Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1821 582

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Pocieszające, że nie tylko u mnie tak jest. MałaMi, o pierwsze, Ty też? :) Ja niestety jeszcze mam w głowie, że jak jest owulacja to trzeba koniecznie i przez to niekiedy dochodzi do spięć. Myślę, że z czasem też sama odpuszczę ale narazie jestem w gorącej wodzie kąpana. Przez takie zachowanie myślę, że tylko mi tak naprawdę zależy co jest niesamowicie przykre. Ech... złapałam doła -.-


    Ja też o pierwsze. My już długo się staramy. Ja mam w głowie że już stara jestem bo chciałam rodzić w wieku 27 lat. I coraz ciężej mi wyluzowac

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1821 582

    Wysłany: 9 lipca 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Hej :) Zuzi u mnie chyba w ogóle nie było na dzień dzisiejszy owulacji... 23 dzień cyklu i nadal nie było skoku temperatury. Tak więc też nie ciekawie. Poprzedni cykl czekałam na @ żeby zrobić badania i wiedzieć co się dzieje a teraz chciałabym, żeby była środa w przyszłym tygodniu i już jechać na kolejną wizytę :) Ogólnie dzisiaj mam jakiś słabszy nastrój. Boli mnie głowa i ciężko mi było wstać ;/ Aby później było już lepiej :)


    Chyba taki dzień ja miałam to samo. W pracy myślałam że umrę

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4466 1429

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos odżyłam po wyjsciu z pracy :-)

  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja też o pierwsze. My już długo się staramy. Ja mam w głowie że już stara jestem bo chciałam rodzić w wieku 27 lat. I coraz ciężej mi wyluzowac

    Czesc, no moj plan był na poród w wieku max 29. Został mi równy rok... a dwa lata starań... no nie wyobrażam sobie siebie w tym miejscu gdzie jestem... psychiatryk predzej.

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1821 582

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Czesc, no moj plan był na poród w wieku max 29. Został mi równy rok... a dwa lata starań... no nie wyobrażam sobie siebie w tym miejscu gdzie jestem... psychiatryk predzej.

    Z jakim borykacie się problemem?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 9 lipca 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Z jakim borykacie się problemem?

    A z jakim ja sie juz nie borykam tak sobie od wczoraj mysle... Mięsniak malutki, polip 11,5mm, podwyzszona prolaktyna niby spadła do normy, podwyzszona tarczyca zeszla do normy, pecherzyki 6 czerwa na prawym jajniku 2 na lewym 3 czyli brak owulacji = dostalam ovarin, podwyzszona insulina i homocysteina tez na to ovarin bo ma kwas i wit b12, maż badania z kwietnia nie najgorsze, teraz w srode powtarzamy. Brał fertilmen Mozg zryty potrzeba posiadania potomstwa. Brak umiejetnosci wyluzowania do tego stopnia ze jestem w dc w tym 6 dc @ sie skonczyła a jakims dziwnym przeczuciem z dupy wziety łudze sie moze jestem... No juz paranoja. Choć są jeszcze w ciagu dnia takie momenty ze nie mysle caly czas o tej tematyce...

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 9 lipca 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka tulę Cię bardzo mocno bo bardzo dobrze Cię rozumiem :* Ja w tym cyklu luźniej ale i tak wiem co przeżywasz. Ja potrafiłam płakać pół nocy jak mój mąż juz spała. Masakra:(

    Dziewczyny wróciłam od gina.... no BOSKI :D <3 i jaki przystojnyyyy łoooł :D

    Bardzo kulturalny przywitał się wysłuchaj zapytał czy coś potrzebuję wiedzieć. Przepisał maść i w razie coś globulki na infekcję. Wszystko tłumaczył zlecił wszystkie hormony i od razu betę ;)

    Pytałam go o wszystko o mojego naczyniaka i padaczkę, o ROWER !!! :D haha o chodzenie [po górach no o wszystko. Bardzo fajny, rzeczowy na razie na plus. I bardzo delikatny

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 9 lipca 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż chce się po lekarzach chodzić, co? ;p Ja mam z kolei niezłego endokrynologa :D Super, że trafiłaś na takiego konkretnego lekarza. Potwierdził infekcję, tak?

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 9 lipca 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, nie wazne czy przystajony. czy gruby, czy miły, czy mruk, czy baba czy chlop. Byle Nam pomogli dostać to o co sie tak modlimy..

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 9 lipca 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Babka z tym przystojniakiem to był taki żart :) Nie chodzi się do lekarza bo jest przystojny. Myślałam, że wszyscy to rozumieją :)

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 9 lipca 2018, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka tak potwierdzil ale początkowe stadium wiec jest szansa jeszcze w tym cyklu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 20:35

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 9 lipca 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa a jak u Ciebie kochana ? <3

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 9 lipca 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak miło :) wchodzę na forum a tu akurat Zuzi o mnie pytasz:) ja juz nie moge się doczekać wizyty. a tak to już wiem ze musze zaczać brac magnez bo znowu brzuch mi twardnieje, z synkiem tez tak miałam, spacer i brzuch twardy. dzisiaj wyglądam na 5 miesiąc :P


    Zuzi dobrze, ze trafiłaś na konkretnego lekarza:) w dodatku przystojny:D:D bedziesz juz fo niego chodzić czy to tylko jednorazowa wizyta?

    Abi to sobie odpoczniecie na Mazurach, super :)

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 9 lipca 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudownie Marcowa. Wiesz, że ja codziennie o Tobie myślę ? Jestem ciekawa co czujesz jak u Ciebie jak to przeżywasz i w ogóle ach! <3

    Tak zostaję przy nim. Po @ zrobię serię badań jeśli ten cykl nie wyjdzie. Pojechałam na drugi koniec miasta do lekarza a okazało się, że przyjmuje również obok mnie :) Te przychodnie mają kilka filii w całym mieście także super mi się trafiło. Póki co jestem pozytywnie nastawiona. Zapytałam o sport o rowery opowiedziałam mu o moim naczyniaku i padaczce itp. Odpowiadał rzeczowo i szczegółowo i czegoś takiego w końcu oczekiwałam.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 9 lipca 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi zazdroszczę wypadu na mazury ! <3 też juz chciałabym wyjechać gdziekolwiek

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 9 lipca 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zuzi kochana jesteś :*
    Dlatego właśnie zostaje z Wami :) byłam dziś na forum mamusiek i zostane tutaj :) bardzo chce żeby nam wszystkim się udało i mocno kibicuję :) na wszystko nie reaguje, bo zwyczajnie nie znam się na wszystkich sprawach, ale jestem jestem :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 9 lipca 2018, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez marze o jakims wyjeździe, ale ze względu na mojego męża. Chciałabym żeby wypoczal, bo ja z dzieckiem w domu to odpoczywam :) już nawet troszkę mi się nudzi i chciałabym do ludzi.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4466 1429

    Wysłany: 9 lipca 2018, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę ze nam wszystkim sie uda...:-) i dolaczymy donMarcowej :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 22:56

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4466 1429

    Wysłany: 10 lipca 2018, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Milego dnia ;-)

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 lipca 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

    Dzisiaj mam bardzo pracowity dzień ale jakoś wyjątkowo jestem pobudzona nawet w pracy byłam ... 40 minut wcześniej :P

    Dobrego i słonecznego dnia <3

    m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego