X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyrwanie ósemki to był pikuś. Co prawda trzeba było go połamać, ale i tak poszło szybko. Za to resekcja wierzchołka korzenia zęba to była masakra piłą mechaniczną. Najpierw zdziwilam sie, ze dostalam tydzien zwolnienia w pracy, ale pozniej zrozumiałam. Okropny zabieg, bardzo bolesny i długi powrót do zdrowia dziąsła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 19:41

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy dziewczyny macie przeżycia, a ja głupia myślałwm, ze moje kanałowe bez znieczulenia to był wyczyn :O
    Ale ogólnie nie narzekam na zeby, jedynie ten jeden zab był w zlym stanie, bo przez kilka lat dentystka wmawiala mi, ze zab boli mnie od zlej szczoteczki. Poszlam do innego dentysty, to sie za glowe zlapal. Nic w srodku juz nie było i dziwil sie, ze przezylam tyle bólu ale ja chyba ma m wysoki próg bólu

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już w ogóle mam super zęby. Najgorsze co miałam to plombe

f1d9680377.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na samą myśl o dentyście ciarki przechodzą. Bez znieczulenia nie siadam.

Kurczę powiem wam że ja czasami czuje się samotna. Przeprowadziłam się na wieś z której pochodzi mój mąż. Jest to raptem 5km od mojego rodzinnego miasta. Wiem że ta odległość to nic. U rodziców jestem przynajmniej raz w tygodniu. Z siostrą czy przyjaciółka też się często widzę. Ale mimo tego czasami brakuje mi kontaktu. Może to głupie... bo niby w każdej chwili mogłabym do nich jechać.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) dawno mnie tu nie było.

Psycholog nie przepisuje leków, aczkolwiek jeśli chodzi o "porozmawianie" bardziej poleciłabym psychoterapię, lekarz nie wskaże odpowiedzi na nasze pytania ale może wskazać nam samym jak możemy sobie poradzić. :)

Od leków jest psychiatra, a przy planowaniu bądź ciąży leki psychotropowe są niewskazane! :)

Co do koleżanek online.. kumplujesz się wszystko jest super obydwie się staracie, a co kiedy jedna z nich zajdzie a druga nie? Jeśli ktoś da sobie z tym radę to podziwiam, jednakże po pewnym czasie wasze rozmowy będą zupełnie o czymś innym :)

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Mnie na samą myśl o dentyście ciarki przechodzą. Bez znieczulenia nie siadam.

Kurczę powiem wam że ja czasami czuje się samotna. Przeprowadziłam się na wieś z której pochodzi mój mąż. Jest to raptem 5km od mojego rodzinnego miasta. Wiem że ta odległość to nic. U rodziców jestem przynajmniej raz w tygodniu. Z siostrą czy przyjaciółka też się często widzę. Ale mimo tego czasami brakuje mi kontaktu. Może to głupie... bo niby w każdej chwili mogłabym do nich jechać.
    Madzi mam identycznie tylko odległość to 10 km ;)
    Ja niestety nie mam prawka przez epilepsje i jestem uwiezionaaa :D
    Chcesz, to też pisz. Razem łatwiej

Verenica ja absolutnie nie mam z tym problemu, że ktoś jest w ciąży, ale to pewnie dlatego, że mi az tak bardzo na dziecku nie zależy i jeżeli w ciąży nie będę to bedzie mi smutno ale nie zalamie mnie to absolutnie.

W ogóle jak okaze się kiedys, ze wcale dzieci miec nie mozemy to biore kredyt i sie wyprowadzam :D

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:

W ogóle jak okaze się kiedys, ze wcale dzieci miec nie mozemy to biore kredyt i sie wyprowadzam :D

Gdzie?

f1d9680377.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jakiegoś miasta, niezbyt dużego. Znajde sobie jakąś spokojną (niekoniecznie super płatna) pracę. Nie bede sie tu kisis w samotności cale zycie :D z dziecmi to sie marzy o samotności, wiec to inna sytuacja juz ale plany planami a życie pewnie swoje :D

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe ja też nie mam z tym problemu i nie odcięłabym się od znajomych tylko z tego powodu, prędzej oni ze mną bo jestem na innym etapie życia :) ale nie dotyczy oczywiście wszystkich relacji bo ważne jest żeby obie strony starały się tak samo i każda powinna zrozumieć siebie nawzajem. Również nie układam życia pod 'ewentualną ciążę' ponieważ stanęła bym w miejscu.

Propos dentystów, miałam problem z szóstką dosyć niedawno bo jakiś rok temu przy zjedzeniu pistacji ząb mi się ukruszył! Dosłownie w pół - tragedia.
    Siedząc na fotelu, oczekując na zdjęcie rtg i decyzję lekarki owinięta kamizelką ochronną słyszę jak przybiega do mnie i dyszy: "Ojejku, miała Pani wcześniej zdjęcie robione tego zęba?" na co odpowiedziałam że "nie.." - "Jest Pani pewna?". Jej zachwyt w głosie można byłoby porównać jakby dopiero co dziecko się urodziło, tylko nie rozumiałam czym się zachwyca. Nagle wybiegła gdzieś a potem mnie zawołała do komputera żebym sama zobaczyła.
    Ogólnie chodziło o to że mam mleczaka.. i że nie ma sensu robić zęba ponieważ nie ma korzenia! Ledwo tam siedział - więc nie dawała gwarancji że cokolwiek zrobi to pomoże, dlatego też dopytywała o jakiekolwiek wcześniejsze zdjęcia. Mleczak! No a teraz jestem bez szóstki, ale za to dwie ósemki mi wyrosły po tej wizycie :D
    Podobno coraz częściej spotykane są mleczaki w wieku dorosłym które nie wypadają i nie wyrastają nowe. Mój szwagier miał to samo, genetyka chyba idzie w złą stronę.. :P

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow pierwsze słyszę. Trochę przechlapane, biologia z Was zakpila. A oprócz zdjęcia rtg jest możliwość inaczej to sprawdzić? Samemu?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samemu się niestety tego nie sprawdzi.. Ja miałam i szwagier rtg zęba, innych sposobów nie znam i nie słyszałam.

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rtg tylko, bo pokazuje czy jest jakiś ząb nad nim i czy ten aktualny ząb ma korzenie. Innej opcji chyba nie ma ale o takich sytuacjach słyszałam i właśnie słyszę coraz częściej. Ciekawe czym jest to powodowane.
    Moj znajomy miał mleczaka w dzieciństwie, który nie wypadł do tej pory a pod nim wyrósł następny stały ząb i to byly kly, które same z siebie są dość łatwo zauważalne, więc wyobraźcie sobie jak to wyglądało gdy miał kła a na nim drugi ząb. Nic dentysta z tym nie chcial robić, dopóki nie chłopak nie dojrzeje porządnie.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was na temat dentystyczny wzięło :D To ja mleczaków już nie mam, ale za to moje stałe zęby mają pofalowane szkliwo jak mleczaki. Podobno taka moja uroda. Ale z zębami nie mam żadnych problemów. Chodzę do dentysty kontrolnie raz na rok lub półtora i jak trzeba to piaskowanie sobie zrobię, bo przy tej ilości kawy co piję, to co jakiś czas trzeba.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w tamtym roku wyrwanego ostatniego mleczaka;) a moja mama w wieku 30 paru lat;)
    Dziewczyny idę dzisiaj na betę, trzymajcie za mnie kciuki!

Marta..a, MartitaS, Letitbe, tym_janek, lollla7 lubią tę wiadomość

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie tych zębów jak już jesteśmy w tym temacie. W tym tygodniu - poszliśmy z M do dentysty, bo stwierdziłam, że pora na przegląd techniczny i może przez to się trochę nie udaje. :D Mąż ma leczenie kanałowe i założony antybiotyk, ja też mam antybiotyk na zębie. Czy to wpływa na owulacje i starania? Nie mam pojęcia, a bynajmniej będę wiedziała, czy odpuścić ten cykl :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa trzymam za Ciebie! Mi temp spadła dziś ostro więc się wstrzymuje z testowaniem.
    Madzi to ja tak samo się przenioslam do miejscowości mojego męża ale od mojego rodzinnego domu mam 200km...
    Z tymi mlecznymi zębami pierwsze słyszę
    co do antybiotyku, to ma znaczenie, mój w tym cyklu brał i jak widać nic nie będzie... Ciekawe tylko ile trzeba czekać... 74 dni na nową populację plemników?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 08:14

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa powodzenia! Też byłam dzisiaj na necie i czekam na wyniki :)

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego was podziwiam, przy waszych 200km od rodziny moje 5km wydaje się śmieszne.

Ojciec mojej koleżanki ma do dzisiaj mleczaka ;-)

Czesiowa i Mamba91 trzymam kciuki. O której wyniki?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba, Czesiowa czekamy na wieści! :)
    U mnie tempka nadal wysoka,ale moze to byc związane z chorobskiem, które mnie wczoraj dopadło. Leżę w łóżku i sie kuruje. Mąż zabronił mi wychodzić.
    Chciałabym zatestowac ale boję się, że wyjdzie negatyw i ze niepotrzebnie go zrobiłam tuz przed @. Kiedyś zrobiłam 12 dpo i potem sobie wyrzucalam, ze glupia moglam po objawach juz sie domyślić, ze nicnz tego z czekałam na wyraźny znak w postaci @.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Ja miałam w tamtym roku wyrwanego ostatniego mleczaka;) a moja mama w wieku 30 paru lat;)
    Dziewczyny idę dzisiaj na betę, trzymajcie za mnie kciuki!

Kciuki zaciśnięte :)

Dla Ciebie Mamba91 też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 10:39

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ