Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
Odpowiedz

Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)

Oceń ten wątek:
  • NatalkaRut Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, jak oko? Wszystko dobrze?

Ja dziś chodzę taka poddenerwowana, bez kija nie podchodź.

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam coś z okiem! W zeszłym tygodniu miałam opuchniętą górną powiekę, zeszło, a wczoraj i dziś mam dolną powiekę na tym samym oku :/
    dziadostwo... :/

U mnie w pracy źle się dzieje, jestem zmęczona tym stresem i robotą w nadgodzinach... Brałam w tym cyklu Aromek + Pregnyl zastrzyk i wychodowałam 3 pęcherzyki na lewym jajniczku, jutro idę na monitoring sprawdzić czy pękły :)
    boję się, że przez stresy w pracy zaprzepaściłam ten cykl :( do testowania jeszcze 2 tygodnie, które będą się ciągnąć w nieskończoność ;)

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Ja też mam coś z okiem! W zeszłym tygodniu miałam opuchniętą górną powiekę, zeszło, a wczoraj i dziś mam dolną powiekę na tym samym oku :/

U mnie w pracy źle się dzieje, jestem zmęczona tym stresem i robotą w nadgodzinach... Brałam w tym cyklu Aromek + Pregnyl zastrzyk i wychodowałam 3 pęcherzyki na lewym jajniczku, jutro idę na monitoring sprawdzić czy pękły :)
    boję się, że przez stresy w pracy zaprzepaściłam ten cykl :( do testowania jeszcze 2 tygodnie, które będą się ciągnąć w nieskończoność ;)
    Czas oczekiwania jest najgorszy, bo w głowie ciągle liczysz ile jeszcze :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatalkaRut wrote:
    Kasiastaraczka, jak oko? Wszystko dobrze?

Ja dziś chodzę taka poddenerwowana, bez kija nie podchodź.
    Dziękuję, już prawie ok :)
    Z rana jeszcze mam bardziej opuchnięte, ale w ciągu dnia maleje
    Musiało mnie chyba coś ugryźć, jakas meszka, czy cos
    NatalkaRut a coś się dzieje czy po prostu taki dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:29

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:

Może też jakaś alergia? Albo coś z żeber może się dziać -tak internistka mi powiedziała, tyle że ja zęby mam wyłączone

Pracujesz w jakiejś dużej firmie, korpo?
    U mnie też sporo pracy i często zostaje na nadgodzinach. Wyjątkowo w tym tygodniu nic.
    Oby wszystko było dobrze :) trzymam kciuki
    U mnie testowanie we wtorek chyba ze @ przyjdzie wcześniej

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Może też jakaś alergia? Albo coś z żeber może się dziać -tak internistka mi powiedziała, tyle że ja zęby mam wyłączone

Pracujesz w jakiejś dużej firmie, korpo?
    U mnie też sporo pracy i często zostaje na nadgodzinach. Wyjątkowo w tym tygodniu nic.
    Oby wszystko było dobrze :) trzymam kciuki
    U mnie testowanie we wtorek chyba ze @ przyjdzie wcześniej

Może alergia, albo mała infekcja, bo mogłam oko zatrzeć przy płaczu...
    Pracuje w korpo, ucinają etaty, ludzie się zwalniaja i deadliny i stres i nadgodziny :(

Trzymam za nas wszystkie kciuki w czerwcu :) cudowny miesiąc! U nas mija zaraz rok starań, wypadałoby już zaciążyć! (I mieć spokój od pracy;) )

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

f2w33e3kj33m6p5d.png

Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Może alergia, albo mała infekcja, bo mogłam oko zatrzeć przy płaczu...
    Pracuje w korpo, ucinają etaty, ludzie się zwalniaja i deadliny i stres i nadgodziny :(

Trzymam za nas wszystkie kciuki w czerwcu :) cudowny miesiąc! U nas mija zaraz rok starań, wypadałoby już zaciążyć! (I mieć spokój od pracy;) )
    otóż to, wypadałoby i praca byłaby z głowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 17:40

OlaNova lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • NatalkaRut Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba taki dzień, denerwuje mnie to siedzenie w domu, czekam aż mi pracę otworzą (pracuje w przedszkolu) więc nawet nie mam pracy zdalnej.

celina550 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • Joan Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzięki, już lepiej, trochę jeszcze opuchnięte, ale jutro idę do pracy
    No właśnie nic z tych rzeczy, zagadka, ale pewnie jakaś alergia na pyłki
    Widzę dobrze ;) nic mnie boli
    Może ugryzła Cię jakąś meszka ?

Edit: doczytałam, że też już wpadłaś na to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 18:42

• Joan Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie do polecenia androloga w Warszawie ?
    Macie jakieś doświadczenia/opinie ?

Powtarzaliśmy wczoraj wyniki nasienia i mimo leków na poprawę i suplementów wyszło znacznie gorzej jak ostatnio :( z takimi wynikami nie ma nowy o ciąży a goni nas czas (mam wygasającą czynność jajników)

Muszę i tak jechać do Wawy jeszcze raz, bo byliśmy wczoraj na powtórce nasienia i ja pobierałam krew na ostatnią już immunologię z zaleceń Paśnika a jak wracaliśmy do domu to zadzwonili do mnie że okazało się że Synevo przyjmuje próbki tylko od poniedziałku do czwartku :/
    Robiłam w medic house i dzwoniłam tam czy na pewno będę mogła pobrać to 5 czerwca w piątek. I mówili że tak....
    Muszę jechać jeszcze raz i chciałabym jednocześnie ogarnąć androloga skoro i tak muszę brać urlop :/

same kłody pod nogi.....

Ps zapisany mąż był wcześniej już na badanie nasienia ale okazało się że od czerwca startował program "Kampania tata 2020" i oferują darmowe badania. Zorientujcie się :) nam udało się zrobić rozszerzone badania metodą CASA za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 18:52

• Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Dziewczyny macie do polecenia androloga w Warszawie ?
    Macie jakieś doświadczenia/opinie ?

Powtarzaliśmy wczoraj wyniki nasienia i mimo leków na poprawę i suplementów wyszło znacznie gorzej jak ostatnio :( z takimi wynikami nie ma nowy o ciąży a goni nas czas (mam wygasającą czynność jajników)

Muszę i tak jechać do Wawy jeszcze raz, bo byliśmy wczoraj na powtórce nasienia i ja pobierałam krew na ostatnią już immunologię z zaleceń Paśnika a jak wracaliśmy do domu to zadzwonili do mnie że okazało się że Synevo przyjmuje próbki tylko od poniedziałku do czwartku :/
    Robiłam w medic house i dzwoniłam tam czy na pewno będę mogła pobrać to 5 czerwca w piątek. I mówili że tak....
    Muszę jechać jeszcze raz i chciałabym jednocześnie ogarnąć androloga skoro i tak muszę brać urlop :/

same kłody pod nogi.....

Ps zapisany mąż był wcześniej już na badanie nasienia ale okazało się że od czerwca startował program "Kampania tata 2020" i oferują darmowe badania. Zorientujcie się :) nam udało się zrobić rozszerzone badania metodą CASA za darmo.

Słyszałam o dr Wolskim. Sama doświadczeń nie mam ale mówią że jest niezły....

Joan lubi tę wiadomość

Starania lato 2017.

Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych.
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wrote:
    Słyszałam o dr Wolskim. Sama doświadczeń nie mam ale mówią że jest niezły....

Dr Wolski z Novum? Też o nim słyszałam. Więc jeśli mielibysmy zalecenie iść do androloga na konsultacje to pewnie byśmy poszli do niego.

Joan lubi tę wiadomość

f2w33e3kj33m6p5d.png

Starania od lipca 2019

• Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Dr Wolski z Novum? Też o nim słyszałam. Więc jeśli mielibysmy zalecenie iść do androloga na konsultacje to pewnie byśmy poszli do niego.

Tak olanova! Dokładnie z Novum. Jego nazwisko przewija się też przez różne fora.

Starania lato 2017.

Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych.

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Joan ja niestety nie polecę nikogo 2bo nie korzystaliśmy z takich konsultacji
    Jak Wam minął weekend? Mi jak zwykle za szybko
    Ale były spacery , były rowery , super :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry!

Weekend mija zawsze bardzo szybko niestety :(
    U nas sobota w terenie, mały wypad za miasto, szybka wizyta u rodziców i rodzeństwa. Niedziela leniwie w domku ale tak tez się należy czasem polenić :D

Kasiastaraczka, OlaNova lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 09:09

Joan lubi tę wiadomość

• OlaNova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry!

U nas rodzinnie, w sobotę i niedzielę zaliczyliśmy dwa grille urodzinowe :) Oczywiście grillowaliśmy w najbliższym gronie, my plus rodzice i rodzeństwo, gdzies tam usłyszałam, że ktoś się oburzył że ktoś kogoś nie zaprosił, no ale cóż...
    Piękna pogoda była, miło spędziliśmy czas na świeżym powietrzu :) No i przepyszne jedzenie! Jestem totalnym łakomczuchem :)
    Od wczoraj biorę Luteinę podjęzykowo, ciekawa jestem jak to mój organizm przyjmie :) Testuję jakoś 17 czerwca :D

🍀 Udanego tygodnia! 🍀

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

f2w33e3kj33m6p5d.png

Starania od lipca 2019

• Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie także bardzo udany weekend. Radosny 😃 może dlatego że odpuściłam wiarę w naturalne poczęcie i przygotowujemy się do IUI - pierwszej i jedynej, potem in vitro. Tak zdecydowaliśmy. Tak więc w tym tygodniu latamy po badaniach, potem czekamy na wyniki badań. Jak tylko pojawi się miesiączka to prędziutko do kliniki, stymulacja i inseminacja. W inseminacje nie wierzę ale uzgodniłyśmy z Panią dr że to będzie taka rozgrzewka przed jesiennym in vitro. Przekonywała aby jednak spróbować. To próbujemy. Tak więc dni i weekendy nareszcie bez myslenia i depresji ! 😁

Kasiastaraczka, OlaNova lubią tę wiadomość

Starania lato 2017.

Wysłany: 12 czerwca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie niestety wczoraj o 13 przyszła @, zdążyłam wrócić z procesji
    Dziś siedzę w pracy do 17, a jutro jedziemy na urodziny bratanicy mojego męża
    A Wy dziś w pracy czy urlopik?
    Zastanawiam się coraz bardziej czy nie iść do którejś z poradni naprotechnologicznych. Czy któraś z Was tam była? Instytut rodziny albo poradnia zdrowego rodzicielstwa?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry!
    U mnie niestety wczoraj o 13 przyszła @, zdążyłam wrócić z procesji
    Dziś siedzę w pracy do 17, a jutro jedziemy na urodziny bratanicy mojego męża
    A Wy dziś w pracy czy urlopik?
    Zastanawiam się coraz bardziej czy nie iść do którejś z poradni naprotechnologicznych. Czy któraś z Was tam była? Instytut rodziny albo poradnia zdrowego rodzicielstwa?

Dzień dobry, piękny weekend nam się zapowiada, szkoda, że przy akompaniamencie @ :(
    Ja czekam do wtorku, tzn we wtorek robię test z krwi, bo nie wiem czy odstawiać luteinę.
    Ja dziś urlop, ale trochę w pogotowiu, mogą mnie wezwać do firmy, bo dziś deadline, ale liczę że sobie poradzą beze mnie :) więc ok południa zadzwonię zapytam jak tam i jak ok to ruszam na działkę do lasu :) Wczoraj byliśmy, totalny relaks, cisza, tylko ptasi śpiew.

Co do poradni naprotechnologicznej to nic nie wiem. Ale myślę, że warto wszystkiego spróbować :)
    A co na ten moment wiecie o swojej płodności? Zrobiliście już badanie drożności jajowodów i badanie nasienia? Tu można powalczyć, jak wszystko spoko i hormony i owulka też ok, czyli tzw niepłodność idiopatyczna to ta poradnia napro wydaje się dobrym pomysłem. Zawsze można pójsć, rozeznać się, a jak do Was to nie trafi to możecie zrezygnować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 10:22

f2w33e3kj33m6p5d.png

Starania od lipca 2019

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ