Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
Odpowiedz

Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)

Oceń ten wątek:
  • magdaP82 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aniu
    Wczoraj z mężusiem byliśmy na pierwszej wizycie w poradni na prostej.Dr Zemsta przejrzał nasze wyniki , a w szczególności wyniki męża(które były dużo poniżej norm) i stwierdził,że nie jest źle.Ja na październik mam skierowanie do szpitala.Mam nadzieję,że w końcu coś się u nas ruszy.Pozdrowionka :)

zem3zbmhlyc9kawx.png
  • magdaP82 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie się widziałyśmy :)

zem3zbmhlyc9kawx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się melduję i pozdrawiam wszystkie staraczki ze świętokrzyskiego :) obecnie czekam na @ a jak (jeśli) nadejdzie mamy plan uderzyć gdzieś do lekarza :/

Ania_84 lubi tę wiadomość

• gruszeczka Koleżanka

Wysłany: 2 października 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, swietokrzyskie sie kłania :) jak tam starania?? :D

56527f49bcba1126144d658d2aa40a2f.png
  • gruszeczka Koleżanka

Wysłany: 2 października 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi po ilu miesiacach staran jestescie? bo tak piszecie o tych klinikach i badaniach, i tak sie zastanawiam czy ja sama nie powinnam juz czegos kombinowac...

• gruszeczka Koleżanka

Wysłany: 2 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie troszke w druga strone, niby wszystko wydawalo by sie ok, miesiaczki regularne co 28 dni, zaszlam w ciaze po jakis 4 miesiacach starania - w 10 tygodniu okazalo sie ze ciaza obumarla i trzeba wykonac zabieg oczyszczania, pozniej po 2 tygodniach okazalo sie ze trzeba go powtorzyc bo lekarz ktory go wykonywal chyba nie dokonca sie popisal.
    Po 3 miesiacach znowu "cos" poczulam, (naprawde to sie czuje w srodku :P)
    po wizycie u lekarza mnie zatkalo, macica pusta - zarodka brak. dobrze ze mnie tchneloi poszlam na bete, a tam wynik kolosalny odpowiadajacy ciazy 6 tygodniowej, szybko biegiem do gina i okazalo sie ze ciaza jednak jest ale w lewym jajowodzie, no i pozniej klinika... podawali mi 3 razy jakis tam srodek na poronienie lecz niestety to nieskutkowalo bo beta nie spadala, no i wkoncu laparoskopia... opisalam sie hehe troszki :)
    ale ogolnie rzecz biorac po półrocznej przerwie stwierdzilismy ze pora zaczac na nowo, i tak oto do dnia dzisiejszego leci nam juz 5 cykl :)

• gruszeczka Koleżanka

Wysłany: 2 października 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z natury jestem niecierpliwa wiec to pewnie to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dopiero raczkuje w temacie pomocy medycznej i mam bardzo dużą prośbę, czy mogłybyście mi coś doradzić, jak zacząć. Widzę, że część z Was leczy się na Prostej bądź Zapolskiej, a czy któraś wie coś o GAMECIE na ul. Kościuszki. Sprawa wygląda tak, że dojrzeliśmy z mężem do decyzji o udaniu się do lekarza. Nie ukrywam, że jestem podobnie jak gruszeczka niecierpliwa z natury i mąż też bardzo się przejął tym nieudanym cyklem - chce mieć to jak najszybciej z bani. I tu właśnie nasz problem, nie wiemy na która klinikę się zdecydować. na prostej i zaploskiej są na NFZ a Gameta prywatnie. NFZtowskich się obawiamy bo pewnie długo wszystko trwa czy tak? jak przedstawia się tam sprawa oczekiwania na poszczególne badania? tazn. idziemy na pierwszą wizyte i tu pytanie
    1. czy konieczne jest skierowanie (czytając forum widzę że chyba nie ale wole mieć pewnośc bo my do Kielc mamy 45 km a mąż ma problemy żeby w pracy wolne dostać wiec nie chcemy jechać na darmo
    2. czy tam wchodzimy razem czy tylko ja? dla nas to istotne bo u nas problem raczej jest natury męskiej ale nie wykluczam że i u mnie coś może być nie tak
    3. czy tam robią badanie nasienia czy trzeba gdzies prywatnie a jak tak to gdzie
    4. to samo z hormonami
    5. jak wygląda sprawa ewentualnego urologa czy jest gdzies na miejscu czy wysyłają w świat
    w GAMECIE to chyba jest bardziej kompleksowo, czytałam na ich stronie i wiem, że tam wszystko na miejscu tylko ponieważ to prywatnie to obawiam się że pochłonie fortunę (czytałam o badaniach przed inseminacją i wg mnie część jest na wyrost a oczywiście za wszystko się płaci i to nie mało)
    przepraszam ze moje pytania sa może głupie ale jesteśmy tak rozdarci teraz i zdolowani ze nawet na klinikę nie umiemy się zdecydować. Pomóżcie proszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 11:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana bardzo bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedż. Przeczytałam mojemu D. i chyba zdecydujemy się na Prostą. Oj jednak ovufriend to duża pomoc. dziś to mam nastrój na płaczki bo jutro @ ale dałaś mi siłę żeby dalej walczyć :* jak sie wypłacze to jutro sie odezwę co ostatecznie zdecydowalismy. cięzko z tym wszystkim...

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim!
    Zaczynam dopiero swoja przygode z OvuFiendem i nawet z mierzeniem temperatury.
    Choc nie mieszkam teraz w Swietokrzyskim to mam nadzieje ze mnie przygarniecie.
    Bo mam mase pytan i watpliwosci! ;)

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

No to napisze wam co i jak z moimi staraniami.
    Ostrzegam - bedzie dlugo. ;)

Mam juz prawie 40 lat - co widac na zdjeciu (ale to nie ja).
    Czuje sie znacznie mlodziej.
    Mieszkam we Wloszech wiec moj wiek nie jest przeszkoda. Wrecz uwaza sie ze mam jeszcze czas.

Od 2 lat staramy sie z mezem o dziecko.
    Po 4 miesiacach udalo nam sie ale niestety w 7 tygodniu poronilam. Potem 3 miesiecy przerwy i zaczelismy starac sie od nowa.
    I tak juz tyle czasu przelecialo i nic z tego nam nie wychodzi.
    Chodzimy do bardzo dobrej ginekolog i mialam juz dokladne badanie po podejrzeniu polipa - ale okazalo sie ze wszystko czyste.
    Cytologie robilam w Polsce - bardzo dobry wynik.

Potem zrobilam (na moja usilna prosbe) badanie hormonow z pierwszej fazy cyklu i tarczycowe FT3 i FT4 - wyniki w normie.
    Poza TSH ktora byla za wysoka - 3,04 gdzie w tym laboratorium norma do 3,60.
    Poszlismy wiec do endokrynolog a ta zlecila USG i spowrotem badanie TSH plus antyciala TG i TPO. Mialam je zrobic w innym laboratorium - dla pewnosci.
    Wynik odebralam wczoraj a dzisiaj znowu byla wizyta.
    TSH spadlo samo w ciagu niecalych 3 miesiecy do 1,2!
    antyTG 291 gdy napisano ze norma to mniej niz 200!
    anty TPO 47,70 wedlug normy od 0 do 70 - wynik negatywny.
    Teraz to juz nic nie wiem!

Nie wiem co spowodowalo taka zmiane w TSH i martwie sie ze juz myslalam ze mam winowajce moich niepowodzen w zajsciu w ciaze a tu sie okazuje ze moze to nie to.
    Co najciekawsze pani endokrynolog tez nie wie.
    Na USG wyszly mi male guzki. Ale stwierdzila ze to sa sprawy do obserwacji i dala mi znowu skierowanie na badania krwi.
    TSH, FT4, FT3 i kalcytonina.
    Mam zrobic za jakis czas w jeszcze innym laboratorium.

Miala ktoras z was problemy z tarczyca?

Mysle ze jak nastepnym razem bede w Polsce to wybiore sie do jakiegos endokrynologa albo ginekologa-endokrynologa najlepiej.
    Tylko ze ja musze prywatnie bo ubezpieczenia nie mam juz w Polsce.
    Polecilybyscie kogos?

Na koniec tego przydlugiego wywodu dodam ze maz badal sie i poza lekko obnizonymi wynikami wszystko w porzadku u niego.

Czasami mam dosyc juz.
    I mowie ze czas na kupno psa, kota i sportowego dwumiejscowego samochodu - tylko dla nas dwojga bo nic z tego juz nie bedzie.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność tarczycy
    Nie pamiętam dokładnie jakie były granice przy chorobie Hashimoto - wiem że wtedy właśnie się bada antyTG i anty TPO.
    Ja bardzo sobie chwaliłam w Kielcach dr Wronę- Żukowską :) endokrynolog
    I nawet dobra była gin-endo dr Heltman - Ossowska
    Obydwie przyjmują prywatnie :)
    Co do guzków trzeba je obserwować czy nie rosną ..ja akurat na szczęście ich nie mam .. mam tylko źle rozwiniętą tarczyce - bardzo malutką :)
    TSH bardzo ładne najlepsze do zajścia w ciąże to poniżej 2 :)
    Lekkie obniżone wyniki męża moga byc także efektem np jakieś infekcji
    Mój tak ma.. nic go nie bolało ...a posiew wyszedł że jest infekcja więc możecie sprawdzić - bo jeśli byłaby jakaś infekcja to i zapewne u Ciebie tez .
    Nie można się poddawać :) nieraz trzeba się wyryczeć, popsiczyć a później podnieść sie i próbować :)

sjoanka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za info.

Masz racje z tym wyryczeniem - wczoraj ryczalam jak zobaczylam wynik TSH.
    Bo juz mialam nadzieje ze to wina tarczycy - dostane tabletki jakies i zajde w ciaze.
    A tu niestety.

Ania_84, olciaa lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle miałaś może badanie AMH - ocena rezerwy jajnikowej bo mi gin zaproponował .. choc mam 30 lat :) ale podobno to daje obraz jaką rezerwę mają nasze czajniczki :D
    I powiem szczerze ze zastanawiam się nad tym badaniem - żeby sie uspokoic...ewentualnie dowiedzieć ile czasu mamy :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po prostu jeszcze troche czasu potrzebujecie :)
    Skoro raz się udało zajść to podejrzewam że będzie dobrze ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie mialam takiego badania ale pamietam jak sprawdzalam normy do tych hormonow badanych pierwszy raz to gdzies wyczytalam ze ktorys z nich wskazuje na rezerwe jajeczek.
    I bylo dobrze.
    Nie mam teraz czasu szukac tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 21:45

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Zemsta przyjmuje prywatnie jest gin-endo
    Złota 23

Kielce, 25-015, świętokrzyskie

42 203 67 68

cedr697, sjoanka, Sabina lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 21:45

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do niego na prostą... i bardzo dobrze sie z nim dogaduję :)

O co tylko dodatkowo zapytam odpowiada... zrobił dokładny wywiad... przedstawił kilka możliwości działania... ja póki co jestem zadowolona :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ