Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam na @. Dzis 31 dc i 9 dni po odstawieniu luteiny i nadal czekam. U mnie przygotowania nerwowo bo jeszcze remont robilismy i juz skonczylismy ale teraz mamy male przeboje z meblami i nerwowo jest zeby zdazyc ze wszystkim zanim goscie przyjada
A jak u Ciebie Aneciu? Prezenty juz pokupowane dla wszystkich? -
Prezenty praktycznie kupione 90%
Mam tyle pracy, ze nawet za bardzo swiat nie czuje pewnie poczuje klimat w weekend jak pomoge babci w przygotowaniach
Od nowego cyklu Rubi zaczynasz ponownie stymulacje?Euthyrox 75
wit D3, prenatal duo, cynk, wit C
Homocysteina - w normie
ASA, ANA, AOA- brak
AMH - 2,2
V Leiden-Ok
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
Mthfr C-homo
Pai-hetero
KIR bx
NK 19%
HSG- oba jajowody drozne
Maz wyniki w normie
Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
18 dpt- pęcherzyk 7mm
24dpt-jest ♥️ -
Tak Aneciu z letrozolem z jeden czy dwa cykle i jak nie wyjdzie to inseminacja pozniej juz zostaje. Ja tez jakos nie czuje ze swieta sie zblizaja. Tak samo jak Ty tyle pracy jest ostatnio i w domu i w robocie ze tak sie tego nie odczuwa
A ja miedzy swietami a nowhm rokiem jeszcze pracuje wiec juz wgl nici ze swiat. Tylko wigilie i sylwester mam wolny. -
Ojj to tak jak ja tez pracuje miedzy swietami ale pewnie w weekend przed swietami juz sie rozlunimy i poczujemy klimat swieta
Dziewczyny a co u Was?Euthyrox 75
wit D3, prenatal duo, cynk, wit C
Homocysteina - w normie
ASA, ANA, AOA- brak
AMH - 2,2
V Leiden-Ok
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
Mthfr C-homo
Pai-hetero
KIR bx
NK 19%
HSG- oba jajowody drozne
Maz wyniki w normie
Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
18 dpt- pęcherzyk 7mm
24dpt-jest ♥️ -
Cześć dziewczyny.
Tydzień mnie nie było. U mnie przygotowania też już ogarnięte. Prezenty kupione i w 75% zapakowane. Wczoraj upiekłam już pierniczki Poza tym chodzę na spacery regularnie i 2 kg schudłam, może troszkę ruchu i delikatny spadek będzie miał jakiś wpływ Z nowych rzeczy, w tym cyklu używamy conceive plus.
Dzisiaj mam 10 dc i jadę do nowego lekarza, mój lekarz mógł mnie przyjąć w poniedziałek a w 8 dc w ogóle nic by nie zobaczył, tak więc nadarzyła się okazja konsultacji z innym lekarzem. Ostatnio w 12 dc miałam pęcherzyki 19mm przy połówce tabletki, ten cykl był na całej - zobaczymy czego dzisiaj się dowiem
-
Właśnie wskoczyłam żeby napisać co tam wczoraj się zadziało.
Lekarz stwierdził że nie rozumie postępowania dotychczasowego lekarza... Prolaktyna cały czas w górnej granicy a on mi jej nie obniża tylko daje lek na stymulację. A co do samej stymulacji nie podaje zastrzyku tylko czeka aż pęcherzyk przerośnie... Te 0,5 tabletki w poprzednim cyklu to w ogóle dla niego kosmos bo minimalna dawka to 1 tabletka a pół to praktycznie nic więc to że pęcherzyki urosły to nie musiała być zasluga clo.
Odnośnie metformaxu, mówi zeby brać nadal ale 2 tabletki : 1 rano i 1 wieczorem a nie 3 na raz na noc. I jeśli by się udało to odstawić metformax a nie brać nadal jak kazał dotychczasowy...
Pęcherzyki są, na lewym jajniku był ponad 11mm endo poniżej 4 mm ale to bopiero 10dc był więc szansa na owulację jest.
Od wczoraj biorę lek na obniżenie prolaktyny. Już kolejnej wizyty nie będe miała bo według niego owulacja wypadnie w święta a w poniedziałek nie pracuje, w niedzielę też nie.
Na następny cykl gdyby teraz się nie udało to badanie prolaktyny w 3 dc i badanie męża nasienia ponowne.I zapisać się na jakiś 12 dc, zrobimy monitoring i sprawdzimy, jeśli będzie potrzeba to od ręki da zastrzyk na pęknięcie.
Najgorsze jest to że ja mojemu lekarzowi zwracałam uwagę na tą prolaktynę, bo ledwo mieszczę się w normie ale on twierdził że się czepiam. Mam nadzieję że teraz coś ruszy -
wKratke teraz fajny okres przed Wami. Przygotowania do slubu. To piekny czas i cieszcie sie nim i tym ze jestescie razem. A moze kto wie przez te zatracenie sie w wir przygotowan zobaczysz dwie kreseczki szybciej niz myslisz. My tez bralismy slub w pazdzierniku a w sylwestra mamy rocznice 8 lat jak jestesmy razem
U mnie wkoncu wczoraj pojawila sie @.
Monitoring wypada mi wlasnie w sylwestra. Moze dostsne jakies dobre wiesci ze jest jakis ladny pecherzyk -
Abi no co lekarz to inne podejmuje działania, może ten lekarz będzie dla Ciebie odpowiedni i już zostaniesz u niego może świąteczna owulacja przyniesie Ci szczęście.
A Rubii sylwestrowa owulacja ale trafiłyście dziewczyny
A ja też ślub brałam w pazdzierniku Rubii gratuluje 8 lat razem u nas bedzie 8,5 w sylwestraRubii lubi tę wiadomość
-
Tylko wydaje mi się że ta prolaktyna u mnie rzeczywiście może być problemem. Pierwszy wynik jaki robiłam był dużo ponad normę, ale w teście z obciążeniem niby ok, z tym że na czczo byla w górnej granicy, a czytałam sporo i podobno lepsza niższa niż taka wysoka podczas starań... Ale jak poruszałam temat to lekarz twierdził ze norma to norma. Mam nadzieję że teraz coś ruszy
U nas w Mikołajki minęło 9 lat razem, w przyszłym roku 10 i przydał się taki prezent
A ja dzisiaj jestem już na urlopie, miałam zacząć od poniedziałku ale pies mi się rozchorował a dzisiaj wszyscy w pracy... No już jestem po wizycie u weterynarza, krew pobrana, 4 zastrzyki i czekamy do jutra. Ja to się mam z tym moim piechem -
Ja też ślub brałam w październikuPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Marcowa Ty już nie długo. przypomnij mi proszę i.ie już wybrane? ja teraz odpoczywam dzisiaj sałatki ciasto A mąż u dieta choinkę u nas już nie daleko do świąt:)
Również ja Wam życzę spokojnych świąt i już nie długo ujrzenia dwóch kreseczek!!Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)