Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na @. Dzis 31 dc i 9 dni po odstawieniu luteiny i nadal czekam. U mnie przygotowania nerwowo bo jeszcze remont robilismy i juz skonczylismy ale teraz mamy male przeboje z meblami i nerwowo jest zeby zdazyc ze wszystkim zanim goscie przyjada :-)
    A jak u Ciebie Aneciu? Prezenty juz pokupowane dla wszystkich?

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Aneciu Ekspertka
    Postów: 257 75

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty praktycznie kupione 90% :D
    Mam tyle pracy, ze nawet za bardzo swiat nie czuje pewnie poczuje klimat w weekend jak pomoge babci w przygotowaniach :)

    Od nowego cyklu Rubi zaczynasz ponownie stymulacje?

    Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

    Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

    AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

    Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aneciu z letrozolem z jeden czy dwa cykle i jak nie wyjdzie to inseminacja pozniej juz zostaje. Ja tez jakos nie czuje ze swieta sie zblizaja. Tak samo jak Ty tyle pracy jest ostatnio i w domu i w robocie ze tak sie tego nie odczuwa
    A ja miedzy swietami a nowhm rokiem jeszcze pracuje wiec juz wgl nici ze swiat. Tylko wigilie i sylwester mam wolny.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Aneciu Ekspertka
    Postów: 257 75

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to tak jak ja tez pracuje miedzy swietami ale pewnie w weekend przed swietami juz sie rozlunimy i poczujemy klimat swieta :)

    Dziewczyny a co u Was?

    Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

    Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

    AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

    Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecia i Abi życzę Wam żebyście nie dostały @ :-) ja ostatnio dostałam 13 dni po odstawieniu dupka!!!! TRZYNAŚCIE DNI!!! Już robiłam test...a tu du*a :-P a ja tam czuje Święta ^_^ zapach pierników czuć wszędzie, choinka już ubrana więc Cudnie ^_^

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie prezenty już ogarnięte, coś szybko nam poszło, jedno wyjscie na zakupy i zrobione ;) wystarczy tylko spakować. Przygotowania zaczynam w sobotę i pewnie wtedy też ubieramy choinkę wtedy zrobi się świątecznie :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4465 1429

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Tydzień mnie nie było. U mnie przygotowania też już ogarnięte. Prezenty kupione i w 75% zapakowane. Wczoraj upiekłam już pierniczki :) Poza tym chodzę na spacery regularnie i 2 kg schudłam, może troszkę ruchu i delikatny spadek będzie miał jakiś wpływ :) Z nowych rzeczy, w tym cyklu używamy conceive plus.
    Dzisiaj mam 10 dc i jadę do nowego lekarza, mój lekarz mógł mnie przyjąć w poniedziałek a w 8 dc w ogóle nic by nie zobaczył, tak więc nadarzyła się okazja konsultacji z innym lekarzem. Ostatnio w 12 dc miałam pęcherzyki 19mm przy połówce tabletki, ten cykl był na całej - zobaczymy czego dzisiaj się dowiem :)

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

    Mnie tez jakis czas nie bylo, bo w sumie u mnie bez zmian :) to znaczy mialam usuwana ta nieszczesna osemke i zdecydowalismy, ze z Letrozolem poczekamy do przyszlego roku. Biore nadal przeciwbolowe, antybiotyk, nie chce sie faszerowac ciagle jakimis tabletkami, a @ akurat przyszla w dzien wizyty u dentysty, wiec wszystko by mi sie nalozylo :)
    Robimy sobie teraz przerwe moze do marca/kwietnia i wtedy zaczynamy starania od nowa - przerwa, bo mamy slub w pazdzierniku :)

    Trzymam kciuki za Was wszystkie!!!

    7 cykl staran
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkratke skoro ślub to głowa zajmie się ślubem i nie bedziesz tak myśleć o staraniach, fajnie :) a kiedy dokładnie macie ślub?

    Abi ład ie waga leci w dół;) to na pewno nie zaszkodzi, ruch wskazany. Jak po wizycie?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4465 1429

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wskoczyłam żeby napisać co tam wczoraj się zadziało.
    Lekarz stwierdził że nie rozumie postępowania dotychczasowego lekarza... Prolaktyna cały czas w górnej granicy a on mi jej nie obniża tylko daje lek na stymulację. A co do samej stymulacji nie podaje zastrzyku tylko czeka aż pęcherzyk przerośnie... Te 0,5 tabletki w poprzednim cyklu to w ogóle dla niego kosmos bo minimalna dawka to 1 tabletka a pół to praktycznie nic więc to że pęcherzyki urosły to nie musiała być zasluga clo.
    Odnośnie metformaxu, mówi zeby brać nadal ale 2 tabletki : 1 rano i 1 wieczorem a nie 3 na raz na noc. I jeśli by się udało to odstawić metformax a nie brać nadal jak kazał dotychczasowy...
    Pęcherzyki są, na lewym jajniku był ponad 11mm endo poniżej 4 mm ale to bopiero 10dc był więc szansa na owulację jest.
    Od wczoraj biorę lek na obniżenie prolaktyny. Już kolejnej wizyty nie będe miała bo według niego owulacja wypadnie w święta a w poniedziałek nie pracuje, w niedzielę też nie.
    Na następny cykl gdyby teraz się nie udało to badanie prolaktyny w 3 dc i badanie męża nasienia ponowne.I zapisać się na jakiś 12 dc, zrobimy monitoring i sprawdzimy, jeśli będzie potrzeba to od ręki da zastrzyk na pęknięcie.
    Najgorsze jest to że ja mojemu lekarzowi zwracałam uwagę na tą prolaktynę, bo ledwo mieszczę się w normie ale on twierdził że się czepiam. Mam nadzieję że teraz coś ruszy :)

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa slub mamy na koniec pazdziernika, dlatego chcemy troszke poczekac, bo a noz sie uda i bedzie problem jak termin na pazdziernik :D poza tym taki oddech dobrze nam zrobi. W sumie to ciesze sie z tej przerwy :) zaczynam tez nowa prace od stycznia, wiec troszke popracuje i zaczniemy starania na nowo. Myslalam o tym, ze jakby nam sie w tym listopadzie udalo, to byloby mi troche glupio informowac o ciazy...niby nie powinno, ale wiadomo, ze czlowiek o wszystkim mysli :)

    Abi czyli zostaniesz u tego doktora czy wracasz do poprzedniego? Moze dobrze sie stalo, ze poszlas do tego i zwrocil uwage na te prolaktyne. To ze jest w normie nie oznacza, ze przy staraniach nie jest za wysoko...Oby teraz cos ruszylo! :)

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 05:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke teraz fajny okres przed Wami. Przygotowania do slubu. To piekny czas i cieszcie sie nim i tym ze jestescie razem. A moze kto wie przez te zatracenie sie w wir przygotowan zobaczysz dwie kreseczki szybciej niz myslisz. My tez bralismy slub w pazdzierniku :-) a w sylwestra mamy rocznice 8 lat jak jestesmy razem :-)
    U mnie wkoncu wczoraj pojawila sie @.
    Monitoring wypada mi wlasnie w sylwestra. Moze dostsne jakies dobre wiesci ze jest jakis ladny pecherzyk :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi no co lekarz to inne podejmuje działania, może ten lekarz będzie dla Ciebie odpowiedni i już zostaniesz u niego :) może świąteczna owulacja przyniesie Ci szczęście.
    A Rubii sylwestrowa owulacja :) ale trafiłyście dziewczyny :)

    A ja też ślub brałam w pazdzierniku :) Rubii gratuluje 8 lat razem :) u nas bedzie 8,5 w sylwestra ;)

    Rubii lubi tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4465 1429

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wydaje mi się że ta prolaktyna u mnie rzeczywiście może być problemem. Pierwszy wynik jaki robiłam był dużo ponad normę, ale w teście z obciążeniem niby ok, z tym że na czczo byla w górnej granicy, a czytałam sporo i podobno lepsza niższa niż taka wysoka podczas starań... Ale jak poruszałam temat to lekarz twierdził ze norma to norma. Mam nadzieję że teraz coś ruszy :)
    U nas w Mikołajki minęło 9 lat razem, w przyszłym roku 10 i przydał się taki prezent :)
    A ja dzisiaj jestem już na urlopie, miałam zacząć od poniedziałku ale pies mi się rozchorował a dzisiaj wszyscy w pracy... No już jestem po wizycie u weterynarza, krew pobrana, 4 zastrzyki i czekamy do jutra. Ja to się mam z tym moim piechem :)

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bedziemy miec tu troche pazdziernikowych malzenstw :) u nas w sumie nie bylo wyboru tzn. w tej sali, w ktorej bedziemy mieli wesele, bylo tyle slubow, ze tylko jeden termin zostal w 2019 roku :) chcialabym oczywiscie ladna pogode, ale tak czy siak zabawa bedzie w srodku, wiec nie zmokniemy, gdyby bylo deszczowo:)

    Rubii moze to bedzie takie piekne rozpoczecie nowego roku? Trzymam mocno kciuki za pecherzyk i owocne <3 :)

    Abi z pieskiem juz lepiej? Cos mu jest powaznego? Tak to jest z tymi naszymi zwierzatkami, czlowiek sie tez przejmuje jak dzieckiem, bo to przeciez czlonek rodziny :) mam nadzieje, ze sie niedlugo wykuruje!!!

    Rubii lubi tę wiadomość

    7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4465 1429

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już dzisiaj o wiele lepiej :) czekam na telefon jeszcze w sprawie wyników krwi :)
    U mnie armagedon przez choinkę :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ślub brałam w październiku ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kolejna z października, dobry miesiąc :)

    U mnie już bardzo świątecznie, jestem już w rodzinnym domu :)

    Życzę Wam spokojnych, radosnych Świąt, miłej rodzinnej atmosfery :) żeby za rok każda z nas spedzila święta w powiększonym gronie :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa Ty już nie długo. :) przypomnij mi proszę i.ie już wybrane? :) ja teraz odpoczywam dzisiaj sałatki ciasto A mąż u dieta choinkę u nas już nie daleko do świąt:)

    Również ja Wam życzę spokojnych świąt i już nie długo ujrzenia dwóch kreseczek!!

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny zdrowych, radosnych i pogodnych swiat. Oby wszystkie Wasze marzenia się spelnily, a szczefolnie te na ktore tak czekamy. Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego