X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory miałam pobrany 2 razy zwykły wymaz z kanału szyjki i on chyba był dwa razy po 40 zł. I raz właśnie ten za 200. No niestety. Jakbym sobie policzyła ile kasy już wydałam na te wizyty w ciąży i badania to myślę że ok 4 tys. Bo wizyty na początku miałam częściej, bo ten krwiak później co 3-3,5 tyg a teraz będę miała od 3.08 co dwa tygodnie w tym jedna u Rubisza.

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licząc badania i wizyty to w maju 600 w czerwcu 800 i teraz też 800 :P W sierpniu będzie mniej bo idę do Rubisza na połówkowe.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio za chlamydia mykoplasma i ureaplasma pcr płaciłam w ALABie 191zł wiec w sumie jedna cena jak u niego.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi w sumie o cenę, tylko po prostu nie słyszałam o tym, że w ciąży tyle wymazów się robi - dlatego pytam bardziej doświadczonych :P
    Jak się robi to ok :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jeden lab we Wrocławiu robi pcr i jest to rex. Z tego co wiem.

Robi się wymazy z szyjki czy na czystość. O tych atypowych bakteriach to nie słyszałam ale i tak wolalam to zrobić i mieć spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 08:18

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeszcze się robi? Bo robiłam te podstawowe typu morfologia, mocz, hiv, itp. teraz znów morfologia, mocz, wymazy... Coś jeszcze robiłaś?
    Pytam bo chce to jakoś rozłożyć w kosztach, przygotować się :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.alablaboratoria.pl/badanie/8942/wykrywanie_dna_chlamydia_trachomatis_mycoplasma_hominis_mycoplasma_genitalium_ureaplasma_sp_metoda_multipleks_real_time-pcr

Tu jest w ALAB.
    Zresztą F. mi powiedział, że ALAB robi najlepiej, najrzadziej są pomyłki, dlatego on mi nie pobierał tylko wysłał mnie tam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    https://www.alablaboratoria.pl/badanie/8942/wykrywanie_dna_chlamydia_trachomatis_mycoplasma_hominis_mycoplasma_genitalium_ureaplasma_sp_metoda_multipleks_real_time-pcr

Tu jest w ALAB.
    Zresztą F. mi powiedział, że ALAB robi najlepiej, najrzadziej są pomyłki, dlatego on mi nie pobierał tylko wysłał mnie tam.

mi powiedział, że jak chcę to mogę u kogoś innego zrobić, a jak nie to może on pobrać :P

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:38

Seli lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja właśnie zrobiłam dziś część badań.
    Homocysteinę, wit d, witb12 i kwas foliowy będę miała dziś po 17 w necie.

ANA 3, AMH i Inhibinę B będę miała za 3 tyg. do odbioru osobistego.

MTHFR zamówiłam wczoraj ze strony testydna.pl, bo tam były za jedyne 330zł :D
    i w sumie jestem biedniejsza o prawie 1000zł :D

Także łączę się w bólu dziewczyny!
    jej... Trzeba mieć kasę żeby się starać i w ogóle :P
    Ja jeszcze odkładałam gdyby były potrzebne niftty, ale pójdzie na wózek :P

A dziewczyny, byłyście w ASKOT? To jakaś hurtownia dziecięca na braniborskiej, bo chce popatrzeć też na łóżeczka, takie tam bajery :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większy ASKOT jest na Zakrzowie.
    Foteliki polecam w Astrze na Horbaczewskiego (Osiem Gwiazdek, możecie poczytać bloga). Nie ma lepszych specjalistów niż tam. I ceny super.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chyba większy ASKOT jest na Zakrzowie.
    Foteliki polecam w Astrze na Horbaczewskiego (Osiem Gwiazdek, możecie poczytać bloga). Nie ma lepszych specjalistów niż tam. I ceny super.

Co prawda samochodu nie ma, nie wiem czy się zdecydujemy i kiedy, ale myslalam o foteliku w komplecie z wózkiem, bo podoba mi się wozek firmy Tutek

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuj fotelika w tzw. zestawach 3w1. Oni dorzucają tam foteliki, które nie schodzą i są kiepskie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie kupuj fotelika w tzw. zestawach 3w1. Oni dorzucają tam foteliki, które nie schodzą i są kiepskie.

Lepiej wziąć bez? I kupić ten maxi cosi?

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Paula_071 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    lepiej kupić taki fotelik, który jest tyłem do kierunku jazdy (RWF). Firma chyba ma mniejsze znaczenie :) Ale jak nie macie auta, to lepiej się wstrzymajcie i kupcie fotelik dopasowany do auta i wzrostu/kg dziecka w momencie zakupu auta

Nie wiem jak zdecydujemy się na auto i kiedy :P myślę o foteliku bo czasem z teściem gdzieś jedziemy, albo moimi rodzicami, myślalam też o taksówce jakbym chciała gdzieś pojechać...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy wypuszcza że szpitala bez fotelika ?? Słyszałam takie dziwne głosy W trzeba mieć ale może to są plotki.

Ja co miesiąc robię mocz morfo i przeciwciała do grupy krwi bo mam (-)

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebny jest fotelik, to nie plotki :) ale chodzi też o cos sztywnego. W sumie ze szpitala to albo teść nas zabierze albo taksówka :P więc tak czy siak jakiś fotelik się przyda.

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że każdy poleca maxi cosi i one tak ok 400 zł kosztują...

dZhdp1.png

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ