X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • Kiciiaaa Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Dziewczyny, ja już po wizycie u lekarza. Mam zaleconą przerwę w staraniach na dwa, trzy miesiace ze względu na ta mutacje genu MTHFR. Muszę brac metylowany kwas foliowy, nie mogę brac zwykłego. Ponadto mam podwyższony czynnik krzepliwości krwi, co może prowadzić do poronień. Jak tylko będę mieć pozytywny test ciążowy to do końca cięży będę mieć zastrzyki Clexane.

Jak to zostalo wykryte?Mialas jakies objawy? I jak sie sprawdza ten czynnik krzepliwosci?

Starania od listopada 2015.PCO reszta OK
    teratozoospermia
    morfologia: 01.2017-2% 07.2017-3%
    Aniołek 24.04.2017 11 tydz.
    Aniołek 19.04.2018 7 tydz.
    MTHFR 677C-T homozygota
    PAI-1 4G heterozygota
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są wszystko badania genetyczne: mutacja genu MTHFR oraz Czynnik V Leiden. Na wyniki czeka się ok.dwóch tygodni. Badania robiłam w PL, bo tutaj to bym majątek zapłaciła.
    No i jeszcze do tego mam lekko podwyższona homocysteine (ale to jest dość częste przy tej mutacji co ja mam). Oprócz tych trzech badań robiłam jeszcze antykogulant toczniowy i przeciwciała kardiolipowe.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi to jakies informacje sa, cos sie konkretnie rudzylo. Juz przynajkniej wiecie nad czym pracowac.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryste Panie, po chinsku gadasz :P Dobrze ze cos znalezli, teraz mozna kombinowac. Przynajmniej wiesz, gdzie moze lezec problem. Trzymam kciuki, oby naprzod!

A ja zdziwiona jestem jak diabli. Dwa tygodnie po gp mam juz list ze szpitala, jestem na liscie. Moze sie wyrobie przed jesienia z wizyta u gin hmmm ;)
    Sek w tym, ze nawet nie wiem, o co ich pchac tym razem, pustka w glowie. Znajac moich ginow tutaj, wzrusza ramionami i wywala z byka na ivf, na ktore mnie nie stac aktualnie.
    Jak czytam o wszystkich badaniach, ktore robia lekarze w Pl, to glupieje z wrazenia. Bo tu mi glupie wyniki hormonow pogubili pffff...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Dzikarooza Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bonimed.pl/pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki
    Podpunkt nr 10 mnie rozwalil :-D hahha

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzikarooza wrote:
    https://bonimed.pl/pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki
    Podpunkt nr 10 mnie rozwalil :-D hahha

Czy ktos w to wierzy? Dla mnie to jakies straszne bzdury no i ten punkt !0 hahaha naprawde rozbawil mnie nie zyjemy w sredniowieczu :)

Ila

Syn -Nataniel - 15.03.2022 💕
    Syn -Ernest 25.04.2019 - IVF

0bf99834af045fe21dee7239d60deaae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ila14m Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    To są wszystko badania genetyczne: mutacja genu MTHFR oraz Czynnik V Leiden. Na wyniki czeka się ok.dwóch tygodni. Badania robiłam w PL, bo tutaj to bym majątek zapłaciła.
    No i jeszcze do tego mam lekko podwyższona homocysteine (ale to jest dość częste przy tej mutacji co ja mam). Oprócz tych trzech badań robiłam jeszcze antykogulant toczniowy i przeciwciała kardiolipowe.

Maaggi nie matrw sie napewno jakos ci pomoga i sie uda szczerze nie wiem co lepsze czy znac przyczyne i przynajmiej wiedziec gdzie uderzyc czy tak jak u mnie niby wszytko jest ok nic mi nie dolega a ciazy nie ma i kiedyja mnie na invitro

Pozd :)

Ila

• Dzikarooza Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I najlepiej wychodzi miedzy 2 a 5 nas ranem;-) czyli reasumujac wieczorem na spacer z psem na 2 godzinki, potem generalne porzadki, tak, zeby sie umeczyc na calego, nie wiem moze mycie okien ;-) I tak do 2 a potem mozna przystapic do dziela z mezem. Aa I nie zapomniec o baraniej skorze hahahaha;-)

Ila14m, NewAgeMissK lubią tę wiadomość

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzikarooza wrote:
    No I najlepiej wychodzi miedzy 2 a 5 nas ranem;-) czyli reasumujac wieczorem na spacer z psem na 2 godzinki, potem generalne porzadki, tak, zeby sie umeczyc na calego, nie wiem moze mycie okien ;-) I tak do 2 a potem mozna przystapic do dziela z mezem. Aa I nie zapomniec o baraniej skorze hahahaha;-)

hahahahahaha dobre!

Ila

• NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Kryste Panie, po chinsku gadasz :P Dobrze ze cos znalezli, teraz mozna kombinowac. Przynajmniej wiesz, gdzie moze lezec problem. Trzymam kciuki, oby naprzod!

A ja zdziwiona jestem jak diabli. Dwa tygodnie po gp mam juz list ze szpitala, jestem na liscie. Moze sie wyrobie przed jesienia z wizyta u gin hmmm ;)
    Sek w tym, ze nawet nie wiem, o co ich pchac tym razem, pustka w glowie. Znajac moich ginow tutaj, wzrusza ramionami i wywala z byka na ivf, na ktore mnie nie stac aktualnie.
    Jak czytam o wszystkich badaniach, ktore robia lekarze w Pl, to glupieje z wrazenia. Bo tu mi glupie wyniki hormonow pogubili pffff...

Kat83 no popatrz jakis przelom nastapil. Super !!!

• NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzikarooza wrote:

Teorie chyba z kosmosu, ubawilam sie czytajac hihihih

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

Kat83 super ze sie u ciebie wkoncu ruszylo dawaj znac na bierzaco co sie dzieje :)

Ila

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ja z takim pytaniem pytaniem?
    Wiem ze probujemy wszytkie zajsc w ciaze i wsumie haha zadna nie chce miec tego cholernego okresu! ale chcialm zapytac co sadzicie o kubeczku menstruacyjnym ? warto miec???

Pozdrawiam

Ila

• krrropka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila, nie miałam, ale wg mnie to fajny wynalazek. W sumie planowałam zakup, ale powstrzymały mnie właśnie starania :/ Bo inny rozmiar powinna mieć kobieta po porodzie, a inny przed. Więc uznałam że nie ma sensu kupować mniejszego, skoro "zaraz" będę w ciązy (HAHAHA), a po porodzie i tak potrzebny jest większy.
    I jak widzać nie mam ani kubeczka, ani ciąży.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Ila14m Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Ila, nie miałam, ale wg mnie to fajny wynalazek. W sumie planowałam zakup, ale powstrzymały mnie właśnie starania :/ Bo inny rozmiar powinna mieć kobieta po porodzie, a inny przed. Więc uznałam że nie ma sensu kupować mniejszego, skoro "zaraz" będę w ciązy (HAHAHA), a po porodzie i tak potrzebny jest większy.
    I jak widzać nie mam ani kubeczka, ani ciąży.

krrropka pewnie masz raceje :/ tez tak myslam ale z drugie strony nie wiem kiedy zajde wiec tak pomyslam ze moze zainwestuje :)

a jak tam twoje starania w tym miesiacu?

Ila

• krrropka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dopiero 8 dc więc starania dopiero się rozkręcają ;) Ale jaoś tak bez entuzjazmu podchodzę do tego cyklu. Trzeci cykl pod rząd czuję jajnik z prawej, czyli niedrożnej strony. Wiem że to o niczym niby nie świadczy, ale wcześniej zawsze miałm naprzemienne objawy, więc teraz zaczełam się wkręcać, że mi lewy jajnik przestał pracować po laparoskopii. Będę musiała pogadać o tym z lekarzem.

A u Ciebie jak w nowym cyklu?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila14m wrote:
    Hej dziewczyny

Ja z takim pytaniem pytaniem?
    Wiem ze probujemy wszytkie zajsc w ciaze i wsumie haha zadna nie chce miec tego cholernego okresu! ale chcialm zapytac co sadzicie o kubeczku menstruacyjnym ? warto miec???

Pozdrawiam

A co to wogole jest Ila?

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewAge to taki maly kubeczek, co go sobie wkladasz do gory nogami w wadzajne :P i tam sie krew zbiera i sobie chlupka, a pozniej go wyciagasz i wylewasz wsio naraz. Jak na moj gust bleee :P Raz w zyciu, przy pierwszym okresie sie mordowalam z podpaskami. Gdzies w polowie tegoz samego okresu odkrylam tampony i od tego czasu mam spokoj. Nie lubie @. Blah! ^^
    No wiem, ze mniej zdrowo, ale sama mysl o lepkim tylku mnie przeraza :D Chyba bym francy dostala bez tampaxow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:04

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kat83 za wyjaśnienie. Nie no to dla mnie tez by nie zdało egzaminu. Ja tez używam tamponów podpaski to tylko na noc staram się używać.

A tak po za tym to nie wiem czy moj organizm ostatnio coś się unormował - tzn cykle ostatnie 3 to normalnie idealnie 28 dni -
    Jak nigdy w życiu, nawet przy dłuższych cyklach nigdy nie miałam regularnie. Właśnie czekam na owulacje i jestem ciekawa czy znowu wyjdzie mi 28 cykl. Nie sposób pojąć organizmu.

Miłej niedzieli kochane !

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny tak chcialam wiedziec co wy na to bo sie teraz tyle o tym pisze

NewAgeMissK super ze ci sie unormowal cykl moze niedlugo zajdziesz a moze jeszcze zaskoczy naturalnie :)

krrropka aha nigdy nie wiadomo moze zaskoczyc no u mnie bez zmian staralismy sie jeszcze by cos sie wydazylo ale teraz w mojej glowie to juz chyba tylko invitro dzis ide do tej psycholog przy klinice ciekawe co mi poradzi i jak mnie jakos przygotuje i mam nadzieje ze jakos pozytywnie nastawi :)

Ila

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ