować przesunięcie zabiegu? Właściwie to zabarwiony śluz... Czy zaryzykować i wziąć duphaston na własną odpowiedzialność przez dwa dni i może to przejdzie? Nie chce odwlekać zabiegu chce mieć to już z głowy i nie stresować się kolejny miesiąc...

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego