Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
No i teraz muszę przełożyć wizytę u ginekologa. I może też kupię te testy owulacyjne żeby sobie sprawdzać. I w między czasie zrobię sobie te badania żeby do ginekologa iść już z kompletem. Brała może któraś z Was Castagnus? Mogę to brać na własną rękę czy lepiej nie Kombinować?,,Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znieść deszcz.’’
-
Ja brałam kiedyś, ale nie planowałam wtedy ciąży. Mnie osobiście pomógł uregulować cykl, ale dość krótkotrwale. Teoretycznie to tabletki o bardzo małej zawartości ziół, na rynku bywają dużo mocniejsze. Z tego co widzę większość lekarzy jest podobnego zdania do mnie, że raczej nie zaszkodzi, ale każdy przypadek jest indywidualny i jeżeli nie musisz to nie zawracaj sobie nim głowy lepiej. Jednak lek to lek.'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Dokładnie tak Chmurko Ja miałam brać od nowego cyklu ale chyba jeszcze poczekam. Zobaczymy co powie lekarz.
Karakorum jakoś tak czuję, że nic z tego nie będzie i myślę, że raczej nieprędko ujrzę dwie kreski. Mimo wszystko nie mogę się doczekać testu'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
A nie gadaj! Wierze w dwie kropki
Ja natomiast postanowiłam pójść na kompletny żywioł. Bez mierzenia, bez pilnowania dni płodnych. Aczkolwiek tak latwo powiedziec W przyszlym tygodniu wypadaja moje dni plodne i przylapalam sie na mysli, ze dobrze, ze bede miala pierwsza zmiane w pracy, bede mogla powykorzystywac mojego chlopa
Jak sie w tym miesiacu nie uda, zaczynam znowu mierzyc, i chyba skusze sie na probowanie testow owulacyjnych.
W tym miesiacu oczekuje sluzu plodnego, od odstawienia tabletek jeszcze sie nie pojawil. A przed tabletkami mialam, jestem tego pewna. Co miesiac sie dziwilam, co to za galaretkowate cuda niewidyA. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
A ja z ciekawosci zrobilam test owulacyjny i ku mojemu zdziwieniu dwie krechy...fakt ze jadna troszke slabsza ale nie duzo. Czy to znaczy ze owulacha sie zbliza czy moge taki test miec pare dni i dopiero za pare dni mi wyjda dwie takie same. Bo jestem w szoku , dopiero @ sie skonczyla ...
-
możesz mieć taki test parę dni a dopiero potem taki ładnie pozytywny. Ale może tez być tak, że jutro wyjdzie negatywny a dopiero za kilka dni pozytywny. a ta delikatna kreska teraz to po prostu jakiś nieduży wzrost lH który test wykrył. Tak myślę. (ja miałam testy owulacyjne prawie pozytywne jakieś 5 dni temu - po cichu myślałam ze owulacyjny wykrył ciąże a tu klops:P),,Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znieść deszcz.’’
-
Karakorum też bym chciała tak wyluzować, ale ja już tak mam, że jak w coś się angażuję to na 100% a potem biadolę
Z tymi testami to teoretycznie jest tak, że gdy będzie naprawdę pozytywny (dwie takie same grube krechy) to w ciągu 48h powinno dojść do owulacji. W praktyce jednak wychodzi tak jak u Chmurki'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Też robię testy owu w tym cyklu, tylko że ja nie potrafię nie pić przez dwie godziny.
Dzisiaj 12 dc, a mnie wychodzi blada nawet ta pierwsza kreska, a druga to cień cienia.
Letitbe głowa do góry i tylko pozytywne myślenie.
Byłam dzisiaj znowu na monitoringu.
wczoraj pęcherzyk 12 x 17 mm i endo 6,5 mm,
dzisiaj ma 14 x 17 mm i endo 8,5 mm.
Wolno rośnie w tym cyklu. /w tamtym tego samego dnia miał już 24 mm
W piątek znowu monitoring65cs, 30 lat -
K91 może do owu jeszcze Ci brakuje trochę czasu i zdąży podrosnąć.
Jakie testy kupiłaś? Podobno te allegrowe często tak właśnie pokazują. Słabe pewnie są i dlatego nic na nich nie widać.
Wolę się nastawić na najgorsze, ale ja to czuję a mam niezłą intuicję ☺️ wyczułam ostatnio ciążę u kobiety, z którą nawet nie rozmawiałam. To było zaraz po terminie @Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 21:36
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Dzień dobry, OF sam mi przesunął dzień owulacji... Nie nadążam za tym wykresem
dobra nie ma co jak ma być dziecko to będzie przeglądam wykresy zaciazonych i czasami fale dunaju temp skacze jak szalona a ciąża i tak jest więc nie ma co się tak denerwować -
Też to zauważyłam Key_b. Czasami to wygląda tak, że jak jest piękny wykres to nici z niego, a jak takie właśnie fale dunaju to na końcu jest zielona kropeczka
Ogarnęłaś już te wykresy i oznaczenia? Gdybyś czegoś nie wiedziała, to chętnie pomogę65cs, 30 lat -
K91 ja generalnie mam od zawsze niskie temperatury, i lekarze nawet mówili ze przy poważnej chorobie mam od razu zgłaszać, także na moich temperaturach ovu może wariowac
Jak coś to będę pytać dzięki k91 :* -
Mnie to owu czasem irytuje. Miałam ostatnio wyznaczoną owulację zaraz przed wyższymi temperaturami. Po 3 dniach dodałam równie wysoką temperaturę i owulacja nagle się przesunęła o jeden dzień. Z ciekawości posprawdzałam co by było gdybym dodała inną temperaturę i również było przesunięcie. Czyli jeżeli 3 dni po owu zmierzę temperaturę to mi ją przesuwa, jak nie zmierzę to jest ok. Nie rozumiem czasem czym ten algorytm się kieruje'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Te testy wskazują ze moze być owu albo w ciągu najbliższych 24-36h będzie dla mnie one dają wynik mniej więcej...
chociaż moje pokryły się ze sluzem i bólem jajnika więc chyba była. Pierwszy czas wykres wskazał idealnie w owulacje a teraz zmienił, ale jestem pewna ze źle, bo to już było po