Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 23 września 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien gratulacje! Trzymam kciuki <3

    Rubii - już duży chlopak :) już całkiem niedługo nam się tu rozpakujesz <3 :)

    a ja siedzę w domku... jakieś choróbsko mnie dopadło. Na szczęście jedynie katar bardzi męczy co też oddziałowuje na zatoki. Nie jest źle ale siedze w ciepelku, w domku i sie kuruje :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 12:13

    joanien1104 lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 23 września 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien i jak tam u Ciebie? Powtarzalas test lub robilas bete?

    Martek ja tam narazie sie nigdzie nie wybieram :-D jeszcze te 2.5 tyg minimum musze wytrzymac do 37 tc to wtedy juz dziecko nie bedzie wczesniakiem. Lekarka teraz tez mi mówiła o ryzyku przedwczesnego porodu ale synek ma zakaz wychodzenia jeszcze :-D

    To zle jak Cie jakas choroba dopadla. Ale teraz taki sezon. Kazdy chory jest. Moj maz tez z katarem chodzi juz jakis czas ale na szczescie nie zarazil mnie. Duzo zdrowka Ci zycze i kuruj sie szybko <3

    joanien1104 lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 23 września 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Joanien i jak tam u Ciebie? Powtarzalas test lub robilas bete?

    Martek ja tam narazie sie nigdzie nie wybieram :-D jeszcze te 2.5 tyg minimum musze wytrzymac do 37 tc to wtedy juz dziecko nie bedzie wczesniakiem. Lekarka teraz tez mi mówiła o ryzyku przedwczesnego porodu ale synek ma zakaz wychodzenia jeszcze :-D

    To zle jak Cie jakas choroba dopadla. Ale teraz taki sezon. Kazdy chory jest. Moj maz tez z katarem chodzi juz jakis czas ale na szczescie nie zarazil mnie. Duzo zdrowka Ci zycze i kuruj sie szybko <3

    nie no bron Boże nie życzę żebyś teraz się rozpakowała ale już ten dzień zbliża się wielkimi krokami i że to już całkiem niedługo :)

    dziękuję za życzenia ;) chodzę smarkam i wogóle ale schodzi z płuc więc to dobry znak. Kocyk, herbata z miodem i cytryną i dajemy rade. Nie pije tych prelanów itp bo to tylko cukrem faszeruje a jakoś nie pomaga
    Jeszcze mam alrgentin na gardło, też super działa. :)

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 23 września 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ja wcale nie odebrałam tego jakub mi życzyła wczesniejszego porodu wiec wybacz jak tak to zabrzmialo :-)

    Domowe sposoby sa najlepsze na chorobe :-) ja tam tez nie lubie nic brac jak jestem chora. Nie lubie lykac tabletek. Dobrze ze teraz mi lekarka zeszla troche z lekow to mam mniej tabletek to lykania :-) jeszcze trochę i tylko witaminy bede brala. A co do porodu to z daty @ wychodzi mi na 30 pazdziernika a teraz w sobote na badaniach w usg wychodzilo na 16 pazdziernika taki duzy bobas :-) wiec juz coraz blizej. Stres coraz wiekszy :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 347 126

    Wysłany: 23 września 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    powtarzałam test, betę też robiłam - udało się :)
    Idę jeszcze w środę zobaczyć czy przysrasta prawidłowo.

    Rubii, Martek&M, zuzi_c lubią tę wiadomość

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2044 658

    Wysłany: 23 września 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale miałam przygodę. Dzisiaj w pracy zaczęłam mieć dreszcze i zaczęło mi być zimno. No ale mówię wezmę leki i mi przejdzie bo ja rzadko choruje. I będzie ok. Włączyłam sobie w samochodzie po pracy ogrzewanie i siedziałam w kurtce bo mi było zimno. Wracam do domu i czuje ze mdleje jadac autem na ruchliwej trasie. Przejechałam dwa pasy strabili mnie Ale nie miałam wyjścia.. dzwonię do męża już chciał wsiadac w auto i jechać po mnie. Położyłam się na chwile w samochodzie i mi przeszło jakoś dojechałam do domu. Może się czymś zatrulam bo w pracy mnie bolał żołądek i mnie przeczyccilo. Ale serio wystraszyłam się.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2443 2662

    Wysłany: 23 września 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Młodamezatka w którym dniu cyklu robiłaś badania ? Fsh lh i estradol powinno się robić 1-3 dzień cyklu. Ważny jest stosunek lh do fsh. Lh 3.78 fsh 8.86. Dosyć niski ten stosunek wychodzi .0.42 A powinno być ok 1. Odnośnie prolaktyny endokrynolog powiedziała mi że badanie się robi ok 10 na czczo dzień wcześnie bez seksu alkoholu stresu bez wysiłku i wyspana . Odnośnie Tsh powinnaś mieć od 1.5 do 2. Jak miałam 2.19 to mi Endo zwiekszyla dawkę

    Badania robilam w 3 dc. Rano o 10, ostatni posilek jadlam dzien wczesniej kolo 18.
    Zero seksu, zero wysilku, alkoholu itp.

    Dzis doszly wyniki kwasu foliowego - 29,70 ng/ml przy normie do 26,80 :(

    Starania od 07.2019

    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI

    💉Gonal 150, Menopur 75

    👩🏻 24 lata
    Hormony i witaminy w porządku ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌➡️ acard

    🧔🏻30 lat
    Badania 11.2020 ➡️ Morfologia 2%, fragmentacja DNA 21%
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 347 126

    Wysłany: 23 września 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    młodamezatka, bierz kwas foliowy metylowany i metylowaną B12 w takim razie. Nie masz za dużo przekroczonej normy, ale moze coś być na rzeczy. Ogólnie bardzo polecam suplementować BICaps B complex. Moja ginekolog zachęcała by brać własnie te tabletki, bo mają dobry skład, szczególnie dla osób starających się o ciążę.
    U mnie pomogły unormować wyniki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 20:48

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 24 września 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki Panoramy. Wszystko jest dobrze, zdrowy chłopak! <3 <3

    Jezu kamień z serca, tak się cieszę!!! <3

    joanien1104, Martek&M, ABI90, MałaMi90, Rubii, wKratke lubią tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 347 126

    Wysłany: 24 września 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c super wiadomość :) Rośnijcie zdrowo

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 24 września 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Dziewczyny mam wyniki Panoramy. Wszystko jest dobrze, zdrowy chłopak! <3 <3

    Jezu kamień z serca, tak się cieszę!!! <3

    no i cudownie! bardzo się cieszę <3

    widzę że u nas na temacie są chłopaki :D

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Sylla Debiutantka
    Postów: 7 3

    Wysłany: 24 września 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Badania robilam w 3 dc. Rano o 10, ostatni posilek jadlam dzien wczesniej kolo 18.
    Zero seksu, zero wysilku, alkoholu itp.

    Dzis doszly wyniki kwasu foliowego - 29,70 ng/ml przy normie do 26,80 :(

    Ja miałam odwrotnie, za mało. Biorę od jakiegoś czasu Myofolic i jest lepiej. Ale w odwrotnej sytuacji chyba tylko ograniczenie pomaga...?

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 24 września 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! <3 wielka ulga!

    Joanien można wiedzieć jaką miałaś betę? :)

    joanien1104 lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3780 508

    Wysłany: 24 września 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nawet beta ujemna także czekam tylko na 🐵. Powinna być na dniach bo od paru dni mam trądzik tzn dwa syfy na buzi i parę na dekolcie. Znikam na razie z forum. Zjawię się z dobrymi wiesciami mam nadzieję że szybko :). Powodzenia i gratuluję Zuzi :), to super że zdrowy chłopak rośnie teraz czekaj do porodu i resztę z górki 😁

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 24 września 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi super!! Wiedzialam ze beda dobre wiesci!! Teraz juz sie nie stresuj bo na szczescie jest wszystko dobrze <3

    Girl szkoda ze z tego cyklu nic nie wyszlo :-( oby @ szybko przyszlo. To będziemy tu czekac az nas odwiedzic z odbrymi wiesciami. Trzymam kciuki <3

    zuzi_c, Girl25 lubią tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 347 126

    Wysłany: 24 września 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi 12 dni po owulacji 116. obym jutro zobczyła piękny przyrost.
    Ogólnie to jestem mega zdziwiona, że już 10 dni po owu była druga blada krecha na teście.

    Rubii lubi tę wiadomość

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 24 września 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    zuzi 12 dni po owulacji 116. obym jutro zobczyła piękny przyrost.
    Ogólnie to jestem mega zdziwiona, że już 10 dni po owu była druga blada krecha na teście.

    No to piękna beta!

    Ja miałam 23.05 okres, a 14.06 już widziałam bladą krechę ale widoczną nie musiałam się domyślać :)
    Będzie dobrze, beta super, mocna ciąża albo bliźniaki :D

    joanien1104 lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 347 126

    Wysłany: 25 września 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi, oby :)
    jestem już po pobraniu krwi, czekam na wyniki.
    Martwię się, to taka niewiadoma jeszcze.
    Dodatkowo ostatnim razem beta rosła dobrze, a wyszło jak wyszło. Staram się być dobrej myśli.

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1568 756

    Wysłany: 25 września 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Zuzi, oby :)
    jestem już po pobraniu krwi, czekam na wyniki.
    Martwię się, to taka niewiadoma jeszcze.
    Dodatkowo ostatnim razem beta rosła dobrze, a wyszło jak wyszło. Staram się być dobrej myśli.

    Trzymam kciuki

    7.12.2020
    8dpo Beta Hcg 3,04
    Progesteron 12,9
    9.12.2020
    Beta HCG <1 😭

    05.01.2021
    8dpo progesteron 14,5
    07.01.2021
    Beta HCG 3,11

    Wyniki nasienia w normie.
    Jeśli w ciągu dwóch cykli nie zaskoczy to drożność jajowodów.
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 25 września 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien trzymam kciuki za piękny przyrost <3 daj znać jak już będziesz miała wynik :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego