Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno tu nie zaglądałam :)

Joanien trzymam mocno kciuki za Ciebie! :* Aby wszystko dobrze się ułożyło, informuj nas na bieżąco <3

U nas remont słuchajcie 4 dzień i ja już chodzę wściekła. Pył kurz, masakra, siedzę w sypialni zawalonej rzeczami z całego mieszkania i jak wracam z pracy to już się stamtąd nie ruszam. MASAKRA! :D
    Ale cały czas zyje tym, że zaraz będzie ładnie i będziemy mogli dalej odświeżać już sami bo powiedziałam, że ja sama będę malować nie mam zamiaru kolejny dzień żyć w tym bajzlu :P

Martek powiem Ci, że też mnie to niebawem czeka i jestem ciekawa jak u mnie będzie po obciążeniu. A jak wychodziła Ci wcześniej normalna glukoza?

W czwartek mamy połówkowe, już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z maluszkiem i będzie współpracował :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki były takie:
    92,6 mg/dL
    163,8 mg/dL
    142,8 mg/dL

więc początkowa glukoza ciutke za duża, środkowa dobra a z ostatnią nie wiem (chyba też za wysoka bo miałam ją pogrubioną jako wynik nieprawidłowy)

Wcześniej glukozę miałam jakieś 89... a przed ciążą (dwa miesiące przed zajściem w ciążę) nawet 63 ... a tak dobrze się czułam na i po badaniu glukozy ;)

no i jeszcze ta infekcja :/

ja dzisiaj zaliczę spotkanko z moim kropeczkiem kochanym <3

zuzi_c lubi tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Fajnie jest czytać dobre wiadomości od Was. Ja miałam wszystko odpuścić i niech się dzieje co chce. Ale wiecie że pilnowałam dofinansowania in vitro na mazowszu i zgłosiłam nas do niego. Myślałam że nic z tego nie wyjdzie a jednak w poprzednim tygodniu zadzwoniła pani koordynator i jesteśmy wstępnie zakwalifikowani, wizyta w klinice za tydzień. Zebrałam dokumenty od lekarzy u których się leczyłam i jeśli wszystko będzie OK i nas nie odrzuca to podpisujemy wtedy też dokumenty :) Życie potrafi być przewrotne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 12:34

zuzi_c lubi tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien to dobre wieści!! Teraz leżę i odpoczywaj, żadnych stresów i dużo spokoju. Lepiej to przelezec i odpocząć niz potem żałować. A te krwawienie to też może być wynikiem tego że zarodek się wgryzal i jakiś mały krwiak mógł tam powstać i zaraz Ci przejdzie. A te zastrzyki nie wspominam dobrze. Na początku było ok ale potem zaczęli mnie już wszystko od nich boleć tzn miejsce wklucia. Ale bedzie dobrze stosuj się do zaleceń i czekamy na wieści po kolejnej wizycie.

Martek niestety cukrzyca ciążowa to nic dobrego. Trzeba się pilnować z dietą i ciągle mierzyć cukier po jedzeniu. Myślę że i tak powinnaś się zaopatrzyć w glukometr żeby sprawdzać sobie poziom cukru i kontrolować czy wszystko jest ok.
    I jeszcze ta infekcja. Mnie na początku ciągle lapaly infekcje co wizyta to infekcja. Wkoncu Pani Doktor dała mi chyba jakiś antybiotyk monural się nazywał i po tym wkoncu przeszło mi. Ale na wizycie lekarz pewnie coś Ci mądrego doradzi i zobaczysz swojego bobaska :-)

Zuzi Ty lepiej tam nie małym sama te wdychania tych oparów nie jest najlepsze teraz dla Ciebie. Męża zgon A Ty odpoczywaj :-D i też masz niedługo spotkanie z dzidzia Już polowkowe jak to szybko leci :-)

Abi trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze i żebyście podpisali umowę <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor powiedział ze sam cukier na czczo mam podwyższony i nie jest złe bo minimalnie.

Generalnie plan działania jest taki ze mam spróbować wyrównać posiłki (jeść co 3h) i unikać totalnie tych zakazanych produktów (mąka pszenna, białe makarony, biały ryż, słodycze, cukrzyce produkty, soki i ograniczyć owoce niestety :( ) i za miesiąc zrobić kontrole glukozy na czczo. Jak nadal będzie podwyższona to weźmie mnie na jeden dzień do szpitala żeby jeszcze raz tam zrobić badanie i będę mieć spotkanie z tamtejszym diabetologiem.

A my mamy już cały kilogram <3
    A buziaczek mamy taki <3 <3 <3
    573275c16db4.jpg
    Zakochana jestem <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 19:50

Rubii lubi tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Abi super wieści :) Mocno trzymamy kciuki, wpadaj do nas! Właśnie widziałam Cię na wątku staraczek z 2018 i bardzo się ucieszyłam, ze coś ruszyło <3 czasem warto odpuścić nawet na momencik.

Martek ale masz cudnego chłopaka dalej w to nie wierzę, że już taki duży!

Rubii... coś Ty ja nie siedzę tam w trakcie :) Prychodzę z pracy jak ich już nie ma więc bez tragedii bez przesady :D malcowi nic się nie stanie

Jutro mam wolne i w końcu połówkowe, już się nie mogę doczekać!

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek jaki śliczny maluszek!! <3
    Ta dietą w ciąży jest najgorsza ale dasz radę. Najgorzej jest wtedy kiedy na nic się nie ma ochoty a tu jeszcze dietę trzeba trzymać.

Ja mam ostatnio jakiś brak apetytu. Nic mi nie smakuje, nic mi się nie chce jeść i wmuszam w siebie jedzenie. Jakbym miała jeszcze stosować dietę to pewnie ciężko by było.

Zuzi to dobrze :-) martwię się o Was :-D :-D to jutro zobaczymy Twojego maluszka :-)
    Mój mąż jak tylko zobaczył zdjęcie usg buźki malca to od razu mówił że do niego podobny :-D i jaka tu sprawiedliwość? My 9 miesięcy nosimy A dziecko podobne do tatusia :-D :-D oczywiście się śmieje cieszę się bo bedzie przystojnym dżentelmenem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 10:49

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ewidentnie nosek po tatusiu ale usteczka po mamie :D reszta wyjdzie w praniu :p

hihi

patrzę na to zdjęcie i się napatrzyć nie mogę <3

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021

• Rubii Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek bo to taki mały cud. Ja też nie mogę uwierzyć że tam w brzuszku jest bobas no gdyby nie to że trenuje karate nonstop to bym nie uwierzyła :-)

Zuzi a jak tam Twoja wizyta? Na którą masz? A może już po jesteś? Masz jakieś ładne zdjęcie bobaska? :-D

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry!

My po wizycie, wczoraj byliśmy o 16 :) Wszystko super, piękne normy także jestem spokojna. Wariował i kręcił się zasłaniał rączkami :D Ale jedno zdjęcie mamy, oczywiście wszyscy uważają, że podobny do mojego męża, ja nie mam takich zdolności porównawczych ale super zobaczyć taka małą buziunię :D <3

Super uczucie! No i jak zwykle starszy wg USG o tydzień i waży 375g. Termin porodu bez zmian :)

Rubii lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi super wieści!! Najważniejsze że dzidzia zdrowa :-) Twój waży 375 g A mój to już pewnie że 3kg. Jutro mamy wizytę to się okaże. U mnie też bobas starszy wychodził wg usg A termin porodu się nie zmieniał bo na tym etapie już się na to nie patrzy bo każde dziecko rośnie swoim tempem.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Zuzi super wieści!! Najważniejsze że dzidzia zdrowa :-) Twój waży 375 g A mój to już pewnie że 3kg. Jutro mamy wizytę to się okaże. U mnie też bobas starszy wychodził wg usg A termin porodu się nie zmieniał bo na tym etapie już się na to nie patrzy bo każde dziecko rośnie swoim tempem.

Zgadza się, chociaż na prenatalnych również już nie zmieniał :) Chociaż u mnie i tak będzie CC więc :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie więc i tak będziesz miała wcześniej wyznaczony termin i dokładnie będziesz wiedziała kiedy się dzidzia urodzi :-) A ja muszę zdać się na los :-D

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien co tam u Ciebie? Jak wygląda sytuacja? Z tego co kojarzę miałaś wczoraj mieć wizytę? Mam nadzieję że wszystko jest dobrze. Daj znać co u Ciebie :-)

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Domi90 Znajoma

Wysłany: 16 października 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jak wstawić tutaj zdjęcie żebyście je zobaczyly. Robiłam dzisiaj test i nie wiem czy już zwariowalam czy widzę ta blada druga kreskę.

• Rubii Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi przez stronę zapodaj.net wybierasz zdjęcie które chcesz dodać i potem wklejasz nam tu link który Ci się wygeneruje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 15:25

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Domi90 Znajoma

Wysłany: 16 października 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki 😊
    Już wklejam link i oceńcie bo mi to się może różnie wydawać a nie chce nakręcać męża bo bardzo to przeżywa że jeszcze nie mamy bejbika.
    https://zapodaj.net/f3138f4ba308d.jpg.html

Rubii, Martek&M lubią tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kreska jest ewidentnie. Nawet nie trzeba się przyglądać żeby ją zobaczyć :-) idź jutro rano na betę i będziesz już miała pewność :-) ale kreseczka jest :-) bedzie kolejna dzidzia na forum :-D

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Domi90 Znajoma

Wysłany: 16 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dzięki bo myślałam że już wariuje od tego wszystkiego. Już się szykowalam na @ bo piersi mnie bolą sakramencko i ogólnie nastrój i samopoczucie nie bardzo. Jutro pojadę na badania krwi . Czy wynik bety jest w tym samym dniu czy na drugi dzień ?

• Rubii Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a który masz dziś dc? Ile dni po owu jesteś?
    Ja jak robie u siebie badania to wyniki mam tego samego dnia po 2-3h wynik już jest na stronie jeśli masz możliwość odbioru online A jak nie to u mnie po 15 się odbiera wyniki. Ale musisz zapytać jak jest u Ciebie w laboratorium. To proste badanie więc powinno być tego samego dnia

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ