Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
Odpowiedz

Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita trzymam kciuki za betę :)
    Znam z forum dziewczynę, która jest teraz w ciąży z cyklu bezowulacyjnego potwierdzonego monitem :)

Niezłe zaskoczenie miałaś :)

• Lolita Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Z Wojtkiem nie robiłam bety. Za bardzo bym się stresowała. Robiłam tylko swą razy test po upływie @ kilka dni.

Widzisz, każda z nas jest inna :) Ja wolę od początku wiedzieć, czy wszystko jest ok (lub nie) żeby ewentualne rozczarowanie nie było tak bolesne. I tak co ma być to będzie ;)

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Lolita trzymam kciuki za betę :)
    Znam z forum dziewczynę, która jest teraz w ciąży z cyklu bezowulacyjnego potwierdzonego monitem :)

Niezłe zaskoczenie miałaś :)

Dziękuję :* Zaskoczenie, to mało powiedziane. Trochę straciłam zaufanie do lekarzy...

Joan lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie :) daj znać po becie

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • NatalkaRut Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Dziękuję :* Zaskoczenie, to mało powiedziane. Trochę straciłam zaufanie do lekarzy...
    Czekam, jak na swoje :D

Lolita lubi tę wiadomość

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Tak dokładnie :) daj znać po becie
    Moja beta w stopce, rośnie ❤️

Dziewczyny, mam do sprzedania Dostinex (7 tabletek), jak coś to priv.

A tymczasem trzymam za Was kciuki, abyście jak najszybciej zobaczyły dwie krechy ✊

Kasiastaraczka, werni, Joan, OlaNova lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:

A tymczasem trzymam za Was kciuki, abyście jak najszybciej zobaczyły dwie krechy ✊
    wspaniałe wieści <3
    trzymam kciuki za zdrową ciążę :)

u mnie dziś jakieś 5,6 dni po owu i spadek temperatury, a przy badaniu szyjki jakieś czerwone w śluzie. coś czytam, że to może być implantacja, no fajnie by było ;)

my dziś ze starym zrobiliśmy sobie dzień dziecka, poszliśmy na lody do grycana ;)

Lolita, OlaNova, MayMasza lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:

Oficjalnie gratuluję :) życzę zdrowej nudnej ciąży :)

Lolita lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie ja i mąż jestesmy w trakcie wykonywania miliona badań 😉 do inseminacji, która planowana jest na końcówkę czerwca lub początek lipca. A u Was jak tam? Jak żyjecie?

Starania lato 2017.

Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych.

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na owu, niezmiennie dziubiemy, taka rutyna 😂 na dwa dni po przewidywanej miesiączce mamy badania z Novum.

Lolita!!! Gratulacje :D informuj nas na bieżąco.

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Powtórna 18 dc. 513
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, dziękuję :* Jutro powtarzam betę, zaglądam czasami i Wam mocno kibicuję!

nickt lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png

Wysłany: 3 czerwca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    ja dziś wzięłam urlop na żądanie, bo wczoraj po 21 wyszła mi ogromna opuchlizna pod lewym okiem...nie wiem skąd...nic nowego nie jadłam...na spacery chodzimy codziennie od miesiąca...pojechałam rano do internisty, ale w sumie to nic nie stwierdziła. Wypisała lek przeciwhistaminowy, który mogę ogólnie wziąć dopiero jak przyjdzie @, bo w sumie to mogę być w ciąży, a to okaże się w przyszłym tygodniu
    przy okazji sprawdziłam dostępne wizyty u gin i zapisałam się, bo miałam mieć kontrolę za 2 msce, więc akurat mi pasowało. Pojechałam do lekarki u której jeszcze nie byłam, ale ma super opinie na znanym lekarzu. Rzeczywiście Pani doktor empatyczna, wszystko wytłumaczyła, pocieszyła , uspokoiła. Zbadała mnie gin i usg gin. Jajniki ładne, endometrium super-takie jakie ma być w drugiej fazie cyklu. Owulka była z prawego jajnika, ciałko żółte jest. Jeśli zaszłam to spoko, a jak nie to mam po @zrobić insulinę i glukozę z obciążeniem

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj test owulacyjny wyszedł pozytywny. Na 15.06 mam wizytę u gin, pewnie nic nie zobaczy, ale idę niech robi cytologie i usg, a 22 badamy plemniczki. Po miesiącu brania Euthyrox TSH mam wzorcowe, może się uda. To zrobiłabym niespodziankę na dzień ojca. Marzenia.... takie tanie

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Powtórna 18 dc. 513
  • Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatalkaRut wrote:
    U mnie dzisiaj test owulacyjny wyszedł pozytywny. Na 15.06 mam wizytę u gin, pewnie nic nie zobaczy, ale idę niech robi cytologie i usg, a 22 badamy plemniczki. Po miesiącu brania Euthyrox TSH mam wzorcowe, może się uda. To zrobiłabym niespodziankę na dzień ojca. Marzenia.... takie tanie

Na kilka dni przed miesiączką wprawny lekarz może stwierdzić, że śluzówka + ciałko żółte wyglądają na ciążowe. Choć z reguły wolą nie wywoływać emocji u pacjentki, bo to może jeszcze różnie być. Ja na kilka dni przed robiąc usg jasno usłyszałam że " z tego co widzę to tu nie ma podstaw do żadnej ciąży" lekarka u której byłam widać lubi konkrety... Miała rację. Miesiączka przyszła punktualnie.

Starania lato 2017.

Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych.
  • Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry!
    ja dziś wzięłam urlop na żądanie, bo wczoraj po 21 wyszła mi ogromna opuchlizna pod lewym okiem...nie wiem skąd...nic nowego nie jadłam...na spacery chodzimy codziennie od miesiąca...pojechałam rano do internisty, ale w sumie to nic nie stwierdziła. Wypisała lek przeciwhistaminowy, który mogę ogólnie wziąć dopiero jak przyjdzie @, bo w sumie to mogę być w ciąży, a to okaże się w przyszłym tygodniu
    przy okazji sprawdziłam dostępne wizyty u gin i zapisałam się, bo miałam mieć kontrolę za 2 msce, więc akurat mi pasowało. Pojechałam do lekarki u której jeszcze nie byłam, ale ma super opinie na znanym lekarzu. Rzeczywiście Pani doktor empatyczna, wszystko wytłumaczyła, pocieszyła , uspokoiła. Zbadała mnie gin i usg gin. Jajniki ładne, endometrium super-takie jakie ma być w drugiej fazie cyklu. Owulka była z prawego jajnika, ciałko żółte jest. Jeśli zaszłam to spoko, a jak nie to mam po @zrobić insulinę i glukozę z obciążeniem

Opuchlizna nie schodzi? A może uderzyłaś się? Za mocno tarłaś ręką? Widzisz normalnie czy masz zaburzenia wzroku? Oby to nic poważniejszego. I trzymam kciuki aby cykl był udany 🤞

Starania lato 2017.

• nickt Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lolita! Trzymam kciuki za pozostałe i za siebie!
    Ja zniknelam, by nie czytać forum, ale tylko apka wskazała owu i znów mnie wzięło na czytanie :) dostałam jakiegoś przyspieszenia, owu w książkowym, 14 dniu, gdzie poprzednie były 18-19 DC. Zobaczymy co przyniesie :) pozdrawiam wszystkie i życzę udanej nocy :)

MayMasza lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 czerwca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wrote:
    Opuchlizna nie schodzi? A może uderzyłaś się? Za mocno tarłaś ręką? Widzisz normalnie czy masz zaburzenia wzroku? Oby to nic poważniejszego. I trzymam kciuki aby cykl był udany 🤞
    Dzięki, już lepiej, trochę jeszcze opuchnięte, ale jutro idę do pracy
    No właśnie nic z tych rzeczy, zagadka, ale pewnie jakaś alergia na pyłki
    Widzę dobrze ;) nic mnie boli

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to raz źle spalam i rano się obudziłam z opuchnietymi oczami że nic nie widziałam. Tak jechałam do pracy. Wieczorem zeszło.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry!
    Lubię takich lekarzy, którzy potrafią uspokoić, nakierować, powiedzieć co i jak. Dodatkowy chaos i tak jest już zbędny przy staraniach.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzięki, już lepiej, trochę jeszcze opuchnięte, ale jutro idę do pracy
    No właśnie nic z tych rzeczy, zagadka, ale pewnie jakaś alergia na pyłki
    Widzę dobrze ;) nic mnie boli

No to całe szczęście 😃

Starania lato 2017.

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ