X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam straszny dzień. Spotkałam się z przyjaciółką i niby było milo ale ona stwierdziła że jestem złośliwa i nad tym nie panuje. Wydawało mi się że jestem nadto miła. A tu takie zdziwiło. Koniec końców powiedziała mi że nie jestem z moim D gotowa na dziecko. W drodze powrotnej pominmy że powinno jechać ok 40 min do domu a byłam w 20 to całą drogę myślałam nad tym. A co za tym poszło... Coś się jakoś w ten sposób do mojego odezwałam że czuje już zmęczenie tym wszystkim i odchodzą mi chęci. Na co zdziwienie moje wielkie mój na to" pewnie zachowaj się jak Piotrek maz twojej kuzynki" ( objaśniając długo starali się o dziecko i on stwierdziałam tzn ten Piotr że to już nie ma sensu i przestali się starać i tak oto są małżeństwem z 11 letnim stażem w trakcie rozwodu).
    Wczoraj wogole miałam dzień płaczki co rusz to łzy leciały same. Hormony przed @ mam tak siłę że czasem sama siebie nie poznaję.

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa musisz nabrać energii bo wczasy szybko się nie powtórzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 10:48

Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii no Ty się tam nie stresuj już bo wiesz jak się to skończy! Jak już obiecałam sobie, że nie mogę się stresować :P ha ha ciekawe co z tego mojego obiecywania wyjdzie. Póki co 1/3 cyklu za mną i jestem spokojna. Zajmuję głowę czym innym.

Taka_Babka nikt nie ma prawa Ci mówić czy jesteś gotowa na dziecko czy nie... pamiętaj o tym. Jeśli to twoja przyjaciółka to trochę dziwne. Raczej powinna Cię wspierać, a nie jeszcze bardziej dobijać.

Ja po wczorajszym dniu przed telewizorem - w końcu odpoczęłam, właśnie planuję wycieczkę rowerową. Pogoda jest jaka jest ale juz mnie nosi <3

Taka_Babka lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii a Ty to masz piękny wykres, trzymam kciuki <3

Rubii lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_babka no bardzo niemiłe spotkanie wczoraj miałaś. Coś zrobiłaś że przyjaciółka mówi ze jesteś złośliwa?
    I kto to jest żeby Ci mówić czy jesteś gotowa na dziecko? Najważniejsze co czujesz i najważniejsze to nie tracić nadziei! Nie poddawajcie się, jest o co walczyć naprawdę. A ja trzymam mocno kciuki :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Zuzi! Ale boje sie myslec ze cos dobrego z tego wyniknie zeby sie nie rozczarowac. Taka_Babka a dostalas juz @? Czy jeszcze nie. Nikt nie ma prawa was oceniac i nie przejmuj sie tym co inni mowia. Walcz o siebie i swoje marzenia bo jak Ty o siebie nie zadbasz to nikt nie zadba. Nie przejmuj sie i glowa do gory!

Marcowa2017.23, Taka_Babka lubią tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rubii dostałam dziś @ i zamiast tak spokojnie rozpaczać ten przeklęty czas @ to tak z grubej rury się leje... Eh.

Rubii nie testuj bo sama siebie skrzywdzisz. Mniej bolesne jest dostanie @ niż patrzyć na jedną kreskę. Wytrzymaj! Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 14:18

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Rubii dostałam dziś @ i zamiast tak spokojnie rozpaczać ten przeklęty czas @ to tak z grubej rury się leje... Eh.
    Szkoda ze @ przyszła... :(

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa no właśnie dziwi mnie oskarżenie o złośliwość bo tylko miałam dobre chcecie porzuciłam koleżanke pod cukiernie i chciałam żeby szybko to poszło a ja zaparkuje i dojdę. Ona to odebrała że jestem złośliwa oczywiście wyjaśniliśmy to sobie ale mimo wszystko może faktycznie przed @ byłam troche nieświadomie.
    Zatem testowanie następne to ewentualnie 3-4 sierpień.

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no przed @ byłaś to oczywiście ze będziesz troszkę złośliwa ;) kumpela powinna zrozumiec, jak kobieta kobietę :) dobrze ze sie dogadalyscie, bo czasem się czegoś od razu nie powie i można nieźle się poklocic.
    Zapisuję Ci kolejne testowanie na liście.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez mialam nie mila sytuacje... Bylismy pod tym namiotem a moja bratowa napisala zebysmy dziecko "roobili" a nie ryby lowili do mojego męża... Bo wczoraj siostra cioteczna zapraszala na chrzciny i malego trzymalam ze mi pasuje i chyba sie oswajałam. On jest taki ze cos tam w żartach odpisał jej. A ja jak dzisiaj sie dowiedzialam to myslalam ze szlak mnie trafi... Oni sami z 7-8 lat starali się o dziecko które teraz ma 7 miesiecy... Jak mozna tak szybko zapomniec jak samemu sie mialo problemy i denerwowaly takie teksty....

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi no brak slow, naprawde, jak tak mozna... Mój szwagier na takie cos to raz odpowiedział poważnie: już Ty się o nas nie martw. I wystarczyło. Nikt o nic nie pytal.a jego zapytała ciotka, która urodziła urodziła późnym wieku, więc też powinna wiedzieć ze to nie tak łatwo.

3i49f71x2dxie3wa.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym ciągle spala i spała...
    Dziewczyny jaki polecacie film na wieczór? Chyba sama coś obejrzę, bo tych meczy już mi za dużo i w kółko o tym gadają, a ogolbie lubie czasem obejrzeć :) Moze cos na Netflixie ?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza w 10dp byla.46.72 druga 146.70 w 12 dniu po ovu a dzisiaj wzrosła na 386.3 w 14 dp ovu wzrosła tylko o 136.5 % boję się ze nic z tego nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 17:14

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Pierwsza w 10dp byla.46.72 druga 146.70 w 12 dniu po ovu a dzisiaj wzrosła na 386.3 w 14 dp ovu wzrosła tylko o 136.5 % boję się ze nic z tego nie będzie.
    Przecież beta powinna wzrastać minimum 66% co 48h, czyli dobry masz wzrost :) kiedy idziesz do lekarza? Musisz robić betę jeszcze?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Przecież beta powinna wzrastać minimum 66% co 48h, czyli dobry masz wzrost :) kiedy idziesz do lekarza? Musisz robić betę jeszcze?

Zrobię jeszcze we wtorek A jutro bede chciał się do lekarza umówić może mnie do piątku przyjmie..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli nie masz wskazań od lekarza to na Twoim miejscu już bym nie robiła bety. A bierzesz teraz jakies leki?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic nie biorę i nic nie.mam

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie rób już bety i się nie denerwuj :) stres jest niepotrzebny. Może lekarz szybko Cię przyjmie to już w ogóle super. On już wszystko sprawdzi :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jeszcze jedna we wtorek zobaczę co z tego bedzie A jutro bede lekarza atakować

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ