Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko dopiero co zaczęliśmy się starać ale jak nie wyjdzie w tym cyklu to lecę zbadać tsh a potem do lekarza, żeby coś mi przepisał na zbicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 20:35

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Chnurka91 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas też początek. I to jeszcze ze świadomością że się po tabletkach nie utegulowalo. Ale chyba też pójdę w tym cyklu na coś na to TSH. A to zwykły ginekolog może przepisać coś na zbicie tego TSH czy musi być endokrynolog?

,,Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znieść deszcz.’’
    5543311f29ca1c8223282e134cc0fc43.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog chyba też może. Ciekawe tylko czy będzie chciał. Mój rodzinny z nfz stwierdził, że wszystko jest ok i robię z igły widły. Pani endokrynolog (bardzo profesjonalna kobieta) jak tylko zobaczyła wyniki, zapytała czy planuję ciążę, bo już chciała zbijać.

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko a kiedy odstawilas tabletki ? Ja w grudniu niby regularnie wszystko bylo az do tego cyklu...ale sie nie udalo. Teraz bedzie 2cs

• Chnurka91 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu. I od tego czasu miałam bardzo nieregularne cykle.(3cykle tylko, w sensie ten jest trzeci). To był 1cs. Pewnie ginekolog nie będzie chciała... Pewnie muszę poszukać endokrynologa. Chciałam też zrobić ogólnie badania hormonów płciowych ale nie wiem czy jest sens w tak krótkim czasie po odstawieniu tabletek.

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że lepiej poczekać jeszcze chwilę z badaniami, bo nawet jak coś wyjdzie nie tak, to lekarz może zrzucić to na antykoncepcję, chociaż teoretycznie dłuży Ci się to normowanie cykli.

Monia to tak dla zasady- pierwszy cykl musi się dłużyć, żeby Cie postraszyć ciążą :D Mój 1 cs też się wydłużył. Zobaczymy jak wypadnie aktualny.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • k91 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia przytulam Cię i trzymam kciuki za kolejny cykl :)

65cs, 30 lat
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odstawilam tabletki w grudniu, no tyle ze u mnie niby normalny cykl co miesiac ,bylam u ginekloga bo bardzo mnie jajnik bolal no i okazal sie to bol okoloowulacyjny wlasnie pecherzyk pekl mi wtedy a to bylo w styczniu, co miesiac mnie boli ale juz duzo mniej :) bo wtedu to ani chodzic nie moglam

• Chnurka91 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jest sens robić dzisiaj test nie z porannego siku? :P i przed wizyta u ginekologa?

• k91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chnurka, a który to dzień cyklu?

65cs, 30 lat
  • Chnurka91 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień cyklu to 52:p ale 18 dpo :)

• key_b Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz test to zrób przed wizytą jak nie to nie kupuj specjalnie

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • k91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze :)

Zrobiłabym tak,jak pisze key_b

65cs, 30 lat
  • Chnurka91 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Podkusilo mnie i kupiłam. Ale boję się zrobić. Niby jestem prawie pewna że nie jestem. W końcu w 12 dpo wyszedł negatywnie... Ale nadzieja jest. Bo @ nie ma, temperatura wysoka a już 18dpo... So ginekologa dopiero na środę dałam radę się zapisać...

• Chnurka91 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam. Nie ma nawet cienia. To był test 25mlU/ml.mimo że prosilam w aptece o ten czuły... No i niby nie podany mocz ale... Raczej nie M wątpliwości :( czyli coś się pieprzy z moim organizmem

• karakorum Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sie nie odzywam, ale jestem z Wami duchem ;) Nie mierze w tym cyklu tempki, jakos mi sie odechcialo.

Chmurka idz do ginekologia, piecdziesieciodniowy cykl to lekka przesada. Na pewno mozna to szybko i bezbolesnie wyrównac, ale im szybciej tym lepiej ;) Nie zdrowiem nie warto zwlekac.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Chnurka91 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mam wizytę. U innego gina bo ten twierdzil trzeba czekać i że samo się wyrówna.. Ja podejrzewałam że będzie ciężko, raz jak miałam przerwę od tabletek to nie miałam @ przez 64 dni.(treba było wywolac)

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to mój pierwszy post na tym forum. Jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja doszukuję się sympotomów i robię testy przed @ bo się doczekać niemogę i potem kolejne i kolejne... brałam ślub w sierpniu 2015,z mężem staramy się już 9 cykl i co miesiąc jest szloch. Byłam u gin, wszystko w porądku, tsh 1,72. regularne cykle 28 dni+-1 dzień. Mąż chorował z bardzo wysoką gorączką w styczniu i w marcu, 2 tyg temu zrobił badanie nasienia i wyszło tak sobie... 3% plemnikow o prawidlowej budowie(norma od4%) plemniki o ruchu progresywnym 15%(norma32%) teraz oczywiscie zastanawiamy się czy jakby zrobił jeszcze miesiąc wczesniej odrazu po chorobie jakby to wyszło i czy jest poprawa. Pijemy ziółka o. sroki, łykamy wit c, kompleks wit z kwasem foliowym, cynk, selen i maca. Starania nauczyły nas przedewszystkim pokory, nie zawsze niestety jest tak jak sobie zaplanujemy. Nie wiem czy macie w swoim srodowisku osoby ktore "zaskoczyly" odrazu, al mnie się nóż w kieszeni otwiera jak radzą żeby nie myśleć otym bo jeszcze gorzej, bez spiny.......jak tu nie myśleć jak tak bardzo czegoś pragniesz :( Mam nadzieję że dzięki Wam moje kolejne @(oby nie) będą mniej bolesne przede wszystkim psychicznie, trzymam za Was moooocno kciuki!

Letitbe lubi tę wiadomość

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana lola! Witamy Cie serdecznie, rozgosc sie :) Po to tu jestesmy - by poplotkowac, wyzalic, wyplakac i dzielic szczesciem. Trzymam mocno za Ciebie kciuki! W ktorym dc jestes?

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola fajnie, że jesteś ☺️ razem zawsze raźniej
    A z plemnikami nie jest tak, że cały proces ich powstawania trwa 3 miesiące?
    Tak coś kiedyś mi się o uszy obiło. Gdyby to była prawda, to choroba mogłaby mieć wpływ na wyniki jeszcze przez jakiś czas

thumb.png
    My Ovulation Chart
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ