X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny z samego rana <3

U mnie seria niefortunnych zdarzeń nadal trwa... Wczoraj wróciłam o 2 w nocy z pogotowia bo mój mąż złamał sobie rękę na rowerze i jeszcze mu szyli :( zwolnienie do końca lipca i ja jestem teraz kierowcą. Ręka zagipsowana aż do barku - lepiej być nie może!

A z tym wykresem OVU super sprawa wpisałam dzisiaj tempkę i wychodzi, że mam 3dc i dni niepłodne brawo :D nie wiem w zasadzie czy w ogóle miałam owulkę bo wydaje mi się, że nie z uwagi na infekcję. Powiem Wam, że jestem podłamana już w tym momencie wszystkim. Jedyne co pozytywwne, że w poniedziałek mam nowego ginekologa może on powie mi co mam robić, brać i coś podpowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 07:26

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka miałaś owulkę jak się czujesz ? :D

Jeju ja jestem zrezygnowana już ten miesiąc stracony chociaż na wykresie mi piszą, że czas współżycia bardzo dobry hahaha :D nie no hit!

Dziewczyny a w ogóle dobrego weekendu ja miałam dzisiaj malować jeszcze zostało mi pół sypialni ale skoro mąż będzie na zwolnieniu to lewą ręką też da radę :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dalej niskie temp.... Jestem w laboratorium, czekam na swoja kolej i pozniej 2 godz na kolejne pobrania.

• enka90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Zuzi... ale pech. Trzeba jednak szukać pozytywów - spędzicie razem więcej czasu + dobrze, że to ręka a nie noga bo byłoby trudniej w wiadomych sprawach :D

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • martysia28 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    jakiś miesiąć temu zrobiliśmy badanie nasienia i ogólnie nie najgorzej- morfologia 4%, wszystko w normie prócz czasu upłynniania, który wyniósł 70 minut. Czy to może być przyczyną niepowodzeń? ruch postępowy 23%
    Myślę, aby w ciągu miesiąca pojechać do jakiegoś specjalisty w większym mieście jako że tutaj żaden lekarz nie ustalił przyczyny niepłodności a te monitoringi cyklu wychodzą drogo- zapłaciłam 600 zł/mc.

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    O kurcze Zuzi... ale pech. Trzeba jednak szukać pozytywów - spędzicie razem więcej czasu + dobrze, że to ręka a nie noga bo byłoby trudniej w wiadomych sprawach :D

enka zastanawiam się nawet w przypadku ręki :D ha ha ha :P

Abi daj znać jak będziesz miała wyniki <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysia28 wrote:
    cześć
    jakiś miesiąć temu zrobiliśmy badanie nasienia i ogólnie nie najgorzej- morfologia 4%, wszystko w normie prócz czasu upłynniania, który wyniósł 70 minut. Czy to może być przyczyną niepowodzeń? ruch postępowy 23%
    Myślę, aby w ciągu miesiąca pojechać do jakiegoś specjalisty w większym mieście jako że tutaj żaden lekarz nie ustalił przyczyny niepłodności a te monitoringi cyklu wychodzą drogo- zapłaciłam 600 zł/mc.

A probowałaś mierzyć progesteron 7 dni po planowej owulacji?

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • martysia28 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron miałam robiony, na tej podstawie lekarz potwierdził owulację- i dodatkowo usg dopochwowe, gdzie nie było już pęcherzyka.
    zawsze progesteron był powyżej 20, 23.

• Rubii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane. Niestety dzis nawiedzila mnie @. Takze zaczynam nowy cykl. Znow wszystko od nowa. Pogoda nad morzem tez nie zaciekawa. Oby Wasz poczatek dnia byl lepszy <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholernie przykro Rubii :( ale teraz przynajmniej głowa czysta. Do kiedy się urlopujecie? :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do konca tygodnia. Tak narzekalam rano na pogode a teraz takie ladne sloneczno swieci :-) tylko korzystac. Co tam u Was dziewczyny? Abi jak tam badania?

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa kochana zmien mi testowanie na 8 sierpnia :-) a Chasia zobaczyla dwie kreski wiec mozesz ja do siebie przeniesc :-) widzialam na jej wykresie

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka jak tam u Ciebie testowalas czy @ przyszla?

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii teraz przynajmniej na urlopie nie zawracasz sobie głowy i się nie stresujesz :*

U mnie bardzo intensywny tydzień dobiega końca, wczoraj jeszcze 30tka męża dla znajomych ojojoj co się działo. Ale ja pełna kontrola tylko 1 redd's ktoś musiał pilnować :) A zaraz przyjeżdża przyjaciółka z mężem i tym półrocznym synkiem, który tak miał mnie ostatnio zaczarować :D

Jak mówiłam wcześniej OVU cykl wyznaczył mi już owulację i tak się wczoraj zastanawiałam, że faktycznie mogłam ją mieć.... miałam kilka objawów. Ale od infekcji już teraz chyba będzie spokój więc ja już sobie wykreśliłam ten mój lipcowy cykl i przestałam myśleć jakbym dostała @ czyli bez szans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 15:55

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-) ja mus, e do wtorku poczekać na wyniki. W piatek na 18 mamy badanie nasienia (ostatnio zle napisalam bo pisalam ze w czwartek) i w sobotę robię test z MTC. Mamy zamiar odebrać wyniki nasienia i tego samego dnia umówić sie na wizyte, bo mielibysmy po drodze :-)

• Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytałam Was cały czas, ale mam ostatnio naprawdę wielkiego LENIA! nic mi się nie chce... spałabym tylko. Ale wszystko wiem i kibicuje :)
    Rubi no skzoda ze jednak @ przyszła, trudno. Kciuki za nowy cykl :)
    Abi powodzenia z badaniami :)
    Zuzi faktycznie u Ciebie intensywny tydzien, ja z moim teraźniejszym nastawieniem to bym umarła.

A ja to nie mogę się już doczekać mojej wizyty u lekarza, już troszkę się denerwuje. Ja mam syndrom białego fartucha, mimio ze bardzo lubie mojego lekarza i nie mam problemu z rozmową z nim, ale za to ciśnienie mam bardzo wysokie u niego. on to dobrze wie i sie troszke smieje, mierze cisnienie w domu i mu mowie za mam dobre :)

Pozdrawiam Was bardzo gorąco :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zaktualizowałam listę :)

Ciekawe jak Zgredka, chyba się nie odzywała jak poszło jej testowanie?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa kochana na 8 sierpnia mi wpisz nie na 7. Jakas ladniejsza data 08.08.2018. Bedzie szczesliwa :-)

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed wyjazdem zrobilismy badania nasienia teraz czekam na wyniki. Zobaczymy co tam wyjdzie. Na szczescie Pani wysle nam mailem bo mowilam ze teraz tydzien nad morzem jestem a w poniedzialek mam wizyte u lekarza. Umawialam sie na nia z inna mysla ale trudno. Trzeba walczyc dalej.
    Abi trzymam kciuki za Twoje wyniki. Oby wszystko bylo dobrze <3
    Zuzi czyli ten cykl u Was na straty? Czy sa jakies szanse?
    Marcowa jestes usprawiedliwiona ze swojego zmeczenia <3 trzymam kciuki za wizyte

Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję ze nam tez zgodza sie wyslać na maila. Rubii tez trzymam kciuki za Wasze wyniki :-)

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ