Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mowi ze trzeba sprawdzic techcnicznie co tam kest a potem mowi do mnie niech Pani sie nie martwi. Zobaczymy i ewentualnie naprawimy ten prawy jajowód a potem sa leki na pekanie rośnięcie hehe07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
To u mnie nie był zmeczony. Ja generalnie dzis specjalnie tak umowiona bylam bo mialam zadyme w pracy wiec nie dalabym rady wczesniej;)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
A ja mam swoje czopki. Zofran... bo wymiotowalam jak szalona, jeszcze tak zle nie bylo. Fabi mi je przepisal i czytam ulotke i nie wiem co myslec bo na ulotce "nie zalecany w ciazy"...
-
Seli a nie ma tam ze po uzgodnieniu z lekarzem? Chyba by Ci nie dał złych lekow. Tym bardziej że żadne lwki raczej w ciąży niewskazane. A może migdały jedz i imbir? Kolezance pomagało na wymioty07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Magda żyjesz tam? weekend! hihi:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Pati88 wrote:Seli a nie ma tam ze po uzgodnieniu z lekarzem? Chyba by Ci nie dał złych lekow. Tym bardziej że żadne lwki raczej w ciąży niewskazane. A może migdały jedz i imbir? Kolezance pomagało na wymioty
Nie... to niby w ogole preparat dla chorych po chemii i chemioterapii na wymioty... Maz przeczytal ulotke i powiedzial, ze nie ma opcji bym to wziela. Mam elektrolity i sie uzupelniam. Jelita mnie mega bola od wymiotow. Po imbirze jest jeszcze gorzej, migdaly tez wychodza.
Pati, z gorki teraz poleci po laparo -
Seli wrote:Nie... to niby w ogole preparat dla chorych po chemii i chemioterapii na wymioty... Maz przeczytal ulotke i powiedzial, ze nie ma opcji bym to wziela. Mam elektrolity i sie uzupelniam. Jelita mnie mega bola od wymiotow. Po imbirze jest jeszcze gorzej, migdaly tez wychodza.
Pati, z gorki teraz poleci po laparo
Mam nadzieje że bedzie z gorki
To szukaj jakiś sposobów naturalnych albo wypada mieć nadzieje, że wymioty przejdą Napewno dużo pij wody bo moja koleżanka z pracy wymiotowała do 4miesiąca i musiała duzo pić bo ją łapało zapalenie pęcherza07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Pati88 wrote:Mam nadzieje że bedzie z gorki
To szukaj jakiś sposobów naturalnych albo wypada mieć nadzieje, że wymioty przejdą Napewno dużo pij wody bo moja koleżanka z pracy wymiotowała do 4miesiąca i musiała duzo pić bo ją łapało zapalenie pęcherza
Nie mam pomyslow na to pocieszam sie, ze mam tak 2-3 dni a potem z 4 spokoju. Ale dzis najgorzej bylo.
Wiesz, jak jajnik pracuje to jest dobrze, a pecherzyk mogl przerosnac z roznych powodow, czasem sie zdarza. Ja myslalam, ze man LUF bo czesto tak bylo ale to stresy, leki itp.Pati88 lubi tę wiadomość
-
No ja niby mam tą prolaktynę wyższą ale on mowi że narazie się tym nie zajmujemy. pojutrze umawiamy termin na pierwszy tydzien lipca i patrzymy do kinder niespodzianki co tam mamy. Potem zaczniemy kmnić dalej i jak to on powiedział cel mamy jeden - ciąża hihi07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Pati88 wrote:No ja niby mam tą prolaktynę wyższą ale on mowi że narazie się tym nie zajmujemy. pojutrze umawiamy termin na pierwszy tydzien lipca i patrzymy do kinder niespodzianki co tam mamy. Potem zaczniemy kmnić dalej i jak to on powiedział cel mamy jeden - ciąża hihi
Bedzie dobrze, prl latwo zbic.Pati88 lubi tę wiadomość
-
No to Pati, dobre wieści! krok po kroku do celu
Pati88 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Mam nadzieje ale ja coś czuje że te pęcherzyki kurka nie pękają no nic nie wybiegam z myślami. Żyje do laparo a potem ufam F. bo póki co najlepszy lekarz jakiego miałam:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Pati88 wrote:Mam nadzieje ale ja coś czuje że te pęcherzyki kurka nie pękają no nic nie wybiegam z myślami. Żyje do laparo a potem ufam F. bo póki co najlepszy lekarz jakiego miałam:)
Mialas ostatnio proga ladnego wiec pekaja :p -
Seli no właśnie to ze progesteron jest ładny nie oznacza że była owu. Fabi tłumaczył że taki niepękniety pęcherzyk zapada się i wytwarza progesteron dlatego tylko dokladny monitoring usg wychwyca takie sytuacje. Chciałam go zweryfikować i poszperałam wczoraj w necie i faktycznie tak jest. Pęcherzyk np nie pęka ale tworzy się z niego torbiel ala cialko żółte i wytwarza pięknego proga:/07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Pati88 wrote:Seli no właśnie to ze progesteron jest ładny nie oznacza że była owu. Fabi tłumaczył że taki niepękniety pęcherzyk zapada się i wytwarza progesteron dlatego tylko dokladny monitoring usg wychwyca takie sytuacje. Chciałam go zweryfikować i poszperałam wczoraj w necie i faktycznie tak jest. Pęcherzyk np nie pęka ale tworzy się z niego torbiel ala cialko żółte i wytwarza pięknego proga:/
Cóż, nie do końca się z tym zgadzam bo mi jak nie pękł to nie było progesteronu, ale może co organizm to inaczej. W każdym razie mi wmawiali brak albo piękną owulację i monitoring tego nie potwierdzał, za to wykres i badanie proga tak. -
Kurka nie wiedziałam ze kobiety są takie skomplikowane tzn nasze organizmy eh. Zobaczymy jak to będzie ważne że się dzieje;)
A jak Twoje wymioty? ustały?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 10:48
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Dziś nie ma, ale wypiłam elektrolity Zawroty głowy niestety zostały. Ale zatoki mam zapchane, gardło... Podejrzewam, że to był początek wczoraj tego... Ja na zatoki cierpię prawie całym rokiem i tak się cieszyłam, że przy ciąży nie miałam.
-
nick nieaktualnyJa na zatoki cierpie od początku ciąży. Wydzielina nie jest za fajna ale na razie nic z tym nie robię bo to bez sensu. Dodatkowo co drugi dzień krwotoki z nosa. Uroki ciazy.
Co do brania leków to prawie na każdej ulotce że nie stosować w ciąży albo z lekarzem. Nie są po prostu testowane na ciężarnych a lepiej się zabezpieczyć. Ja estrofem brałam na początku a jest napisany że przeciwwskazany totalnie w ciąży a po on vitro co druga kobieta bierze. -
veritaserum wrote:Ja na zatoki cierpie od początku ciąży. Wydzielina nie jest za fajna ale na razie nic z tym nie robię bo to bez sensu. Dodatkowo co drugi dzień krwotoki z nosa. Uroki ciazy.
Co do brania leków to prawie na każdej ulotce że nie stosować w ciąży albo z lekarzem. Nie są po prostu testowane na ciężarnych a lepiej się zabezpieczyć. Ja estrofem brałam na początku a jest napisany że przeciwwskazany totalnie w ciąży a po on vitro co druga kobieta bierze.
Az tak? Ja krwotoki miewalam przed, z zawalonych zatok...
Nie wiem, ten zofran wydaje sie makabryczny. Nie znalazlam w necie nic o tym, ze kobiety w ciazy biora... Wiec wole nie ryzykowac.