Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Pozytywka wrote:Abi jak wygląda zabieg HSG? Jutro będę rozmawiać o tym z ginem.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
19 dc lekarz stwierdził że pęcherzyk lada moment pęknie bo sie już zniekształca i tego samego dnia test owu był pozytywny, a 26 dc progesteron 23,14 więc owulacja była w tamtej okolicy. Dzisiaj 33 dc i ja już nie mam nadziei. Już dawno nie byłam w takiej kropce Nie wiem co powinnam zrobić Nie wiadomo czego się chwycić Sprzeczne sygnały, życie sobie ze mnie drwi... Piersi mam nabrzmiałe i bolące, cały czas od owulacji mokro i sporo śluzu ale to nie to. Zamiast pracować to myślę co powinnam teraz zrobić...
-
Marcowa2017.23 wrote:Abi testowalas?
Martek jak po monitoringu?
nie udało mi się pojsc do gina, maż źle sie czul i zostałam z nim w piatek w domu a i ja się nie do końca czulam pozatym jak to przed swietami nie mam za bardzo środków niestety
wiec pomecze lekarza w luxmedzie xD - znienawidza mnie tam za to bo juz kiedys uslyszalam ze oni monitoringu nie robia :p
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
U mnie niestety zaczęło się plamienie i się rozkręca wiec już po marzeniach. Napisałam do lekarza i mam brać teraz całą tabletkę przez 6 dni, z tym że monitoringu też nie uda mi się zrobić bo idzie na urlop. Ewentualnie może do jakiegoś innego lekarza... chociaż ciekawe czy ktoś się podejmie
-
Dziewczyny potrzebuje rady. W styczniu będę mieć robioną drozność jajowodów. Ustaliłam termin z ginem tylko że dupa z tego bedzie bo moj poprzedni cykl sie skrócił i termin badania wypada na termin owu ( a musze być przed). I tu moje pytanie, potrzebuje przedłużyć ten cykl i mam duphaston tylko powiedzcie kiedy ga wziąć i jak długo brać zeby sie udało?
-
Rubii i Liliputkowo90 Dziękuję za odpowiedź umówiłam się z ginem na histeroskopie po następnym okresie. Dziś robiłam test owulacyjny dwa razy. Raz ok godz 12 i później po godzinie 17 i wydawało mi się że były dwie grube kreski. A o godzinie 19 u gina już był płyn w zatoce douglasa...więc ciężko powiedzieć kiedy pękło..wróciłam do domu zaciagnelam męża do łóżka:-P no ale raczej się nie nastawiam;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:52
-
Pozytywka wrote:Rubii i Liliputkowo90 Dziękuję za odpowiedź umówiłam się z ginem na histeroskopie po następnym okresie. Dziś robiłam test owulacyjny dwa razy. Raz ok godz 12 i później po godzinie 17 i wydawało mi się że były dwie grube kreski. A o godzinie 19 u gina już był płyn w zatoce douglasa...więc ciężko powiedzieć kiedy pękło..wróciłam do domu zaciagnelam męża do łóżka:-P no ale raczej się nie nastawiam;-)5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Hej dziewczyny,jestem tutaj swiezakiem ,aczkolwiek zmagam sie z tym samym problemem co wy ,staraniem o dzieciatko. Kto jak kto ,ale staraczki ,wiedzą co i jak... . Starania rozpoczęliśmy rok temu , zmagalam sie z podwyzszona prolaktyna okresowo była(50,czasami 29,26,24-takie wartości)zmienilam ginekologa,bo nic nie reagowal a ja dalej nie mogłam zajsc w cuaze,w końcu endokrynolog dostrzegł tsh powyżej 2 ,dostałam letrox , zeby tez przy okazji zmiejszyc prolaktyne (bo to jest korelacja),chodze do pracy na zmiany,wiec wartosci mogs byc rozne , w razie w ,dostałam dostinex 1,2tbl na 2tyg od listopada..ciaza jedna byla biochemiczna we wrześniu...., nastroj moj jest coraz gorszy...szczególnie przy zblizajacych @ ,dziewczyny co ja robie nie tak? Owulacje czuje , jest śluz, czasami z widocznymi strzepkami krwi to tez dobrze , progesteron 21dc mam 22 ng/ml ,czyli owulacje sa..,ostatnimi czasy tak naprawde od marca miałam stres ,ze wzgledu na brata meza ,ktory nie slubny ma dziecko (wpadka)tesciowa zakochana ,caly czas mowi a ja misze tylko robic mine do zlej gry i wiecznie sie stresuje ...doradzcie co mam jeszcze robic..Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
Miska Witamy!
A czy Twoj maz sie badal? jak wygladaja jego wyniki?
Moze warto jak masz mozliwosc przejsc sie na monitoring zobaczyc czy pecherzyk peka prawidlowo?
U mnie w tym cyklu owulacja byla okolo 11 dnia, biore duphaston jestem w polowie w niedziele biore ost tabletke i czekam na @
Mam przeczucie, ze nic z tego jakos tak podswiadmie juz mega pozytywna jestem przy owu a pozniej spadek nastroju i formy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 16:03
Euthyrox 75
wit D3, prenatal duo, cynk, wit C
Homocysteina - w normie
ASA, ANA, AOA- brak
AMH - 2,2
V Leiden-Ok
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
Mthfr C-homo
Pai-hetero
KIR bx
NK 19%
HSG- oba jajowody drozne
Maz wyniki w normie
Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
18 dpt- pęcherzyk 7mm
24dpt-jest ♥️ -
Hm chyba sie przejde czy pękł czy ni e , w następnym cyklu, bo ten czuje ,ze ...Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
Cześć kobiety
Jestem nowa, chwilowo w Niemczech,kupiłam tutaj w aptece Folio Forte i chciałam się zapytać czy wiecie może czy może to wywołać wcześniejszą OWU?? Wg kalendarza mam jeszcze tydzień +1 dzień do Owu a dzisiaj mnie brzuch pobolewa i śluz mam lepki i przezroczysty jadę... Za tydzień do domu.. i mogłoby coś wyjść a tak?? Chyba zwariowałam PomóżcieMama Szymonka 21.05.2013 -
Heja! Jestem świeżaczkiem tutaj, ale postaram się wczytać we wszystkie tematy by zapoznać się dokładnie z forum
Tak jak Wy staram się o dziecko. W sumie sama już nie wiem w czym jest problem bo każdy lekarz mówi coś innego. Od marca mam problemy z miesiączka - zniknęła. Organizm reagował jak zawsze, czyli jak powinien się pojawić okres to wszystko bolało itp ale okresu nie było. Za 2 miesiące przyszedł i znowu zniknął. Lekarz przepisał mi duphaston na wywołanie i kazał brać leki do końca tego roku. w międzyczasie zrobiłam badania i 2xusg. Lekarz podejrzewał PCOS bo są pęcherzyki w usg. Badania hormonalne wychodzą ok, jedyne co jest nie tak to FSH wynoszące 15,33mlU/m. Na usg doktor nie stwierdził owulacji, pęcherzyki 7mm. Lekarz powiedział mi, że krótko się staramy i nie ma czego szukać w badaniach bo wyniki są ok, a 2 badania nie stwierdzają faktu, że owulacji nie ma. Kazał obserwować przez dłuższy czas czy owulacja jest i odesłał mnie z receptą na duphaston żebym miała na kolejny miesiąc. Taaaa i już zgłupiałam.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
liliputkowo90 wrote:Przyszła dziś wredna @. Zrobiłam bete tak na wzelki wypadek. D...a z tyłu
Paulina ja niestety nie pomogę.
Maymasza na Twoim miejscu szukalabym lekarz który się Toba zajmie a nie powie że za krótko się staracie i wyniki ok,
Przecież brak okresu przez 2 miesiące to nie ok i owulacja niepotwierdzona. Ewidentnie potrzebna lepsza opieka i chociażby monitoring. -
Hej dziewczyny
Jak tam przedswiateczne przygotowania?
Jak Wasze cykle kto testuje kto czeka na ovu?
Jak skonczylam dupka w niedziele i czekam narazie na @Euthyrox 75
wit D3, prenatal duo, cynk, wit C
Homocysteina - w normie
ASA, ANA, AOA- brak
AMH - 2,2
V Leiden-Ok
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
Mthfr C-homo
Pai-hetero
KIR bx
NK 19%