Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
werni wrote:Z Wojtkiem nie robiłam bety. Za bardzo bym się stresowała. Robiłam tylko swą razy test po upływie @ kilka dni.
Widzisz, każda z nas jest inna Ja wolę od początku wiedzieć, czy wszystko jest ok (lub nie) żeby ewentualne rozczarowanie nie było tak bolesne. I tak co ma być to będzie -
Joan wrote:Lolita trzymam kciuki za betę
Znam z forum dziewczynę, która jest teraz w ciąży z cyklu bezowulacyjnego potwierdzonego monitem
Niezłe zaskoczenie miałaś
Dziękuję :* Zaskoczenie, to mało powiedziane. Trochę straciłam zaufanie do lekarzy...Joan lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Tak dokładnie daj znać po becie
Dziewczyny, mam do sprzedania Dostinex (7 tabletek), jak coś to priv.
A tymczasem trzymam za Was kciuki, abyście jak najszybciej zobaczyły dwie krechy ✊Kasiastaraczka, werni, Joan, OlaNova lubią tę wiadomość
-
Lolita wrote:Moja beta w stopce, rośnie ❤️
A tymczasem trzymam za Was kciuki, abyście jak najszybciej zobaczyły dwie krechy ✊
trzymam kciuki za zdrową ciążę
u mnie dziś jakieś 5,6 dni po owu i spadek temperatury, a przy badaniu szyjki jakieś czerwone w śluzie. coś czytam, że to może być implantacja, no fajnie by było
my dziś ze starym zrobiliśmy sobie dzień dziecka, poszliśmy na lody do grycanaLolita, OlaNova, MayMasza lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Lolita wrote:Moja beta w stopce, rośnie ❤️
A tymczasem trzymam za Was kciuki, abyście jak najszybciej zobaczyły dwie krechy ✊
Oficjalnie gratuluję życzę zdrowej nudnej ciążyLolita lubi tę wiadomość
-
Obecnie ja i mąż jestesmy w trakcie wykonywania miliona badań 😉 do inseminacji, która planowana jest na końcówkę czerwca lub początek lipca. A u Was jak tam? Jak żyjecie?Starania lato 2017.
Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych. -
Dzień dobry!
ja dziś wzięłam urlop na żądanie, bo wczoraj po 21 wyszła mi ogromna opuchlizna pod lewym okiem...nie wiem skąd...nic nowego nie jadłam...na spacery chodzimy codziennie od miesiąca...pojechałam rano do internisty, ale w sumie to nic nie stwierdziła. Wypisała lek przeciwhistaminowy, który mogę ogólnie wziąć dopiero jak przyjdzie @, bo w sumie to mogę być w ciąży, a to okaże się w przyszłym tygodniu
przy okazji sprawdziłam dostępne wizyty u gin i zapisałam się, bo miałam mieć kontrolę za 2 msce, więc akurat mi pasowało. Pojechałam do lekarki u której jeszcze nie byłam, ale ma super opinie na znanym lekarzu. Rzeczywiście Pani doktor empatyczna, wszystko wytłumaczyła, pocieszyła , uspokoiła. Zbadała mnie gin i usg gin. Jajniki ładne, endometrium super-takie jakie ma być w drugiej fazie cyklu. Owulka była z prawego jajnika, ciałko żółte jest. Jeśli zaszłam to spoko, a jak nie to mam po @zrobić insulinę i glukozę z obciążeniemSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
U mnie dzisiaj test owulacyjny wyszedł pozytywny. Na 15.06 mam wizytę u gin, pewnie nic nie zobaczy, ale idę niech robi cytologie i usg, a 22 badamy plemniczki. Po miesiącu brania Euthyrox TSH mam wzorcowe, może się uda. To zrobiłabym niespodziankę na dzień ojca. Marzenia.... takie tanie
-
NatalkaRut wrote:U mnie dzisiaj test owulacyjny wyszedł pozytywny. Na 15.06 mam wizytę u gin, pewnie nic nie zobaczy, ale idę niech robi cytologie i usg, a 22 badamy plemniczki. Po miesiącu brania Euthyrox TSH mam wzorcowe, może się uda. To zrobiłabym niespodziankę na dzień ojca. Marzenia.... takie tanie
Na kilka dni przed miesiączką wprawny lekarz może stwierdzić, że śluzówka + ciałko żółte wyglądają na ciążowe. Choć z reguły wolą nie wywoływać emocji u pacjentki, bo to może jeszcze różnie być. Ja na kilka dni przed robiąc usg jasno usłyszałam że " z tego co widzę to tu nie ma podstaw do żadnej ciąży" lekarka u której byłam widać lubi konkrety... Miała rację. Miesiączka przyszła punktualnie.Starania lato 2017.
Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych. -
Kasiastaraczka wrote:Dzień dobry!
ja dziś wzięłam urlop na żądanie, bo wczoraj po 21 wyszła mi ogromna opuchlizna pod lewym okiem...nie wiem skąd...nic nowego nie jadłam...na spacery chodzimy codziennie od miesiąca...pojechałam rano do internisty, ale w sumie to nic nie stwierdziła. Wypisała lek przeciwhistaminowy, który mogę ogólnie wziąć dopiero jak przyjdzie @, bo w sumie to mogę być w ciąży, a to okaże się w przyszłym tygodniu
przy okazji sprawdziłam dostępne wizyty u gin i zapisałam się, bo miałam mieć kontrolę za 2 msce, więc akurat mi pasowało. Pojechałam do lekarki u której jeszcze nie byłam, ale ma super opinie na znanym lekarzu. Rzeczywiście Pani doktor empatyczna, wszystko wytłumaczyła, pocieszyła , uspokoiła. Zbadała mnie gin i usg gin. Jajniki ładne, endometrium super-takie jakie ma być w drugiej fazie cyklu. Owulka była z prawego jajnika, ciałko żółte jest. Jeśli zaszłam to spoko, a jak nie to mam po @zrobić insulinę i glukozę z obciążeniem
Opuchlizna nie schodzi? A może uderzyłaś się? Za mocno tarłaś ręką? Widzisz normalnie czy masz zaburzenia wzroku? Oby to nic poważniejszego. I trzymam kciuki aby cykl był udany 🤞Starania lato 2017.
Gratulacje Lolita! Trzymam kciuki za pozostałe i za siebie!
Ja zniknelam, by nie czytać forum, ale tylko apka wskazała owu i znów mnie wzięło na czytanie dostałam jakiegoś przyspieszenia, owu w książkowym, 14 dniu, gdzie poprzednie były 18-19 DC. Zobaczymy co przyniesie pozdrawiam wszystkie i życzę udanej nocyMayMasza lubi tę wiadomość
-
Wiki wrote:Opuchlizna nie schodzi? A może uderzyłaś się? Za mocno tarłaś ręką? Widzisz normalnie czy masz zaburzenia wzroku? Oby to nic poważniejszego. I trzymam kciuki aby cykl był udany 🤞
No właśnie nic z tych rzeczy, zagadka, ale pewnie jakaś alergia na pyłki
Widzę dobrze nic mnie boliSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja to raz źle spalam i rano się obudziłam z opuchnietymi oczami że nic nie widziałam. Tak jechałam do pracy. Wieczorem zeszło.
-
Kasiastaraczka wrote:Dzień dobry!
przy okazji sprawdziłam dostępne wizyty u gin i zapisałam się, bo miałam mieć kontrolę za 2 msce, więc akurat mi pasowało. Pojechałam do lekarki u której jeszcze nie byłam, ale ma super opinie na znanym lekarzu. Rzeczywiście Pani doktor empatyczna, wszystko wytłumaczyła, pocieszyła , uspokoiła. Zbadała mnie gin i usg gin. Jajniki ładne, endometrium super-takie jakie ma być w drugiej fazie cyklu. Owulka była z prawego jajnika, ciałko żółte jest. Jeśli zaszłam to spoko, a jak nie to mam po @zrobić insulinę i glukozę z obciążeniemKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Kasiastaraczka wrote:Dzięki, już lepiej, trochę jeszcze opuchnięte, ale jutro idę do pracy
No właśnie nic z tych rzeczy, zagadka, ale pewnie jakaś alergia na pyłki
Widzę dobrze nic mnie boli
No to całe szczęście 😃Starania lato 2017.
Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych.