X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj GP w nowym miejscu zamieszkania jest o niebo lepszy niz poprzedni u ktorego bylam 5 lat. Panie na recepcji tez o wiele przyjemniejsze😅 wiec w razie czego bede w dobrych rekach.
    Wellman Conception ma bardzo podobny sklad do tego co kupilam, jak sie skonczy to go kupie.
    Nie mniej jednak, jem ananasa, duphaston dwa razy dziennie i testuje pod koniec miesiaca😁 oby sie udalo, w owulacje na pewno trafilismy oby tylko wszystko dobrze sie tam zadzialo i zagniezdzilo❤️

Lilah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak zupelnie nie staraniowo, myslicie czasem o powrocie do Pl?

Magda 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, u mnie ciezko powiedziec bo juz sie tutaj zaklimatyzowalam - dobra praca, dom. Mam sporo fajnych znajomych, ale wlasnie to nie jest to samo, w PL mam przyjaciolki na dobre i zle, a tu bardziej znajomi z ktorymi moge wyjsc na piwo po pracy, albo gdzies do restauracji i fajnie spedzic czas. Za rodzina tesknie, ale juz mniej niz na poczatku, na szczescie bilety nie sa drogie wiec blizsza rodzina nas odwiedza, a dalsza widuje raz na pol roku jak tam jestem. W PL pewnie z moim doswiadczeniem tez znalazlabym dobra prace, ale maz nie jest Polakiem i od poczatku ustalismy, ze bedziemy mieszkac „po srodku”, poza tym on w PL raczej by sobie nie poradzil. Wiec na chwile obecna UK jest naszym permanentnym miejscem.

A jak u Was dziewczyny? ☺️

• misska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak trzymam mocno kciuki za udany cykl! ✊🏻 jak cos to sie umówimy co do tych ziółek bo ja w Polsce będę dopiero w sierpniu także może mi się wcześniej przydadzą chociaz mam nadzieje ze żadnej z nas już za niedlugo nie będą potrzebne 😁

Lilah to dobrze ze juz przeszlo 😊 pracujesz teraz czy laba ?

Mój ma konsultacje z lekarzem 1szego lutego i napewno da skierowanie na powtórzenie badan nasienia, ciekawi jesteśmy czy cos sie poprawiło po ostatnich nie najlepszych wynikach. Jak cos to kupimy ten Wellman skoro mówicie ze dobre i pomaga. Ja mam pierwszą konsultacje z klinika 16tego lutego, narazie wideo rozmowa. Może szybciej to wszystko pojdzie po pierwszej wizycie.

Ja nie wyobrazalam sobie życia tutaj ale widzac co sie dzieje w Polsce i patrząc na to że jednak standard życia w uk mamy lepszy to coraz bardziej rozważamy kupno domu tutaj. Jestem bardzo rodzinną osobą i takie życie na odległość z najbliższymi zawsze było ciężkie ale po 7miu latach sie nawet przyzwyczaiłam poza tym to nie koniec świata i można czesto sie odwiedzać 😊 chociaz dalej twierdzę że na stałe tutaj nie zostanę, po prostu będę dłużej niż planowałam 😅

A no i wczoraj powitalam 1dc także kolejna szansa przed nami 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 11:14

Lilah lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28
    PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple

👨🏻‍🦲31
    Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie

IVF 🤞
    ° Listopad'22 start stymulacji
    ° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅

"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh, trzymam kciuki za ten cykl w takim razie☺️

Pewnie, jak bedziesz chciala to dawaj znac! W ogole opakowanie jest naprawde spore, nie wiem po co robia takie duze jak termin waznosci jest okolo 6 miesiecy i przygotowuja je na zamowienie, typowo dla min 3 osob jedna paczka, kilka razy sprawdzilam czy na pewno jedna lyzeczka, a nie lyzka.
    Dawaj znac jak idzie Wasza procedura na nhs, z checia sie dowiem, choc moze sie okazac, ze jednak nie bedzie Wam w ogole potrzebna🙏🏼

Ja tez dokladnie 6.5 roku i juz zbytnio nie tesknie, tylko pojedyncze dni, albo jak sa jakies imprezy rodzinne, ale minimum 2 razy w roku staram sie byc w PL. W ogole mam wrazenie, ze czas tutaj plynie o wiele szybciej! Moze dlatego, ze ludzie wiecej pracuja.

• misska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Magda ! Kiedy testujesz ? Jakos poczatek lutego tak ? Btw jesteśmy imienniczkami które siedzą tu 6,5 roku i mają 27 lat 😂

Jasne będę na bieżąco tutaj dawac znać co i jak ale mam nadzieje ze za długo nie będę o tym pisac 😅

Tez mam wrażenie że czas tutaj szybko ucieka, trochę to przerazajace 😬 dlatego postanowilam poświęcać sobie jak najwięcej czasu żeby po pierwsze nie myśleć o staraniach i po drugie nie myśleć o tym że jestem daleko od najbliższych i to naprawdę zdaję egzamin. Odkąd myślę więcej o sobie i planuje więcej czasu z moim to dużo.lepiej się czuje😊

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

U mnie to jest tak, ze mam takie momenty, ze bardzo chce wracac...Jestem bardzo rodzinna osoba i po prostu z roku na rok tesknie coraz bardziej. Mocniej odczuwam rozlake odkad jest corka. I nawet nie chodzi o pomoc dziadkow, nauczylam sie radzic sobie tutaj i jest ok, ale o sama ich obecnosc, fakt, ze corka, nie moze spedzic np weekendu z babcia i dziadkiem. Chodzi mi o takie zwyczajne zycie z rodzina w poblizu, wspolne obiady od czasu do czasu, kawka z siostra (ktora ma corki w podobnym wieku do mojej wiec moglyby sie byc moze zaprzyjaznic), swietowanie urodzin, rocznic z rodzina wlasnie. Brakuje mi tego coraz bardziej, a jestem tu juz 13 lat.

A z drugiej strony nie wyobrazam sobie jak mialabym sie przestawic na zycie w Polsce powiem Wam. Wiem, ze nie jest tak calkiem zle tam, ale za kazdym razem jak w Polsce jestem, odczuwam jednak jeszcze duza roznice w podejsciu do pacjenta w placowkach medycznych, uprzejmosci ludzi, zalatwianiu spraw urzedowych czy nie wtykaniu nosa w nie swoje sprawy ;) Poza tym martwi mnie co sie dzieje w tym kraju politycznie itd ale to juz inny temat.

Tutaj zyje mi sie dobrze. Trafilam na super pracodawcow, mamy fajnych sasiadow, mieszkamy w malym ale dobrze zaopatrzonym miateczku. Corka uwielbia swoje przedszkole. Opieka zdrowotna nie idealna ale jak dotad nie mam powodow do narzekan. Moj porod kilka lat temu - cudowne polozne, tyle troski i ciepla ile od nich otrzymalam.
    Mam fajnych znajomych, maz i ja mamy takie prace, ze wieczory i weekendy mozemy spedzic rodzinnie, aktywnie. Dobrze jest, a ta tesknota tak doskwiera...
    Ach to sie rozpisalam...

Misska to powodzenia w nowym cyklu! Masz fajne podejscie, bije od Ciebie taki optymizm :)

Magda owocnego testowania, trzymam kciuki!

• misska Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah bardzo dobrze Cie rozumiem i zgadzam się pod każdym względem ! Tez chciałabym żeby moje dzieci mogły się często widywać z dziadkami wujkami i ciotkami i tak jak mówisz rodzinne obiadki, kawusie, urodziny. Nie wiem czy sobie z tym poradze jak pojawią się dzieci...I masz 100% racji jeśli chodzi o podejście ludzi do siebie nawzajem. Jak jestem w Polsce to mam wrażenie że każdy kogo mijam obczaja mnie z góry na dół, babki w urzędach mają wyrabane i ogólnie dużo ludzi sprawia wrażenie naburmuszonych..może to przez to co się odpie*dala w Polsce ? 🤷🏻‍♀️ sorki za słownictwo ale to co się tam dzieje jest naprawdę nienormalne i bardzo mnie zniechęca do powrotu. Ale powiem Wam ze aktualnie żyje tym co tu i teraz a jak nadejdzie odpowiedni czas to wtedy będę się zastanawiać.

Super ze tutaj masz fajne życie i oprócz tej odległości nie masz większych powodów do smutków! Musimy się cieszyć z tego ze tak naprawdę nie mieszkamy na drugim końcu świata więc możemy stosunkowo czesto widywać się z najbliższymi, dobrze ze można porozmawiać na kamerce 🙂 kurcze wiadomo ze łatwo mówić ale nie dajmy tęsknocie psuć naszego szczęścia ! Poza tym nigdy nie wiemy co się wydarzy, także kto wie co będzie 😉

Dziękuję 🙂 staram się być twarda i myśleć pozytywnie chociaz mam czasem momenty kiedy nie mogę się powstrzymać od płaczu i czuje się bezsilna..ale wtedy mowie sobie ze płacz to dobre ujscie dla emocji których nie możemy trzymać w sobie i podnosze się z podwójna siłą 💪🏻 Każdej z nas życzę mocnej i spokojnej głowy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 00:22

Lilah lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah, rozumiem, z dziecmi na pewno bardziej brakuje pomocy Babci i Dziadka. Ja sama pamietam, ze spedzalam z nimi mnostwo czasu i mam sentyment🥺 moi rodzice i siostra przylatuja tutaj dwa razy w roku, z dzieckim pewnie bedzie nawet czesciej, ale to nie to samo na pewno. Ja jestem na tym etapie, ze poradzilam sobie z tesknota, ale moze ona wroci jak pojawia sie dzieci… zobaczymy, wracac na pewno nie zamierzam. 13 lat to mnostwo czasu, ja powoli mniej a juz czuje sie tutejsza😅 moim marzeniem bylo US, ale wtedy na pewno nie widzialabym tak czesto rodziny, wiec raczej pomysl odpada, moze na starosc.

Misska, hahah, niezle! Jak zajdziemy w ciaze w tym samym czasie to w ogole bedzie smiesznie. Tego nam zycze, ja dzis 9dpo i testowalam, nie wytrzymalam. Typowo bialy negatywn, ale ciekawosc chociaz uspiona podejrzewam do poniedzialku/wtorku i ide korzystac z pogody bo jest naprawde piekna.

Ja tak sie cieszylam, z dwoch kresek w grudniu bo wtedy rodzilabym na poczatku wrzesnia, czyli jeszcze lato, urodziny w ogrodzie itp, no ale coz, tego nie da sie wybrac i celuje w pazdziernik + dalsze miesiace. Nie oszukuje sie ze grudzien bylby najgorszy bo swiateczny zamet, bilety drogie, warunki pogodowe czasem srednie na loty itp. Ale nie zamierzam czekac aby urodzic wiosna/lato 2023😁 troche sobie pomarudzilam, nie wiem czy tylko ja tak mam, ale chyba wlasnie dlatego ze mieszkam za granica marzy mi sie taki termin aby rodzina mogla byc przy porodzie, a pozniej w kazde urodziny. W PL nie robiloby mi takiego problemu i nie musialabym myslec strategicznie.

Jeszcze tylko dodam, ze faktycznie tutaj czuje sie mniej oceniana! Wychodze bez problemu w dresie i bez make upu do sklepu, w PL nigdy tego nie robilam. W PL to nawet do sklepu trzeba bylo sie przyszykowac🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 15:37

misska, Lilah lubią tę wiadomość

• misska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak i jak tam testowanie ? Bo ja cały czas trzymam kciuki ✊🏻✊🏻 u mnie 10dc I zastanawiam się czy robić testy owulacyjne czy dać sobie spokój, zostały mi dwa także musiałabym dokupić a tak myślę że może nie będę sprawdzać tylko będę dzialac w ciemno na luzaka 🤔

Oj kochana nie tylko Tobie się marzy urodzić w konkretnym miesiącu 😅 dawniej planowałam poród tak kwiecień/maj a teraz to po prostu chce zajść i urodzić, obojętnie kiedy, mogą być największe mrozy i zamiecie albo upały stulecia 🤣 ale czuję że jeśli w tym roku nie urodzę to napewno zajde 😊

Haha ja to w Polsce prostowałam wlosy zeby ze śmieciami wyjść z domu a tutaj chodzę do Sainsburego, którego mam w bloku na dole, w szlafroku i kapciach z włosami jak miotła i nawet nikt na mnie nie popatrzy 😆

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy bardzo podobne odczucia, ja tez mam wrazenie, ze ludzie tu maja wiecej luzu w sobie, odnosnie tego jak kto jest ubrany, czy jak wyglada :)

Ja przed pierwsza ciaza planowalam strategicznie, wlasnie zeby bylo lato, ewentualnie wiosna, spacerki z bobaskiem, urodziny w ogrodzie itp ale z czasem oczekiwania mi sie zmniejszaly az zrobilo mi sie wszystko jedno.

Magda nam jeszcze przewijala sie Kanada, ale jak pomyslalam o tej odleglosci, to jednak nie wchodzi w gre.

• misska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah I w którym miesiącu urodziłaś ? 😊 No to teraz Ci sie zapowiada na ciepły miesiąc widzę 😁 na kiedy masz termin?

Ja bylam w Stanach 3miesiace i powiem Wam ze na wakacje super i gdyby nie ta odległość to do życia tez by było ok, wydaje mi się ze tam jest jeszcze więcej luzu niż tutaj 😄 ale jednak ta odległość jest nie do przeskoczenia dla mnie 😅

Magdak mam nadzieje ze przeżywasz dwie kreski dlatego tak ucichlas 😄

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• An. Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:

Magda 🤞

Ja razem z partnerem wróciliśmy z zeszłe lato na stałe do Polski. Na razie nie żałujemy. Pandemia ułatwiła nam podjęcie decyzji. Może nie jest tak kolorowo z pieniazkami jak w uk, ale nie narzekamy. Teraz mamy blisko rodzine :)

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 20:13

misska, Lilah lubią tę wiadomość

• Rysia Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:
    Lubię słuchać pcosek ze szczęśliwym zakończeniem 🥰 ale nie raz słyszałam że zazwyczaj duzo łatwiej zajść w drugą ciążę, znam kilka dziewczyny z pcos które po pierwszej ciąży szybko zachodziły w następne 😊
    Jak wspominasz przygodę z nhs ? Poza tym ze sie ciągnie miesiącami? 😅 slyszalam ze juz w klinice idzie sprawnie, najgorzej jest na początku z gp

Początek był najtrudniejszy, ale jak już GP w końcu ruszył to poszło. Nie mogę narzekać. Trafiłam na spoko pigułe w klinice, mogłam dzwonić dopytać, jak już zaszłam w ciążę to zrobiła USG żeby wszystko ładnie potwierdzić bez czekania na standardowe pierwsze USG w 12 tyg dopiero. Dwie ciąże miałam dość problematyczne bo stan przedrzucawkowy i jeszcze kilka innych rzeczy, obchodzili się ze mną jak z jajkiem. Myślę, że patrząc na to co dzieje się teraz w Polsce mogę śmiało powiedzieć, że byłam zaopiekowana :)

misska lubi tę wiadomość

• Rysia Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:

Magda 🤞

Bardzo bym chciała, ale tak samo bardzo się boje :)
    Kupiliśmy dom, planuje aplikować o obywatelstwo ..i mimo to nie ma dnia żebym nie myślała o powrocie do Polski. Nie wiem czy coś jest ze mną nie tak czy, ktoś jeszcze jest tak rozerwany..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:
    Lilah I w którym miesiącu urodziłaś ? 😊 No to teraz Ci sie zapowiada na ciepły miesiąc widzę 😁 na kiedy masz termin?

Ja bylam w Stanach 3miesiace i powiem Wam ze na wakacje super i gdyby nie ta odległość to do życia tez by było ok, wydaje mi się ze tam jest jeszcze więcej luzu niż tutaj 😄 ale jednak ta odległość jest nie do przeskoczenia dla mnie 😅

Haha, niee, w srode zrobilam ostatni test - negatywny i w czwartek i piatek bylam ba takim kacu, ze musialam nadrabiac prace na poczatku tygodnia😅 @ przyszla z czwartku na piatek. No wlasnie tez kolejny powod dla ktorego kocham Londyn, w pracy mam super znajomych ze jak tylko sa chetni to po pracy idziemy na soho lub piccadilly, wiekszosc niemyslaca jeszcze o dzieciach bo wydaje mi sie ze tutaj ludzie pozniej mysla o dzieciach lub stabilizacji. Dla mnie o wiele lepiej bo szczerze nawet nie mialam czasu myslec o @, podczas gdy w PL wiekszosc znajomych i ludzi wokol mnie tylko dzieci i rodzina wiec na pewno mialabym sporego dola bedac caly czas bezdzietna i nie mialabym nawet z kims wyjsc na miasto.

Widze, ze wiekszosc z Was ma chyba partnerow Polakow wiec decyzja troche latwiejsza. Ja mimo wszystko jestem tutaj bardzo szczesliwa i chyba nawet gdybym miala Polaka to chcialabym zostac tutaj. Moze wlasnie dlatego tez tak juz wsiaknelam w to miedzynarodowe srodowisko, oczywisci 7 lat temu gdyby ktos by powiedzial, ze tak bedzie to bym nie uwierzyla.

Rysia, super, ze trafilas na dobra opieke! Hmm, bardzo duzo osob tak ma z ktorymi rozmawiam. Ja nawet nie przyjechalam tutaj dla lepszego zycia bo to byl przypadek wiec na pewno pieniadze nie sa dla mnie wyznacznikiem, a chyba caloksztalt🤔 chyba po prostu nie odnalazlabym sie w PL choc z drugiej strony do konca zycia bede rozdarta pomiedzy dwoma krajami.

Ann, dobrze, ze jestes zadowolona z decyzji. W PL oprocz polityki z tego co widze to tez zyje sie dobrze, a masz przynajmniej rodzinke przy sobie.

Lilah i Misska, no wlasnie, jak juz czlowiek sie stara jakis czas to miesiac porodu nie ma znaczenia, ja to na poczatku tak wszystko idealnie planowalam bo myslalam, ze jak uceluje w owulacje to max 3 miesiace i bede w ciazy😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:

Termin mialam na grudzien a rodzilam w styczniu. Teraz termin na poczatek czerwca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysia wrote:
    Bardzo bym chciała, ale tak samo bardzo się boje :)
    Kupiliśmy dom, planuje aplikować o obywatelstwo ..i mimo to nie ma dnia żebym nie myślała o powrocie do Polski. Nie wiem czy coś jest ze mną nie tak czy, ktoś jeszcze jest tak rozerwany..

Rysia dokladnie tak samo mam ja. Nie jestem zdecydowana ani w jedna ani w druga strone i chyba w tym tkwi problem 🤷 Moze zrobie sobie tabelke za i przeciw i zobaczymy co wyjdzie 🤔🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja to bylam wielce zdziwiona jak nie bylo ciazy po pierwszym seksie bez zabezpieczenia 🙈 Ze jak to tak...to tak sie da? Jak czlowiek malo wtedy wiedzial o zyciu 🙄

• misska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie mamy podobnie 😅 ale ja tam jestem zdania zeby nic nie planować bo często i tak wychodzi inaczej wyjdzie w praniu 😊

Ja właśnie oficjalnie zaczynam przygodę z klinika 😅 wczoraj miałam pierwsza konsultacje i 1szego dc mam się umówić na badanie krwi, investigation scan i drożność. Myślę że to wypadnie na początek marca bo z moimi nieregularnymi cyklami ciężko wyliczyć kiedy 🐵 przyjdzie. Za kilka dni powinny być wyniki z badania nasienia, ciekawa jestem czy jest poprawa po zmianie trybu życia 🤔

Ja tam u Was ? 😗

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ