Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Letitbe zatestuj. Jak bedzie biel to @ od razu przyjdzie. A moze akurat to jest to.... mnie na poczatku tez brzuch bolał i mimo ze wiedzialam o ciąży co 5 min szłam do łazienki sprawdzać czy nie ma krwi
-
Letitbe to kiedy ty robisz ten test?
Ja jak czułam, że dostanę @ to brałam podpaskę na noc żeby nie latać co chwilę i nie sprawdzać Ja na dwa dni przed spodziewanym okresem miałam tak silny ból miesiączkowy, że nie mogłam wstać. Akurat byliśmy na śniadaniu w knajpce i tylko dzięki temu się wtedy nie rozryczałam, ból przeszedł tak po 10 minutach, a dwa dni później dwie kreski, śluz miałam kemowy cały czas w dwóch ostatnich cyklach w których brałam wiesiołka do owulacji, więc się nim nie sugerowałam. Bardziej sprawdź szyjkę bo jak już dowiedziałam się, że jestem w ciąży to ewidentnie sama stwierdziłam, że jest zamknięta6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
No ja nie wiem czemu ale do szyjki nie dosiegam,wiec jej nie badam.
Jutro rano robie test bo dzisiaj to juz po ptokach i rodzina meza mnie szybko zawolala, więc nie było kiedy tego ogarnąć.
Kurka żadnego plamienia a juz 14 dpo i od kilku dni coraz bardziej bolą mnie piersi (do 10 dpo tylko sutki)'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualnyLetitbe wrote:Ja tez minimum do serduszka bym czekała, bo nigdy nie wiadomo co się stanie a nie chciałabym wtedy żeby ktoś wiedział. Oczywiście są dziewczyny, które nawet jak w 5 tygodniu stracą dziecko, chciałyby zeby ktoś wiedział bo potrzebują wsparcia od rodziny. Moja jest dość dziwna i wolałabym nie dzielić się swoimi skrajnymi emocjami.
W każdym tc może stać się coś z dzieckiem.
Czy to będzie 5tc czy 20tc. A jak się urodzi nikt gwarancji na to że dożyję 100 lat.
Trzeba mieć wokół siebie bliskich ludzi by móc się dzielić radością i smutkiem. -
Nie kuszę, bo wiem, że brak drugiej kreski potem bardzo boli. Ale ja 14dpo i rano i wieczorem miałam prawie taką samą drugą kreskę. Ten żółtawy był z rana, ten drugi z wieczora. https://zapodaj.net/7eca62047f218.jpg.html
Wykres masz superWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 10:34
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyLetitbe wrote:No ja nie wiem czemu ale do szyjki nie dosiegam,wiec jej nie badam.
Jutro rano robie test bo dzisiaj to juz po ptokach i rodzina meza mnie szybko zawolala, więc nie było kiedy tego ogarnąć.
Kurka żadnego plamienia a juz 14 dpo i od kilku dni coraz bardziej bolą mnie piersi (do 10 dpo tylko sutki)
U mnie pierwszy objaw ciąży to ból piersi właśnie -
key_b jajcarka z Ciebie fajny brzuchol
Letitbe emocje sięgają zenitu Już mniej niż 24h i będzie wszystko wiadomo Oczywiście trzymam kciuki.
Wiem, że ktoś kiedyś pytał o wstawianie zdjęć, ale nie pamiętam tego i nie chce mi się szukać. Jak wstawiłaś wykres? Na wykresie będą się automatycznie pojawiać nowe dane?
Czesiowa ja bym chyba nie wytrzymała. Wiem, że wiele kobiet czeka aż usłyszy serduszko ale to nie na moje nerwy niestety. Ja w ten sam dzień powiem rodzicom, siostrze i teściom. No i oczywiście mężowi -
Paulina rozumiem ale wiesz, jednak w 20tc ból jest większy a ciazy ukryc sie tez nie da. Jakbym mogla to ukrywałabym do samego porodu ale mowie, moja rodzina jest trudna.
Mycha ściągnęlam apke na telefon fertility friend (tylko w celu notowania tempki i udostępniania jej), wklepalam temperatury i udostępnilam go w formie strony, do której miniaturki jest gotowy kod html.
Wszystko aktualizuje sie na bieżącokarakorum, malutka_mycha lubią tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Dziewczyny właśnie zaczynam nowy cykl. Podpowiedzcie jakie badania warto zrobić ma własną rękę, mam długie cykle szkoda mi czasu na skierowanie itp, 30 stycznia idę do ginekologa to może bym poszła z jakimiś wynikami..
-
Ja uważam, że najlepiej to poczekać do 11-13 tc, ale nie znam nikogo, kto by tyle wytrzymal A strata ciąży w 5 a 20 tc jest nie do porównania. W 5 tc gdzies w podswiadomosci wie sie, ze 20% ciaz na tym etapie eliminuje sie samo. Ze jeszcze nie ma zadnego dziecka, to tylko pecherzyk. Natomiast w 20 tc czuje sie ruchy, powoli rosnie brzuch, powoli zbiera sie wyprawke. Strata ciazy na tym etapie moze kosztowac wizyty u psychologa i żałobę. Ehhh.
Letitbe, jak tam?
Fajny masz ten wykres!A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Myślę podobnie do Ciebie karakorum. Oczywiście wczesna strata, to nadal bolesna sprawa ale ja żadną tak trudną sytuacją nie chciałabym się dzielić z rodziną, więc w tym rzecz w moim przypadku.
Pewnie na początku ciąży w ogole balabym sie dopuścić mysl, ze jestem w ciąży właśnie ze względu na to, że jest duże prawdopodobieństwo problemu.
W 5 czy 6 tygodniu prawie sie ciazy nie czuje, nie zdąży sie wytworzyć tak twarda więź jak po 20 tygodniach. To jakby rozstac się z partnerem po 6 miesiącach lub po dwóch latach. To boli i to boli ale w pierwszym przypadku łatwiej się pozbierać.
W ogole jaki poważny temat nam wszedl na tapet
Mnie brzuch boli, co chwila ciągnie mnie do kibelka jak w 1 dzień @ ale @ nie ma. Boje się jutrzejszego testu. Mam cykora jak cholera'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
O 10 pewnie, bo będę czekała az maz wyjdzie z domu wolę w samotności to ogarnąć
Tym_janek dziękuję
Bardziej boje się pozytywnego wyniku, ja taki cykor jestem, że jak się uda to będę sobie wmawiać, że nie dam sobie rady, że rodzina źle zareaguje itpWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 20:34
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Tym_Janek miałam kiedyś prolaktyne tylko. Dawaj całą listę jak możesz najlepiej z info w którym dniu cyklu najlepiej
-
Letitbe ja juz z samego rana bede czekac na wiesci!!
Karakorum my w 12tc powiedzielismy dopiero rodzicom a znajomym jakos w 16tc (ja post na fb dodalamLetitbe lubi tę wiadomość