Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 25 września 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja przychodze z dobrymi wiadomosciami :) bylismy dzisiaj na usg, widzielismy serduszko a nasze malenstwo ma juz 1.51 cm :) nadal nie wierze w to, co pisze!

    Mlodamezatka, Martek&M, zuzi_c, Rubii lubią tę wiadomość

    7 cykl staran
  • joanien1104 Ekspertka
    Postów: 218 67

    Wysłany: 25 września 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 386 :)

    Miska _a, Mlodamezatka, wKratke, Martek&M, zuzi_c, Rubii lubią tę wiadomość

    ona 30 lat, on 36 lat Toruń, starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHRF 1298C homo. Partner zdrowy. kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 765 617

    Wysłany: 25 września 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    I ja przychodze z dobrymi wiadomosciami :) bylismy dzisiaj na usg, widzielismy serduszko a nasze malenstwo ma juz 1.51 cm :) nadal nie wierze w to, co pisze!

    Cudownie! <3
    Pamietam te niesamowite emocje! Gratulacje i buziaki dla Was! <3

    wKratke lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️termin 13.01.2020❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj❤️❤️❤️
    p19uflw1sz627251.png
    11.05 (16dpo) II kreski ❤️ rośnij kropeczku!
    13.05 - 1 179,0 mlU/ml
    15.05 - 3 151,0 mlU/ml
    17.05 - 6 188,0 mIU/mL
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 25 września 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wkratke, Joanien cudne wieści!!!! <3

    Martek, a u Ciebie już 23 tydzień :O ale to leci!!!

    wKratke lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • joanien1104 Ekspertka
    Postów: 218 67

    Wysłany: 25 września 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam paranoje chyba :( doszukuje się złych rzeczy, plus pobolewa mnie brzuch, jak na okres i nie pomaga mi to się uspokoić.
    Coś czuje, że to będzie ciężki czas i nie będę potrafiła się cieszyć na 100%, chociaż bym bardzo chciała.

    ona 30 lat, on 36 lat Toruń, starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHRF 1298C homo. Partner zdrowy. kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 765 617

    Wysłany: 26 września 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    A ja mam paranoje chyba :( doszukuje się złych rzeczy, plus pobolewa mnie brzuch, jak na okres i nie pomaga mi to się uspokoić.
    Coś czuje, że to będzie ciężki czas i nie będę potrafiła się cieszyć na 100%, chociaż bym bardzo chciała.

    Kochana ale to normalne ze na początku ciazy pobolewa podbrzusze. Tez tak mialam. Bo organizm dostosowuje się do nowej sytuacji jaka jest stan błogosławiony i niektóre symptomy miesiączki jak właśnie pobolewanie mogą wystąpić i utrzymywać się do 6tc

    Jeśli nie ma krwawienia, plamienia to nie masz się czym martwić :)

    To pobolewanie minie a poczytaj sobie gdzie niegdzie ze takie pobolewanie miesiączkowe jest jednym z pierwszych objawów po prostu :) takim samym jak mdłości :)

    Ja się uspokajałam tym ze przy najbliższym badaniu krwi, badałam tez progesteron. ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 07:23

    NaszeBarankoweSzczęście❤️termin 13.01.2020❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj❤️❤️❤️
    p19uflw1sz627251.png
    11.05 (16dpo) II kreski ❤️ rośnij kropeczku!
    13.05 - 1 179,0 mlU/ml
    15.05 - 3 151,0 mlU/ml
    17.05 - 6 188,0 mIU/mL
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 765 617

    Wysłany: 26 września 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Wow wkratke, Joanien cudne wieści!!!! <3

    Martek, a u Ciebie już 23 tydzień :O ale to leci!!!

    Strasznie prawda!??? Sama jestem w szoku.

    A chodzenie na szkole rodzenia nie pomaga bo jak mieliśmy ostatnio temat „Poród” to trochę zbzikowalam i już teraz się tego momentu boje :p
    Aż mi senna podświadomość podsyła jakieś głupoty :p

    Ale wczoraj miałam pierwszy raz jakaś duża niedogodność z tytułu ciazy. Nie wiem skąd się to wzięło bo cały dzień siedziałam w domu (fakt pracowałam ale tak półleżąc na kanapie ;) )
    A po południu jakieś cykliczne pobolewanie po bokach (głównie po prawej stronie), na lini podbrzusza gdzie zaczyna być widoczne wybrzuszenie ciążowe i brzusio twardy się robił jakbym miała przypięty kamień.

    Martwi mnie to nie powiem. Bo nie wiem co to jest :(
    Wzięłam gorąca kąpiel i zelżało. Potem nospe bo myślałam ze jakiś skurcz.

    Rano jest lepiej ale czuje w tych miejscach dyskomfort .
    Zapytam o to dzisiaj położna na szkole rodzenia. W razie co jak mi powie ze mam iść do skonsultować to mam umówiona wizytę na 18:15 w medicoverze

    NaszeBarankoweSzczęście❤️termin 13.01.2020❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj❤️❤️❤️
    p19uflw1sz627251.png
    11.05 (16dpo) II kreski ❤️ rośnij kropeczku!
    13.05 - 1 179,0 mlU/ml
    15.05 - 3 151,0 mlU/ml
    17.05 - 6 188,0 mIU/mL
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 26 września 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    A ja mam paranoje chyba :( doszukuje się złych rzeczy, plus pobolewa mnie brzuch, jak na okres i nie pomaga mi to się uspokoić.
    Coś czuje, że to będzie ciężki czas i nie będę potrafiła się cieszyć na 100%, chociaż bym bardzo chciała.

    Ja też miałam takie pobolewania i bzikowałam na punkcie temperatury, pewnie to pamiętacie :)

    Chyba każda z nas niestety musi przejść ten stres bo wszystkie tu bardzo się starałyśmy o maluszka. <3
    Tak naprawdę dopiero teraz zaczęłam się cieszyć na 1000% :)

    @Martek to daj znać i zapytaj położnej co i jak. My jeszcze się nie umówiliśmy na szkołę rodzenia bo nie ma na razie terminów :)

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2010 575

    Wysłany: 26 września 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke, Joanien gratulacje <3 niech maluszki rosna zdrowo <3

    Joanien takie ppbolewanie moze byc normalne na poczatku ciazy tak jak pisza dziewczyny wiec sie nie stresuj bo to nie wplywa dobrze na maluszka. Jak nie ma plamienia to jest dobrze. Chociaz ja Ci powiem ze na poczatku mialam plamienia i raz chlusnela ze mnie krew normalnie potok mialam i nie szlo tego zachamowac a teraz juz u nas 35 tc. Wiec to tez o niczym nie świadczy. Jakby pojawili sie plamienie to jedz na ip albo pedz do lekarza. A jak narazie jest wszystko dobrze to pozostaje sie tylko cieszyc :-)

    Martek takie cos co opisujesz to sa skurcze bh. Skurcze przepowiadajace. Bierz magnez on pomoze je zlagodzic. Ja mam takie skurcze od okolo 20 tc na poczatku mialam ich bardzo duzo 15-17 dziennie i bralam zelazo 3xdziennie i nospe 3xdziennie pozniej bylo juz ich mniej po 5 dziennie a teraz mam po 2-3 dziennie ale caly czas biore magnez 3xdziennie. Zelazo jak napisałaś ze wzielas nie pomaga na skurcze. Jakby zaczely byc regularne to wtedy powinnas zglosic sie do lekarza. A tak raz na jakis czas twardnienie to takie straszaki :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 765 617

    Wysłany: 26 września 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi_c ja sie umowilam na szkole rodzenia chyba juz w 12tc xD bo widzialam na FB szkoly rodzenia do ktorej chcialam chodzic ze polecaja juz od 12tc sie umawiac zeby znalezc termin mozliwie jak najszyciej i ukonczyc szybko te obowiazkowe podstawy i potem bédzie mozna korzystac z zajec gimnastycznych i innych blokow tematycznych :)

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️termin 13.01.2020❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj❤️❤️❤️
    p19uflw1sz627251.png
    11.05 (16dpo) II kreski ❤️ rośnij kropeczku!
    13.05 - 1 179,0 mlU/ml
    15.05 - 3 151,0 mlU/ml
    17.05 - 6 188,0 mIU/mL
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2010 575

    Wysłany: 26 września 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to szkoly rodzenia to my sie wcale nie zapisalismy. Najpierw ja nie moglam bo musialam lezec. A jak juz moglam isc to sie okazalo ze zaczela sie w ten poniedzialek i trwa 6 tyg gdzie mi 5 tyg zostalo albo byla jeszcze opcja weekendowki ale to od 9 do 17-18 trzeba bylo siedziec jak ja bym nie dala rady tyle bo po pol h juz mi sie brzuch twardy robi. Wiec wkoncu nie poszlam wcale :-D ogladalam internetowa szkole rodzenia. Jest troche tych filmikow w necie.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 26 września 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słyszałam o tej internetowej szkole nawet się zapisałam. Ale jednak chciałabym się zapisać na taką stacjonarna przede wszystkim ze względu na męża :D

    Ja biorę magnez 3 x dziennie ale lek, a nie suplement diety :) Ginekolog polecił mi Lactomag B6 biorę go również ze względu na moją przypadłość i zmniejszenie bólu głowy. Na razie żeby odpukać czuję się świetnie nie mam skurczy, twardnień itp. Czuję malca coraz częściej i intensywniej :D Do końca roku planuję pracować w razie gorszych dni zostaje praca zdalna. Nie, nikt mnie nie zmusza! Ale mamy tyleee fajnych projektów, że żal pójść na L4! :D

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2010 575

    Wysłany: 26 września 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sie ucieszyl ze nie musi isc bo ostatnio ma tyle roboty ze bardzo zmeczony jest.

    Zuzi jak bierzesz magnez to mozesz uniknac tych skurczy. Moja macica od poczatku jest jakas nadpobudliwa jak to lekarka powiedziala :-) poczekaj jak bedziesz w tym tyg co ja to zobaczysz co to sa intensywne ruchy :-D czasem go błagam zeby juz nie kopal mamusi bo boli :-)

    Podziwiam i zazdroszcze ze tak sie dobrze czujesz ze mozesz pracowac i wszystko normalnie robic. U mnie na poczatku byla masakra ale za to teraz sie dobrze czuje tylko ze szybko sie mecze.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 11:29

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 26 września 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Moj maz sie ucieszyl ze nie musi isc bo ostatnio ma tyle roboty ze bardzo zmeczony jest.

    Zuzi jak bierzesz magnez to mozesz uniknac tych skurczy. Moja macica od poczatku jest jakas nadpobudliwa jak to lekarka powiedziala :-) poczekaj jak bedziesz w tym tyg co ja to zobaczysz co to sa intensywne ruchy :-D czasem go błagam zeby juz nie kopal mamusi bo boli :-)

    Podziwiam i zazdroszcze ze tak sie dobrze czujesz ze mozesz pracowac i wszystko normalnie robic. U mnie na poczatku byla masakra ale za to teraz sie dobrze czuje tylko ze szybko sie mecze.

    Obym miała dość hihi :) Ale staram się patrzeć na wszystko z dobrej perspektywy bez narzekania. Trochę mi się poprzestawiało po tych przebojach z maluszkiem więc bóle pleców, nabrzmiałe nogi itp. itd. Staram się nie narzekać i cieszyć się tym co mam <3

    Byłam u neurochirurga dostałam już wskazanie na papierku do wykonania cesarskiego cięcia. Pomimo chęci lekarz powiedział żebym się puknęła w głowę jeśli chcę z naczyniakiem rodzić naturalnie. No to grzecznie przyjęłam do wiadomości :)

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 765 617

    Wysłany: 26 września 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Tak słyszałam o tej internetowej szkole nawet się zapisałam. Ale jednak chciałabym się zapisać na taką stacjonarna przede wszystkim ze względu na męża :D

    Ja biorę magnez 3 x dziennie ale lek, a nie suplement diety :) Ginekolog polecił mi Lactomag B6 biorę go również ze względu na moją przypadłość i zmniejszenie bólu głowy. Na razie żeby odpukać czuję się świetnie nie mam skurczy, twardnień itp. Czuję malca coraz częściej i intensywniej :D Do końca roku planuję pracować w razie gorszych dni zostaje praca zdalna. Nie, nikt mnie nie zmusza! Ale mamy tyleee fajnych projektów, że żal pójść na L4! :D

    mam to samo... mam takich super ludzi w pracy, fajne projekty, ekstra atomosfere i szefa ze nie chce na razie isc na L4 mimo ze powoli czuje ze robi sie to dla mnie meczace :/ wytrzymam pewnie do końca października, potem moze pomoge im cos zdalnie

    teraz siedze wlasnie w domu i pracuje zdalnie i lepiej mi w pracy. Nigdy nie sądzilam ze to powiem! :P

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️termin 13.01.2020❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj❤️❤️❤️
    p19uflw1sz627251.png
    11.05 (16dpo) II kreski ❤️ rośnij kropeczku!
    13.05 - 1 179,0 mlU/ml
    15.05 - 3 151,0 mlU/ml
    17.05 - 6 188,0 mIU/mL
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 26 września 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    mam to samo... mam takich super ludzi w pracy, fajne projekty, ekstra atomosfere i szefa ze nie chce na razie isc na L4 mimo ze powoli czuje ze robi sie to dla mnie meczace :/ wytrzymam pewnie do końca października, potem moze pomoge im cos zdalnie

    teraz siedze wlasnie w domu i pracuje zdalnie i lepiej mi w pracy. Nigdy nie sądzilam ze to powiem! :P

    Ja też :) W poprzedniej pracy wiedziałam, że jak tylko się dowiem o ciąży to pójdę na L4 bo duży stres, a pieniądze.... bez komentarza :D

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2010 575

    Wysłany: 26 września 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi taki plus z cesarki ze chociaz wiesz kiedy Twoj dzidzius przyjdzie na swiat. A nas to w każdej chwili moze wziac z zaskoczenia :-D nie znamy dnia ani godziny :-D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:22

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1421 381

    Wysłany: 26 września 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja walczę z ostrym zatruciem. Jutro mam termin na @. Od wczoraj blado różowe plamienie. Zobaczymy czy jutro @ przyjdzie.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40

    Badania na czerwiec:Krzywa insulinowa i i cukrowa

    Badanie na lipiec: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 26 września 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja walczę z ostrym zatruciem. Jutro mam termin na @. Od wczoraj blado różowe plamienie. Zobaczymy czy jutro @ przyjdzie.

    Oj a czym się zatrułaś? :( Życzę Ci aby @ jednak nie przyszła <3

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2010 575

    Wysłany: 26 września 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze MalaMi niedobrze :-( a jestes pewna ze to zatrucie? Skoro zbliza sie termin @ to moze te zle samopoczucie i wymioty (o ile masz) to moze wyniki czegos innego :-D trzymam kciuki aby @ juz sie nie pojawila :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 13:38

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.