Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście przyszły tydzień mam super pracowity, więc pierwsze 8 dni zleci, a potem kolejne 4 bede Wam tu truc jak juz nie moge sie doczekać :p

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, ten maluszek niestety odszedł. Żył 6 dni i dopadła go sepsa.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej straszne, wcześniej szukalam w wątku i jak znalazlam to stan bym stabilny.... malutki aniołek :(

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne :( ale mi przykro

Key_b Ty grubasie!! :D chyba się grochu najadłaś :P

Tym_janek trzymam kciuki za powodzenie

U mnie 13 dpo i nadal plamien nie ma, rano brzuch bolal ale przeszło. Jutro sie pewnie zacznie w najmniej odpowiednim momencie jak będę daleko od domu. Grrr
    Na wszelki wypadek chorobe, ktora mnie trzyma drugi dzień lecze herbatkami tylko

tym_janek lubi tę wiadomość

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa GRATULACJE! Chociaż jednej się w tym cyklu udało :) czekamy dalej :)
    Key_b faktycznie sporo tego grochu z kapuchą się najadlaś ;)
    Straszna szkoda tego maluszka..... Jego mama musi być bardzo smutna, mam nadzieję że się nie załamie i będą próbować dalej...
    Ja dzisiaj mam straszny dzień, słaba jestem, z domu nie wychodzę, biegunkę miałam 3 razy... Coś straszny ten okres, silne skurcze ze nawet na jelita mają taki wpływ.. o bólu nie wspomnę nawet

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Lola, ten maluszek niestety odszedł. Żył 6 dni i dopadła go sepsa.
    To straszne.. :( coś tam próbowałam czytać na tym wątku. Ale dużo tego.
    Wiadomo czemu musieli tak wcześnie ciążę zakończyć ??

• karakorum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, mały nie rósł (ważył 380 gr w chyba 28 czy 29 tc), ponieważ były słabe przepływy pępowinowe. Przez pępowinę nie przechodziło wystarczająco dużo składnikow odzywczych. Zdecydowali sie na cesarkę, poniewaz dziecko moglo w kazdym momencie odejsc jeszcze w brzuszku. Mama tego dzieciaczka pisala, ze wody były czarne.
    Wszyscy wiedzielismy, ze bedzie ciezko, ale jakos tak wierzyłam w tego małego :(

Ja wrocilam od teściów, powiedzcie mi, czemu zawsze mam taki zły nastrój, jak od nich wracam. Niesamowicie działają mi na nerwy. I ja wiem, ze ciezko odsunac temat mojej ciazy, ale kazda, po prostu kazda dyskusja na wszelaki temat konczy sie na tym, ze jestem w ciazy i spodziewamy sie dziecka. Czuje sie jak inkubator. Jakbym nie mogla miec zlego nastroju, bo dzidzius, jakbysmy nie mogli po prostu porozmawiac o pierdołach, tylko o dzidziusiu. Wokół DZIDZIUSIA kręcą sie moje mysli i troski niemal caly czas, i naprawde chcialabym z innymi ludzmi pogadac o czyms innym.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda dzieciątka i rodziców :(

Letitbe w poniedziałek testowanie/beta?

Tym_janek fantastycznie :D Trzymam mocno kciuki :) Jeżeli w kolejnych cyklach jednej z nas się uda to szybciutko zostaniemy mamusiami :D Może ten cykl należy do Ciebie? :D

Napiłam się troszkę wina, nie wiem czy dobrze czy źle. I w związku z moim rozregulowaniem muszę wprowadzić serduszkowanie co dwa/trzy dni bo chyba inaczej nie zaciążymy :) Zaczynam od dziś :D

Karakorum a które to będzie dziecko w rodzinie? Z obserwacji koleżanek i ich teściowych wynika że takie sytuacje zdarzają się bardzo często. Nie wiem dlaczego ale rodzice dziewczyny aż tak nie świrują. Taki ich urok :) Musisz się uzbroić w cierpliwość, po porodzie pewnie będzie gorzej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 22:01

f1d9680377.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno z powodu maluszka, człowiek się cieszy że jest w ciąży a tak na prawdę tyle rzeczy się złych może stać:(

Trzymam kciuki za pęcherzyki pekniete :)

Key_b ja patrzę z zazdrością i czekam na mój brzuch na razie lekko wystaje tylko :)

Dzisiaj kupiłam pierwsze ciążowe akcesoria! Nie licząc witamin dla kobiet w ciąży wcześniej i olejku ktory dostalam po kolezance. Kupilam adapter do pasów do auta bo prowadzę codziennie do pracy i uważam że zapinanie pasów jest konieczne w razie wypadku i poduszkę dużą ciążowa do spania :) już czuję że na brzuchu mi się niewygodnie śpi więc chce się do niej przyzwyczajać :)

Karakorum to normalne że ludzie się tym ekscytuja czasem bardziej niż my. U mnie na szczęście odpowiedź nie pytaj nadal wymiotuje jest wystarczająca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 22:43

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha test zrobię. W bete mi sie nie chce bawic, bo musiałabym meza fatygowac a wolałabym, zeby niepotrzebnie pracy nie zostawiał.

Karakorum ale to chyba większość ciezarnych ma i duzo ludzi mysli, ze w ten sposób okazuje troske i zainteresowanie. Jak ludzie planuja slub, to rodzina tez bez przerwy zagaduje o tym, zeby pokazac ze nie sa jej obojetni ale rozumiem Twoje zdenerwowanie. Moi teściowie znowu pytaliby pewnie meza co i jak a ze mna wcale nie rozmawiali, zeby nie wyjść na wscibskich.
    Poza tym uważam, że w ciazy czy nie MY powinniśmy byc dla siebie na pierwszym miejscu i nie powinnysmy powstrzymywać złych emocji, bo dziecko.

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • key_b Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jakby co to brzuch meza :D haha ciekawe czyy urodze pierwsza ja czy on hehehe

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key b piękny brzuszek;)
    Ja narazie się zastanawiam czy powiedzieć rodzica i teścia że będą dziadkami ale podejmę decyzję dopiero po dzisiejszej drugiej becie ;)

Letibe czekam na wynik Twojego testu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 08:14

Letitbe lubi tę wiadomość

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Laski jakby co to brzuch meza :D haha ciekawe czyy urodze pierwsza ja czy on hehehe

Padłam ;p podobno wielu mężczyzna rosną brzuchy tak jak ciężarnym żona ;p

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Ja narazie się zastanawiam czy powiedzieć rodzica i teścia że będą dziadkami ale podejmę decyzję dopiero po dzisiejszej drugiej becie ;)

My z mężem powiedzieliśmy jak serduszko było. :)
    No mój mąż od początku mojej ciąży to ma +5kg. Więc więcej niż ja. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 08:24

• key_b Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziekuje za komplementy na temat brzucha mpwi ze tyle to w zyciu nie usylszal :D

Letitbe lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekaliśmy (a raczej ja bardzo nalegałam) na pierwsze usg :)

My nie tyjemy, mąż waga bez zmian, a ja minus 2,5kg jak na razie :(

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha key b !! No wlasnie dzinsy cos mi nie pasowaly, ale mowie co kto lubi....:D

ckaiskjodu7g6dj5.png
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zwariowala gdbym miala czekać jeszcze kolejne 2 tyg, tym bardziej że trzymaliśmy to w tajemnicy od 28.12, a mdlosci sie nasilają, poza tym moja mama odrazu jak powiedzielismy w czwartek to krzyknela WIEDZIAŁAM!!! :D

ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście widziałam się z rodzicami na dwa tygodnie przed świętami to miałam tylko mdłości i dawałam radę, pomogła mi odległość i że nie widujemy się codziennie :)

Mamy chyba czują takie rzeczy chociaż moja chyba się nie domyśliła, dopiero jak wyciągnęła małe body z torebki na prezent :P u mnie w rodzinie są same gaduły i wiedziałam że jak im powiem to cała rodzina będzie wiedzieć dlatego też się wstrzymywałam :P

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez minimum do serduszka bym czekała, bo nigdy nie wiadomo co się stanie a nie chciałabym wtedy żeby ktoś wiedział. Oczywiście są dziewczyny, które nawet jak w 5 tygodniu stracą dziecko, chciałyby zeby ktoś wiedział bo potrzebują wsparcia od rodziny. Moja jest dość dziwna i wolałabym nie dzielić się swoimi skrajnymi emocjami.
    Ostatnio kuzyn wyjawił mojej mamie, ze staraja sie z żoną o dziecko a ta zaraz powiedziała siostrze, siostra mnie i sie śmiały z niego ze im takie rzeczy mowi.
    Dziwna sytuacja

Dziewczyny cała noc mnie bolal brzuch, w nocy się obudziłam bo tak napieprzal, ze wiedziałam że @ za rogiem. Poleciałam do łazienki - nic. Sytuacja powtórzyła się kilka razy aż w końcu zaaplikowalam sobie tampon na wszelki wypadek :D :D
    Rano wyjmuje i nic, nawet plamki. Kurde śluz mam taki, ze na sro procent nie na ciazy, bo prawie go nie ma ale @ moglaby sobie w kulki nie lecieć.
    Tempka dalej do góry

thumb.png
    My Ovulation Chart
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ