Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Abi jak wygląda zabieg HSG? Jutro będę rozmawiać o tym z ginem.
    Ja sie mogę wypowiedzieć o sono hsg. Moja ginekolog poleciła mi tą metodę bo jest mniej inwazyjna i nie przepada cykl. Po zastrzyku przeciwbólowym wprowadzają wziernik póżniej cewnik z balonikiem, kontrast i poprzez usg okreslają co tam się dzieje. Ja badanie miałam w invimedzie i potrzebowałam takich badań :cytologia oraz posiew z kanału szyjki macicy, badania wirusologiczne(Anty HIV 1,2, HBS Antygen, VDRL, Anty-HBc, Anty HCV). Dla mnie badanie było bezbolesne jedynie trzy dni po badaniu krwawiłam.

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Niestety to nie moj czas...
    :( :( a który masz dzień po owu? Jest jeszcze szansa że kreseczka się pojawi?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 dc lekarz stwierdził że pęcherzyk lada moment pęknie bo sie już zniekształca i tego samego dnia test owu był pozytywny, a 26 dc progesteron 23,14 więc owulacja była w tamtej okolicy. Dzisiaj 33 dc i ja już nie mam nadziei. Już dawno nie byłam w takiej kropce :| Nie wiem co powinnam zrobić :| Nie wiadomo czego się chwycić :| Sprzeczne sygnały, życie sobie ze mnie drwi... Piersi mam nabrzmiałe i bolące, cały czas od owulacji mokro i sporo śluzu ale to nie to. Zamiast pracować to myślę co powinnam teraz zrobić...

• Martek&M Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Abi testowalas?

Martek jak po monitoringu?

nie udało mi się pojsc do gina, maż źle sie czul i zostałam z nim w piatek w domu a i ja się nie do końca czulam :( pozatym jak to przed swietami nie mam za bardzo środków niestety :(

wiec pomecze lekarza w luxmedzie xD - znienawidza mnie tam za to bo juz kiedys uslyszalam ze oni monitoringu nie robia :p

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety zaczęło się plamienie i się rozkręca wiec już po marzeniach. Napisałam do lekarza i mam brać teraz całą tabletkę przez 6 dni, z tym że monitoringu też nie uda mi się zrobić bo idzie na urlop. Ewentualnie może do jakiegoś innego lekarza... chociaż ciekawe czy ktoś się podejmie :)

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje rady. W styczniu będę mieć robioną drozność jajowodów. Ustaliłam termin z ginem tylko że dupa z tego bedzie bo moj poprzedni cykl sie skrócił i termin badania wypada na termin owu ( a musze być przed). I tu moje pytanie, potrzebuje przedłużyć ten cykl i mam duphaston tylko powiedzcie kiedy ga wziąć i jak długo brać zeby sie udało?

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi przykro mi, tak bardzo wierzylam, ze Wam sie uda :(
    Szkoda, ze monitoringu moze sie nie uda zrobic, ale starac sie trzeba! Wiec trzymam kciuki za nowy cykl baaaardzo mocno :*

7 cykl staran
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii i Liliputkowo90 Dziękuję za odpowiedź :-) umówiłam się z ginem na histeroskopie po następnym okresie. Dziś robiłam test owulacyjny dwa razy. Raz ok godz 12 i później po godzinie 17 i wydawało mi się że były dwie grube kreski. A o godzinie 19 u gina już był płyn w zatoce douglasa...więc ciężko powiedzieć kiedy pękło..wróciłam do domu zaciagnelam męża do łóżka:-P no ale raczej się nie nastawiam;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:52

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Rubii i Liliputkowo90 Dziękuję za odpowiedź :-) umówiłam się z ginem na histeroskopie po następnym okresie. Dziś robiłam test owulacyjny dwa razy. Raz ok godz 12 i później po godzinie 17 i wydawało mi się że były dwie grube kreski. A o godzinie 19 u gina już był płyn w zatoce douglasa...więc ciężko powiedzieć kiedy pękło..wróciłam do domu zaciagnelam męża do łóżka:-P no ale raczej się nie nastawiam;-)
    Trzymam kciuki :)

❤2.02.2021

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi bardzo mi przykro :( jak się czujesz?

Pozytywka trzymam kciuki & & &

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa, dziękuję nie jest źle. Próbuję "wyluzować" :) Także będzie mnie troszkę mniej. Trzymam kciuki za Was i wierzę że i Wam i mi w końcu się uda :)

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odpoczywaj Abi :) najlepiej wiesz czego teraz potrzebujesz. Trzymam mocno kciuki, powodzenia :) ale odzywaj się do nas :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Miska _a Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,jestem tutaj swiezakiem ,aczkolwiek zmagam sie z tym samym problemem co wy ,staraniem o dzieciatko. Kto jak kto ,ale staraczki ,wiedzą co i jak...:( . Starania rozpoczęliśmy rok temu , zmagalam sie z podwyzszona prolaktyna okresowo była(50,czasami 29,26,24-takie wartości)zmienilam ginekologa,bo nic nie reagowal a ja dalej nie mogłam zajsc w cuaze,w końcu endokrynolog dostrzegł tsh powyżej 2 ,dostałam letrox , zeby tez przy okazji zmiejszyc prolaktyne (bo to jest korelacja),chodze do pracy na zmiany,wiec wartosci mogs byc rozne , w razie w ,dostałam dostinex 1,2tbl na 2tyg od listopada..ciaza jedna byla biochemiczna we wrześniu....:(, nastroj moj jest coraz gorszy...szczególnie przy zblizajacych @ ,dziewczyny co ja robie nie tak? Owulacje czuje , jest śluz, czasami z widocznymi strzepkami krwi to tez dobrze , progesteron 21dc mam 22 ng/ml ,czyli owulacje sa..,ostatnimi czasy tak naprawde od marca miałam stres ,ze wzgledu na brata meza ,ktory nie slubny ma dziecko (wpadka)tesciowa zakochana ,caly czas mowi a ja misze tylko robic mine do zlej gry i wiecznie sie stresuje ...doradzcie co mam jeszcze robic..

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • Aneciu Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska Witamy!

A czy Twoj maz sie badal? jak wygladaja jego wyniki?
    Moze warto jak masz mozliwosc przejsc sie na monitoring zobaczyc czy pecherzyk peka prawidlowo?

U mnie w tym cyklu owulacja byla okolo 11 dnia, biore duphaston jestem w polowie w niedziele biore ost tabletke i czekam na @

Mam przeczucie, ze nic z tego jakos tak podswiadmie juz mega pozytywna jestem przy owu a pozniej spadek nastroju i formy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 16:03

Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • Miska _a Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm chyba sie przejde czy pękł czy ni e , w następnym cyklu, bo ten czuje ,ze ...

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dziś wredna @. Zrobiłam bete tak na wzelki wypadek. D...a z tyłu :(

❤2.02.2021
  • paulina_ w_oczekiwaniu Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobiety :)
    Jestem nowa, chwilowo w Niemczech,kupiłam tutaj w aptece Folio Forte i chciałam się zapytać czy wiecie może czy może to wywołać wcześniejszą OWU?? Wg kalendarza mam jeszcze tydzień +1 dzień do Owu a dzisiaj mnie brzuch pobolewa i śluz mam lepki i przezroczysty jadę... Za tydzień do domu.. i mogłoby coś wyjść a tak?? Chyba zwariowałam Pomóżcie

Mama Szymonka 21.05.2013
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja! :) Jestem świeżaczkiem tutaj, ale postaram się wczytać we wszystkie tematy by zapoznać się dokładnie z forum :)
    Tak jak Wy staram się o dziecko. W sumie sama już nie wiem w czym jest problem bo każdy lekarz mówi coś innego. Od marca mam problemy z miesiączka - zniknęła. Organizm reagował jak zawsze, czyli jak powinien się pojawić okres to wszystko bolało itp ale okresu nie było. Za 2 miesiące przyszedł i znowu zniknął. Lekarz przepisał mi duphaston na wywołanie i kazał brać leki do końca tego roku. w międzyczasie zrobiłam badania i 2xusg. Lekarz podejrzewał PCOS bo są pęcherzyki w usg. Badania hormonalne wychodzą ok, jedyne co jest nie tak to FSH wynoszące 15,33mlU/m. Na usg doktor nie stwierdził owulacji, pęcherzyki 7mm. Lekarz powiedział mi, że krótko się staramy i nie ma czego szukać w badaniach bo wyniki są ok, a 2 badania nie stwierdzają faktu, że owulacji nie ma. Kazał obserwować przez dłuższy czas czy owulacja jest i odesłał mnie z receptą na duphaston żebym miała na kolejny miesiąc. Taaaa i już zgłupiałam. :(

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Przyszła dziś wredna @. Zrobiłam bete tak na wzelki wypadek. D...a z tyłu :(
    Przykro mi :( szkoda :(

Paulina ja niestety nie pomogę.

Maymasza na Twoim miejscu szukalabym lekarz który się Toba zajmie a nie powie że za krótko się staracie i wyniki ok,
    Przecież brak okresu przez 2 miesiące to nie ok i owulacja niepotwierdzona. Ewidentnie potrzebna lepsza opieka i chociażby monitoring.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Aneciu Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jak tam przedswiateczne przygotowania?
    Jak Wasze cykle kto testuje kto czeka na ovu?

Jak skonczylam dupka w niedziele i czekam narazie na @

Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ