Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Straszne ale mi przykro
Key_b Ty grubasie!! chyba się grochu najadłaś
Tym_janek trzymam kciuki za powodzenie
U mnie 13 dpo i nadal plamien nie ma, rano brzuch bolal ale przeszło. Jutro sie pewnie zacznie w najmniej odpowiednim momencie jak będę daleko od domu. Grrr
Na wszelki wypadek chorobe, ktora mnie trzyma drugi dzień lecze herbatkami tylko
tym_janek lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Czesiowa GRATULACJE! Chociaż jednej się w tym cyklu udało czekamy dalej
Key_b faktycznie sporo tego grochu z kapuchą się najadlaś
Straszna szkoda tego maluszka..... Jego mama musi być bardzo smutna, mam nadzieję że się nie załamie i będą próbować dalej...
Ja dzisiaj mam straszny dzień, słaba jestem, z domu nie wychodzę, biegunkę miałam 3 razy... Coś straszny ten okres, silne skurcze ze nawet na jelita mają taki wpływ.. o bólu nie wspomnę nawet
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
Paulina, mały nie rósł (ważył 380 gr w chyba 28 czy 29 tc), ponieważ były słabe przepływy pępowinowe. Przez pępowinę nie przechodziło wystarczająco dużo składnikow odzywczych. Zdecydowali sie na cesarkę, poniewaz dziecko moglo w kazdym momencie odejsc jeszcze w brzuszku. Mama tego dzieciaczka pisala, ze wody były czarne.
Wszyscy wiedzielismy, ze bedzie ciezko, ale jakos tak wierzyłam w tego małego
Ja wrocilam od teściów, powiedzcie mi, czemu zawsze mam taki zły nastrój, jak od nich wracam. Niesamowicie działają mi na nerwy. I ja wiem, ze ciezko odsunac temat mojej ciazy, ale kazda, po prostu kazda dyskusja na wszelaki temat konczy sie na tym, ze jestem w ciazy i spodziewamy sie dziecka. Czuje sie jak inkubator. Jakbym nie mogla miec zlego nastroju, bo dzidzius, jakbysmy nie mogli po prostu porozmawiac o pierdołach, tylko o dzidziusiu. Wokół DZIDZIUSIA kręcą sie moje mysli i troski niemal caly czas, i naprawde chcialabym z innymi ludzmi pogadac o czyms innym.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Szkoda dzieciątka i rodziców
Letitbe w poniedziałek testowanie/beta?
Tym_janek fantastycznie Trzymam mocno kciuki Jeżeli w kolejnych cyklach jednej z nas się uda to szybciutko zostaniemy mamusiami Może ten cykl należy do Ciebie?
Napiłam się troszkę wina, nie wiem czy dobrze czy źle. I w związku z moim rozregulowaniem muszę wprowadzić serduszkowanie co dwa/trzy dni bo chyba inaczej nie zaciążymy Zaczynam od dziś
Karakorum a które to będzie dziecko w rodzinie? Z obserwacji koleżanek i ich teściowych wynika że takie sytuacje zdarzają się bardzo często. Nie wiem dlaczego ale rodzice dziewczyny aż tak nie świrują. Taki ich urok Musisz się uzbroić w cierpliwość, po porodzie pewnie będzie gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 22:01
-
Smutno z powodu maluszka, człowiek się cieszy że jest w ciąży a tak na prawdę tyle rzeczy się złych może stać
Trzymam kciuki za pęcherzyki pekniete
Key_b ja patrzę z zazdrością i czekam na mój brzuch na razie lekko wystaje tylko
Dzisiaj kupiłam pierwsze ciążowe akcesoria! Nie licząc witamin dla kobiet w ciąży wcześniej i olejku ktory dostalam po kolezance. Kupilam adapter do pasów do auta bo prowadzę codziennie do pracy i uważam że zapinanie pasów jest konieczne w razie wypadku i poduszkę dużą ciążowa do spania już czuję że na brzuchu mi się niewygodnie śpi więc chce się do niej przyzwyczajać
Karakorum to normalne że ludzie się tym ekscytuja czasem bardziej niż my. U mnie na szczęście odpowiedź nie pytaj nadal wymiotuje jest wystarczającaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 22:43
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mycha test zrobię. W bete mi sie nie chce bawic, bo musiałabym meza fatygowac a wolałabym, zeby niepotrzebnie pracy nie zostawiał.
Karakorum ale to chyba większość ciezarnych ma i duzo ludzi mysli, ze w ten sposób okazuje troske i zainteresowanie. Jak ludzie planuja slub, to rodzina tez bez przerwy zagaduje o tym, zeby pokazac ze nie sa jej obojetni ale rozumiem Twoje zdenerwowanie. Moi teściowie znowu pytaliby pewnie meza co i jak a ze mna wcale nie rozmawiali, zeby nie wyjść na wscibskich.
Poza tym uważam, że w ciazy czy nie MY powinniśmy byc dla siebie na pierwszym miejscu i nie powinnysmy powstrzymywać złych emocji, bo dziecko.
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Key b piękny brzuszek;)
Ja narazie się zastanawiam czy powiedzieć rodzica i teścia że będą dziadkami ale podejmę decyzję dopiero po dzisiejszej drugiej becie
Letibe czekam na wynik Twojego testu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 08:14
Letitbe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesiowa wrote:Ja narazie się zastanawiam czy powiedzieć rodzica i teścia że będą dziadkami ale podejmę decyzję dopiero po dzisiejszej drugiej becie
My z mężem powiedzieliśmy jak serduszko było.
No mój mąż od początku mojej ciąży to ma +5kg. Więc więcej niż ja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 08:24
-
Ja bym zwariowala gdbym miala czekać jeszcze kolejne 2 tyg, tym bardziej że trzymaliśmy to w tajemnicy od 28.12, a mdlosci sie nasilają, poza tym moja mama odrazu jak powiedzielismy w czwartek to krzyknela WIEDZIAŁAM!!!Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
Ja na szczęście widziałam się z rodzicami na dwa tygodnie przed świętami to miałam tylko mdłości i dawałam radę, pomogła mi odległość i że nie widujemy się codziennie
Mamy chyba czują takie rzeczy chociaż moja chyba się nie domyśliła, dopiero jak wyciągnęła małe body z torebki na prezent u mnie w rodzinie są same gaduły i wiedziałam że jak im powiem to cała rodzina będzie wiedzieć dlatego też się wstrzymywałam6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja tez minimum do serduszka bym czekała, bo nigdy nie wiadomo co się stanie a nie chciałabym wtedy żeby ktoś wiedział. Oczywiście są dziewczyny, które nawet jak w 5 tygodniu stracą dziecko, chciałyby zeby ktoś wiedział bo potrzebują wsparcia od rodziny. Moja jest dość dziwna i wolałabym nie dzielić się swoimi skrajnymi emocjami.
Ostatnio kuzyn wyjawił mojej mamie, ze staraja sie z żoną o dziecko a ta zaraz powiedziała siostrze, siostra mnie i sie śmiały z niego ze im takie rzeczy mowi.
Dziwna sytuacja
Dziewczyny cała noc mnie bolal brzuch, w nocy się obudziłam bo tak napieprzal, ze wiedziałam że @ za rogiem. Poleciałam do łazienki - nic. Sytuacja powtórzyła się kilka razy aż w końcu zaaplikowalam sobie tampon na wszelki wypadek
Rano wyjmuje i nic, nawet plamki. Kurde śluz mam taki, ze na sro procent nie na ciazy, bo prawie go nie ma ale @ moglaby sobie w kulki nie lecieć.
Tempka dalej do góry'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart